Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.601
Cevap
154
Favori
226.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

evet hocam yanlış yazmışım :)

• incelemeler bu gun mu geliyor?

• Stackalloc kullanıcısına yanıt

Yarın. Bugün 5070 incelemelerinin gelmesi bekleniyor.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

4K için düşünüyorum 24gb vram'den dolayı HB üzerinden aldım

9 ay vade farksız yarın teslim edilecek

Kötü bir karar verdiğimi düşünmüyorum en kötü iade ederim istediğim gibi olmaz ise

• @0nurKaplan

4k için pişman etmez ve 9 taksitle süper. 45 bine safir nitro+ aldınız sanırım? bu kartı soruyorlar bana, yarın testler çıkacak diyorum ama yarına biterse mahçup olacağım bir kaç kişiye. RT isimli icadı hayatınızdan çıkarısanız 4k için 7900xtx'i mutlu mesut uzun süre kullanırsınız. AFMF2.1 ve yeni model FSR gelecek 7000 serisinde de var ai cores. bunları açarak daha baya gider. beğenmezseniz bir de idareten 16gb kart alıp arka arkaya deneyin o zaman iade etmezsiniz bence xtx'i.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

@Hojikiminiru

GTA5'e bakacaktık şu linkten bakabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160858921

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Mart 2025; 17:9:38 >

• cato16 kullanıcısına yanıt

Düştü 5070 reviewleri, gömmüşler kartı 😆

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • micropod M kullanıcısına yanıt

5070 ölü doğdu. 5070 alacaklar bence 9070 ve Xt'yi secmeliler nitekim AMD bu seride RT işini çozdügünü iddia ettiği için 5070 0 performans artisi ve 12 GB bellek ile çok anlamsız bir noktada kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 4 Mart 2025; 17:47:51 >

Evet hocam söylediğiniz modeli aldım

16gb yeni gelen kartlar 4k pek mutlu etmez gibime geliyor o yüzden onu pek alıpta test edesim yok açıkçası siz ne diyorsunuz peki 4k iş yapar mı yeni kartlar

• Fiyat bilgisi girilmiş biraz yüksek geldi nedense. 9070 XT için üst modeller 45K civarı olmalıydı max.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)
    AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)ekran kartları - nvidia rtx - amd rx ekran kartı modelleri
    Ekran Kartları - Nvidia RTX - AMD RX Ekran Kartı modelleri
    https://www.novabilgisayar.com/Ekran-Karti.asp?EKRAN-KARTI-GPU=RX-9070

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 4 Mart 2025; 18:43:49 >
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt

diğer malum firma stok deyip geçiştiriyor da bu fiyatların bahanesi ne acaba çok merak ediyorum

En iyisi arasında safir midir hocam bende almayı düşünüyorum da

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 0nurKaplan 0 kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    16gb yeni gelen kartlar 4k pek mutlu etmez gibime geliyor o yüzden onu pek alıpta test edesim yok açıkçası siz ne diyorsunuz peki 4k iş yapar mı yeni kartlar

yeni kartlar diyoruz ama vram olarak 7800 xt'nin aynısı. 256 bit gddr6 16gb. ram oc yapmışlar %3.3 fazla bant genişliği 624-644gb. AIB kartlar daha da oc yapsın %5 olsun yani buna fark denmez. buna rağmen yeni kartların hepsi 9070 9060 serisi daha iyi bir model çıkarmadıkları sürece 4k'ya yetecek demek şu anda 7800 xt'nin 4k'ya yetiyor olması demek ki yetmiyor. kart fiziki 16gb yani 4k'da 16gb yetiyor mu diye 16gb kartla denenmez mecbur 16gb altı bir şey gösterecek üzerini ya da tam 16.0000 falan görmek istiyor herhalde kullanıcı bunu anlamıyorlar. bunu test etmek için daha yüksek kapasite kartla denenir bu sefer de bol buldu mu çok kullanıyor diyorlar. TPU 5070 inceleme yapmış 4k'da space marine 2 yine custom demiş yine 4k texture pack ile denememişler. adamlar tek bir örnek oyun-senaryo bile gösteremiyor 24gb 4090 7900xtx'nin iyi olduğu ya da tek seçenek olduğu 5090'ı saymıyorum taneyle üretilip satıldığı için. ondan sonra bağımsız test pabucumun kenarı. yeni serinin satıcısı amd. yetse onların işine gelir 4k için bir önceki serideki kartı önermezlerdi. sanmıyorum ama bu seri çok tutacak ki 384bit 20-24gb 9080 gibi bir model çıkaracaklar o zaman tastamam olur 2k 4k RT FSR4 çekirdek gücü her senaryoda iyi olur. neden yapmazlar çünkü çip büyüyecek daha çok fire verecekler fiyat yükselecek bu durumda nvidia tercih edilir şu üretim sorunlarını da çözüp fiyatları düşürürlerse o da zor gerçi. 9080 gibi bir şey çıkarsa yine anca meraklıları için olur ama zaten 4nm oturmadan yapamazlar ve 5080 ti ya da super diye bir model çıkarsa anca cevap olarak bir sene sonra falan olur en az belki de olmaz. o zaman yeni seri 4k'da yeter mi diye bakabiliriz şu an öyle bir ihtimal bile yok. ne gösterdim 800gb 4080s 16gb 2k'da ama kotarıyor bir şekilde. 624gb kart ya da 644gb kart ne yapsın? rekabet için orta seviyeye geliyorum diyen adam en azından gddr6x ve 384bitle gelirdi satmak falan değil bu adamların derdi 4nm'de monolith tasarıma döndüler test üretimi bu 9000 serisi. 9070 xt olamayan 9070 onu da olamayan 9060 xt 9060 diye gidecek.

ne nvidia ne amd ederinden fazlasını vermem normalde 20000 lik kart 40 45k hayatta vermem

• Rx 9070 xt alacak arkadaşlar için modeller hakkında bir kaç bilgi veriyim.

-En güçlü ve güzel soğutmaya sahip kart modelleri genellikle 3 slot yer ve 3x8pin güç istiyor ayrıca sapphire nitro ve asrock taichi 12V-2x6 ile geliyor(içlerinden 3xpin çevirici adaptör çıkıyor).

-Sapphire uzun süredir sadece amd ekran kartları üretiyor ve normal termal macun kullanmak yerine 9070 xt tüm modellerinde Honeywell PTM7950 ile geliyor. Önce ki 7000 serisinin en güçlü kartları olan 7900xt ve 7900 xtx ekran kartlarında hot stop derecelerinde ki farkı azaltmak için çokça tercih edilip güzel sonuçlar alınmış bir termal pad.

-Asus 9070 xt modelleride termal pad ile geliyor ama marka bilgisi verilmemiş.

-Gigabyte auros elite modelinde vramleri soğutmak için termal pad kullanmak yerine termal jel kullanmışlar.

-Benim verdiğim bilgiler doğru olsa bile bazen en iyi soğutmaya sahip kart en tepe modellerden çıkmayabiliyor. Örnek vermem gerekirse 7900gre için en iyi soğutma performansını powercolor hellhound modeli veriyor(alta link bırakırım).Bu yüzden vaktiniz varsa tüm modellerin incelemesini izleyip öyle karar vermeniz sizin açınızdan iyi olur.

PowerColor Radeon RX 7900 GRE Hellhound Review - Temperatures & Fan Noise | TechPowerUp

-Bazı markaları kartları resmi sitesinden kayıt ederseniz ekstra garanti elde edebilirsiniz.

Verdiğim bilgiler dışında kart modelleri için kaçırdığım güzel ve işe yarar bilgi varsa iletirseniz sevinirim.

bu kadar detaylı yazıp zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim

uzun süre sonra xtx geçtim bakalım nasıl olacak

yarın teslimat deniliyor.

gelirse hızlıca test edeceğim

yorumlarda çok kişi coil whine demiş umarım olmaz :)

• 0nurKaplan 0 kullanıcısına yanıt

coil whine her kartta olabilir fps limiti koymaz menüde 200 300 hatta daha fazla fps alırsa. sürücüden fps limitlenebilir eco modu var istenen fps'ye sabitlenebiliyor.

• BayRote B kullanıcısına yanıt

• Teşekkürler

Tuf, nitro veya red devila gidicez gibi gözüküyor tabi fiyatlandırma güzel olursa AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) .

• BayRote B kullanıcısına yanıt
    Hocam markalar arasında en güçlüsü hangisi olur sizce saphire nitro mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JrDarKCzech kullanıcısına yanıt

İncelemeler çıkmadan sonuca varmak doğru olmaz. Ama nitro her zaman kalitesini ispat etti.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.