Şimdi Ara

## AMD X2 3600+ Testleri ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intel ile microsoft isbirligi deniliyor ama athlonxp unutuluyor. Bu islemcinin kutusunda bile windows xp ye gore optimize edilmistir yaziyor. Microsoft tanitimlarini amd sistemlerle yapiyor. Bu arada bence amd nin hicbir islemcisi e6300 u yakalayamaz. Yavas yavas ucuz boardlar gelmeye basladi. Voltajsiz %100 overclock olan islemciyi overclock etmeyip, digerini voltajla 3.6ghz ye cikartirsaniz haksizlik olur. e6300 u voltajla bir overclock yapin bakalim ortada x2 3600 u birakin fx62 bile kalamiyor. Marka takintisini birakin artik. intel amd ye iyi bir tokat atmis bu gormezden gelinemez. Ustelik 200$ a 1000$ lik islemciden daha cok performans veren islemci varken bu islemci fiyat/performans islemcisi olamaz.
  • taraflı bir test olmuş..amd ye overclock yapılmış..6300 e yapılmamış..bunu görmeyen yada görmek istemeyenlerde hemen çıkıp 6300 e elveda demiş..eğer 6300 ü de overclock ederseniz o zaman 3600 toza boğulur... yakında başka testlerde üdşer..o zaman belli olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper1391 -- 13 Ağustos 2006; 13:04:36 >
  • ne zaman giriyor bu x2 3600 Turkiye piyasasina.. alirim bir x2 3600 - 130usd // gigabyte am2 anakart 90 usd
    toplam 220 usd ye al sana cift cekirdek islemcili sistem.. ocak ayinda 160 usdye athlon3000 bulunmuyordu be piyasada.. hey gidi heyyy
  • Arkadaşlar;

6300 ün bu testlerde OC edilmemesi normal,zira 3600+ ile 915 kıyaslaması yapılıyor bu testlerde..Ama bazı arkadaşlar 3600+ nın 5000+ ya oc edilerek default haldeki 6300 ü yakalaması ve bazı yerlerde geçmesi durumuna kına yakacak hale geldikleri için bir yanlış algılama söz konusu..6300 stock halde x2 4600-x2 5000 arasında bir işlemci ve voltaja bulaşmadan neredeyse %100 oc olabiliyor ve bu haliyle coğu yerde Amd nin "EN KRAL" işlemcisi diye tabir edilen Fx62sini de tokatlıyor..

Burdaki amaç 3600-915 karşılaştırmasıdır ama 915 de niye stock halde bırakılmış onuda anlamadım ancak siz kalkıpka 6300 vs 3600 derseniz biraz abuk olur..

Ayrıca şuan için 3600+, conroenun yerine f/p kralı olarak adlandırılamaz!

1)Dere görünmeden paça sıvanmaz..Piyasaya düşsün tam oc kapasitesi ögrenilsin ona göre yorum yapılsın..

2)3600+ ile 6300 ün bulunduğu sınıflar çok ayrı..3600f/p kralı olsa bile alt sewiye işlemciler arasında olur..6300 ise orta-üst seviye arası bir işlemci konumunda duruyor..6300ün f/p krallığını almak gibi bir durumu olamaz..Ha amd nin x2 4600-5000 serileri gelipde 6300 ü tokatlarsa ve fiyatıda 6300 e göre uygun olursa ancak ozman 6300ün tahtını alabilir..

"Bana göre" şuan icin 6300 orta-üst,6600 de üst seviye f/p krallarıdır,sizin düşündügünüz gibi "sınıf ayrımı gözetmeksizin" f/p kralı ilan edilcek olsaydı,6300-6600arasında hangisini seçicektik acaba? 6300mü 6600mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 13 Ağustos 2006; 13:40:29 >

• e6300 yinede daha iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R4V3N -- 13 Ağustos 2006; 21:01:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: S@N@Ne!!!

intel ile microsoft isbirligi deniliyor ama athlonxp unutuluyor. Bu islemcinin kutusunda bile windows xp ye gore optimize edilmistir yaziyor. Microsoft tanitimlarini amd sistemlerle yapiyor. Bu arada bence amd nin hicbir islemcisi e6300 u yakalayamaz. Yavas yavas ucuz boardlar gelmeye basladi. Voltajsiz %100 overclock olan islemciyi overclock etmeyip, digerini voltajla 3.6ghz ye cikartirsaniz haksizlik olur. e6300 u voltajla bir overclock yapin bakalim ortada x2 3600 u birakin fx62 bile kalamiyor. Marka takintisini birakin artik. intel amd ye iyi bir tokat atmis bu gormezden gelinemez. Ustelik 200$ a 1000$ lik islemciden daha cok performans veren islemci varken bu islemci fiyat/performans islemcisi olamaz.

konu dağılmasın ama dedim ya o sus payıydı,çünkü intel de bil geyts de ibm karşı çıktıkları için bu işe başladılar,bill insanları ibm tekelinden kurtarıp her eve bilgisyaar diye başaldı,inteldekiler ibm den ayrılıp inteli kurdular ama yani parası olan düdüğü çalıyor,athlonxp zamanı amd para verdi microsofta reklam için,microsoft sevdiği için değil,ama dediğim gibi bazı server larda microsoft amd kullanıyor ama sus payı tekel değilim payı,birde amerika da amd epey satış rakamlarına ulaşmıştı,
    ama konuya dönersek dediğin doğru intel çok çok iyi iş çıkardı

• allah allah millet x2 3600 le e6300 karşılaştırmaya çalışıyor ...

ya orda 23 tane test var , E6300 hepsinde geçmiş x2 3600 ü .... oc li hali ile karşılaştırmak saçma değil mi ?

f/p diyorsunuzda , bu işlemci 130usd oc ile alacağınız performans görüyorsunuzki EN FAZLA X2 5000 civarında olacak(330usd) .

e6300 ü oc ederek alacağınız performans 1200usd...fx62 leri dize getiriyor...hatta oldukça hatrı sayılır farkla...

f/p değil midir bu ? fiyatının 6 katı cpu yu geçiyor .... diğeride 3 katı cpu ile yarışıyor...

2 side f/p konusunda iyi ama birbiriyle karşılaştırmanız hayatınızın hatası olur zira 3.6ghz deki conroe e6300 ü hiçbirşekilde x2 serisi cpu geçemez..
  • Beyler ne amd fanatiğiyim ne de intel düşmanıyım.Ancak benim param x2 3600 e yetiyorsa ben bekleyip para biriktirip e6300 alamam.f/p olarak karşılaştıralım;

Elimizde 700dolar var...(kdvleri hiç hesaba katmıyorum yoksa batarız)

Conroe sistem kuruyoruz...

e6300=200 dolar
    Uygun bir bord=180dolar(dandik bişey değil)
    Uygun bir rem=150dolar

Toplam=530 dolar

Ekran kartına 170 dolar kaldı.Bu fiyata ikinci elden ancak x800gto alabiliriz...

Şimdi birde Amd yi hesaplayalım

x2 3600=160dolar
    Uygun bir bord=150
    Uygun bir rem=150

Toplam=460 dolar

Ekran kartına 240 dolarımız kaldı.Bu fiyatada ikinci elden bir x1800gto aldık...

Şimdi sistemleri topladık soruma geçeyim:

x2 3600 o/c ile de olsa proğramlarda/renderlarda e6300 ü yakalıyor.Amd konfgrasyonumuz aynı fiyata oyunlarda daha fazla performans veriyor(ekran kartından dolayı)...

Şimdi siz olsanız hangisini alırsınız???

• quote:

Orjinalden alıntı: maybera

allah allah millet x2 3600 le e6300 karşılaştırmaya çalışıyor ...

ya orda 23 tane test var , E6300 hepsinde geçmiş x2 3600 ü .... oc li hali ile karşılaştırmak saçma değil mi ?

f/p diyorsunuzda , bu işlemci 130usd oc ile alacağınız performans görüyorsunuzki EN FAZLA X2 5000 civarında olacak(330usd) .

e6300 ü oc ederek alacağınız performans 1200usd...fx62 leri dize getiriyor...hatta oldukça hatrı sayılır farkla...

f/p değil midir bu ? fiyatının 6 katı cpu yu geçiyor .... diğeride 3 katı cpu ile yarışıyor...

2 side f/p konusunda iyi ama birbiriyle karşılaştırmanız hayatınızın hatası olur zira 3.6ghz deki conroe e6300 ü hiçbirşekilde x2 serisi cpu geçemez..

Testlerde 6300 üstün, fakat sonuçlar oldukça yakın. Aradaki fiyat farkına göre düşünürsek f/p oranı bakımından 3600 iyi olabilir (oc'suz şekilde)... Tabi piyasada fiyatı ne olur bilemiyoruz.

İkincisi, burada yapılan overclock "en fazla" değil. Hatta en fazladan çok uzak olduğunu tahmin ediyorum. Yanılıyor da olabilirim, ama bu işlemci iyi oc olur gibime geliyor... Bunu da bekleyip görmek lazım.

Üçüncüsü "overclock" olayını f/p hesabına fazla dahil etmeyin. Yani işlemciler "iyi overclock oluyor" diye fiyatlandırılmaz veya f/p oranı buradan ölçülmez... Overclock iyi hoş ama "ekstra" birşey.

• bu işlemci ne zaman gelir türkiyeye
  • X2 lerde f/p işlemcisi
  • ben en çok super pi 512kb ile veya 1mb ile niye denemediklerine kıl oluyom,bazı donanım siteleri para konuşur diyor,bu testler xbitlabs'tandi sanırım,bence testlere bakarken bunu da düşünmeli,tabiki 915 rakip diye çıkarıldı o yüzden 6300 overclock gerek yok ama herhalde onu ekleselerdi amd için kötü reklam olurdu!yine de çoğu müşteri çift çekirdek ve vistada zorlanmayacak 3600 rahat rahat alacaktır,hatta ben de satarım,benim için önemli olan müşterilere verirken önce sorun çıkarmaması sonra performans,yalnız 6300 için şu da gerçek daha 4-5 ay önce normal bir p4 3.0ghz 195-200$ verirken,sonra p4 d 3.0 aynı parayı verirken aynı fiyata core2 almak hiç de mantıksız değil en azından bu kadar pc sattım kesinlikle müşteriler bunu önemsemiyor so2 yıldır ucuz değilde kaliteli olsun demeye başladı insanlar ve araştırmaya daha çok bilinçlenmeye en azından adanada
  • zaten çelişkideydim,mevcut 939 makinama bir çift çekirdek amd işlemcimi alsam yoksa biraz kasıp 6300 mi geçsem diye,simdi yine bulanıklaştı kafammm
  • Aslında test AMD 3600 X2 icin yapılmıs daha dogrusu o.c li durumu ve o.c suz durumu bakımından o.c siz cok iyi degerler alamamıs gibi (bence )ama o.c li X2 5000+'e yetişmiş ; gecmiş gibi bir kıyas yapılmalı nedeni X2 3600 dısında hicbir işlemciye o.c yapılmamıs
    ''FX62'' amd 65 nm ye gecerken intel 2007 de 45 nm den konusuyor...
    bence test butun işlemcilere o.c yaparak tekrar yapılmalı ozaman konusuruz adm mi? intel mi?
    (bu arada AMD yi kotulemiyorum intelin bu tenolojiyi cıkarıp pazar kapma cabası AMD sayesinde olmustur rekabet sag olsun)
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatiskodra

Aslında test AMD 3600 X2 icin yapılmıs daha dogrusu o.c li durumu ve o.c suz durumu bakımından o.c siz cok iyi degerler alamamıs gibi (bence )ama o.c li X2 5000+'e yetişmiş ; gecmiş gibi bir kıyas yapılmalı nedeni X2 3600 dısında hicbir işlemciye o.c yapılmamıs
    ''FX62'' amd 65 nm ye gecerken intel 2007 de 45 nm den konusuyor...
    bence test butun işlemcilere o.c yaparak tekrar yapılmalı ozaman konusuruz adm mi? intel mi?
    (bu arada AMD yi kotulemiyorum intelin bu tenolojiyi cıkarıp pazar kapma cabası AMD sayesinde olmustur rekabet sag olsun)

he

• bu saattn sonra 3600 aslınmaz bnce ya conroe yada 3800 veustu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

bu saattn sonra 3600 aslınmaz bnce ya conroe yada 3800 veustu

ılerkı bı satte alalaım dostum

ya aslında ewet conroe ama ıste hıssı davranıp hala amd kullanası gelıo adamın kendı adıma tabı
  • quote:

Orjinalden alıntı: LimeWaRe

quote:

ya aslında ewet conroe ama ıste hıssı davranıp hala amd kullanası gelıo adamın kendı adıma tabı

bende aynı hissi paylaşıyorum2001 den bu yana amd kullanıyorum ve aldığım işlemciler beni hiç üzmedi

athlonxp1700 , barton 2500 , sempron3000 , athlon64 2800 vs...

ama şimdi %100 oc olan bir cpu geldi aramızı açtı

amd keşke iyi oc olan x2 3800 fln yapsaydı , 2.8ghz dolaylarında tıkanıyormuş genelde...tabi 3.0ghz e yaklaşanda var , 2.7 de kalan da var...

ama bu conroe lerden 20 tane gördüm 20 side %100 oc olmaya aday ....

hayırlısı diyelim

• quote:

Orjinalden alıntı: maybera

quote:

Orjinalden alıntı: LimeWaRe

quote:

bende aynı hissi paylaşıyorum2001 den bu yana amd kullanıyorum ve aldığım işlemciler beni hiç üzmedi

athlonxp1700 , barton 2500 , sempron3000 , athlon64 2800 vs...

ama şimdi %100 oc olan bir cpu geldi aramızı açtı

amd keşke iyi oc olan x2 3800 fln yapsaydı , 2.8ghz dolaylarında tıkanıyormuş genelde...tabi 3.0ghz e yaklaşanda var , 2.7 de kalan da var...

ama bu conroe lerden 20 tane gördüm 20 side %100 oc olmaya aday ....

hayırlısı diyelim

+1 AMD mevcut mimarisiyle intel'e karşı savaş veriyor. Fakat gerçek silahını 2007 de görecegiz.

• +1
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.