Şimdi Ara

´´ American Pit Bull Terrier

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
17.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ════════════════════════════════════════════════

    ════════════════════════════════════════════════

    Çok eski savaş köpeklerinin de genetik özelliklerini aldığından çok cesur ve çok canlı bir köpektir. Düşmanıyla öldüresiye savaşır. Ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilmesini sağlayacak kadar yetenekli, sakin, iyi huylu ve itaatkâr bir köpek haline gelebilir.
     ´´ American Pit Bull Terrier



    Bu savaşçı köpek 19. yüzyılda İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde Bulldog ile çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. ABD'ye getirilen bu cins burada onun ağırlığını arttıran ve başının daha güçlü hale gelmesini sağlayan Amerikalı yetiştiriciler tarafından mükemmelleştirilmiş ve şu anki durumunu almıştır.

    Erkekler 44-46 cm, dişiler ise 40-42 cm yüksekliktedir. Ağırlıkları 17-20 kg kadardır. Güçlü, kaslı bir gövdesi vardır; aynı zamanda çok çeviktir. Kısa kuyrukludur; yatay duruşlu kalın, kısa, parlak tüyleri vardır. Her renk olabilir. Ancak erkeklerin %80'i beyazdır. Amerikan Köpek Kulübü tarafından American Staffordshire, İngiliz Köpek Kulübü tarafından ise Amerikan Pitbull Terrier olarak iki grupta sınıflandırılmışlardır.

    Mülk bekçisi olarak çok iyi sonuç vermiştir. İnsana eşlik eden köpek olarak da çok değerlidir. Savunma, muhafız köpek, bekçi ve koruma köpeği olarak da iyidir.

    Amerikan Köpek Klubü (AKC) tarafından Amerikan Staffordshire Terrier, İngiliz Köpek Klubü (KC) tarafından Amerikan Pitbull Terrier olarak isimlendirilmiştir.

     ´´ American Pit Bull Terrier


    Kaynak.

    Kaynak.








  • Bu konuyu açma amacınız öğrenebilir miyim?
  • bakıyorum da gündemi takip ediyoruz

    http://forum.donanimhaber.com/m_15881479/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady RIDDLE -- 16 Temmuz 2007; 16:18:19 >
  • zararsız köpek demeye çalışmıyorsundur umarım. . duyuyoruz her gün neler yaptığını
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Laz
    Bu konuyu açma amacınız öğrenebilir miyim?


    @Shady'in dediği gibi güncel bir konu vardı. Ona binaen bilgi amaçlı açmıştım.

    Daha önce de benzer derlemelerim olmuştu;

    ´´ Kangal Köpeği.
    http://forum.donanimhaber.com/m_14716628/tm.htm


    quote:

    Orjinalden alıntı: kanoute
    zararsız köpek demeye çalışmıyorsundur umarım. . duyuyoruz her gün neler yaptığını


    Eğer öyle diyecek olsaydım alenen yazardım.
    O nedenle bu kadar çaba sarf etmem gerekmezdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 16 Temmuz 2007; 16:26:46 >




  • 29 Haziran 2000
    Tarihine ait bir haber.


    ═════════════════════════
    Genetik canavarı: Pitbull
    ═════════════════════════

    1993'te Türkiye'ye girişi yasaklanan Pitbulllar, İstanbul'da seri olarak üretiliyor. Yavru Pitbullar bin 500 yetişkinleri 50 bin dolardan satılıyor
    Ömer ERBİL

    Bir yandan gen teknolojisinin insanlığın gelişiminde yaratacağı devrimin akılalmaz boyutları tartışılırken, diğer yandan da dünya bir köpeğin genetik yapısındaki bilinçli oynamayla nasıl bir canavar doğurabileceğine tanıklık ediyor.

    Almanya'da hafta başında bir Türk çocuğunu paramparça ederek öldüren Pitbull köpeği, laboratuvar müdahalesiyle üretilen tam bir gen canavarı. Milliyet bu canavar köpeklerin üretilip yetiştirildiği çiftliğe girdi. Ne zaman saldıracağı belli olmayan ve sadece dövüş için özel eğitilen canavar köpeklerin ithal edilmesi Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca 3 Mart 1993'te resmen yasaklandı. Yasağa karşın yıllardır Pitbull cinsi köpekler yurtdışından Türkiye'ye sokulduğu gibi, İstanbul'da Arnavutköy ile Habipler arasında bulunan İnanoğlu Köpek Çiftliği'nde seri üretimi devam ediyor.

    "Çok sadık" iddiası

    Pitbull eğitmenliği yapan ve İnanoğlu Köpek Çiftliği'nin sahibi olan Metin İnanoğlu elinde 50 Pitbull köpeği bulunduğunu söyledi. Pitbull köpeklerinin bu kadar çok tartışılmasının Alman Kurt köpeğinin Avrupa'da ikinci plana düşmesinden kaynaklandığını ileri süren İnanoğlu, kendi evinde de Pitbull beslediğini ifade etti. Pitbull'ların sahiplerine son derece sadık köpekler olduğunu savunan İnanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Türkiye'de siz hiç bir Pitbull'un çocuğa saldırdığını duydunuz mu? Benim elimde 50 tane Pitbull var. Ben kendim çiftleştiriyorum. Ülkemize Pitbull'lar Macaristan, Rusya ve Çekoslovakya'dan geliyor. Ben ithal etmiyorum. Evime Pitbull'dan başka köpeği güvenemediğim için sokmam. İddia ediyorum, Pitbull kadar sahibine sadık bir başka hayvan yok. Karşısına ayı da çıksa ölene kadar onunla boğuşur.

    Laboratuvar köpeği

    Bulldog ile Jack Russell birleşmesiyle elde edilen Bull Terrıer'in Staffıdshıre ile çiftleştirilmesinden Pitbull ortaya çıkıyor. Amerika'da 1950'lilerde laboratuvar ortamında yapılan suni döllenmeyle daha saldırgan türleri üretilen Pitbullar'ın ortalama boyları 50 santimetreyi, ağırlığı da 20 - 23 kiloyu buluyor. Yavru Pitbull'ların fiyatları 1000 - 1500 dolar arasında değişiyor. Dövüş köpeği olarak yetiştirilen yetişkin bir Pitbull'un fiyatı ise 30 ile 50 bin dolar arasında satılıyor.

    Çenesi 1.5 ton basıyor

    Avrupa'da başta İngiltere olmak üzere, Hollanda, Belçika, Almanya, Fransa gibi birçok ülkede yasaklanan Pitbull'lar tam bir canavar. Acıma duygusu olamayan bu köpeklerin en güçlü yeri ise çeneleri. Pitbull'ların 1.5 tonluk pres gücü olan çenesini açmak için özel alet kullanılıyor.

    "Derhal öldürülmeli"

    Eski bir köpek yetiştiricisi olan Veteriner Ahmet Tahiroğlu da Avrupa'da sokaklarda çocukları parçalamaktan sabıkalı Pitbull köpeklerinin görüldüğü yerde öldürülmesi gerektiğini söyledi. Pitbull'lara kanlı mezbaha artıkları ve sokak köpeklerinin yem edildiğini gördüğünü belirten Tahiroğlu şöyle konuştu:
    "Yurtdışından tren ve otobüsle getiriyorlar. Hafta sonu Kemerburgaz tarafındaki kömür ocaklarında dövüş yaptırdıklarını biliyorum. Ne yazık ki, bir veteriner olarak şunu önermek zorundayım, Pitbull görüldüğü yerde öldürülmeli. Çünkü Avrupa'da da sık sık rastlıyoruz, ne zaman saldıracağı belli değil."

    Mafya köpeği

    Uzmanlara göre, bir Pitbull'u sahibi ayırmadığı ya da ölmediği sürece dövüşten çekmek neredeyse imkansız. Sivas Kangal, Buldog, Bull Teiler gibi kendisinden daha iri olan köpeklerle bile başa çıkan Pitbull Rusya'da ayılarla dövüştürülüyor. Yine Rusya'da "mafya köpeği" olarak yetiştirilen Pitbull'lar ülkemizde de koruma amaçlı kullanılıyor. Ansızın ve kuyruğunu sallayarak saldırıya geçen Pitbull, sahibini bile parçalayabiliyor.

    Tehlike sokağa yayılıyor

    Özellikle Rusya, Çekoslavakya ve Macaristan'da sadece dövüş için kullanılan Pitbull'ların Türkiye'de de son birkaç yıldır dövüştürüldüğü ileri sürülüyor. Çok gizli tutulan dövüş yerlerinin, son saatlerde belli olduğu için sadece köpek sahiplerinin haberi olduğu söyleniyor. Dövüşlerin fabrikaların çatı katlarında, şehir dışındaki açıklık arazilerde hatta son zamanlarda sokak aralarında yapılmaya başlandığı belirtiliyor.

    Yasak var, uygulayıcı yok

    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 3 Mart 1993 tarihli yasağına karşın, Emniyet ve gümrüklerde konuyla ilgili uzman kadronun bulunmaması nedeniyle kaçak Pitbull girişi sürüyor.

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pitbull'ların yasaklanma gerekçesi şöyle belirtiliyor:

    "Pitbull Terrier cins köpeklerin çok tehlikeli bir cins olduğu, özellikle çocuklara saldırarak öldürdüğü, Hollanda'ya ithalinin ve bu ülkede üretilmesinin yasaklandığı ve yok edilmesinin kararlaştırıldığı, ayrıca Belçika, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin de bu cins köpeklerin ithalini yasakladığı bilgisinin bakanlığımıza ulaşması üzerine 3 Mart 1993 tarihli olur ile bütün ülkelerden bu cins köpeklerin ülkemize ithali yasaklanmıştır."

    Almanya saldırgan köpekleri yasaklıyor
    MEHMET AKTAN Berlin


    Alman Federal Hükümeti ve bütün eyaletlerin içişleri bakanları, son günlerdeki acı olaylar ve halkın büyük tepkisi üzerine üç dövüş köpeği cinsinin Almanya'da üretiminin yasaklanmasını kararlaşırdı.

    Konuyla ilgili mayısta alınan tavsiye kararlarının en sert şekilde uygulanmasını isteyen eyalet içişleri bakanları, "Amerikan Pitbull - Terrier, Amerikan Stafford - Terrier ve Staffordshire - Terrier" cinsi köpeklerin üretimi ve ithalinin yasaklanmasına karar verdi. Federal İçişleri Bakanlığı, bu köpeklerle ilgili yönetmeliklere uymayanlara ağır ceza vermek amacıyla yasa çıkarılması için de hükümete dün bir teklif sundu.






  • böyle düşünmene sevindim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kanoute

    böyle düşünmene sevindim.


    Bir dahakine insanların nasıl düşündüğünü bilmeden tepki vermezseniz ben de sevinirim.
  • Teşekkür ederim...
  • Bu canlının çene basıncının 2.5 ton olduğunu duymuştum
  • @Laz,


    quote:

    Orjinalden alıntı: prokizya
    Bu canlının çene basıncının 2.5 ton olduğunu duymuştum

    Birçok şey söyleniyor ama somut bir bilgi edinemedim maalesef.

    Ağaca kedi gibi tırmanabilen tek köpek olduğu da söyleniyordu.
  • Acayip agresif duruyor hayvan, resimde burnunu ve kulakları kapatınca direk böksöre (insan boksör, ağır siklet olanlardan) benziyor.

     ´´ American Pit Bull Terrier
  • Ömer alıntı yapmışsın ancak yaptığın alıntı bir Pittbull satıcısına ait olmalı..

    Pitbulların hafızası çok kötüdür..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SAVIAR
    Ömer alıntı yapmışsın ancak yaptığın alıntı bir Pittbull satıcısına ait olmalı..

    Pitbulların hafızası çok kötüdür..


    Aslında wikipedia sitesinden de yararlandım ama yukarıda izah ettiğim gibi güvenilir bir kaynak bulabilmek mümkün değil.

    Bu da genetik bir deneyin olduğunu düşündürüyor.
  • @Ömer
    Bilim-kültür'e topla bunları burada çok konu açılıyor göremiyoruz altlara düşüyor

    /En sevidigim köpek cinsidir hareketleri bakışları kas yapısı ile aşıgım =)
  • bu tur kopeklerden oldum olasi nefret etmisimdir .

    gordugun yerde basacaksin kursunu
  • benim de en sevdiğim cins köpekler golden retrieverlar hem çocuklara hem büyüklerle insanlarla çok iyi arkadaşlar. körlere engellilere yol gösterici yardımcı olarak arkadaşlık ederler minik çocuklarla arkadaşlık ederler.

     ´´ American Pit Bull Terrier


     ´´ American Pit Bull Terrier



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GODIVA -- 16 Temmuz 2007; 17:38:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GODIVA

    benim de en sevdiğim cins köpekler golden retrieverlar hem çocuklara hem büyüklerle insanlarla çok iyi arkadaşlar. körlere engellilere yol gösterici yardımcı olarak arkadaşlık ederler minik çocuklarla arkadaşlık ederler.

     ´´ American Pit Bull Terrier


     ´´ American Pit Bull Terrier







  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ömer

    quote:

    Orjinalden alıntı: SAVIAR
    Ömer alıntı yapmışsın ancak yaptığın alıntı bir Pittbull satıcısına ait olmalı..

    Pitbulların hafızası çok kötüdür..


    Aslında wikipedia sitesinden de yararlandım ama yukarıda izah ettiğim gibi güvenilir bir kaynak bulabilmek mümkün değil.

    Bu da genetik bir deneyin olduğunu düşündürüyor.


    Wikipedia da çağa ayak uydurdu desene..

    Zira en çok ilgilendiğim konulardan biri genetik araştırmalar..

    Ve bu hayvanlar için diyebilirim ki "birer genetik sayborg"..

    Sinir anında beyinlerinde bir uyuşma meydana geliyor.. Bu hafıza yollarının tıkanmasına ve acı hissetmemelerine neden oluyor..

    Bu nedenle çok zor eğitimler altına (askeri eğitimden kasıt budur) itaatkar hale gelebiliyorlar..

    Kaldı ki eğtimci her askerin olay anında müdahele etmesi için yanında kısa namlulu bir tabanca taşıması şartı koşuluyor..

    Sokakta ya da normal şartlarda kesinlikle beslenebilecek bir köpek değil..




  • Hiç sevmem şu şekilsiz it türünü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.