Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.403
Cevap
127
Favori
113.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Merhablar oncelikle emeginize elinize kolunuza saglik cok tesekkur ederim. Gercekten essiz bir zahmet ve emek var. Sunu sormak istiyorum bu Stabilite testlerinin hepsini ayni anda acabilirmiyim ? yoksa adim adim mi gitmeliyiz ?

• coox1907 kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam çok teşekkür ederim.

Stabilite testlerini tek tek alın hocam,aynı anda çalıştırmayın.

Önce hangi bileşeni test etmek istiyorsanız onu test edin,daha sonra işlemci,ram,önbellek testlerini topluca yapan y-cruncher programı ile genel bir test alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 10 Temmuz 2024; 11:3:29 >
  • gigabyte AGESA 1.2.0.0a yayınlamış sorunsuz mudur naısldır yoksa çok daha ileri ve tam sürümleri mi bekleyelim ?

• crashris kullanıcısına yanıt

Gigabyte forumlarını bi takip edin sorun yaşayanlar varsa illaki yazarlar ama şuan ki biosunuz sorunsuz ise hiç dokunmayın derim.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Valla dokunmaya yemiyor zaten 😂😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

Benim arkadşın sistem 2.5 dakikada açılıyordu ona msj attım yeni sürüm çıkmış açılış süresini optimize etmişler diye.

O da bu beta sürüm yüklemeye büzük yemiyor merakta ediyorum aslında dedikten 1 saat sonra msj attı yüklemiş açılışı 62sn inmiş.

Dünden bu saate kadar arayıp bana sövmediğine göre bir sıkıntı yok demek.

Yanlız yüklerken 1.2.0.0 deyilde 1.1.7.0 yüklenecek eminmisiniz diye sormuş.

• Ben son Bios'u (Beta değil bir önce ki) yükledim, şu anlık için bir sorun görünmüyor gibi, boot süresinde de herhangi bir değişiklik yok hatta bi tık uzadı gibi, bi sürü testte yaptım stabil sorun yok gibi.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 780x3d arıyorum,satmayı düşünenler mesaj gönderebilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal açılışta bir şey yok da bu Cold Start denen olay var ya prize taktıktan sonraki ilk çalışma o bende biraz uzun bir dakika falan sürüyor ama Elektrik akımını kesmeden ikinci yeniden başlatmada falan 30-35 saniyede bitiyor iş ha Bence yine fazla ne zaman böyle 15 saniyelere falan düşürürler o zaman bios'u güncellerim yoksa elimi sürmem

• @Digital Reaction Hocam yardımlarınızla Expo'yu kapatıp manuel ayar çekmiştik. O günden beri mavi ekran almadım, çok teşekkürler. Şimdi de 7600 işlemcimi en iyi halde çalıştırmam için ne ayarlar yapmam lazım vaktiniz olursa yardımcı olur musunuz? Anakartım MSI X670 Tomahawk Wifi.

• Hocam konuyu her inceleyisimde daha iyi bilgiler ediniyorum. Sayenizde Data okumayi, analiz etmeyi, yillardir sok tak kullaniciligindan bir ust seviyeye gecemeyen beni bir uste tasidi 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • halilibrahimgalip H kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam,herzaman dediğim gibi manuel zamanlamalar en iyisi,sadece doğru değerleri bulmak biraz zaman alıyor.

Yardımcı olurum hocam,bellek tarafında ramlerinizi yazarsanız ona göre ayarlamalar yaparım,bios olaraksa direkt aynı ayarları kullanabilirsiniz.

Fclk 2000 de kalsın birde curve optimizer all core negatif -15 den başlayın.

• coox1907 kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam teşekkür ederim,konunun herkese yardımcı olması gerçekten benide mutlu ediyor.

Merak ettiğiniz birşey olursa yazın cevaplarım.

• acayip kararsız kaldım, yeni ekran kartı değiştim o yüzden de bütçeyi anca denkleştirebildim. b450 tuf pro gaming anakartım var, cs2 oynuyorum. ya 5800x3d alıp, sene b850 kartlar iyice oturunca onlara geçicem ya da prime günlerinde eğer iyi bir indirim yakalarsam 7800x3d alıp anakart değişicem. şimdi 7000 serisinde konuyu okuduğum kadarıyla bazı sorunlar yaşanıyor, hem platform hem de ram teknolojisi yeni. 9000 serisi biraz daha oturaklı ve sorunsuz olacağa benziyor. 5800x3d benim işimizi fazlasıyla görecek ama beklentim 24 kişilik dm serverlarda %1 fpsin 200 altına düşmemesi, 5800 bunu bana sunabilir mi bilmiyorum. şu an 5600 ile 110 civarında geziyor bu da akıcılığı öldürüyor. 7800 alırsam zaten kesin %1 fps 200 olur ama 9000 serisi gelecek zaten. sizce güzel indirim denk gelirse platform mu değişeyim yoksa 5800x3d ile mi devam edeyim?

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Ben 7800x3d öneririm ileride yine 9000 serisine de güncelleyebilirsiniz.

DDR5 ve PCI-E Gen5 ile bence güncel bir sistem toplayın.

Eğer aceleniz yoksa 9800X3D beklemenizi de tavsiye ederim ama 7800x3d uygun yakayınca alayım mı derseniz kesinlikle kaçırmayın derim.

• Hocam merhaba @Digital Reaction rehber için çok teşekkür ederim. Bende Ryzen 7800x3d ile katılmış bulunuyorum aranıza.

Çok ısındıği için Cpu Offset Voltage 0.0650 e çektim stabil oldu. Bir önceki deneme 0.075stabil olmamıştı , SOC'ta yanlış hatırlamıyorsam 1.26 - 1.27 gibi birşey yapıp sıcaklıklar 10 dereceye yakın düşürebildim.

Oyunlarda 70-72 dereceyi pek geçmiyor şuan benchmarklarda da 78-80 max çıkıyor en çok. Eskiden 90ları görüyordu.

2saat prime95 testi yaptım sorun çıkmadı herhalde stabildir.

Curve -40 a kadar verebiliyorum normalde sorunsuz ama offsetlerle beraber aynı anda yapılınca stabil olmuyor. -10 curve 0.0500 falan yapınca stabil oluyor ama -10 curve yerine offseti arttırmak daha iyi gibi geldi ısılar için.

Curve -40 ile stabil oluyor sistem sanırım silikonum iyi. Ama curve -40ta sıcaklık hiç düşüremedim aynı sıcaklıklar devam etti nedense ama performansım arttı cinebenchte baya bir. Çekirdekler daha yüksek clock hızlarına çıkıyor curve verince bende. Çekirdek curve eksi verme ısı sorununu çözmeyince o kısmı auto yapıp offsete yöneldim doğru mu yaptım mı sizce?

Son olarak RAM lerime önerdiğiniz ayarları yaptım ama sanki latency vs yeterince düşmedi. 2133 olarak girdim değeri. 6000mhz Corsair cl 30 ram. expo açık.

Aşağıda overclocksuz ve overclock yapılmış resimleri ekliyorum bi bakarsanız çok memnun olurum. Normal mi?

Yapılacak birşey varmı başka? Ha birde voltage kısımlarına hiç ellemedim. 1.4 olarak çalışmasında sıkıntı var mı? Şuan memtest sorunsuz bitti 1.4 ile. Ramler test esnasında 55 dereceye çıktı en çok az mı çok mu bilemiyorum.

Sanırım orjinali 1.4 zaten. 1.35 e düşürmek çok mu fayda sağlar? Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathlike -- 14 Temmuz 2024; 0:5:54 >

• Deathlike D kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam rica ederim,yeni sisteminiz hayırlı olsun.

Söylediğiniz değerlere göre işlemcini silicon lottery çıkmış gibi duruyor.

Curve optimizer,düşük voltajda performans arttırmak için etkili oluyor çok azda olsa sıcaklığa etki ediyor.Negatif offset ise daha çok sıcaklığa etki eder.

Önceliğiniz performans olsun derim.

O yüzden kesinlikle önce curve optimizer daha sonra negatif offset olarak ayarlayın.

Stabil max curve optimizer + negatif offset şeklinde.

Bellek tarafında AIDA64'de arkada çalışan en ufak bir program bile latency'e etkiler o yüzden arkada tüm programları kapatın ve windowsu ilk açıldığı zaman alın testi.

Verdiğim manuel değerler ile 65-62 ns arası sonuç almanız lazım.

Voltaj olaraksa 1.4 gereksiz olur çünkü ihtiyacı olan voltaj 1.35,neden ramleri fazladan voltaj verip ısıtalım,1.35 kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 14 Temmuz 2024; 12:0:51 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Hocam az önce keşfettiğim üzere Msi Bios üzerinde 2 tane PBO menüsü var. Sol taraftaki ana menülerden bahsediyorum.

Bir tanesi motherboard menüsü altından girilen PBO.

Diğeri OC menüsü altından girilen Pbo.

Ve 2 si aynı değil. Birini değiştirince diğeri de değişmiyor. Farklılar.

Oc menüsünden girerek Pbo -40 curve verdiğimde hiç bir sorun yaşamıyorum stabilite anlamında. Ama cinebench yaparken clock speedlere bakıyorum 4700lerde geziyor ve ısılar aynı. Sanki curve hiç vermemiş gibi.

Motherboard settings kısmından girip Pbo -40 curve verdiğimde stabil olmuyor. 25-30 civarı stabil oluyor. Ve cinebench yaparken clocklar 4900lere çıkıyor. Yani bu menüden verdiğim clock speede etki ediyor.

Yani sanki oc menüsünden yaptığım ayarlar çalışmıyor gibi ne sıcaklık düşüyor ne performans artıyor anlamadım. Lottery çıkmamış yani bana sanırım :)

Bu konuda bilginiz var mı acaba. Msi B650 Gaming anakartım var. Bios en günceli. Neden 2 farklı yerde 2 farklı Pbo var anlamadım.

Son olarak bikaç saattir test yapıyorum.

OC ayarlarından PBO'yu auto ya aldım etki etmediğine inandığım için.

Sadece Motherboard tarafından PBO yapıyorum.

Curve -30 stabil olsa da aynı anda hiç offset veremiyorum ve ısılar çok yükseliyor.

Aynı anda hem offset hem -30 curve iş yapmıyor (0.0400 e kadar denedim belki 0.0300 veya 0.025 stabil olur ama ısı düşürmeye katkısı çok az olur diye 0.0400 altını pek düşünmek istemedim.

Sanırım testler sonrasında anladığım kadarıyla 4 seçeneğim var gibi

Hiç Offset vermeden direk -30 Curve (ısılara katkısı hiç yok ama clock speedler en yüksek hali) Cinebenchte 88dereceleri görüyor. Sanırım oyunlarda da 78leri görür.

Az Offset ile 0.025 yada 0.020 vs vererek Curve -20 veya -25 (ısılara katkısı az olacak şekilde max curve)

Offset 0.0400 vererek -15 Curve ile devam etmek. ( ortaya karışık gibi ısılar hepsine nazaran daha düşük ama curve az )

Son olarak 0 curve ile offset 0.0650 vererek max sıcaklık düşürme ilk yaptığım dı.

Tecrübelerinize istinaden doğru yolda mıyım ? Bide PBO limits menüsünden motherboardu seçiyorum hep doğrumudur? Hangisinden ilerleyeyim.

Ram 1.35 testine henüz vaktim olmadı onu da işlemci ile işim bitince yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathlike -- 14 Temmuz 2024; 20:30:44 >

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.