Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
5.685
Cevap
154
Favori
232.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fsr4 ile 3.1 arasında dağlar kadar fark var görsel olarak kullananların söylediği ve testlere göre.O yüzden 7000 serisini biraz öldürdü gibi.

• EnergyHill kullanıcısına yanıt

fsr4 ü getirirler 7xxx lere. ps5 pro da bile olacak. önce yeni kartları satsınlar sonra 7900xtx ile fsr4 keyfi.

• Counter Strike 2 - "CS2 FPS BENCHMARK" workshop mapi ile yaptığım test (https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=3240880604)

7800x3d (PBO Açık)

6000mhz CL30 Ram

9070 XT Nitro (-70mV undervoltlu)

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)

FPS: Avg=549.8, %0.1=202.4

Performans gayet iyi. Sadece bir iki seferdir fps 150-160lara kitlenip mouse hareketleri acayip laglı hale geldi. Çık gir yapınca düzeliyor ama sebebini tam anlamadım. Yeni driverlar ile çözülecektir illa ki.

@Ozgurkurtçu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmansbruh -- 15 Mart 2025; 2:13:58 >

• madmansbruh kullanıcısına yanıt

Aynı işlemci ve 6800 xt ile 1920*1440 çözünürlükte benzer fps alıyordum, yüzde 1 ise 250-260 arasıydı. 9070 xt, 7800 xt gibi CS2 için bekleneni vermemiş. Umarım ileride verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Bunun için güzel bir söz var ''Dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerekir'' :) 2023 yılı çıkışlı bir teknoloji için 2025 yılı sonuna kadar gelmez ise bir daha gelmez :) Bende 7900xt ve7900xtx serisine FSR 4'ün gelmeyeceğini düşünenlerdenim. Özellikle 9070 xt ve 9070 satışlarının ve kartı kullananların memnuniyet derecesi yüksek çıkarsa AMD tarafında yeni bir sayfa açılacağından 7xxxx serisi dönemini kapatmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 15 Mart 2025; 2:39:59 >
  • Kingdom come 2'de fsr 4 ile 3 arasında dağlar kadar fark var, rtx 3080 dlss4 performans modu ile fsr4 arasında en çok gözüme çarpan varsayılan ayarlarda dlss4'ün oversharpened görüntüsü. Çok rahatsız ediyor ve sırıtıyor ama fsr4'te daha doğal duruyor. 4k monitörde denedim ikisini de, kingdom come 2 için fsr3'ü 4'e yükseltebiliyorsunuz dll değiştirerek, nvidia da aynı şekilde yapılabiliyor.

Eski kartlara fsr4'ün daha lite modeli getirilebilir çünkü donanımları eksik, nvidianın dlss4ü tensor olan bütün kartlara getirmesine bir karşılık vermesi amd için çok iyi bir pr olur.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Söylentiye göre şu halinden çok daha kötü durumdaymış da çıkana kadar bir miktar fixlenmiş. İlerleyen dönemde illa ki bi ayar çekilecektir diye düşünüyorum ama şu anki hali bile realistik bakarsak yeterli, oynanmayacak bir durum yok şu anlık

• Deepharp kullanıcısına yanıt

aynen ps5 pro a gelecek zımbırtı 7xxxlere gelmeyecek. AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)  afmf2.1 zaten hali hazırda var. bizim millet niye böyle anlamıyorum q4 22 de çıkan kartı bile gecemeyen kartı alanlar 7xxx lere fsr4 gelmesin diye dua ediyor ama üzücü bir haberim var q2 2025 sonlarında fsr4 gelecek. ayrıca 2026 başlarında 9070xt den iyi en az 1 kart daha bekliyorum amd den. şu anda sadece yeni kartları yeterince satmaları gerekiyor.

amd nin paylaştığı görsel bile 7800xt e ait. millet hala yok gelmez yok lite gelir vs diyor. altı üstü bir dll. amd den önce modcular halledecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 15 Mart 2025; 2:57:39 >

• Hojikiminiru kullanıcısına yanıt

hocam işlemciniz 9800x3d benimkinden çok üst düzey arkadaşlar bunu da göz önünde bulundurursa aslında 9070xt baya güçlü bir kart hele fiyatına göre sundukları şuan piyasada rakipsiz gibi bir şey ben gayet memnunum 2-3 gündür crsahte yaşamadım birde fsr4 konusunu açmışken bir mod sayesinde dlss olan bütün oyunlarda fsr4 çalışıyor ben cyberpunkta test ettim fsr 3 ün o dandik pikselli bulanık görüntüsünden resmen çağ atladı modun ismide optiscaler foruma atmışlardır diye düşünüyorum

Yoo, ben mantıksız demedim. Benim gibi sadece CS2 oynayan arkadaşlar geçiş yapmaz diye belirttim yoksa kart neredeyse 7900 xtx gücünde, tek eksiği vram. Umarım AMD geçeceği yeni ekran kartı mimarisiyle xx90-80 serilerine denk kart çıkarır. 9070 xt 4kda RT için yetersiz kalıyor, fsr 4 ile kullanılır ama dlss 4 biraz daha iyi. AMD hiç çıkartmasa bile bize 4090 gücünde bir kartı 1000-1500 dolar bandında sunabilmeli.

Acını anlıyorum senin baya kötü duruma düştünüz ancak kalkıp Ps ile Pc'yi aynı tartıya koyman senin içine dert olduğunu gösterir FSR 4 olayı bizlerin değil. Ayrıca bizler niye dua edelim size gelse de gelmese de bizleri ilgilendiren bir durum yokki AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

9xxx serisinin kartlarının satışı veya yüksek satması demek bir sonraki yeni teknolojiye yatırım demek geriye dönük teknolojiye yatırım demek değildir :)

Alıntı

metni:
    amd nin paylaştığı görsel bile 7800xt e ait. millet hala yok gelmez yok lite gelir vs diyor. altı üstü bir dll. amd den önce modcular halledecektir.

Çok içine dert olmuş yaranı deşmeyeyim sonuçta beraber yaşayıp göreceğiz gelip gelmeyeceğini :)

• yazık kafana ne diyeyim  

Kitap okuyunuz yada dışarı çıkıp bir hava alınız daha iyi gelecektir AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Benim 5800x i verebilirim belki bende AM5'e transfer olurum bu vesileyle. 3700x de 2K da en az %10'luk CPU Bottleneck gözüküyor hesaplama sitelerinde.

Ben demiyorum frank azor diyor: https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-series-to-have-balance-of-power-and-price-similar-to-the-rx-7800-xt-and-rx-7900-gre

"Azor also briefly discussed FSR4 and whether it will support previous-generation GPUs. He stated that only RDNA4 cards have the necessary power to utilize FSR4 technology. However, he later said that AMD wants to optimize FSR4 for RDNA3, and they are already working on it.

Rdna3'te ai cores var ama sadece rdna4 kartların fsr4 için gerekli gücü olduğunu söylüyor videoda, buradan yola çıkarak kırpılmış bir fsr4 versiyonunun rdna3 kartlar için çıkacağını söylemek en mantıklısı. Azor bile söz vermiyor, optimize etmek istiyoruz diyor, dediğiniz kadar basit olsaydı muhtemelen çoktan fsr4'ün pr'ını yapıyorlardı ama öyle olmuyor.

Ayrıca şu ana kadar frank azor sadece bir konuşmasında bu konuyla ilgili ufak bir yorum yaptı, amd'de başka kimse konuyla ilgili açıklama yapmadı ve tam aksine fsr4'ün rdna4'e özel olduğunu belirttiler sürekli. İnternette ararsanız bu konuda yazılmış doğru dürüst haber bile bulamazsınız çünkü ne yazan var ne konuşan, yakından takip ettiğim için kaynak verebiliyorum. O yüzden rdna3 için şöyle olacak diye kesin konuşmak biraz zor. Ama fsr4'ün rdna2'ye gelme ihtimali yok denecek kadar az, onu rahatça belirtebiliriz.

monitör ne kullanıyorsun?

• mithatsefa kullanıcısına yanıt
    Samsung G61SD OLED 27" 240hz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Uv - 70 mi öneriliyordu hocam?

Ben henüz yapmadım da yapsam iyi olacak sanırım.

• eriemiva kullanıcısına yanıt

ai e çok takılmayın. amd çalışanının yeni kart çıkmadan evvel fsr4 rdna3 kartlara da gelecek diye açıklama yapamaz bunu dediği an kime satabilecek bu kartları ? gre üstü kartı olan akıllı adam alır mı bu kartları ? rt performansına bakan zaten gidip nvidia alıyor sözde yeni kartların fsr4 pr ından başka tercih edilebilir hiç bir yanı yok.

amd şu anda olabildiğince yeni kartları satmak istiyor

ps5 e bile resmi olarak gelecek fsr4, ps5 de rdna4 gpu mu var ? yok rdna 2-3 mix.

q2 ortası update ile önce ps5 e gelir ardından modcular q2 sonuna doğru çalışan modları çıkartır. temmuz gibide amd fsr4ü rdna3 e de getiriyoruz diye pr kasar.

yıl sonuna doğru nvidianın ara kartlarıyla amd de 9070xt den iyi bir kart bekliyorum.

sözde yeni kartları alanlar 3-4 ay fsr4 testeri olacak. tadını çıkarın. software den amd user experience programı açıp bol bol feedback göndermeyi unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 15 Mart 2025; 6:44:11 >

PS5’e değil, PS5 Pro’ya geleceği söyleniyor. RDNA3 mimarisi için biraz zor gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.