Şimdi Ara

AMD ve Nvidia'cılar bi bakın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem toplamayı düşünüyorum ancak amd ve Nvidia arasında kaldım
    herkes kafasına göre bişeyler zırvalayıp duruyor tarafsız olan ve ekran kartından anlayanlara soruyorum
    amd ve Nvidia'nın artılarını ve eksileri nelerdir ısınma problemi hangisinde çok ve önerebileceğiniz modelide yazarsanız sevinirim. Fiyat aralığım 300-470 tl arası.

• sen millete demişsin fanlık yapıyorsunuz diye ama bombayı kurup gitmişsin.
    nvidia amd karşılaştırması ne demek bi açıklayabilir misin? amd kötü bozuk nvidia müthiş dememizi mi bekliyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 23 Haziran 2013; 12:59:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia Physx gibi teknolojileri ve genellikle daha iyi optimizasyon ile öndedir.Ayrıca AMD kartlar (hissedilebilir bir fark olmasa bile) daha fazla güç tüketir ve ısınır. Buna rağmen eşit fiyattaki iki kart arasından seçim yapılacaksa AMD daha iyi bir tercih olur. Çünkü AMD genelde daha aşağı fiyatlarla daha yüksek performans vaad eder. Eğer çok ucuz kartlar alınacaksa (400tl nin a ltı) AMD kesinlikle iyi bir tercih olucaktır. Fakat bütçe 1000 tl civarında ise Nvidia tercih edilmelidir.

Sana önerebileceğim 300- 470 Tl arasında alabileceğin en güzel kartlar

AMD - 7790 DCU2 - 7850 2GB
    Nvidia - 650 Ti Boost - 660 (bütçeyi aşabilir)

Bence bu bütçede en alınası kart 650 Ti Boost tur. Yetmediği zaman SLI ile güçlendirilebilir Gtx 670 performansı verir.
    Fakat Asus 7790 DCU2, 300TL ye bulabileceğiniz asus kalitresine sahip en iyi karttır.

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ats100 -- 23 Haziran 2013; 13:00:46 >

• thestell arkadaşım senin kafa iyi heralde ben amd nvidia karşılaştırması gibi bişey demedim uydurma,
    2.si elbette ki ikisi arasındaki farkları sormakta özgürüm, 3.sü benim kastettiğim sadece hayatında amd kullanıp Nvidia kullanmadan Nvidia'yı kötüleyenler(veya tam tersi) var,bundan sonra umarım okuduğunu anlayıp yorum yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ats100

Nvidia Physx gibi teknolojileri ve genellikle daha iyi optimizasyon ile öndedir.Ayrıca AMD kartlar (hissedilebilir bir fark olmasa bile) daha fazla güç tüketir ve ısınır. Buna rağmen eşit fiyattaki iki kart arasından seçim yapılacaksa AMD daha iyi bir tercih olur. Çünkü AMD genelde daha aşağı fiyatlarla daha yüksek performans vaad eder. Eğer çok ucuz kartlar alınacaksa (400tl nin a ltı) AMD kesinlikle iyi bir tercih olucaktır. Fakat bütçe 1000 tl civarında ise Nvidia tercih edilmelidir.

Bence bu bütçede en alınası kart 650 Ti Boost tur. Yetmediği zaman SLI ile güçlendirilebilir Gtx 670 performansı verir.
    Fakat Asus 7790 DCU2, 300TL ye bulabileceğiniz asus kalitresine sahip en iyi karttır.

Cevabınız için teşekkür ederim yorumunuzla kafamdaki bazı soru işaretleri gitti keşke herkes sizin gibi ön yargısız yaklaşabilse.

• quote:

Orijinalden alıntı: ats100

Nvidia Physx gibi teknolojileri ve genellikle daha iyi optimizasyon ile öndedir.Ayrıca AMD kartlar (hissedilebilir bir fark olmasa bile) daha fazla güç tüketir ve ısınır. Buna rağmen eşit fiyattaki iki kart arasından seçim yapılacaksa AMD daha iyi bir tercih olur. Çünkü AMD genelde daha aşağı fiyatlarla daha yüksek performans vaad eder. Eğer çok ucuz kartlar alınacaksa (400tl nin a ltı) AMD kesinlikle iyi bir tercih olucaktır. Fakat bütçe 1000 tl civarında ise Nvidia tercih edilmelidir.

Ve bu arada önerdiğiniz AMD - 7790 DCU2 - 7850 2GB kartın 256 bit olanı yok 128 bit olanı var , eğer 256 bit olanı olsaydı arasında ne kadar bi performans farkı olurdu?

• quote:

Orijinalden alıntı: 47_silent.assasin

Bit ve bellek miktarına fazla takılmayın bunlar ekran kartında performans belirleyici etkenlerdir fakat asıl performansı belirleyen GPU dur. Max 470 tl de fazla 256 Bit kart bulamazsın. Örneğin 7850 256 bittir fakat performans olarak 192 bit olan 660 ti dan geridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ats100 -- 23 Haziran 2013; 13:21:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hem AMD, hem Nvidia'dan çok sayıda kart kullandım. Bahsettiğin fiyat aralığında AMD'nin kartları neredeyse rakipsiz. Çünkü, misal olarak HD7850 2GB'nin Nvidia tarafındaki muadilinin fiyatı daha yüksek.

GTX 670 altındaki Nvidia kartların fizik desteğinin bir anlamı yok. Çünkü fiziği açmak demek, FPS'yi düşürmek demek. O zaman da 650 ve 660'lar yetersiz kalıyorlar. Yani, Nvidia'nın fizik özelliğini kullanmak isteyenler, GTX 670 veya daha yüksek model Nvidia kart almalılar.

Fiyat aralığı değiştikçe bu yorum da değişir.

* * *

Konu başlığı, bazı arkadaşların dediği gibi sakat. Tartışma çıkarmaya müsait bir konu olmuş.

Halbuki yapılması gereken; ihtiyaç (hangi oyunların oynanacağı) ile bütçe ve kartın kullanılacağı sistemin belirtilerek öneri istenmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 23 Haziran 2013; 13:43:46 >
  • SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI - 429 TL

bu kart da bütçeye uygun bir karttır zira ileride pc toplayacak olursam ki çok büyük ihtimal bu ekran kartını alacağım onun dışında pek narin bir kart malzemesi pek kaliteli değil sanırsam ama verdiği performans etkileyicidir
  • Sen konuya amd ve nvidiacılar şeklinde bir başlık atarsan nasıl önyargısız bir yanıt bekliyordun ???
  • Herkes Kafasına Göre Yorumda Bulunacaktır , Kullanma Amacınız Ne Olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

Sen konuya amd ve nvidiacılar şeklinde bir başlık atarsan nasıl önyargısız bir yanıt bekliyordun ???

Yukarıdaki yorumlara baksaydın bu mesajı atmazdın.
  • genel oalrak nvidia yada amd iyi demek saçma olur, ikisinde iyi olduğu fiyat aralıkları var. sizin fiyat aralığınız için amd daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Herkes Kafasına Göre Yorumda Bulunacaktır , Kullanma Amacınız Ne Olacak ?

en az 3-4 sene beni idare edecek bi ekran kartı arıyorum oyunlarda performansı iyi olan bir kart.
  • quote:

quote:

en az 3-4 sene beni idare edecek bi ekran kartı arıyorum oyunlarda performansı iyi olan bir kart.

En Üst Düzey Kartlarda Dahi 2-3 Sene Garanti Verilmezken 500TL Sınır Koymuşsunuzki Orta Dereceli Bir Kart Alınır.O Kartta Tahminimce Sizi 1-2 Yıl Orta Üst Derecelerde Oynatılır Fakat Devamında Bilemiyorum.

En Mantıklı Karar AMD :http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11199-20-20g-hd7870xt-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65317

NVİDİA Cephesinde :http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-ti-dc2t-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-top-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64019

Ama Dediğim Gibi 3-4 Yıl Çok Zor.

• quote:

quote:

quote:

En Üst Düzey Kartlarda Dahi 2-3 Sene Garanti Verilmezken 500TL Sınır Koymuşsunuzki Orta Dereceli Bir Kart Alınır.O Kartta Tahminimce Sizi 1-2 Yıl Orta Üst Derecelerde Oynatılır Fakat Devamında Bilemiyorum.

En Mantıklı Karar AMD :http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11199-20-20g-hd7870xt-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65317

NVİDİA Cephesinde :http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-ti-dc2t-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-top-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64019

Ama Dediğim Gibi 3-4 Yıl Çok Zor.

Cevabınız için teşekkür ederim sağolun.

• 3-4 sene ye kadar titanlar bile cop olacak bi yuz tl daha koy 7870 al basın agrımasın 2 sene orta ayarlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

3-4 sene ye kadar titanlar bile cop olacak bi yuz tl daha koy 7870 al basın agrımasın 2 sene orta ayarlarda

Dediğiniz doğru ancak bütçe yok.
  • quote:

quote:

3-4 sene ye kadar titanlar bile cop olacak bi yuz tl daha koy 7870 al basın agrımasın 2 sene orta ayarlarda

o zaman kardesim 7850 her turlu akar ilerde bi tane daha alır cf yaparsın
  • quote:

quote:

quote:

o zaman kardesim 7850 her turlu akar ilerde bi tane daha alır cf yaparsın

O karta sıcak bakıyordum ancak yorumlarda vga girişinde sıkıntı olduğu yazıyor belki kullanıcıların kablosundan kaynaklanıyorur o yüzden hd7790 düşünüyorum ama kararsızım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.