Şimdi Ara

AMD ve NVIDIA ekran kartını birlikte kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Sapphire R9 290 Tri-x siparişi verdim 1268 liraya. Cumartesi ya da en geç pazartesi elimde olacak. Ancak aklımı şimdiden gurcalayan sorular başladı.

• AMD ekran kartının yanında physx amaçlı Nvidia ekran kartı kullanılması mümkün mü ?
    • Eğer mümkünsee verim nasıl olur, illa Nvidia kartın da mı üst segment olması gerekir?
    • Eğer mümkünse herhangi bir alt sınıf Physx destekli alt sınıf bir Nvidia kart yeterli mi ( 9600GT 1GB 256 bit gibi) ?
    • Eğer mümkünse R9 290 CF için nasıl olur bu physx kart ?

İkinci ekran kartımı da Sapphire R9 290 Tri-x almayı planlıyorum. CF Sapphire R9 290 Tri-x sistem ve eğer bütçe ayarlayabilirsem 3D Efinity sistem kuracağım. olmazsa 120Hz efinity sistem...

Sistemim imzamda, kasa olarak CM Storm Sniper düşünüyorum, diğer ekran kartıyla birlikte alacağım.

• IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Amd kart ile Nvidia kartı malesef aynı sistemde kullanamazsın. Amd kartların bile sadece aynı serilerini cf şeklinde kullanıyorken Nvidia ile beraber kullanılması düşünülemez.

R9 290 Cf ikilisini yapan bir arkadaşımız vardı forumda neredeyse oyunlarda 2 kat fps artışı göstermişti kartlar. Yararlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Physx için Nvidia kart atama olur ama uğraştığınıza değmez. Yapan arkadaşlar uğraşmayıp vazgeçtiler hep.

Yok amaç uğraşmak değil, uğraştığıma değecek mi onu merak ettim. Physx güzel bir efekt. Ama elbenisi Amd için yetersiz :) Faydası olmayacaksa zaten kartın alıcısı hazır, ağzımı yoklayıp duruyor, ver şu eski kartı diyor :) Performans düşümü falan mı yaratıyor acaba? Test yapan birisi var mı forumda, ben onunla bi irtibata geçsem?

Orijinalden alıntı: Roledayz

Öncelikle Amd kart ile Nvidia kartı malesef aynı sistemde kullanamazsın. Amd kartların bile sadece aynı serilerini cf şeklinde kullanıyorken Nvidia ile beraber kullanılması düşünülemez.

R9 290 Cf ikilisini yapan bir arkadaşımız vardı forumda neredeyse oyunlarda 2 kat fps artışı göstermişti kartlar. Yararlı olur.

Bir ara msi in bir hydrogen mi böyle bir serisi vardı aynı olmayan kartları aynı anda kullanabiliyordu teknoloji var. Hala üretimdemi o seri emin değilim.
  • Konunun çok önce açılmış olmasına rağmen yine de bu işle uğraşmış daha doğrusu denemiş biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Öncelikle dediğiniz olayın adına hybrid physx deniliyor bu şekilde bir araştırma yapıldığında yerli ve yabancı forumlarda çok sayıda bilgiye ve performans değerlerine ulaşılabiliyor. Yapılışı hakkında bilgi vermek gerekirse amd kartın yanına bir adet nvidia kart (Modeli çok farketmez ve performans farkı da uçuk olmaz ama tercih edilen gt430 dur genellikle.) takılır ve physx dosyası + hybrid physx için yazılmış küçük uygulama bir seferliğine yüklenir ve işlem tamam. Fakat bu iş göründüğü gibi bir iş değildir iyi araştırmak gerekir. Bahsedeceğim eksilerde bunu net bir şekilde göreceksiniz.

Eksiler :

- Hybrid yazılımı eski physx sürümünü destekliyor oluşu ve 1.05ff den sonra yeni bir versiyonunu bulamadım galiba yok.
    - ( Bu aslında en can alıcı nokta öğrendiğimde şok olmuştum.) Physx iki şekilde oluyor bir yazılım tabanlı , diğeri ise donanım tabanlı. Bizim yapacağımız işlemler ise donanım tabanlı physxlerde geçerli ve oyunların çoğu yazılım tabanlı yani onlarda hiç bir işe yaramıyor. Ben bu ayrıntıyı bilmeden daldım ki eminim bu işi yapanlarında bir çoğunun haberi yoktur bu işten. O sebepten fark hissedilmiyor diyenler oluyor. Daha açıklayıcı olması için bir Wiki Linki :)
    - Sistem açılırken ekranda dalgalanmalar oluyor tabi açıldıktan 5 sn sonra geçiyor belkide sadece bende olan bir şeydir bilemiyorum.
    - Bu sürücüleri bilgisayarımdan kaldırdıktan sonra görüntü gitti (İşletim sisteminde yoksa ekran kartıyla alakalı birşey değil ) ve windowsu baştan kurmak zorunda kaldım.

Artılar :

+ Physx sorununu ortadan kadırıyor gönül rahatlığıyla physxi açabilirsiniz.
    + Nvidia ekran kartınız olsa bile bi kart daha alıp physx için kullanmak büyük fayda sağlar çünkü bu ağır bir iştir ve sistemi rahatlatır ki yapanlar var :)
    + Eğer donanımsal physx kullanan oyunlar oynuyorsanız yapmanızı öneririm çok büyük artı katıyor fps artışı gözle görülür oranda fazla
    + Physx kullanılmadığı zamanlar 0 yükte çalışıyor ve ısınma fazla güç tüketme gibi sorunları olmuyor.
    + Physx özelliğine sahip birçok kart bu işin altından kalkacaktır çünkü yapılan tek işi physxtir kart tüm gücünü bu iş için kullanmaktadır.

Son sözlerimi şöyle söylemek istiyorum eğer oynadığınız oyunlar yukarıda verdiğim likteki oyunlarsa bu işinize yarar yoksa hiç bir işinize yaramayacaktır. Yeni ekran kartı da alırken de yine bunlara dikkat edilerek Nvidia alınmasını tavsiye ederim

• PhysX destekli fazla oyun çıkmıyor artık, olanlar da abartı efektler ile gelmiyor, mesela AC IV BF'i PhysX ile denemiştim oyun içinde farketmedim bile. Oyunların kendi fizik motorları geliştikçe, PhysX olmadan da güzel efektler görebiliyoruz. Ben olsam bu ayrıntıyı düşünmek yerine, R9 290 CF'dan alacağım performansa bakardım, hem de yaklaşık GTX 780 Ti fiyatına. AMD ile NVIDIA kart beraber sorun çıkartır, uğraşsanız da sonuç almanız zor, PhysX'i ve 3D Vision'ı önemli gören NVIDIA kart almalı.

Edit: Tarihe dikkat etmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 20 Ağustos 2014; 14:27:25 >
    Daha Fazla Göster
  • Konu hortlamış ben bu şekilde de mutluyum. Uğraşmıyorum artık nvidia amd birlikteliğine. Zaten kart arızalandı elimde patladı Yine de bilgiler için sağolun. Kolay gelsin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.