AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi Kullanıcıları Konusu (Owner's Thread) (11. sayfa)

-
-
Daha bir kaç ay önce 5070'in 4090 performansı vereceğini ve 25 bine satılabileceğine inanan ve bunu savunanların olduğu forumda tam aksini savunan mı Nvidia fanboyu oluyor?! 9000 serisinin de 25 bine satılabilceğine inanabilirsin. Ama gerçekler çok yakında... coming soon...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Mart 2025; 19:55:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
7800xt var şuan elimde 9070xt yükseltmesi mantıklı olur mu hocam ? RT performansı yerlerde bildiğiniz üzere 7000 serisi kartlarda, birazda gönlüm ondan dolayı 9000 serisine kaydı, sizce ne yapmak mantıklı olur
-
Aynen hocam coming soon 25k demedim ancak bu kart 30-35k ya satılacak en fazla dediğiniz fiyatlar ekstra uçuk fiyatlar he olur da sizin dediğiniz gibi çıkarsa satmayacağından emin olabilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Amd kartlar hiçbir zaman satmıyor ki. Satışı olsa zaten çoktan piyasanın en kötü yarısına hakim olurlardı. Şuan da da ister sizlere göre düşük fiyat gelsin ister yüksek fiyat gelsin yine kimse almayacak. Sürekli Amd üzerine düşük fiyat politikası bekleyenler, Amd Nv ile piyasada az biraz rekabet etsin NV fiyatları düşürsün biz gidip NV alalım derdine düştükleri için şuan sürekli amd şöyle yapsın, Amd -30k fiyattan 9070 xt satsın yoksa kimse almaz vs demeler başladı.
Ve sürekli 2 yıl önceki kartın düşük fiyatı olan 7900xtx gündeme getirildi. 2023 yılında 7900 xtx çıktığında bu kadar çok konuşulmadı yani.
9070xt ülkemizde 25k olsa da adam gider 5060 ti veya 5060 o zaman çıkmış olur onu alır klasik kimse kimseyi kandırmasın :) Ekran kartı konusunda çok ısınamadı insanlar. Benim gibi müdavinler alır 9xxx serisini ki ortalama 4 yıl götürüyor sorunsuz şekilde 1 adet Amd kart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 3 Mart 2025; 20:58:28 >
-
Ben yazdıklarınızdan 7800XT -> 9070XT geçişi yapmama gerek olmadığı sonucunu çıkarttım
İlk başta güzel yükseltme olur yazmışsınız ama sonrasında belirttiğiniz detaylara bakılırsa iki kart arasında pek bir fark yok görünüyor. Kağıt üzerindeki değerlere bakma 15 (hatta belki 20) bin lira ile yükseltmeye kesin değer diyorsanız peşini kovalayacağım :)
Bu arada yeri değil ama PSU için evet ben de bugün yarın bozulur diye düşünüyorum, yıllar geçti hala ayakta. Bakalım nereye kadar :))
Bu arada detaylı yanıtınız için çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 3 Mart 2025; 20:57:0 > -
Ben testleri paylaşıyorum geçip geçmemek size kalmış. Ben rakamlara bakarım sadece.
7800 XT 7900 GRE'den daha zayıf biliyorsunuz. Ona göre kıyaslayın.
3. parti incelemeler gelince daha kesin konuşabiliriz ama şu an için 7800 XT'den 9070 XT'ye babalar gibi geçilir.
2 kart arasında fark yok demek için ya gözlerimizin görmemesi lazım, ya da algılarımızı kapatmamız lazım.
Bu işler ramle mamle olacak iş değil. Testlere bakıp karar verin hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 3 Mart 2025; 21:24:30 >
-
aslında kartımda bir ısı sorunu yok jedi survivorda ilk default halinde var çünkü bahsettiğim gibi fanlar dönmüyor ondan sonra 110 derece hotspot yandı bitti diye video yapıyorlar. 430w çeken resme bakarsanız ayar yaptığım yani 66 derece gpu. kasanın 10 cm arkasında döküm petek var şu sıralar doğru bir sıcaklık değeri gösteremiyorum maalesef. stalker indiana avatar bunları 4080s sisteme taşıdım. 2k olunca RT konusunda da sorun olmuyor. space marine 2 xtx'te onda 92gb 4k texture pack var yani mecburen buna kurdum. 4k'da AFMF2 ya da FSR3-3.1 kullanmıyorsunuz sanırım? gösterdiğim jedi resimleri 100 fps üzeri normalde AFMF2 olmadan 60 fps'yi zor verir 4090 da 70 fps verir onlar da FG açıyor yani 4k'da zaruret bazı oyunlarda mesela hellblade2 de 60 fps'yi 4k son ayarda zor veren olunlardan. kartın hızı da oyuna göre değişir ama ağır grafik oyunlarda 2.9 olmaz. ben oc yapmıyorum tersine hem fps kısıtlayıp hem 2000 ghz yapıp hem de güç limitini -2 falan yapıyorum. yazdan daha fazla ısınıyor şu anda. bacaklarım bile yanıyor makinede otururken kart ne yapsın?
benim işlemci 5800x3d ayar yapmıyorum co -25 hariç. cp2077'ye fsr3 geldi 60 fps'den fazla alıyor olması lazım bununla bir bakayım. FG açılmazsa da 70 küsür olması lazım kart stok. derbederin videosunu izlerseniz liquid devil'de sonlarda 3.3ghz yapıyor 355w çekerken. kart bu kadar sıcakken yüksek hıza çıkmaz hiç de oc denemedim bi serin zamanda denemek lazım ama önce otomatik yanan merkeziye bir sabotaj lazım.
@ruaF1912 evet RT sürekli bahsedildiği gibi 7000 serisinin yumuşak karnı hatta tek kusuru diyebiliriz çünkü 7800xt mantıklı fiyatlardan satıldı ama xtx üretim yapısı maliyet gereği biraz da yanlış fiyatladılar ama yine de 2 sene önceki fiyatına satılıyor şu anda. 4090 da 2023 yazında xtx ile aynı fiyattı neredeyse hatası buydu amd'nin ondan şimdi üst seviye yapmayacağız diyip duruyorlar 5090'ı kastediyorlar 750mm2 alete zor rakip yapmak ki monolith'e dönecekleri söylentisi bile yoktu ben hiç duymadım. bu 9070 serisi single player oyunlarda RT için iyi olmasının yanında esas online oyunlar için daha iyi bu yapı yüzünden. sadece RT için bence acele etmeye gerek yok yani kaç oyunda açıyoruz da o kadar performans kaybına değiyor? çok az oyun var hatta ben 2023 yazında bir konu açıp baya 10 15 oyun göstermiştim 4k'da ve hepsinde RT gereksiz fark görmüyorum demiştim. 4k değişik bir çözünürlük öyle efektle falan göz boyamak daha zor oluyor çünkü zaten 8.3 milyon cam gibi piksele bakıyorsunuz. 2k'da anlaşılıyor o ışıktı vs efektleri. 4k'da yüksek texture açarsan ya da texture pack kurarsan iyi oluyor ona da dediğim gibi gddr6 256bit 16gb kart olmaz. yaza kadar devam ederdim ben olsam bir kaç oyun yani RT ben 4080s'de açıp evet kesin lazım diyeceğim bir elin pamağı oyun sayarım. alan wake 2 mesela 4080s'de de var xtx'te de var birinde nvidia ne verdiyse aban öteki native 4k olsun bi ona bi buna bak yani çoğu kişi 4k'yı beğenecektir ki RT kapandığında SSAO ışıklandırma açılıyor. RT dayattıkları işte sw outlaws indiana cp2077 gibi oyunlar.
@hEro_ "Monitör 2K, ancak ev içi stream yaparak 4K TV'de kullandığım da oluyor."
böyle dediğiniz için yani sürekli 4k olmayacak monitör 2k o yüzden güzel olur. 15 bin yüksek bir meblağ değil günümüzde ekran kartı yükseltme için yani değer online oyun varsa özellikle. ama 4k'yı "da" sırtlasın dediğinizde o olmaz. genel 2k olacağı için alın ya da siz de bekleyin biraz sizin için de aciliyet yok. 6000 serisi kullanıcıları aciliyetle geçmeli bence hiçbir şey değilse şu yapay zeka çekirdekleri için. antilag2 AFMF2.1 FSR3.1 FSR4 bunlar hep yapay zeka çekirdekleri kullanıyor. hwinfo programıyla psunun 12v değerini takip edebilirsiniz oyunlarda programı altta bırakıp. 12 altına düşüyorsa 11.6 mıydı bunun altı tehlike sanırım? eski tip psular düşmez 12v altına ama yeni pcie5 psular düşüyor aynı yeni arabaların ön kısmının yaya güvenliği diye parça pinçik olması gibi. bence saçma.
-
Dediğiniz gibi 6000 ya da 5000 serisi kullananlar için iyi bir geçis olacak gibi 9070 serisi. Bende 6900xt var ham performansta hala çok güzel bir kart ama yeni nesil teknolojili oyunlarda sesi çıkmıyor garibin oturuyor köşede öyle
-
O zaman şuan için beklemeye devam hocam :) bir sonraki istasyon 9070XTX :)
-
hocam hiç nvdia ekran kartı almadım hd 4800 r9 280x rx480 ... böyle gitti ekran kartlarım sadece amd kullandım bundan sonra da amd kullanırım başkaları ne düşünceyle söylüyor bilmiyorum ama ben zaten 1 a önce 7900xt alıcaktım sonra bu karların söylentilerini görünce bekledim iyi ki beklemişim rx 6800 vardı en son onu sattım ve bekliyorum 2 haftadır bu kart 30k nın üstünde çıkmayacak bana kalırsa nitro+ almayı düşünüyorum o da 33k dan filan fazla olursa almam beklerim zaten
-
@sukrullex @Jake Lockley Yanıtlarınız için çok teşekkürler :) Upgrade için kullanıcı testlerinin yayınlanmasıyla beraber (ki eminim doğrudan 7800xt vs 9070xt paylaşımları da çıkacaktır) duruma göre yükseltme işine gireceğim ya da girmeyeceğim.
-
bu da 4080s sistemden cp2077. dlss4 kalite fg açık. RT ve path tracing
Path tracing kapalı
4000 serisi bile olsa bir ayar bu kadar oynatıyor. RT açabiliyoruz bunda. 9070xt 5070 ti'ye yakın mı uzak mı derken o da böyle yapabilecek 7000 serisinden farkı. 27" 2k mı 32" 4k mı efekt falan kurtarmaz bunu gözle görmek lazım ama zaten renk cümbüşü bir oyun RT açmışsın açmamışsın bu oyunda.
d15'in fanlarını sessiz olsun diye be quiet düşük devir yaptık diye throttle mi olmuş yoksa ara video vs derken ısınmış mı? 87w derken 127w ne ya işte intel'i bu yüzden sevmiyorum. benim 5800x3d olsun 5700x3d olsun güç bile çekmiyor bunun yanında.
@ruaF1912 bir arkadaşımız 9060 çıkarırlar dedi oldu sen de 9070 xtx çıkar diyorsun olabiliyor böyle gönülden söylenen istekler.
-
Hocam iyi akşamlar 9800 xtx almak şuanda mantıklı mı
HB güzel fiyatta satılıyor 9 ay vade farksız birde
-
9070 kartı olanlar, memnun musunuz?
o kartlar daha çıkmadı hocam 5 6 mart açılacak
-
Sabah aksam gorumlarda amd yi iyi ve ucuz kart yapsin diye elestirenlerin en az yarisi aslinda vnidia fanatigi.amac ucuza kart degil nvidia almak.en kral kartin 3xx uad ye satildigi dönemden beri böyleler.
Magduriyetleri hic bitmiyor.sanki amd kart takijca islemci küsüp çalismayi birakiyor.bir nesilde nvidia yi protesto icin aldiklari amd muadillerinin faturasini atsalar nvidia en kötü tr ye özel fiyatlandirma yapar..
-
@OnurKaplan 7900xtx demek istediniz sanırım? 4k ise düşünülebilir ama 2 gün daha bekleyin hatta yarın da çıkabilir incelemeler.
@Tugrul_512bit Dr. Strange moduna mı girdiniz hocam biz daha ulaşamadık perşembeye?
@Hojikiminiru DLSS4'ün güzelliği eskiden DLAA ya da amd'de native ayar açmak gerekirken bazı oyunlarda şimdi Quality seçsek de iyi oluyor. indiana'da var DLSS4 o yüzden hem görüntü bozulmuyor hem fps yüksek oluyor. FSR4 diyorlar ama böyle olması lazım çünkü zulümdür 4k'da native FSR açmak. cp2077'de AFMF2.1 25.3.1 sürücüsü ile gelir ve FSR3.1 gibi olursa oyunun FSR3 FG desteğinden daha iyi görüntü olacaktır. FSR3.1 getireceğiz dediler kazık attılar 3 getirdiler 3 güzel değil o yüzden en yüksek ayarda xess çok daha iyidir mesela hogwarts legacy'de denedim gayet güzel. oyunlara acilen yeni model FSR gelmeli. 4070 super var iş yerinde o kadar RT performansı olsa zaten yıkarlardı orayı yer gök 7900xtx kullanıcısı olurdu. dediğim gibi tek kusuru ama 4k ise ya da belki bende 32" olunca zaten RT olmasa da başka ışıklandırma türleri oluyor ve çok sorun olmuyor bence.
gta5'i ben pre-load etmiştim açtım 4080s sistemde bi 500 küsür mb daha güncelledi ama başlamadı demek ki 16 17'de falan açacaklar?
DLSS4 güzel bir şey 5000 serisi olmasa bile. mesela sw outlaws'da mecbur DLAA açıyordum 2k olunca ama şimdi quality de açabiliyorum. balanced hoşuma gitmedi tırtık bile değil kaplamalar bölgesel dans ediyor. o oyuna daha çok yama ister. tabi gddr6x bir de oc yapmıştım 800gb ile gddr6 644 müydü 9070 aynı olmaz. amd demeyelim de 7800xt diyelim çünkü 7900xtx'in 960gb bant genişliği yani daha çok kullanmaz ama 4080s ile 9070xt oyunda hangisi çok kullanır desen 9070xt tabi ki. 3300x'i demo ürün diye x4 sakatladıkları gibi 9070xt'yi de 256bit gddr6 16gb ile sakatladılar yani isteseler xtx gibi 384bit 20gb en azından veya gddr7 yapsalar sonraki seride kimseye kart satamazlardı. çipin de boyutunu biraz büyütüp 70 80 milyar transistör de koysalardı tabi ve en fazla 100 dolar oynardı. 7000 serisinin RT performansından mı şikayetçisiniz alın 9000 serisi gibi bir şey bu aynı 7800x3d ısınıyor mu alın cacheyi ters koyduk ki neden önce akıllarına gelmemiş çünkü önce üçgen sonra kare sonra daire lastik satılır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X