En tepe modeli düşünürseniz belki, 30000-32000 bandında da satıldı 9070XT. |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (153. sayfa)

-
-
Nitro+ 42K dediğiniz Sinerjide satılıyor doğru mu? 9 taksit vade farksız olsa alınabilir olabilirdi de 6 taksitli hali bile Amazonda 45K şu an. Pek alınası değil. XTX kartlar RT açıldığında çok zorlanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 14 Mart 2025; 23:45:17 > -
Aynen vade farkı çok önemli bence. İmkan varsa herkesin peşin alması iyidir her zaman. Zevki işi taksit taksit olmamalı. Önemli olan peşin alıp ucuza almak. Zaten piyasada şu anda 9070xt de kalmadı doğru dürüst. Bence 7900 XTX hala güzel kart. Ha şu da var 32000 e 9070XT versinler iyi fiyat. Yurtdışı stoğu zaten sıkıntı. Ülkemizde de global stok krizi var. Böyle de devam eder gibi duruyor. Çünkü hiç bir firma stoklu üretip ucuza vermek istemiyor. Pandemiden sonraki taktikte bu oldu. Arzı kıs talep artsın tatlı fiyattan sat.
-
Aytnı fiyata PowerColor RX 9070 Reaper aldım. Gigabyte'dan iyimidir bilmem ama 2 fanlı Pulse'dan iyidir. Ayrıca 850W Corsair RM ve 2TB Samsung 870 Evo da yolda.
Haftaya PSU değiştirip yeni diske temiz bir windows kurulumu yaptıktan sonra kartı takıp ısı ve ses olayına bakicim. Girdik bir işe
-
XTX güzel kart evet. 9070 XT Pulse modeli dediğiniz fiyata geliyor ama Nitro+ 9070 XT modelini msrp fiyatında beklemek, ya da pulse gibi bir fiyattan beklemek pek mantıklı değil. En üst tier modelden bahsediyoruz. Gönül ister ki ucuz olsun ama olmuyor.
Ben şunu da diyorum TR de yine iyi kötü aldık geçtik. Avrupa'daki fiyatlar da manyak durumda. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Sarı kafa dünyaya savaş açtı resmen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şu an gpu boşta 50 derece. baktım fanlar duruyor. fan açmamış.
kaç derecede fan açıyor defaultta ?
-
-
Ben cs 2 oynuyorum benim için en iyi tercih sanırım 5070 ti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amaç sadece ve sadece CS2 ise daha düşük kart da alabilirsin. RTX 50 şart değil. Bu kartların amacı daha çok 4K AAA oyun oynamak. Hatırlatmak isterim ki 7900 XTX de CS2 ilk çıktığında berbat perf. veriyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 15 Mart 2025; 0:37:32 > -
kaç hz. monitör kullanıyosun ki? 360, 500?
Bende cs2 oynuyorum 500 hz harici sıkıntı yaşatacak bir durum görmedim
-
CS2 çok kafaya takılacak bir oyun değil. Competitive ayar oynuyor herkes. Öyle bir senaryoda işin çoğunu CPU yapıyor. 500-600 fpsler gayet alınabilir. GPU'ya takılmamak lazım. Ha desen ki Cyberpunk, RDR2, GoW, Last of Us gibi oyunlarda sıkıntı var, anlarım ama o da yok. Her şey hemen olmuyor bekleyin yeni driver gelsin. Valve de adam gibi kod yazsın bir zahmet...
-
7900XTX'i her zaman öyle gösteriyorlar bu bağlamda tek doğru kıyaslamayı yapan genelde Gamer Nexus oluyor çünkü o nitro kullanıyor 7900XTX için, diğer kanallar ısrarlar gidip referans kart kullanıyor yani kafa karışıklığı kaçınılmaz.
Elbette 9070 XT küçümsenecek bir kart değil ve Nvidia'ya nazaran nesilden nesile performans artışı konusunda çok daha başarılı.
Örnek olarak şu an için tek bir oyundan performansa dair ekran görüntüsü paylaşacağım.
Cyberpunk 2077 için @Jester61 hocamdan ekran görüntülerini istemiştim 2K ultra ayarlar ışın izleme ultrada ve aynı şekilde 2K ultra ayarlarda ışın izleme kapalı olarak.
7900 XTX için de kendi sonucumu atacağım, ek olarak overclocklu haliylede atacağım.
4080 süper'in benchmark sonuçları.
Bu bağlamda 9070 XT hem eski nesilin amiral gemisi ile eşdeğer bir native performans hem de Nvidia'nın 4000 serisinden top seviye bir kartın ışın izleme performansına sahip.
Tabii buna ek olarak yapay zeka için de bir performans değerlendirmesi paylaşacağım ama tek bir program üzerine olan sentetik bir test o yüzden genel kullanılan günlük iş amaçlı yapay zeka programlarına ilişkin bir performans sonucu vermez.
Bu açıdan FSR 4'ün bence şimdi olmasa bile muhakkak 7000 serisine geleceğine eminim. Umarım yakın zamanda gelir ve alternatif çözümlerden bizi kurtarır ama asıl önemli olan AMD'nin optimizasyon ve FSR kullanımına ciddi el atması lazım ki çoğu oyunda olsun, keşke Cyberpunk'a FSR 3.1 ya da FSR 4'ü getirselerdi çünkü ışın izleme deyince insanların aklına bu oyun gelir ve tabii ki dolaylı olarak Nvidia DLSS gelir, lansmanı bununla yapsalardı bence sağlam bir darbe vururdu AMD ama sağlık olsun.
-
XTX güzel bir kart evet ancak zamanında alanlar için , Amd tarafı bu gazla FSR tarafına ve RT tarafına yoğunlaşırsa 2025 son çeyreğe kadar şuan XTX alanlar yarı yolda kalır, hatta FSR 4'ü 7xxx serisi tepe modellere getirmeyip birde 2026 yeni seri kart çıkacağından şuan 7xxx serisinin kullanım ömrü azalmış olur. Bu sebepten 9070 xt varken mantıksız oluyor.
Vade olayı aşırı önemli burada defalarca değindim ve çok yazdım ancak herkes 39.000 fiyata takılı kaldı. Peşin her zaman iyidir ancak peşine gücü yetmeyenler mecbur vade farksız yerlerden almak durumunda kalıyor.
37.000 TL vade farksız 3 taksit aylık ödemesi 12.300 , 6 aylık vade farklı 41.500 , HB 39000 vade farksız 6 taksit =6.500 ( Ben vade farksız 37.000 TL'den 3 taksit almamış olsaydım 39.000 TL'den vade farksız 9/6 taksit alırdım evet +2000 TL totalde fark öderdim ancak aylık ödemem gereken tutar azalırdı. ) HB özelinde konuşursam gece Visa kartlara 500 TL indirim yaptı, World kartlara 1000 TL puan verdi yani 37.500'e gelmiş oldu
HB burada şöyle yapmış uzun taksitli alacaklar için paranızın bir kısmı bankaya vade farkı olarak gitmesin kartın peşin fiyatına ekleyeyim ben alayım demiş Olay tamamen bu.
Şimdi piyasada bir çok firma 35.000TL den Nitro+ olsa vade farklı 6 taksit li 40.000 TL ye mi alırdınız yoksa HB vs firmalardan 39.000TL vade farksız 6 taksit mi alırdınız ? Doğal olarak aylık ödemeleri yakın olsa da Totalde 1000 TL az ödeyeceğiniz için HB tercih olurdu. Kısacası taksitli alacakları peşin alacaklılardan ayırmak için yapılan bir durum. Çünkü herkes peşin ödeyemeyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 15 Mart 2025; 0:49:5 >
-
-
Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Testlerde 7xxx serisinde nitro gibi üst düzey modeller kullansalar çok daha farklı sonuçlar çıkar. Ancak 7900 xt kullanan biri olarak fsr 4.0 bence 7xxx serisine gelmeyecek. Zaten donanımsal olarak pek mümkün değil diyorlar veya gelse de 9xxx serisi kadar performans vereceğini düşünmüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X