Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.334
Cevap
125
Favori
108.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam selamlar, işlemci skorunuz benim işlemciye göre bir miktar düşük gibi geldi.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Curve uyguladım ama sanırım güç ile ilgili bir sorunum var 70w çekiyor hala. Nerden düzelteceğimi çözemedim hocam.

• imfatalty kullanıcısına yanıt

menü içinde 90-120w limit seçeneklerinin olduğu bir ayar var, bende o ayar 120w ayarlı, o kadar çekmiyor asla ama yine de ucunu açık bıraktım.

bir de sıcaklık limiti ayarı var onu da 90 olarak ayarlayın.

• 7850x3d satılık kada konple dm atabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. 7800x3d alsam beni uzun süre götürür mü? Genelde Call of duty ve hikaye tabanlı oyunlar oynuyorum. 5070 ti ekran kartım var. 7800x3d beni kısa vadede üzmez değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

anakart ram masrafına gireceksen 9800x3d yok ben sadece eski işlemcimi çıkartıp yenisini takacağım diyorsan 7800x3d.

iki işlemci de üzmez.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Ram lerimde bir sorun yok hocam Ddr 5 onlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selamlar bir sorum var.

5600x işlemci sahibiyim sistemi ddr5 r geçirmeyi planlıyorum 5070ti alıp.

bu islemciyi suanda kullanmıs oldugum kule tipiyle kullansam ısı sorunları yaşar mıyım?

suanda cpu testlerinde 5600x ile en fazla 60-65 derece görüyorum

Kullandığım soğutucu bu

• Dün sabah ben de 7800X3D kervanına katıldım.

Anakart MSI B850 Tomahawk Max

Ram Viper 6000/CL30

İlk boot biraz sorunlu oldu. Bir kaç defa boot olmadı ama biosdan ayarları yapınca şimdi sorunsuz çalışıyor.

Thermalright Frost Spirit 140 WHITE V3 soğutucu ile kullanıyorum.

Fanlar minimum 600rpm PBO açık iken 45 civarlarında boşta geziyor. PBO kapatınca 40-41 boşta. 1-2 oyun denedim işlemci max sıcaklığı 76 gördü.

Önceki işlemci 5700X idi, onun sıcaklıkları boşta 32, tam yükte 69 maksimum görmüştüm.

40'ın altı galiba hava soğutma ile çok zor olacak gibi. Normal mi bu sıcaklıklar?

• SpinalTap kullanıcısına yanıt

Normal. 3D Cache olduğundan dolayı ısınan işlemciler. Boşta 40'lar çok normal. 420 soğutucu ile boşta en düşük 42-43 görüyorum. Değerlerinde iyi senin.

• Arkadaşlar Bende am5 geçtim değerler nasıl başka yapılacak ayar varmı ?

• Arkadaşlar merhaba iki ay kadar önce sistem topladım

MSI B850 Tomahawk wifi

7800x3d

Ram Viper 6000/CL30

Asrock 9070 xt taichi

Performans olarak memnunum sıkıntım yok ancak Call Of Duty oynarken işlemcim çok ısınıyor 81 derece max gördüm genelde 78-80 arası ama Battlefield 2042 veya Battlefield 1 oynarken hiç sorun yok 64-70 arası sessiz sedasız takılıyoruz.

Amacım performans arttırmak değil de ısıyı biraz düşürmek Arctic Freezer 34 eSports DUO kule tipi soğutucu ile bu değerler.

Konuyu okudum araştırmalar yaptım ama emin olamıyorum sadece PBO curve optimizer de -20 değeri vererek sıcaklığı 5-10 derece baskılayamazmıyım, yaşlandık herhalde kafamız çok almaz oldu bu konuları :D

Başka bir forumda birisi şu şekilde birşey paylaşmış PBO yapmadan önce bu ayarları denesem mi

Her şeyden önce BIOS Update yapın.

1- CSM kapalı

2- EXPO 1 veya EXPO Tweaked,

3- DRAM ayarlarında Memory Context Restore açın,

MCR açtıktan sonra Power enable diye bir ayar açılacak, o açık kalmazsa ara sıra mavi ekran yiyorsunuz ben yaşadım, açık bırakın.

4- AMD Eco Mod açmanı tavsiye ederim, 105W veya 125W TDP ayarını tercih edebilirsin. Nasıl açılacağı konusunda rehberler mevcut.

5- Secure Boot açın ve UEFI moduna alın

6- TPM zaten açık geliyor ama değilse açın.

7- Re-Size Bar da aynı şekilde açık geliyor ama değilse açın. (Eğer Nvidia kartınız varsa ve VBIOS sürümü güncelse)

Bu sayede Curve Optimizer yapmaya ihtiyaç duymadan işlemciden alabileceğiniz maksimum performansı serin çalışacak şekilde alırsınız. Ayrıca MCR ayarlarından sonra sistem açılış süresi 40 saniyelerden 9-8 saniyeye düşecek.

• night_33 kullanıcısına yanıt

Aynı anakart, işlemci ve ram kullanıyorum. Ramleri expo1 ayarları ile kullanıyorum 6000 CL30. İşlemciyi PBO -30 curve ile kullanıyorum sıcaklıklar 5-6 derece düştü. İşlemci soğutucusu Thermalright Frost Spirit 140.

Boşta 42-46 arasında fanlar yarı hızda. Full yükte en fazla 81-82 yi görüyor anlık olarak.

Çok araştırdım bu sıcaklıklar normal bu işlemci için. Sıvı soğutma sevmiyorum ben hem pompa sesi çok rahatsız ediyor beni hem de uzun ömürlü değiller.

• SpinalTap kullanıcısına yanıt

Evet mesajında gördüm sistemini. Bende Expo1 de kullanıyorum

İşlemciyi Pbo -25 Curve all clock yaptım

Cpu Offset Voltage (-) 0.0100 V

Soc Voltajı 1.2500 V Override Mod ile kullanıyorum

Cpu Boos Clock Override yi positive 150 Mhz

ama malesef call of duty de istediğimi yakalamadım 81 den 78 e düştü. Aidata da 71 üzerine hiç çıkmadı, Cinebench 18220 Multi Core puan aldı herhangi hata almadım, Battlefield 2042 de 64-68 arası geziyor gayet güzel bu call of duty de nasıl düşüreceğim sıcaklığı anlamadım. Havalar daha da ısınmadan çözmem lazım bu işi :D

Bu arada bende ya senin kule tipinden ya da 360 sıvı soğutma alıp araya bir aparat koyup o aparatı da peltier ile soğutmayı düşünüyorum bakalım yaz gelsin duruma göre hareket edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi night_33 -- 6 Mayıs 2025; 21:49:28 >

aynı işlemci, aynı çipset, aynı soğutucu benzer sıcaklıklar, sizin durumunuzda hiç bir anormal durum yok.

PBO ile sıcaklığı bir tık aşağıya çekmek mümkün ama bu işlemci asla tam yük altında 60 derece çalışmayacak kabullendim ben.

sıvı soğutma kullanınca dahi sıcaklıklar bizimkisi gibi iyi performans verebilen bir hava soğutma ile sağlanan sıcaklıklardan majör biçimde düşük değil.

sıvı soğutmanın tek çekici yanı görselliği benim için.

bu nedenle ve soğutmanın düşük devirde dahi sürekli çalışan pompa ve fan sesini duymak istemediğim için hava soğutma ile davam ediyorum ve devam edeceğim.

benim kasa kurulumumda işlemci 50 dereceye gelmeden hiç bir fan çalışmıyor, sıfır fan dönüşü, sıfır ses, neredeyse sıfır kasa içi toz.

masa üstü kullanımda yaklaşık 5 dk da bir işlemci ve egzost fanları düşük devirde 10 15 saniyeliğine devreye giriyor sonrası sessizlik, tavsiye ederim.

hocam benim soğutucu çift kule 14 cm . -29 butun çekirdekler . call of duty da max 65 derce .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

50 derece sınırı koysam zaten altına inmiyor Mersin sıcak memleket şimdiden başladı sıcaklıklar sese takılmiyorum ben sıvı soğutma almayı da hiç düşünmedim açıkçası ama belki bir ihtimal diyorum.

• EnginWarrior E kullanıcısına yanıt

65 e razıyım ben. Bende de Battlefield de 58-65 arası geziyor ayarlar full herhalde bakmadım. Call of duty de ayarları kısıyorum ondanmidir bilmem.

Benim ayarlarım bu şekilde yapmam gereken başka birşey varmıdır bu saçlar Ctrl ne demek onu 10x yapanlar var. Bu şekilde call of duty 80 derece

hocam boşta kaç derce ve termal macun ve soğutucunun montaji kontrol ettin mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.