Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.678
Cevap
154
Favori
231.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fiyatlar yüksek maalesef. 550 dolarlık kartı 1200 dolara satıyorlar ama yapacak bir şey yok. 9800x3d çıktığında da yüksek fiyat dendi almayın düşer, stok yok o yüzden pahalı dendi ama fiyat gittikçe pahalandı.

• Reppu kullanıcısına yanıt
    AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)
    AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)www.turkiye.gov.tr
    Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi
    https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-bakanligi-haksiz-fiyat-artisi-sikayet-bildirimi
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

Cidden hocam, şirketleri körükleyenler de bunlar. Millet olarak zamlara bu kadar alışmamız ve üstüne bunu destekleyip normal görmemiz hiç normal değil. En iyi ekran kartının fiyatı, stok sorunu olmadığı takdirde en fazla 30 bin olmalı. Ancak forumlarda En fazla 30k olması gerek demek yerine 40kya bulursan şükret, mecbur alışacağız, alan alacak diyenleri zerre anlamıyorum.

• 9000 serisinde stok sorunu vs. yok buradaki firma çalışanlarının gazına gelmeyin, zaten bu kartlar aylar öncesinden satışa hazırdı 5070 5070ti fiyatını bekliyordu amd.

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt

Arkası boştur AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

• RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

Sorun şu ki mevcut gerçeği israrla inkar ediyorsunuz. 5000 serisi için de aynı dejavu yaşandı. Almayın aldırmayın diyenler kartları tüketti. Eğer bir meta yok satıyorsa o fiyatlı değildir. Basit bir ekonomi bilimi gerçeğini söylemek neden yanlış olsun. Ben olanı söylüyorum diye neden linç ediliyorum. Ben bir şeyi savunmuyorum. Bir paradokstan bahsediyorum.

Ya göründüğün gibi, ya olduğun gibi görün.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

Görünen köy klavuz istemez.

Eğer RX 9000 serisi kartlar satmazsa ben tükürdüğümü yalamaya hazırım. Ama eğer stoklar tükenirse birileri tükürdüğünü yalamaya hazır olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 5 Mart 2025; 15:5:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rylai2113 kullanıcısına yanıt

Ben de diyorum ki Nvidia RTX 5090 ilk defa satışa çıktığında ülkemizde, Türkiye Cumhuriyeti’nde, 90.000 Türk lirasına, yani 2500 dolara satışa çıktı. Şu anki 170 bin liralık, yani 5000 dolara dayanmış fiyatını getirme ücreti, depolama ücreti, gümrük vergisi, %20 KDV diye geçiştiremezsiniz. İlk mesajınızda Avrupa’da stoksuzluktan dolayı şişirilmiş fiyata ki ülkemizde satılan fiyatın yarı fiyatına satıldığını ve verdiğiniz modelin fiyatınında sıvı soğutmalı RTX5090 olduğunu düşünürsek vergi ekleyip işte şu anki 170 bin lira çıktı demişsiniz. Ben dünyanın hiçbir yerinde şişirilmedi, bir tek bizde şişirildi de demiyorum. Ama Avrupa ve Amerika’daki şişirilmiş fiyatlar bizim buradaki fiyatların yarısına tekabül ediyor, bunu anlamanız gerek.

• sangreal_1905 kullanıcısına yanıt

SAKIN ALMAYIN SAKIN ALMAYIN 2 AY SABREDİN OYUNLAR RENDERLAR BİR YERE KAÇMIYOR ELİNİZDEKİ DONANIMI KULLANIN K*PEK GİBİ FİYAT DÜŞÜRECEKLER YOK ÖYLE 1200 DOLARA KART SATMALAR

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread)www.turkiye.gov.tr
    Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi
    https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-bakanligi-haksiz-fiyat-artisi-sikayet-bildirimi

BU FİYATLARA SATMAYA ÇALIŞAN HER FİRMAYI YARIN BURAYA ŞİKAYET EDİN AKILLANACAKLAR YOKSA AKILLANDIRIRIZ!!!!!!

• Ellerinize sağlık her yer dolmuş bu ticaretçilerle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 5 Mart 2025; 15:26:59 >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

Allah aşkında nerede 90000 TL ye RTX 5090 bulduğunu sorabilir miyim, kaç kişi aldı sence bu fiyata. kart çıktığında en düşük fiyatlardan biri gamegaraj'da 119.999 TL idi o da bir saat içerisinde sattı. Bir de geçenlerde İtopyada 116000 TL gibi bir fiyata Inno3D vardı.

• bugün testler yapılacak dedikleri gibiyse fahiş fiyata nvidia almak gereksiz hale gelir .kullanıcıların çoğu 60-70 serisi kartlar alıyor genelde. nvidia sunumunda 549 $ dedikleri 5070 ti kart şu anda 1400-1500 $.avrupada'da fiyatlar böyle..üstelik kart yok piyasada !..inşallah Amd fiyatları da böyle uçmaz ve kullanıcı alır.böyle uçuk fiyatlara kart satılırsa çoğu kişi alamaz bütçesi yetmez.bende kart alacağım 9070 düşünüyorum ama vergiler dahil fiyat en az 23 bin ₺ olur en fazla 25 k. diyorlar. basında formlarda yorumlarda duyduğuma göre de 9070 xt 35 bin ₺ olacakmış diyorlar..bakalım göreceğiz

• ookami O kullanıcısına yanıt

143 bin ₺ altında rtx 5090 fiyat bulamadım o da bir tane msi ventus modeli. 90 k ' mı ? ! hiçbir zaman bu fiyatı görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D45EB5F5 -- 5 Mart 2025; 15:25:39 >
  • Finnbhennach kullanıcısına yanıt

Hocam, bunun için ne gerekir; arzın talepten fazla olması gerekir ve o ürüne boykot olması gerekir. Eğer bir ürüne talep fazla ise ve o ürün kısıtlı ise nasıl fiyatı düşecek. Ortada anormal bir durum yok ki, satıcılar suçlu olsun. Ortalık kart kaynasa, insanlar o kartlara rağbet etmese yine de fiyatlar düşmese haklı olabilirsiniz. Ama şu an normal piyasa ekonomisi dönüyor. Bu sisteme göre her şey normal, anormallik yok. Ekonominin kötü olması kart satıcılarının suçu değil. Suçluyu yanlış yerde arıyorsunuz. Niye bütün linci son satıcı yiyor. Ana üretici, ara üretici, ana dağıtıcı dışında suçlanacak kimse olamaz. Hele kartı aldığınız parakenteci hiç olamaz. Örneğin Nvidia'nın kısıtlı kart üretimini linçleyen görmedim. Ana dağıtıcıya sallayan görmedim. Herkes kartı aldığı satıcıya sallıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satışa çıkan tüm sitelerde fiyatlar anlık değişti 1 hafta 90 bin liradan kaldı diye bir izlenim mi uyandırdım herkeste ben anlamıyorum ki? Anlık olarak 90 bin den 100bine 110bin e öyle öyle gidip stoplar tüketildi. Kaç kişinin aldığı vb. beni ilgilendirmez o fiyatlardan kazanan şuanki fiyatlardan çok çok daha fazla kazanıyor. G*rizekalı Nvidia adam gibi kart piyasaya sunmayıp çıkarcılara böyle para kazandırıyor işte. En yenisi en iyisi kafasıyla almayada devam ederseniz dahada uçacak fiyatlar. Yani hadi geçtim Nvidia g*rizekalı kart sunmuyor piyasaya bolca stok olduğu iddia edilen AMD kartların üstte yazılıp çizildiği fiyatları hakkında ne yazacaksınız hani fiyatlar stoksuzluktan dolayı yükseliyor ya???????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 5 Mart 2025; 15:28:5 >
  • asau kullanıcısına yanıt

"Eğer bir meta yok satıyorsa o fiyatlı değildir.".

arzı kısarak o ürünün talebini patlatırsan o ürünün değeri o olmasa da o ürünün değerini manipüle ederek oraya çıkartmış olursun. aynı ürün aslında 100 bin tane varken 100 binini aynı anda sattığında o ürünün değeri 1x ken, o 100 bin ürünün 99 binini depoda bekletir ve 1000 tanesini piyasaya sürersen ve sadece en zenginler gidip o ürünü 5xten alabilirse o zaman o ürünün değeri 5x midir mesela ?

aslında bu ürünün değeri 1xtir fakat satıcı arzı kısarak piyasaya çok az miktarda vererek ürünün normaldeki 1xlik değerini manipülasyon yaparak 5x'e çıkartmış olur. aslında ürünün değeri 5x falan değil 100 bin tane 1x değerindeki kartın sadece 1000 tanesi piyasaya düştüğü için o 1000 tanenin değeri 5x. bugün o geri kalan 99 bin taneyi piyasaya sunsa aslında bu ürünün gerçek değeri nedir o zaman anlaşılır.

fakat bu talep karşısında arz kısarak fiyat manipülasyonu yapma işlerini nvidia çok sever. pandemi döneminden çıkarttıkları en büyük ders bu oldu adamlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 5 Mart 2025; 15:31:54 >

• sangreal_1905 kullanıcısına yanıt

9070xt garajonline'den ön siparişle 43-44bine alınan 5070ti'dan daha pahalı. AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) 

• yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

Hadi hocam Nvidia'nın ne b*k olduğunu biliyoruz hadi onların dedikleri gibi satıcıları kötülemeyelim üreticiyi kötüleyelim. Tamam eyvallah fakat bolca stok olduğu iddia edilen Amd 9070 serisi kartlar için neden o zaman 45bin liralık fiyatlar konuşuluyor hadi bunu çözelim dedikleri gibi stoksuzluktan hani fiyatlar uçuyor ya AMD tarafında bahaneleri ne ben çok merak ediyorum :D

• asau kullanıcısına yanıt

böyle demenize inanın gerek yok 50 k fiyata 5070 ti gibi bir kartı zaten çoğu kişi kart alamayacaktır.amd stoğu varsa ve piyasaya sürülürse fiyatıda uygun tutulursa çok satacağı şimdiden görünen köy halinde karşımızda.niye pahalı fahiş fiyata kart alsınlar ki

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

tr fiyatı üzerinden örnek verdiğin zaman bu firmayı bağlamaz bence. yurtdışındaki listelendiği fiyatlara bakıp sonra konuşmak lazım. nvidia yurtdışındaki listeleme fiyatları da çok uçuk şu anda. türkiye'ye bu ürün 25'e girse satıcı yine bunu en kötü 40'a satar. burası türkiye. önemli olan yurtdışında kaçtan listeleneceği. eğer yurtdışında da nvidia gibi yüksekten listelenmeye başlarsa o zaman dediğiniz gibi amd'yi de eleştiririz önce görmek lazım.

türkiye fiyatları üzerinden konuşmam ben zira burada satıcılar satıcı falan değil alayı kan emici vampirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 5 Mart 2025; 15:34:4 >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt

Yurt dışında 1200-1600 dolar aralığında görmeyiz diye düşünüyorum ben. TR fiyatında olduğu gibi. Olay tamamen stok meselesi yurt dışında genelde ve AMD yeterince stok olduğunu iddia ediyor.

sonradan düzenlemişsiniz evet son noktaya katılıyorum tam bir kan emiciler yani yarın o fiyatları cidden göreceksek parası olan şuanda 7900xtx alsın 1000 dolarlık kart 37bin lira şuanda 600 dolarlık kart gibi birileri 1200-1600 dolar arasına kak*lamaya çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 5 Mart 2025; 15:43:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.