Şimdi Ara

AMD StoreMI Teknolojisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
9.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imfatalty

    Ryzen sistem ile raid yapmak bile işkence iken bu biraz daha mantıklı olmuş, bundan önceki x470 anakartımda m2 ssd'mi sistem diğer 2 tane hdd'mi raid yapmak isteğimde kırk takla atmıştım. Genelde m2 ile boot edilen senaryolara karşı alerjili ryzen.
    Belki marka model kaynaklıdır. Birde anakartlarda m2 - pci - sata bağlantılarını birlikte kullanım kuralları olabilir. Bende msi x470 gaming pro ile m2 970 evo sıkıntı çıkartmadı.
  • Bence AMD Türkiye diye birşey yok, şu yapmak istediğim olayı bile facebooktan sorduğumda cevap veren olmadı. Geçen iletişim bilgilerini ayaküstü aradım oradan da bir sonuç yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozkan-Ozturk -- 18 Kasım 2018; 23:15:11 >
  • Aynen boot loop yaşatabiliyor, raid ile ilgili sıkıntılar ve x470 m2 bootloop sıkıntıları zaten amd ve reddit sitelerinde bilinen sıkıntılar.
    Aorus x470 gaming anakart & corsair m2 ve 2 adet toshiba p300 hdd ile bir çok sıkıntı yaşadım.
    Sattım kartı ve işlemciyi, intele geçtim ve sıkıntılar komple bitti.
  • Benimde sistemimle kısa süreli bir storemi deneyimim oldu. 120gb ssd ile 1 tb hdd yi birleştirdim. Ama iki hafta gibi kısa sürede dosya bozulmaları olmaya başlayınca vazgeçmek zorunda kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    Benimde sistemimle kısa süreli bir storemi deneyimim oldu. 120gb ssd ile 1 tb hdd yi birleştirdim. Ama iki hafta gibi kısa sürede dosya bozulmaları olmaya başlayınca vazgeçmek zorunda kaldım.
    kasım 2018 de storemi işlemim oldu, storemi diskime sadece oyun ve bazı uygulamaların kurulumlarını yapıyorum ve şu ana kadar bir sorun çıkmadı hatta sata 128 gb yerine daha hızlı m2 250gb ssd takmayı düşünüyorum.
  • Hocam bu durum benim şansızlığım olabilir ama arkasından şöyle bir olay geldi başıma. Elimde bir adet su650 240gb ssd vardı. Bende bunun yanına bir tane de su650 480gb alıp storemi ile birleştirip kullanayım, böylece maliyet etkin bir çözüm üreteyim dedim. Ama sipariş vermeden önce denemek amaçlı önce 120 + 240 lık ssd ile bir deneme yapayım dedim. Bu denemeler esnasında malesef 240 lık adata su650 ssd mefta oldu. Bu olaydan sonra storemi defterini tamamen kapatıp, 960 gblık ssd alıp geçtim.
  • aga, normalde storemi işini hep sistem için kullanılacak şekilde anlatıldığı için zaten az dökümanı olan bu uygulamada öncelikli sorum sisteme dokunmadan sadece uygulamaların ve oyunlar için kullanılacak bir bölüm için kullanılabilirliğiydi, denediğim kadarıylada sistem diski haricinde tamda kullanmak istediğim şekilde iş gördü, şuan sistem kurulu 500gb m2 nin yanında 120 gb ssd + 750 gb hdd storemi ( okuma yazmaları konunun eski yazılarında mevcut ) yanında sadece depo olarak 2tb hdd ile sıkıntı yok yalnız sen iki ssd yi bu program ile birleştirme işlemi yaparak benim bile aklıma gelmeyen birşeyi yapmışsın .
    Şuan gördüğüm storemi yerine göre güzel ve hadi optane pahalı vs anlarım pek döküman deneme vs yok fakat storemi sistemin gözardı edilmesi tuhaf bir durum.
    Neyse 120gb ssdyi farklı bir iş için kullanacağımdan yeni 256gb xpg sx8200 pro siparişi verdim ( 3500/1200 ) . Storemi için 256 + 750 gb sonuçlarını merak ediyorum hızına göre belki ramden 2gb eklemeyebilirim.
    Şimdiki sorun ise kurulu olam storemmi diskten verileri güvenli şekilde yeni storemi diske aktarabilecekmiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozkan-Ozturk -- 30 Mart 2019; 1:47:23 >




  • Slc ssdyi dayicaksın buna sonra uzun yıllar kafan rahat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen aylarda deneme olarak yaptığım ve beğendiğim için bozmayıp kullandığım storeminin 120gb ssd sini başka yerde değerlendireceğimden 256gb nvme ssd aldım. Elimdeki 750gb wd black hdd + 256gb nvme yi storemi yaptım, kullandığım kart msi x470 gaming pro , bu ve diğer msi x470 kartların 2. nvme girişi pcie 2.0 x4 destekleyebiliyormuş,
    sonuç
    1- sık kullanılan dosyaların okuma yazma hızları ram dahil edilmeden standart pcie 2.0 x4 e yakın, ram dahil edilince okuma hızları katlayarak artıyor,
    2- ara ara özellikle belli büyüklükteki tek parça ( film, iso vb ) dosyaların yazma hızları hdd nin hızlarını az bir farkla geçebiliyor, bu tip dosyaların ramli - ramsiz okumasıda pek iç açıcı değil fakat 3-4 gb boyutlu dosyaların okuma yazması çok hızlı , neredeyse işlem ekranı dahi açılmıyor.

    Tüm oyun ve bazı uygulamaları storemiye kuruyorum, aylarca kullandım ve kurulum sırasında format haricinde tek veri kaybı yada farklı bir sorun yaşamadım.

    AMD StoreMI Teknolojisi

    AMD StoreMI Teknolojisi

    AMD StoreMI Teknolojisi



    Bu sistem içn gerekli / gereksiz düşünenler olacaktır, bence ssd fiyatları düşsede nvme fiyatları makul seviyeye inene kadar iyi bir seçenek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozkan-Ozturk -- 5 Nisan 2019; 21:18:20 >




  • Beyler kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum :) ama kafamda şu şekilde bir kurulum var. 256GB M.2 SSD de sistem kurulu ve çalışırken, D ve E sürücüsü olarak 2 partition olan 2TB HDD ye 1. kısım D sürücüsünü 250GB SSD ile StoreMI yapmak istiyorum. Merak ettiğim konu diskteki D partition boş olacak ve SSD de boş olacak ama diskin E sürücüsünde yedeklediğim dosyalar olacak. Bu durumda 2. partition E: sürücüsündeki dosyalarda tamamen gidecek mi? Yani kurulumda komple mevcut partitionlar gidiyor mu? Bu şekilde 2 partition HDD ye SSD li StoreMI kurulumu yaptınız mı?
  • konu güncelken ben de x570 ile deneyen var mı diye sorayım belki daha farklıdır?
  • gerçekten ilmini çözünce tekrar bakmakta fayda var
  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt
    Belki yeni güncelleme vs vardır en güzeli deneme yapmak.
  • ikinci kez kurdum ilk çıktığında yapamamıştım partition var diyip durmuştu.bu sefer diskpart ile gel bakim ne partitionu dedim ve yaptım.ssd+ram cache verebiliyorsunuz ya da 120 gb gibi bir ssd'nizi feda edebiliyorsunuz alet görünmüyor ve kullanamıyorsunuz o yüzden yüksek gb 480 gibi ssd'ler ile bu işin anlamı yok ucuz 120 olacak.

    2gb ram cache ile solda normal halini görüyorsunuz.


    sonuç1


    bu da ram cache olmadan


    sonuç2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 13 Ağustos 2019; 10:52:7 >




  • az tane tane anlat dediler şimdi ilk başta niye yapamadık çünkü format attık al sana boş ssd dediğimizde windows 15mb partition oluşturuyor göremiyorsunuz ve partition olunca bu iş olmuyor.ne yapacağız birimi sileceğiz ve birim oluştur ntfs falan onu yapmayacağız raw halde olacak ssd.hedef hdd'de de partition olmasın yapması çok kolay oluyor hızlı disk ssd yavaş disk hdd olarak seçiyoruz yapıyor.ram cache de verebiliyoruz dedik bunun faydası var mı var mesela ben gta5'i ssd'ye kurdum ikinci resimden sonra geliyordu oyun.storemi ile yaptığımız tier'e ram cache verince aynı şekilde ikinci resimden sonra geliyor.3 gündür kullanıyorum bir sorun yok ssd bilgisayarımdan kayboluyor kullanamıyorsunuz hdd'n cachesi oluyor.defrag yapabilirsiniz.
  • bir konu hakkında uyarmak istiyorum sonra senin konundu sen açtın bu işi başıma demeyin.

    diyelim kurdunuz tier ama ssd lazım oldu ya da canınız bozmak istedi.tieri bozarken iki diski de siliyor ama silmeden önce soruyor.tier yaptığınız hdd'n yedeğini almadan bozmaya kalkmayın tieri.
  • Hocam ben kullanıyordum ama ssd lazım oldu silmek istiyorum ne yapıcaz şimdi 2tb HDD yi nereye yedekleyeyim. Bunun başka bir yolu yok mu.
  • crackzz C kullanıcısına yanıt
    ben bir şey söyleyeyim deneyin olmadı wilson hoca cevaplasın.delete tier var tamam dediği gibi sil dediğin anda ikisini de tuzla buz ediyor ama bir de move data to slow media diyor.bunu yapsan ne kaybedebilirsin ve yaptıktan sonra sil tieri dersen 2tb'yi silmeden yapar mı?tamamen teorik bu dediğim ama çare veya harici hdd yoksa bi dene.bence bu tier işinde ssd'yi sadece cache olarak kullanmıyor 2tb diskte atıyorum hey mama isimli şarkıyı çok dinliyorsun ve bunu ssd'ye alıyor.ssd'nin içinde bazı 2tb dosyaları ve move to slow media derken bu dosyaları yerli yerine bi koy diyorsun bence.dediğim gibi dene bekle bu da benim fikrim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crackzz

    Hocam ben kullanıyordum ama ssd lazım oldu silmek istiyorum ne yapıcaz şimdi 2tb HDD yi nereye yedekleyeyim. Bunun başka bir yolu yok mu.
    emanet harici bulursun ya da edward hocamın söylediği yöntemi dene.evet öyle bir seçenek var ama media falan diyince ne mediası valla iftira sadece arkadaşız falan olmuştum dosya demek istiyormuş demek ki.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.