Şimdi Ara

## AMD X2 3600+ Testleri ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DELTA53

Eeeeeeee şimdi ne anladım ben intel'in CONİ'sinden? Amd X2 3600+ hızaşırtmayla = X2 5000+. Yazık oldu intel'e geçenlere. Amd' dediki alın size hızaşırtmaya uygun işlemci.Hemde coninin yarı fiyatına. Keza durum anakartlarda da aynı. İntel'in hızaşırtmaya uygun kartları 220$ iken amd'nin 120$

AMD havlu attı diyen arkadaşlar, sizi duyamıyorum.

kardes sen sımdı hakkaten bunu bılerek kendınden emın olarak mı soluyorsun

adamlar orda ıslemcıye oc basmıs allahına kdr e6300 def halıyle sokulmus teste sen hala dıyon e6300 alanlara gecmıs olsun....e6300 3.5ghz e rahatlıkla voltaj verılmeden cıkan bır ıslemcı kaldıkı mılyarlarca test verıldı fx62 den bıle hızlı nerdeyse sen kıytırık 3600 le mukayese edıyorsun

• quote:

Orjinalden alıntı: fx57

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fx62

quote:

Eeeeeeee şimdi ne anladım ben intel'in CONİ'sinden? Amd X2 3600+ hızaşırtmayla = X2 5000+. Yazık oldu intel'e geçenlere. Amd' dediki alın size hızaşırtmaya uygun işlemci.Hemde coninin yarı fiyatına. Keza durum anakartlarda da aynı. İntel'in hızaşırtmaya uygun kartları 220$ iken amd'nin 120$

dostum sana aynen katılıyorum.birde bu işlemcinin 939pinini çıkarsa yaşadık
    6300 alanlara geçmiş olsun

Hiç sanmıyorum ama bir soralım. Sayın haber editörümüz fx57 acaba 939 iğneli modeli çıkacakmı x2 3600+'nın?

AMD'nin yeni modelleri için şimdilik Socket AM2'den başka bir alternatif yok.

çok sağolun
    amd'nin 4x4 lük işlemcileri ne zaman çıkacak?bununla ilgili bi bilgi var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

adamlar orda ıslemcıye oc basmıs allahına kdr e6300 def halıyle sokulmus teste sen hala dıyon e6300 alanlara gecmıs olsun....e6300 3.5ghz e rahatlıkla voltaj verılmeden cıkan bır ıslemcı kaldıkı mılyarlarca test verıldı fx62 den bıle hızlı nerdeyse sen kıytırık 3600 le mukayese edıyorsun

kardeş biz f/p oranında baksediyoruzzzz

• Testte 3600+ overclock edilmişken, diğerleri (özellikle 6300) edilmemiş. Ancak 130$ gibi bir fiyatla pazara girerse iyi bir alternatif olabilir.

AMD için umut verici bir işlemci. Hesapları değiştirebilir. 6300 kadar iyi oc olabilir, çünkü L2'si düşük ve oc seviyor gibi görünüyor. (Düşük L2 de performansı fazla etkilememiş)

Eğer bu işlemci iyi bir fiyatla piyasaya düşerse, iyi oc olursa, ve AMD 65nm'ye geçip uygun fiyatlı yeni CPU'lar çıkarırsa; AMD Conroe ile rekabet edebilir... Aksi taktirde AMD'nin mimari devrimi yapması gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SHADOWLORD

quote:

Orjinalden alıntı: nodar

fx-62 in deviremediği bir 6300 ü encodingde x2 3600+ deviriyor.Herşey sil baştan bu ne şimdi..

O testte dikkat edersen 3600 o/c edilmiş default halinde geçerse o zaman kork , eğer E6300 o/c edilirse zaten akıllara zarar o test sütünlurı çöker

evet x2 3600 gitse gitse en son 2.9ghz e gider voltajla , e6300 voltajsız %100 oc olan bir işlemci , ve oc oldukça performansı orantısız yüksek şekilde artıyor

mesela 200mhz de pc mark dan 200 puan artış yakalıyorsa , 400mhz oc olduunda mantık olarak 400 puan alması lazım , ama cpu 500 alıyor ...

e6300 zaten bütün testlerde x2 3600 ün default halinden oldukça üstün...bu arada x2 3800 ile x2 3600 arasındaki farkta çok az burada amd nin mimiarisinde önbelleğin pekte performans farkı yaratmadığı görülüyor gibi ... birde 128kb*2 cache li sempron yapsınlarda bir görelim

• su 1mb onbellekli 2000mhz ve uygun fiyatli olan amd x2 4000 ler s939 a ciksaydi cok iyi olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

su 1mb onbellekli 2000mhz ve uygun fiyatli olan amd x2 4000 ler s939 a ciksaydi cok iyi olurdu.

+1

• baran oradaki işlemci Allah'ına kadar o/c edilmemiş dikkatini çekerim.Hiç bir testte firmalar Allah'ına kadar o/c etmez,edemez.Bildiğin gibi e6300 lerinde ilk testleri yayınlanırken 2.6ghz-3.0ghz arasındaki hızlarında yayınlanıyordu...

Nerden biliyorsun 3600+ ın 3ghz i görmeyeceğini?

Süper pi testinde tamam,conroe bariz önde olacak ancak detaya dayalı oyunlarda ve grafik benchlerinde bir x2 3600 arasında 70-80 dolarlık fark olan conroeyi yakalıyor,yakalamakla kalmayıp az da olsa fark atıyorsa ben bu işlemciyi f/p kralı ilan ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

baran oradaki işlemci Allah'ına kadar o/c edilmemiş dikkatini çekerim.Hiç bir testte firmalar Allah'ına kadar o/c etmez,edemez.Bildiğin gibi e6300 lerinde ilk testleri yayınlanırken 2.6ghz-3.0ghz arasındaki hızlarında yayınlanıyordu...

Nerden biliyorsun 3600+ ın 3ghz i görmeyeceğini?

Süper pi testinde tamam,conroe bariz önde olacak ancak detaya dayalı oyunlarda ve grafik benchlerinde bir x2 3600 arasında 70-80 dolarlık fark olan conroeyi yakalıyor,yakalamakla kalmayıp az da olsa fark atıyorsa ben bu işlemciyi f/p kralı ilan ederim

+1
    Vay 6300 efsanesi başlamadan bitti mi yani?

• e6300 efsanesi bitmez.Amd nin gücü henüz conroeyi biterecek kadar güçlü değil.Amd üst seviyelerde savaşmayı bıraktı gibi.Amd galiba şöyle düşünmeye başladı;

-Adamlar bizim 1000 dolarlık işlemcimizi 400dolarlık işlemcilerle yakaladılar.Ama bu işlemciler daha düşük modellere kıyasla daha az satılıyor.Öyleyse bizde daha düşük ve daha çok satılan modellerde rekabete gireriz,adımızı unutturmayız,piyasadan düşmeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeliBaba42 -- 13 Ağustos 2006; 11:32:13 >
  • quote:

e6300 efsanesi bitmez.Amd nin gücü henüz conroeyi biterecek kadar güçlü değil.Amd üst seviyelerde savaşmayı bıraktı gibi.Amd galiba şöyle düşünmeye başladı;

-Adamlar bizim 1000 dolarlık işlemcimizi 400dolarlık işlemcilerle yakaladılar.Ama bu işlemciler daha düşük modellere kıyasla daha az satılıyor.Öyleyse bizde daha düşük ve daha çok satılan modellerde rekabete gireriz,adımızı unutturmayız,piyasadan düşmeyiz

sana katılmıyorum bence amd 2007'de acayip bi tokat vuracak core 2 lere yerlerinden kalkamıyacak aynı athlonların p4 leri x2lerinde pemntium d lere yaptığı gibi.bence amd 65nm hemen geçmesi lazım.ne kadar erken geçerse o kadar çok pateklar core2'yi

• hocam şu anda gelecek hakkında konuşmuyoruz.Şu anı tartışıyoruz

tabiki zamanla birbirlerini tokatlayacaklar.Özellikle de ben k8l lerden çok ümitliyim...
  • quote:

hocam şu anda gelecek hakkında konuşmuyoruz.Şu anı tartışıyoruz

tabiki zamanla birbirlerini tokatlayacaklar.Özellikle de ben k8l lerden çok ümitliyim...

bende ümitlim k8l'den senin imzanın manası ne öğrene bilirmyim
  • Amd cache leri artırsa zaten süper olacak ama bir yerlerde kesinlikle arttırmayacak diye okudum.
    4 mb cache li bir amd düşünebiliyormusunuz?.. Şu anki işlemci yapısı uygun olmasa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx62

quote:

hocam şu anda gelecek hakkında konuşmuyoruz.Şu anı tartışıyoruz

bende ümitlim k8l'den senin imzanın manası ne öğrene bilirmyim

benim imzamın manası yok.3 kere nick değiştirdim.İnşallah bu son olacak...

• quote:

Amd cache leri artırsa zaten süper olacak ama bir yerlerde kesinlikle arttırmayacak diye okudum.
    4 mb cache li bir amd düşünebiliyormusunuz?.. Şu anki işlemci yapısı uygun olmasa gerek.

1mb L2 cache çekirdek üzerinde %45 gibi bir oranı kaplıyor o yüzden amd 1mb den daha fazla önbellekli işlemci çıkarmıyor

Ama ben 512kb cache ile 1mb Intelleri tokatlıyorm o da ayrı mesele
  • quote:

Amd cache leri artırsa zaten süper olacak ama bir yerlerde kesinlikle arttırmayacak diye okudum.

evet,sanki tekrar athlon-p4 savaşına dönülecek gibi,amd tekrar fiyat-performansta biziz diyecek,şuan ki koşullarda eğer intel 1,5 yılda mimarisini değiştirdiyse,amd nin çok çalışması gerek,amd daha da fiyat kırarsa ben de amd düşünebilirm,zaten amd seven birisiyim ama bu gidişle intel alma yolunda ilerliyorum(ki daha önce aldığım 2 tane p4 2.4 ve p4 3.0 en fazla 1 ay dayabilmiş ve satmıştım,hatta 3.0 2 haftada sattım amd 64 3000 almıştım),bence bekleyelim ne de olsa vista daha çıkmadı,tabi microsoft ne kadar bazı alanlarda amd işlemci kullansada(sus payı,tekel değilim payı) biliyoruz ki intel microsofta göre,microsoft intel e göre ürün çıkarıyor( yani gelişmeyi birbirlerine göre takip ediyorlar),büyük ihtimallede vista için çok iyi intel işlemciler için,evet evet bekleyelim nasıl olsa 3-4 yıl var önümüzde(şaka ben askere gidecem nasıl olsa 2007 de gelecem banane,siz stres topuna dönerken ben oturmuş işlemcileri seçecem,oturmuş anakartları,ve belki core2 4 çekirdekleri hauahuahuhahuau hauahauhahuahu)

• Core2duo bitmişmiş

6300 alıp o.c. yapmayacaklar varsa bitmiştir o kişi için.
    6300 alanların o.c. yapmayacaklarını pek sanmıyorum.

Fiyat/performans olarak AMD iyi zaten ama performans düşünenler core2duo nun o.c. kapasitesine hayır diyemezler.

AMDnin Core2Duo yu bitirebilmesi şimdilik zor görünüyor.

Bir grafikten çıkarttığınız sonuç core2duo bitti mi oluyor yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPETNAS

Core2duo bitmişmiş

6300 alıp o.c. yapmayacaklar varsa bitmiştir o kişi için.
    6300 alanların o.c. yapmayacaklarını pek sanmıyorum.

Fiyat/performans olarak AMD iyi zaten ama performans düşünenler core2duo nun o.c. kapasitesine hayır diyemezler.

AMDnin Core2Duo yu bitirebilmesi şimdilik zor görünüyor.

Bir grafikten çıkarttığınız sonuç core2duo bitti mi oluyor yani?

o grafikleri böyle değerlendiren kişi olsa olsa amd fanatiğidir
    başka bir şey beklenmez
    amd o/c oluyorda, e6300 olmuyor mu
    conroe alıpta o/c yapmayan adam zaten D serisine bile geçilir, amd'ye neden geçilmesin

• quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

+9879635002456786104402300188...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.