Şimdi Ara

AMD ve Nvidia'cılar bi bakın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk çıkan seride sorun vardı ama ikinci seride o sorun düzeltildi.
  • ah ah ekran kartı almak daha dogrusu karar vermek cok zordur.6850 alayım dedim birden 6870 de karar kıldım,sonra 7850 sonra gtx 660 sonra sonra 660 ti ve en son 7950 aldım boyle gider
  • 690 veya titana kadar yolum vardı allahtan nisanlandım da borc harc derken duruldum[
  • Gigabyte gtx 780 windforce sipariş ettiğimden 2-3 gün sonra ASUS GTX680 DirectCU II TOP edition kartım açığa çıkıyor, içimden sana bir güzellik yapmak geldiydi ama 450 tl gibi bir fiyat çok düşük kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 47_silent.assasin

quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

Sen konuya amd ve nvidiacılar şeklinde bir başlık atarsan nasıl önyargısız bir yanıt bekliyordun ???

Yukarıdaki yorumlara baksaydın bu mesajı atmazdın.

daha ne demek istediğimi idrak edememişsin sen böyle devam et...
  • quote:

Arkadaşlar yeni sistem toplamayı düşünüyorum ancak amd ve Nvidia arasında kaldım
    herkes kafasına göre bişeyler zırvalayıp duruyor tarafsız olan ve ekran kartından anlayanlara soruyorum
    amd ve Nvidia'nın artılarını ve eksileri nelerdir ısınma problemi hangisinde çok ve önerebileceğiniz modelide yazarsanız sevinirim. Fiyat aralığım 300-470 tl arası.

Şu an faal olarak hem inteli hem amdyi işlemci olarak hem nvidiayı hem de amdyi kullanıyorum. sana söyleyebileceğim tek şey şu üst modellerde nvidia tercih etmen mantıklı olur. Gerisi cebine bakar. orta segmentte amd biraz daha önde. o yüzden tercihin SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı olmalı. Ben son limtiin 470 diye bu kartı önerdim eğer 3-5 daha katabilirim diyorsan POWERCOLOR HD7870 PCS+ EZ GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI al aldığına değsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Gigabyte gtx 780 windforce sipariş ettiğimden 2-3 gün sonra ASUS GTX680 DirectCU II TOP edition kartım açığa çıkıyor, içimden sana bir güzellik yapmak geldiydi ama 450 tl gibi bir fiyat çok düşük kalıyor.

bana bi güzellik yapsan o zmn ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Hem AMD, hem Nvidia'dan çok sayıda kart kullandım. Bahsettiğin fiyat aralığında AMD'nin kartları neredeyse rakipsiz. Çünkü, misal olarak HD7850 2GB'nin Nvidia tarafındaki muadilinin fiyatı daha yüksek.

GTX 670 altındaki Nvidia kartların fizik desteğinin bir anlamı yok. Çünkü fiziği açmak demek, FPS'yi düşürmek demek. O zaman da 650 ve 660'lar yetersiz kalıyorlar. Yani, Nvidia'nın fizik özelliğini kullanmak isteyenler, GTX 670 veya daha yüksek model Nvidia kart almalılar.

Fiyat aralığı değiştikçe bu yorum da değişir.

* * *

Konu başlığı, bazı arkadaşların dediği gibi sakat. Tartışma çıkarmaya müsait bir konu olmuş.

Halbuki yapılması gereken; ihtiyaç (hangi oyunların oynanacağı) ile bütçe ve kartın kullanılacağı sistemin belirtilerek öneri istenmesidir.

çok güzel söylemişsiniz hocam en güzeli kart kullanan bilir değilmi, birde arkadaş 2.ci elden temiz az kullanlmış kart arasa daha iyi şerler çıkabilir diye düşünüyorum forumu biraz kurcalıyarak kişinin tercihi..

dostum 7850 seni idare edecektir hd 5870in hala gideri varken 7850 ondan daha üstün bir kart. rahat rahat 3-4 sene gider aa kapalı yada 2x açarsınız hight ayarda

• http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/powercolor-ax7870-2gbd5-2dhv2-hd7870-edition-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111--ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63150
    500 Tl bütçe varsa bunu al düşünme daha yukarısına çıkarsan ez verisoyunu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prototype1903 -- 23 Haziran 2013; 17:51:19 >
  • quote:

quote:

quote:

Sen konuya amd ve nvidiacılar şeklinde bir başlık atarsan nasıl önyargısız bir yanıt bekliyordun ???

Hadi işine bak ya off daha nerdesin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

işime bakıyorum rahat ol senin maksadın başka

• her şeyden önce "bi bakın" diye emir cümlesiyle başlık açılmaz. bunu öğrenmeniz gerekir en öncesinde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keepthismomentformyself -- 23 Haziran 2013; 19:27:08 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

işime bakıyorum rahat ol senin maksadın başka

Neyse fazla uzatmanın anlamı yok gereksiz bişey için bugün kandil kandiliniz mubarek olsun kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

her şeyden önce "bi bakın" diye emir cümlesiyle başlık açılmaz. bunu öğrenmeniz gerekir en öncesinde :)

Tamam kardeşim.Bu arada kandiliniz mubarek olsun böyle birgünde bari tartışma olmasın,sağlıcakla kalın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ats100

Nvidia Physx gibi teknolojileri ve genellikle daha iyi optimizasyon ile öndedir.Ayrıca AMD kartlar (hissedilebilir bir fark olmasa bile) daha fazla güç tüketir ve ısınır. Buna rağmen eşit fiyattaki iki kart arasından seçim yapılacaksa AMD daha iyi bir tercih olur. Çünkü AMD genelde daha aşağı fiyatlarla daha yüksek performans vaad eder. Eğer çok ucuz kartlar alınacaksa (400tl nin a ltı) AMD kesinlikle iyi bir tercih olucaktır. Fakat bütçe 1000 tl civarında ise Nvidia tercih edilmelidir.

Sana önerebileceğim 300- 470 Tl arasında alabileceğin en güzel kartlar

AMD - 7790 DCU2 - 7850 2GB
    Nvidia - 650 Ti Boost - 660 (bütçeyi aşabilir)

Bence bu bütçede en alınası kart 650 Ti Boost tur. Yetmediği zaman SLI ile güçlendirilebilir Gtx 670 performansı verir.
    Fakat Asus 7790 DCU2, 300TL ye bulabileceğiniz asus kalitresine sahip en iyi karttır.

Edit: Yazım hatası

Ve bu arada önerdiğiniz AMD - 7790 DCU2 - 7850 2GB kartın 256 bit olanı yok 128 bit olanı var , eğer 256 bit olanı olsaydı arasında ne kadar bi performans farkı olurdu?

Ben size 560 TL'ye 7870 XT öneririm.Kendisi 7900 serisinin GPU'sunu taşıyor.Diğer 7870'lerden daha üstündür,7930 diyorum ben ona

• quote:

Arkadaşlar yeni sistem toplamayı düşünüyorum ancak amd ve Nvidia arasında kaldım
    herkes kafasına göre bişeyler zırvalayıp duruyor tarafsız olan ve ekran kartından anlayanlara soruyorum
    amd ve Nvidia'nın artılarını ve eksileri nelerdir ısınma problemi hangisinde çok ve önerebileceğiniz modelide yazarsanız sevinirim. Fiyat aralığım 300-470 tl arası.

sıfırmı alıcan 2 ci elmi ?

ayrıca monitörünün cıkıs arabırımı nedir ? hdmi dvi d-sub(yani anolog)
    powerın nedır marka ve tam model. powerının gerçek cıkısı kac waat. 12v+ kanalı yada kanallarından kaçar amper vermekte ?
    işlemcinin tam marka ve modeli nedir. kaç mhz de. o.c var ise kac mhz de.
    anakartın nedir ? tam marka ve model.

bunları bilir isek sana ekran kartı tavsıyesınde bulunabilirim.

tarafsız davranıcam ona göre fikir vericem size.

• 47_silent.assasin kullanıcısına yanıt
    AMD aynı paraya daha yüksek perf verir.

NVIDIA aynı güçte biraz daha az watt çeker.

AMD CFX tipi NVIDIA SLI karşısında çok daha verimli ve ölçeklenebilirdir.

NVIDIA CUDA desteği verir. AMD kartlarda CUDA yoktur.

AMD OpenCL (CUDA gibi) altında aynı fiyattaki/güçteki NVIDIA kartlardan iki kat veya daha hızlıdır.

NVIDIA SLI için benzer kartlar gerekir. AMD için aynı çekirdek serisi olması yeter.

AMD kötü diyene MEŞE, NVIDIA kötü diyene GÜRGEN uygulanır.

vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

quote:

quote:

Nvidia Physx gibi teknolojileri ve genellikle daha iyi optimizasyon ile öndedir.Ayrıca AMD kartlar (hissedilebilir bir fark olmasa bile) daha fazla güç tüketir ve ısınır. Buna rağmen eşit fiyattaki iki kart arasından seçim yapılacaksa AMD daha iyi bir tercih olur. Çünkü AMD genelde daha aşağı fiyatlarla daha yüksek performans vaad eder. Eğer çok ucuz kartlar alınacaksa (400tl nin a ltı) AMD kesinlikle iyi bir tercih olucaktır. Fakat bütçe 1000 tl civarında ise Nvidia tercih edilmelidir.

Bence bu bütçede en alınası kart 650 Ti Boost tur. Yetmediği zaman SLI ile güçlendirilebilir Gtx 670 performansı verir.
    Fakat Asus 7790 DCU2, 300TL ye bulabileceğiniz asus kalitresine sahip en iyi karttır.

Ve bu arada önerdiğiniz AMD - 7790 DCU2 - 7850 2GB kartın 256 bit olanı yok 128 bit olanı var , eğer 256 bit olanı olsaydı arasında ne kadar bi performans farkı olurdu?

Ben size 560 TL'ye 7870 XT öneririm.Kendisi 7900 serisinin GPU'sunu taşıyor.Diğer 7870'lerden daha üstündür,7930 diyorum ben ona

560 tl'ye nerde var? vatanda 763tl.

• quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

quote:

quote:

Şu kart nasıl peki, HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.