Şimdi Ara

Amd ve Nvidya kart ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günde 5 saat oyun oynayan biri olduğunu varsayalım hangi kart daha uzun ömürlü olur bu durumda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

''Başkaları aç gözlü olduğunda kork ve geride dur.
    Başkaları korktuğunda aç gözlü ol.''
    Warren Buffet
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ne kadar o.c yaptığına bağlı, eğer sürekli o.c modunda oyun oynarsan kart 1-2 seneye de pert olabilir. ama normal kullanımda rahat 5 sene gidiyor.

Biliyorum ancak Amd ve Nvidya hangisi bu durumda daha uzun ömürlü onu sordum hocam

bu arada elektronik işi biraz şans işi onuda ekleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 11 Temmuz 2016; 20:40:30 >
  • elektronik isleri bahtsiz bedevinin colde basina gelenler gibidir.hic kimse bunu alirsan su kadar sene gider diye garanti veremez.ayni yerden aliriz bende sorun olmaz sende olur.yan sokaga yildirim duser eline alirsin kasayi.herkes farkli psular kullaniyor herkesin kart kullanimi farkli bunun amd'si nvidia'si yok.kartlar zaten artik 2-3 sene sonra çöp olmaya basladi oyunlara yetmez hale geliyor cunku herkes ayar hastasi.bi 10 sene kullanacan galiba boyle baslik actigina gore?kac liralik bir kart alacan mesela?

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • +1

Aluminyum çekirdek tasarımı ile Solid CAP, üst sınıf anakart ve ekran kartlarının ibaresi haline gelmiştir. Düşük ESR (eşdeğer seri Direnç) değeri ve 10 yılı aşkın parça ömrüne sahiptir.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-ti-twinfrozrgaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-f2a68hm-ds2-soket-fm2-ddr3-2400mhzoc-vgadvi-usb-30-anakart.html

böyle özellikle 10yıl fln diye belirtiyorsa uzun ömürlü oluyor genelde tabi gigabyte marka uzun ömür konusundaki tek önerim psu olarak corsair akım korumalı bir psu alırsanız parçalarınızın ömrü gerçekten uzun olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI
    11 yıl önce açıldı
    AMD ve Intel ekran kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kartın ömrü bitene kadar teknolojik olarak çöp olur zaten. Bozulup bozulmaması şans işi. Nvidia şu kadar amd bu kadar gider diye bir şey yok.
    bekle az sonra bi nvidia manyagimiz var nvidia 10 sene gider amd 1 sene diye yazar herhalde boyle bir cevap bekliyorsun kart karsilastirmasi da neymis?bmw mi uzun gider mercedes mi?mercedese binen kroysa baska dagda suruyorsa baska sen benim soyledigimden hicbir sey anlamamissin kisiye gore kullanima gore ve sansina kismetine gore degisir.1000 lira veriyorsun diye ne amd'yi ne nvidia'yi satin almiyorsun 3000 lira veren var gelip senin gibi baslik acmiyor.

• Aynen teknolojik olarak çöp oluyor ama insanlar Türkiye'de bir kartı 3-4 sene kullanmak üzere alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancagız -- 11 Temmuz 2016; 21:20:33 >

sen once alinti yaparak mesaj yazmayi ogren ondan sonra gez forumda.igneleyici konusmuyorum acikca soyluyorum.basligini yesinler kral kesildi adam basimiza yazma filan tapusunu mu aldin forumun?cevabini almis da neyse artik aldigi cevap sanki TEDAS sizin eve hic yamuk voltaj vermeyecek omur soruyor adam ya 5 saniye sonramizin garantisi yok.sen benim Turkceme kurban ol olmusdu yaziyor adam kral biz Turkce karakter kullanmiyoruz katletmis mi olduk?yav he he liseliler bilmez Turkce karakter yasakti ben nete ilk girdigimde siz gozunuzu tabletle actiniz Turkce.

• elektronik işi sadece şanş değildir kaliteli bileşen kullanan markalar tercih etmeliyiz gigabyte sapphire evga bu firmalar 1.sınıf 1.kalite malzeme kullanır 60 watt tek fan çok rahat yeten karta 2 tane fan takmak marifet değil . defalarca asus msi kullandım 1 yıl bile gitmeyen oldu sapphire'i defalarca kullanamadım 6 yıl gittiği için :) gigabyteda 6 yıldan sonra sattım
  • Çip ömrü uzundur. Önemli olan devre kartı üstündeki bobin, kapasitör, mosfet gibi elemanların ne kadar dayanacağıdır. Aşırı yada ani voltaj/akım gelmezse çipler kolay kolay yanmaz. Aşırı sıcakta çalışıp silikon yapısı bozulmazsa, radyasyona maruz kalmazsa çipler kolay kolay bozulmaz. Taş devrinden kalma gpular var elimde. Sağlamlar hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 11 Temmuz 2016; 23:52:19 >

• Tamamen kullanmaya ve şansa kalmış bir soru bu. Evde ki 2. pc'de Asus Atih Eah3650 512 mb ekran kartı var ( TAM 10 SENEDEN BERİ HALA ÇALIŞIYOR ) https://www.asus.com/Graphics-Cards/EAH3650_SILENT_MAGICHTDP512M/
    i5 6600K - MSI Z170A GAMING M7 - CORSAIR VENGEANCE 16 GB 2X8 3000 MHZ DDR4 - CORSAIR H100i V2 EXTREME - ZOTAC GTX 970 AMP EXTREME CORE EDITION - HYPERX SAVAGE 240 GB SSD - WD 1 TB 7200 RPM - HIGH POWER ASTRO LITE 750 WATT 80+ GOLD PSU - DARK N10 Kasa - Windows 10 x64 Home - SAMSUNG 23.6" LS24E390HL/UF 1920*1080P 4 MS Monitör

Sony PS4
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cancagız

Teşekkürler Sapphire ekran kartları bu konuda nasıl bilginiz var mı hocam?

sapphire fln hiç yönelme dostum gigabyte al keyfine bak
  • Overclock için nvidia daha iyidir ama her kartı değil örn: gt 9800 (2008 yılının 500 dolarlık kartı ve oc siz bile dayanıksız amd kartların çoğundan.) Örnekteki gibi bazı nvidia kartlar normal kullanımda amd kartlardan daha dayanıksız. Ati nin azıcık frekansı yükseltince ne hallere geldiğini bilirim. Millet zamanında 9500 ve 9600 leri kütür kütür oc yapıp sorunsuz kullanırken o zamanlar ati nin kartları mortingen den köşeyi dönüyordu millet dua ediyordu. Denemedim fakat ben elimdeki hd4650 ddr2 ye 50 100 mhz oc çeksem kart kesin gümbürtüye gider diye düşünüyorum. Ama gt 9600 üm olsa 150 mhz oc yapsam dayanacak anasını satayım. Not: oc anlamında yergide bulunduğum amd kartı benimki değil, modelini unuttum. Düz kullanımda amd dayanıyor gerçekten. Haberleri okuyun hep nvidia kartlar yanıyor sözde nvidia az enerji tüketiyor ve az ısınıyor. Amd kötülenir fakat tek tük belki haberini alırsınız bu konuda.Diğer forumdaşların dediği gibi : Biraz da şans işi

• Adam gibi VRM ve GPU soğutması olan her kart "DOĞRU KULLANILDIĞI" taktirde 10 yıl bile gider.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.