Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.682
Cevap
154
Favori
231.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pro da rdna2 base rdna 3 mix zaten, rt için ai accelerator var sadece. terimlere çok takılmayın.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

Nvidia dan geçiş yaptım. FSR 3.1, DLSS 3 ten kötü. FSR 4, DLSS 3 ten iyi.

• Deepharp kullanıcısına yanıt

Yok. Oranlarsan aynı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cato16 kullanıcısına yanıt

Aynen. 39'a bu kartı almak yerine bahsettiğin fiyata 5070Ti almak daha mantıklı. İnsanlar bazen görmek istemeyince görmüyor.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Dedi çakma AMD çalışını PS5 eski sürüm ps5 pro ise yeni sürüm ve 2024, xtx veya xt 7xxxx serisi 2023 çıkışlı

Frank Azor bile gelişmekten bahsetmiş rdna3 ile ilgili Rdna4 ise yeni serinin kaldırabileceği güç demiş Tarih vermemiş, buradan FSR4'ü 9xxx serisinde tutup buradan kazandığı avantaj ile ileriki seride FSR4geliştirip uygulamayı, Rdna3 ise FSR3xx'in iyileştirilmesi beklenir. Direk gelecek olsaydı senin yorumuna göre PS5 pro 2024 teknolojiye geleceği söylendiği zaman 7xxx serisi tepe modele de geleceği bildirildi. Bekleyip göreceğiz :)

Alıntı

metni:
    feedback

Sen yollarsın, Biz FSR 4'ü kullanıyoruz zaten geliştirilmesi ve çok tercih edilen oyunlara yaygınlaşmasını bekliyoruz :) Bu kadar dert etmene gerek yok senin tabirinle 9070xt'den daha iyi bir kart çıktığında 7900xtx veya xt serisinden vazgeçer yeni seriye geçersin 9-10 AY sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 15 Mart 2025; 9:43:52 >

• eriemiva kullanıcısına yanıt

DLSS 4 aşırı iyi. Alttaki çanta vs detaylarına dikkatli bakarsanız inanılmaz fark var. Buna oversharpened falan diyemezsin. Çünkü öyle olsa olmayan detaylar gelmezdi. Yer yer başka görüntülerde bahsettiğin gibi görünüyor ama çoğu noktada da ciddi detay farkı var. AMD'nin buna denk bir upscale'le karşılık vermesi için en az 1-2 sene lazım. O da garanti değil. Şu FSR'ı yapması için bile ciddi bir süre gerekti. Daha CUDA alternatifi bile sunamıyor.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Benim takıldığım nokta FP8 noktası. Bunu AMD yapay zeka hızlandırıcıları ile işlemleri yaptırıyor. 7000 serisi hala FP16 kullanıyor. Getirmek kolay olmayacaktır, zaman gösterecek.

• İncehesap'ta Sapphire RX 9070 XT Pulse 31500'den stoka girdi, sonra kartı alıp geleyim diyene kadar 32678 gibi bir fiyata çıktı ve şimdi stok yok.

• Maerdir kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Benim 5800x i verebilirim belki bende AM5'e transfer olurum bu vesileyle. 3700x de 2K da en az %10'luk CPU Bottleneck gözüküyor hesaplama sitelerinde.

o da olur. sıfırında fiyat farkı yoktu ondan dedim ama ikinci elde tabi sen satıcılar gibi kazıklamazsın hatta daha iyi olur çünkü 5700x3d dediğinin kutulusu da 9400 lira mı ne olmuş? işlemci demişken dün steel nomad testi atmıştım benim sonuç 3. olmuştu geri ilk 10 5800x idi. dedim acaba işlemciyi aynı yapsak ne olur düz ile xt arasında?

xt ile 5700x3d

düz ile 5700x3d burada birinci olmuş benim dünkü sonuç.

bu durumda 5800x ile 5700x3d aynı şey dün demiştim zaten biri 4850mhz öteki 4050mhz ama 3d cache kurtarıyor farkı diye. am4'te 3000 serisi kullanıcıları ile am4'te 5000 serisi kullanıcıları konuda haberleşsin aslında istiyorum satıyorum gibisinden. am4'e devam eden eder am5'e geçmek isteyen geçer win win.

bir de bir kaç gün önce xt ile düz arasında 1/8 fark olur demiştim. grafik puanına bakıyoruz 7910/6692 ama 8000/7000 bile desek dediğim gibi 1/8 fark var.

• AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

• mav1li kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Amy ablamızı güzel yapamamış.

bir elini koy kafaya diyorum iki elini koyuyor önceki mesajda ona gıcık diyorum yoksa 40'ta uğraşmadan fena değil. performansa 1.1 it/s diyordu sanki dün ama gene bakarım. evdeki 7900xtx 5800x3d 64gb sistemde daha kısa kestim komutu.

şunu daha önce burada konusunda yapmıştım ama program çok değişmiş daha az kaynak kullanıyor şimdi. bir de 9000 desteği gelse süper olur.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    İşte konu tam olarak bu. Güzel dedin dostum. Ancient Gameplays kanalında Fabio da bunu anlattı. Getirmek kolay olmayacak. Gelse de ne kadar iyi çalışacak? Bunları sormamız gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SAPPHIRE RADEON RX 9070 XT PULSE GAMING 16GB GDDR6 256Bit AMD Ekran Kartı için 33500 tl 3 taksit seçeneği ile fiyat uygunmudur?

• CaptainSuites kullanıcısına yanıt
    31 33 arası uygundur. HB de stok girilirse oradan 9 taksit cok iyi olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CaptainSuites kullanıcısına yanıt

Fiyat uygun, nereden buldunuz?

• Deliverance s Outro D kullanıcısına yanıt
    Dün gece vatan bilgisayarda stok açılmıştı.Bu fiyatın altında hepsiburada falan satmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSuites -- 15 Mart 2025; 11:57:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt
    48k paraya Nitro+ kartın Nvidia karşılığını sana vermezler. Neden 9070 XT Top Tier kart ile 5070 Ti ÇÖP Tier model kıyaslıyorsunuz? Adil olması için Pulse fiyatını karşılaştırsanız daha iyi olur. Nitro+, Red Devil, Taichi, TUF, ROG, Suprim X için fiyat sorgulaması yapılmaz. Bu iş zevktir. F/p kovalıyorsan ona göre modellere bakman lazım.

Elmalar ve armutlar.. hep karışıyor birbirine. 🤦🏻‍♂️

FSR4 için şunu söyleyeyim. Nvidianın büyüklüğü yanında kum tanesi gibi kalan AMD için çok başarılı bir iş. Nvidia kuantum bilgisayarı ile yıllardır geliştiriyor DLSS teknolojisini. İzin verelim de AMD yetişsin.

Transformer model zirvede şu an ama FSR4 de çok geride değil. Peşinde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ilk mesaj güncel.

• sukrullex kullanıcısına yanıt

Top tier dediğin karttan vızıl vızıl CW çıkıyor ama istediği tier olabilir sonuçta içindeki GPU aynı GPU. Adı çıkmış bir sorunu yok soğutmasında kronik bir sıkıntı yok bir şeyi yok ama çöp tier AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 15 Mart 2025; 12:20:34 >
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.