Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.403
Cevap
127
Favori
112.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anlatayım hocam;

- Önce bios stabil sürüme güncellenir. (AGESA ComboPI 1.1.0.2b Patch A updated)

- Konudaki Tüm Bios ayarları yapılır.

- Windows yüklenir.

- Windows sürümüne göre chipset yüklenir.(PPM dahil herşey)

- Sistem test edilir.

- Testlerin tüm ayarları mevcut konuda.

Konudaki tüm testlerden geçerse işlemci tamamdır.

Sistemde sorun yaşarsanız canlı yardımda ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 3 Temmuz 2024; 5:21:40 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim. olursa yardım isterim teşekkürler

hocamn1.1.2 demişsiniz. 1.1.8 bios mevcut. o daha iyi olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 3 Temmuz 2024; 9:50:51 >
  • MordSithh kullanıcısına yanıt

Rica ederim benim dedigim biosda mevcuttur.

Son bioslar sorunlu 1.1.0.2b'den sonrası piyango.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 3 Temmuz 2024; 11:11:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben 1.1.8deyim ama umarım sorun olmaz. hangi konuda piyango? ne sorun olabilir? haziran başı yeni güncelleme. 1.1.02ye mi çeksek direkt?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MordSithh -- 3 Temmuz 2024; 11:15:58 >
  • Önceden stabil olan sistemin stabilitesi bozulur.

• Intel amd farketmez,aynı anakartla bu bu tarz işlemci değişikliği yapan sistemlerde,eski işlemcide stabil garanti stabil bir biosun olması lazım.

Sebebi de sürekli yeni işlemciler için çıkacak biosları, eski işlemciler de nekadar bozmuşlar görmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 3 Temmuz 2024; 11:24:10 >
  • ben son bios ları yükleyemiyorum en son 3-4 ay önceki bios la devam @Digital Reaction hocam ın ayarlarla sorunsuz devam. 9000 serisini bile es geçebilirim. nasıl işlemci ile çok işim yok. 3d cad programları ekran kartına abanıyor oyunlarda öyle ee işlemcide yeni nesil zaten. gta6 gelince 9800x3d ya da 10800x3d alırız kısmetse duruma göre

• X670e tomahawk ın 1D bios sürümünü kurdum 2 gün önce , memory training ile ilgili bir optimizasyon güncellemesi gelmiş , 1.90 versiyondan geçtim , son 1 haftadır 1.90 sürüm ile 2-3 defa mavi ekran hatasıyla karşılaştım , son bios ile açılış süresi biraz arttı fakat ram optimizasyonu sorunsuz gözüküyor , malum 7800x3d ile 6000 mhz üzeri biraz sıkıntılı olabiliyor , 6400 mhz cl32 de sorunsuz şuan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cahid42 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1-2 günlük tatilde yarın bugün gelecek

• goktugerg93 G kullanıcısına yanıt
    Hmm kendi isteği ile mi yaptı bunu yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sayılır

Eyvallah hocam çok teşekkür ederim,PS bölümünde FPS oyunayanları tiye aldıydım ordan şikayet etmişler.

Yeni X3D işlemciler geliyor hocam,sizce beklentiyi karşılarşmı?

Malesef insanların espiri anlayışı biraz dar. Sağlık olsun. Sizi aramızda görmek güzel.

-Bence ilk aylarda sorunlar olacak gibi geliyor. Ben biraz işlemciyi bekleyip ileri dönemlerde ihtiyacıma yönelik almayı planlıyorum.

• crashris kullanıcısına yanıt

Hocam en iyisini yapıyosun kritik güvenlik güncellemesi gelmediği sürec,sorunsuz çalışan biosu çok değişmemek lazım.

Yeni gelen biosların çoğu 9000 serisini stabil ve edip optimizasyonunu yapmak için.

GTA 6 zamanı büyük ihtimal zen6 ya geçerler sizin işlemci için ciddi bir upgrade olur.

İllaki daha hızlı olacaktır ama bencede ilk çıktığında biosun oturması bir 6 ayı alır diye düşünüyorum.

Bir zonraki seri Zen 6'yı beklemek daha büyük bir işlemci güncellemesi olur.

Bende de son bios 1.2.0.0 agesa boşta duran makinaya 2 kere reset attırmıştı.

1.90'da (Agesa 1.1.0.2b) bende şuan sorunsuz.

1A,1C de boot süresi 2 katına çıkmıştı ama 1D denemedim.

ben dün 1.E1 biosü yükledim betada olan , açılış hızım arttı şimdilik bir sorun yok , sorun olursa 1.90 a döneceğim bende

Hocam en iyi bios sisteminiz için en stabil olanı,çoğu yeni bios bende çeşitli sorunlar çıkardığı için 1.90'la devam.

• Hocam benim durum expo dada aynı şey yeniden başlatınca dram turuncu ışıkta kapanıyor yeniden açılınca bu sefer cpu kırmızı led de kalıp boot olmuyor ( bunu bazen yapıyor bu arada hep değil ) çözüm sunan da yok yabancı kaynaklara da baktım adam diyor ki ben artık araştırmaktan bıktım oyunuma bakıyorum artık diyor topladığım yer de bi çözüm sunmuyor yaygın bi problem bu. Ama sistem stabil y cruncher 2 saat occt de öyle memtest 5 te öyle hata yok ama memtest5 da bug var program da yeni cycle bazen atmıyor araştırdım windows reserve 128mb dan 1024 mb yapın diyen oldu yaptım 25 cycle problem yok en son

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.