|
Ekran kartı pazarında Nvidia fırtınası: AMD ve Intel küçüldü
-
-
Arc serisi Harici Grafik Kartlarındaki düşüş, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre çok az ama
Bu dönem Kart satışı yuvarlak hesapla 0
Böylesi fiyaskolar nadiren görülür...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D4896BA26 -- 7 Haziran 2025; 11:55:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
20 yıldır PC sistem kullanmıyorum yarın bir PC sistem kuracak olsam Nvidia ekran kartlı bir sistem kurmayı tercih ederim.
-
amd ve intel rakip nvidia nın tekelini kırmak için birleşmeliler
-
Intel'in harici GPU pazarındaki payı neydi ki zaten, AMD'nin ise daha iyi rekabet etmesi lazım. Tüm oyunlar ortalamasında 5090'ın 20% gerisinde, 9080 XT gibi bir kart çıkarırlarsa belki birşeyler başarırlar.
_____________________________ -
AMD donanım yapıyor yanına rakip sayılabilecek yazılımda yapıyor ama beceremiyor yazılımı dağıtamıyor
bak bakalım rakibine her hafta sayısız oyuna DLSS 4 desteği getiriyor üstüne sürücü üzerinden DLSS 4 olmayan oyunları DLSS 4 yapabiliyorsun. Sen yok redstone yok medstone diye boş reklam yapıp bunu oyunlara getirmiyorsun
@joven yazık işte ekran kartı pazarını artık umursamayacak olan jensen’in kulluğunu yapan biri daha. Rtx 50 nin çıktı çıkalı hayal kırıklığı siyah ekran gibi bi tomar yazılım sorunları vuku bulmuşken nvidia artık lekelendi.
3080 kullanıcısıyım nvidiadan başka bi kart kullanmadım ama bir sonraki sistemim kesinlikle amd ekran kartlı olacak
Cesareti olan buyursun amd gpuya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS -
15 yıllık AMD kullandım 5070 ti'ye geçtim 2 aydır kullanıyorum siyah ekran sadece 1 sefer sürücü yüklerken oldu bir daha hiç olmadı
Nvidia'nın tökezleyince AMD çok iyiymiş gibi bir algı var garip
Çok çok nefret ettirecek bir durum olmadığı müddetçe bir daha AMD falan almam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 7 Haziran 2025; 19:2:39 >_____________________________ -
Oyuncu tarafı için değil bu istatistik, çin'e yaptırımları delip kaçak sokulan 4090-5090lara ait. Yanıltıcı içerik.
-
_____________________________ ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP
CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST
LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX
-
Buna göre mi ekran kartı alıyorsunuz siz🤣
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Şaka mısın? Taş devrinden S class'a geçmişsin, marka fark etmez. AMD'nin yeni kartını da alsan sorun yaşamazsın. NVIDIA'nın sürücüleri bana göre daha kötü hep bir sorun çıkıyor.
15 yıllık kart derken 15 yıllık amd'den demek istedim eski kart RX 6700'dü
AMD de daha alt tab yaparken tarayıcı buga gidiyordu hala düzeltememişlerdi en son mesele kas gücünün artması değil 9070 xt alsam da aynısı olacaktı mesele DLSS ve MFG, AI işleri için Cuda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 7 Haziran 2025; 19:3:55 >_____________________________ -
2 adet 5070ti var, en ufak sorun yaşamıyoruz ki fanboy olmasam da nvidia 3dfx'i öldürdüğü için amd desteklerim.
RTX diye bir gerçek var. Nvidia'nın yaptığı teknikler gerçekten iyi.
Amd FSR'yi her kart desteklesin oradan yayılırım dedi ama yemedi. Vulkan dedi OpenGL vs... Yok tutmayınca tutmadı. Sadece kendine ait teknoloji üret ve orta seviye kartlarla yayıl. 9550 diye kart çıkardın zamanında. Ortalığı kasıp kavurdu. En iyi değildi ama en iyi f/p'ydi. Rakip 1080 mesela. Uygun sayılabilir fiyata süper performans kart verdi.
Bence çift gpu olayını bir şekilde çözüp oradan yürüyen günün sonunda olayı koparır. Ama deneyip de başaran hala çıkmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
İntel a580 almayı düşünüyorum
Nesi kötüki
Hiçbir firima umrumda değil ama burada bahsedilen aib kartlar yani partner üreticilerin kartları. Zaten açık ara en çok partnere nvidia sahip bu rakamlar normal. Amd ve intel diğerlerine kıyasla üretim kapasitesi devasa olan asus msi ve gigabyte'tan msi yı zaten kaybetmiş durumda asus bir seri üretiyor gigabyte amdye ne üretiuor haberim yok intel ise çoğunlukla kendi kartlarını satıyor zaten bu araştırmada raporlanmıyor bile. Araştırma kurumu jon peddie research imiş abd pazarını hedef alıyor burada intel ve amd nin stokları bile yok. Neyse ayrıntılı anlattım özet geçeyim bu araştırma nvidianın en güçlü olduğu pazarda en iyi olduğu konudaki durumunu yansıtıyor tabiki bu tsmcye parayı verip üretim kapasitesilerini diğer iki firimaya göre kat kat fazla olmasından kaynaklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz51515151 -- 7 Haziran 2025; 22:33:14 >
nvidayı savunanlar kazık fiyata ekran kartı alamaktan memnun 6800xt ile oyunlar yag gibi akıyor hala
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
quote:
Araştırma kurumu jon peddie research imiş abd pazarını hedef alıyor burada intel ve amd nin stokları bile yok
Nutkum tutuldu!?
İyi bayramlar...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Araştırmanın her şeyi net yansıtmadığını anlatmaya çalıştım ne anladınız bilmiyorum.
İyi bayramlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
20 yıldır PC sistem kullanmıyorum yarın bir PC sistem kuracak olsam Nvidia ekran kartlı bir sistem kurmayı tercih ederim.
|
|
AMD donanım yapıyor yanına rakip sayılabilecek yazılımda yapıyor ama beceremiyor yazılımı dağıtamıyor bak bakalım rakibine her hafta sayısız oyuna DLSS 4 desteği getiriyor üstüne sürücü üzerinden DLSS 4 olmayan oyunları DLSS 4 yapabiliyorsun. Sen yok redstone yok medstone diye boş reklam yapıp bunu oyunlara getirmiyorsun |
Benzer içerikler
- iphone zil sesi yapma
- instagram takipçi gizleme
- tiktok izlenmeye para veriyor mu
- instagram tv
- twitter film izle
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt