Şimdi Ara

AMD StoreMI Teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
9.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 400 serisi anakartlara çıkacağı bekleniyordu çıkmış.nedir? bir ssd ve hdd'yi kuracağınız programda seçip birleştiriyorsunuz hdd daha hızlı çalışıyor.SSHD'lerde 8gb nand olur cache gibi kullanır onun gibi bir şey sanırım bu da.

    buradan videoyu izleyebilir
    https://www.facebook.com/AMDTU/videos/1610708825705344/

    buradan da indirebilirsiniz
    https://www.amd.com/en/technologies/store-mi

    ramler garantide olunca ben deneyemedim.470 anakartlı bir arkadaş denerse görürüz neymiş?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Temmuz 2018; 11:56:49 >







  • 128 GB cache atayıp 2 TB HDD yi coşturabilirsin :)



    Bir nevi sshd yapmış amd intelin optane atağına karşılık tabi illa benim ürünü al demiyor yazılımla hepsi bana uyar diyor.





    8700k satıp x470 e mi geçse diyorum 2700x ile hem ramlerim de ryzen den kalma mis gibi uyumlu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oha ciddi misiniz şimdi gidip ssd alıp hddyi hatrı sayılır miktarda hızlandırabiliyor muyuz?

    Bunun forumda incelemesini yaparsanız mükemmel olur.
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    o kadar cacheye gerek yok bence dediğim gibi 8 10 at abi bişiler diyor fiziki bişi yok sli gibi.ssd'den alıyor biraz alan onu hdd cachesi gibi kullanıyor yazmada çok etkili olur ben ssdhd'den biliyorum gayet masum ve komplike olmayan bir şey gibi duruyor.evet intel optane gibi bir şey ama sanırım bu daha esnek basit versiyonu şu bu olacak yok sistemde bir ssd bir hdd varsa ya da şöyle söyleyeyim samsung ssd disklerde rapid diye bir teknoloji var 2gb ramden alıp cache yapar bu da onun gibi.

    bir sonraki nesilde x570 diye bir şey çıkar ve bu teknoloji yine olursa 7nm ryzeni beklerdim 8700k ile ben olsam.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    sshd var bende yazması normal hdd'ye göre iki kat hızlı oluyor yani hdd'yi hızlandırabilir bu teknoloji ve elimde ssd m2 sshd hdd var ben bunun deli incelemesini yapardım da makine çalışmıyor ramler garantide olduğu için.bakalım çabuk halledebilirsek belki yine ben yaparım.
  • Teknik olarak bir suredir kullanilan bir teknoloji, intel tarafinda rapid storage gibi bisey diye geciyordu. Youtube da ayrintili bir incelemesi var amd'nin. Programin (oyun veya uygulama) Ilk calistirmada faydasini goremiyorsun, daha sonraki calistirmalarda ama ciddi hir hizlanma sunabiliyor. 10 programdan 8'nde ciddi faydalari oluyor.

    Bu da videosu ;
    https://youtu.be/D3-SqJHYzC0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 29 Temmuz 2018; 17:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makinenin ram sonununu akşam halledip denedim bu icadı.bootable mi yapayım istemedim iki disk seçiyorum partition var bunda sileyim mi diyor bakıyorum yok.sil len dedim en sonunda oyun olan ssd'yi sildi attı sakat icat bence yeni diskler falan varken mi yapın koşarak uzaklaşın mı bilemedim yani bi dursun bu bi köşede ilmini çözünce bir daha bakalım.

    AMD StoreMI Teknolojisi

    AMD StoreMI Teknolojisi




  • Hoca, sendeki disk sayısı neredeyse bendeki gibi, denemişsindir diye umuyorum. aslen kullandığım 500gb m2 ssdye ve daha önceki ssdme dokunmadan bir köşede yatan 128gb lik ssdmi 2tb lik bir hddim ile storemi yapabilirmiyim? yani sonuçta m2 ssd ( sistem kurulu ) . ssd . hdd . ( 128gb ssd + 2tb hdd ) storemi disk şeklinde kullanımı mümkünmü?.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozkan-Ozturk -- 29 Ekim 2018; 18:19:57 >
  • yeni versiyonu çıkmış kurup denedim yine soru falan sordu cesaret edip evet diyemedim çünkü geçen sefer dediğimde 180gb ssd'yi silip atmıştı.bir şekilde oluyordur da önemli bilgin falan varsa yedeklemeden bu programa bulaşma derim.yeni sistem kurulurken içinde bir şey yokken yes ulen yes diyip kuruluyordur da silmesi kötü hatta bu versiyonda uyarı falan koymuşlar bilgileriniz uçabilir diye öncekinde yoktu.benim en yavaş diskimde film var gerisi zaten ssd sshd m2 yani o yüzden uğraşmadım ama kolay bir şey olsaydı da 470 anakart kullancılarına bakın böyle siz de yapın diye bonus olsaydı.yarar bir şey olsa ben peşine düşerdim benim kızdığım tek parça diske bunun partitionu var demesi ve tek olan şeyi tek yap diyince silip atması.

    resimag.com/p1/a7a6b05b3c.jpeg


    resimag.com/p1/a793f81ee6.jpeg


    resimag.com/p1/66017bf046.jpeg


    evoda var bölüm ama zaten bootable seçmeyince onu seçtirmiyor yani nerede bu partition ben anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Ekim 2018; 19:38:16 >




  • mobo desteklemiyor ya la
  • Büyük bitane hdd bulup yedek yaparız, olmazsa oyunları 250 ssd ye sistemi m2 ye depoyuda kendi haline terkederiz .
    Optane gibi bir seçenek olsaydı şimdi bunu düşünmüyorduk bile. Bu arada başka bir birleştirme " Enmotus FuzeDrive " diye birşey önermişler. 20 $ da fiyat biçmişler. Hoşaflar bize 20 tl ye verseler ya. Neyse link bu >>>>> ! <<<<<




  • daha kötüsünü söyleyeyim 59.99 benim almam gereken.o ne ya çok para.ben 300 liraya ömür boyu lisans virüs programı aldım ona bile manyak dediler bunu alsam kovalarlar. amd'den ramdisk programı almıştım ben 19 lira mıydı neydi bu nedir böyle 60 dolar?dediğin gibi 60 lira olsa düşünelim.ben anladım ama bu storemi'nin paralısının olacağını çünkü bir şey seçtim bu versiyonda yok dedi dedim demek ki daha iyisi var bunun onu da sen buldun geldin ama çok para.128gb ssd ile yapacam 19.99 işimi görür diyenin bile 111 lira vermesi gerekiyor az daha koysan bi 120 gb ssd daha alırsın.
  • Yok çok aramadım, storemi sayfasından gel bu yandan " sen iyi bir abiye benziyorsun" dediler bende gittim gördüm geldim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şuan yazdığım detaylı bir kurulum yada test incelemesi olmadığını söyleyeyim. Bu teknoloji hakkında detaylı incelemeleri tüm senaryoları ile teknoloji editörlerinden bekliyoruz.
    x470 anakart ve 2700x işlemci ile kurulum sırasında storemiyi fark ettim, nette benim istediğim sistem diskine ellemeden depoya storemi yapma şekli ile detay öğrenmeye çalışsamda o sıralar yabancı kaynaklar bile çok yetersizdi.
    Geleyim kendi isteğim ve yaptığım işlemlere. Bilgisayarımda son düzenlememle bir adet 500gb m2 ssd + 2 tb hdd bulunuyor, önce 2 tb hhdmi laptopumda kullandığım eski 120 gb ssd ile birleştirmeyi düşündüm, başına bir kaza gelmesin diye 320gb lik eski bir hdd ile ilk denememi yaptım, storemi uygulamasındaki 2. seçenek boş ssd dolu tek parça hdd de tek parça olmadığı uyarısı ile işe yaramadı, daha sonra 2 parça 2tb hddyi dolu halde birleştirip denedim, uygulama gene tek parça uyarısı verdi, bu nedenle 320gb lik hhdyi biçimlendirip 3. sıradaki seçenekle işlemi tamamladım. 320gb hdd ile kurulumu sonlandırmak istediğimde 320gb hdd içeriği tamamen SİLİNDİ. Daha sonra 320gb lik hhd yerine 750gb hhd kullanarak son haline getirdim. Gördüğüm sonuç;

    - 750gb hdd normal hali yaklaşık yazma 100 mb/s , okuma 130 mb/s
    - 120 gb ssd normal hali yaklaşık yazma 180 mb/s , okuma 550 mb/s
    - StoreMi sonrası ram eklentisiz yaklaşık yazma 180 mb/s , okuma 550 mb/s
    - StoreMi sonrası ram ekli yaklaşık yazma 180 mb/s , okuma 3500 mb/s

    Yalnız şunu gördüm ki örn yazma sırasında sanki 120 gb sonrası normal hdd yazma hızım olan 100 mb/s civarlarına bir düşüş oluyor.

    Bence sırf bu şekilde kullanmak için masraf yapılmaz, x470 anakart ve 2. nesil işlemci alıp StoreMi kullanmak biraz tuhaf, bunun yerine madem bir sıkıntı olduğunda StoreMi diskleri siliniyor, gene sıkıntılı olsa da hızlı olabilecek birden çok hızlı hddyi raid kurulum yapılabilir.
    Elinizde benim gibi birden çok ssd, hdd varsa ve sistemde uygunsa yapılabilir bir işlem. Şahsen ben depom olan 2tb hddyi bu işe bulaştırmadım.
    Şuan bu şekilde kullanıp uzun kullanım durumunu da mümkünse gene buradan eklerim.
    AMD StoreMI TeknolojisiAMD StoreMI TeknolojisiAMD StoreMI TeknolojisiAMD StoreMI Teknolojisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozkan-Ozturk -- 18 Kasım 2018; 16:16:4 >




  • thank you for your sacrifice. 12 monkeys dizisinde böyle bir replik vardı o aklıma geldi.Türkçesi feda ettiniz yani hdd'nin silinmesini göze aldınız.valla bende de var 320 vs diskler de takmaya üşendim ve duran disklerim silinmesin dedim yani anladım bir yerden sonra uçacağını ama siz yapmışsınız göstermiş oldunuz teşekkür ederiz.dediğiniz gibi bir Türkçe kaynak çıksın kardeşim şudur budur böyle yapılıyor diye göstersin yani kimse el atmıyor.
  • 300 serisi anakartlar için başka bir uygulama var yalnız ücretli, daha fazla detay >> --- Şu adreste --- <<
  • Tüm olasılıklarla birlikte daha detaylı yapmak isterdim de zamanım yoktu, neyse ki en azından bu şekilde kullanmak isteyenlere ufak bir adım oldu.
  • Ryzen sistem ile raid yapmak bile işkence iken bu biraz daha mantıklı olmuş, bundan önceki x470 anakartımda m2 ssd'mi sistem diğer 2 tane hdd'mi raid yapmak isteğimde kırk takla atmıştım. Genelde m2 ile boot edilen senaryolara karşı alerjili ryzen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imfatalty

    Ryzen sistem ile raid yapmak bile işkence iken bu biraz daha mantıklı olmuş, bundan önceki x470 anakartımda m2 ssd'mi sistem diğer 2 tane hdd'mi raid yapmak isteğimde kırk takla atmıştım. Genelde m2 ile boot edilen senaryolara karşı alerjili ryzen.
    quote:

    Genelde m2 ile boot edilen senaryolara karşı alerjili ryzen.


    bu sözünüz ilgimi çekti efenim acaba diyorum benim ara sıra açılmama sorunum bootta m2 olmasından mı kaynaklanıyor?ssd'ye alsak sorun olmayacak yani?aslında bi boş vakit üretip denenmesi gereken bir şey.


    ozkanwap

    yeterli hocam elinize sağlık.biz son kullanıcı olarak yemin etmedik didik didik yapıp bu işi size öğretecez diye.bunun için para kazanan adamlar var yani vakit ayırıp didik didik etsinler salak salak videolar çekeceklerine.amd türkiyede iş yok ben olsam bi video çektirirdim sitenin birine.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.