Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (509. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (9 Mobil) - 3 Masaüstü9 Mobil
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: emregokcimen

Gönderirlerse alırsın inşallah paraiadesi için uğraşmassın inşallah

Parasını göndermedim henüz, eft ile seçtim. Firma kötüyse aynı fiyata amazona da giriyor oradan bakayım.

• Ayrı bir konusu var mı baktım bulamadım, 6600 kartı kullanmadığım zamanlarda eth mining yapmak istiyorum. Lolminer de açtığımda desteklenmeyen driver veya cihaz diyor. Yapan arkadaşlar hangi programı kullanıyor nasıl yapıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MzBag

Ayrı bir konusu var mı baktım bulamadım, 6600 kartı kullanmadığım zamanlarda eth mining yapmak istiyorum. Lolminer de açtığımda desteklenmeyen driver veya cihaz diyor. Yapan arkadaşlar hangi programı kullanıyor nasıl yapıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba. corsair rm750 powersupply'a sahibim ve rx 6800xt ile kullanıyorum. pc de oyun oynamadığım zamanlarda mining yaptırıyorum. bu zamana kadar biraz miningten para kazandım. şimdi aklımda şöyle bir soru var. 6800 xt veya 6900 xt yakaladığım zaman uygun fiyata satın alsam ve sadece linuxtan mining yaparken 750W iki kartıda besleyebilir mi ? oyun oynarken bir tanesinden kabloyu sökeyeceğim doğal olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: recep054gs

herkese merhaba. corsair rm750 powersupply'a sahibim ve rx 6800xt ile kullanıyorum. pc de oyun oynamadığım zamanlarda mining yaptırıyorum. bu zamana kadar biraz miningten para kazandım. şimdi aklımda şöyle bir soru var. 6800 xt veya 6900 xt yakaladığım zaman uygun fiyata satın alsam ve sadece linuxtan mining yaparken 750W iki kartıda besleyebilir mi ? oyun oynarken bir tanesinden kabloyu sökeyeceğim doğal olarak

Merhaba,

7/24 mining yapılacak kart ortalama 120-150W arasında (yapılacak ayarlara göre) güç tüketeceği için diğer kartla oyun oynansa bile sıkıntı olmayacaktır. Zaten sadece Hive OS üzerinden mining yapılsa o PSU ile (ek kablolar ile beraber) aynı karttan 4 kart hatta zorlama olur ama 5 kart bile kullanılabilir. Tabii ek kabloları hiçbir zaman tavsiye etmiyorum orası ayrı mesele (riser muhabbeti haricinde). Sizin senaryonuzda zaten ek kabloyla işiniz olmayacağı için sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 16 Ağustos 2021; 15:24:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Merhaba,

7/24 mining yapılacak kart ortalama 120-150W arasında (yapılacak ayarlara göre) güç tüketeceği için diğer kartla oyun oynansa bile sıkıntı olmayacaktır. Zaten sadece Hive OS üzerinden mining yapılsa o PSU ile (ek kablolar ile beraber) aynı karttan 4 kart hatta zorlama olur ama 5 kart bile kullanılabilir. Tabii ek kabloları hiçbir zaman tavsiye etmiyorum orası ayrı mesele (riser muhabbeti haricinde). Sizin senaryonuzda zaten ek kabloyla işiniz olmayacağı için sıkıntı yok.

Alıntıları Göster

evet hocam o şekilde. hiveosla olacağı için 2 si birden ya kazım yaptırıcam. oyun oynarken bir tanesinden kabloyu çekicem çok güç çekilmesin diye. banada yeter gibi geliyordu. 130 w çekiyor 6800 xt mining sırasında bendeki.

• Elimde şubat gibi aldığım sapphire pulse 5600xt var sadece oyun için kullanıyorum ve sanırım hashrate değerinden dolayı 6600 xtden daha pahalı. Sizce 5600xt yi satıp 6600xtye geçmeli miyim? Oyun performansı daha mı iyidir? Gerçi çok ağır oyunlar oynamıyorum ama yenilenmek yine de iyi olur mu? (i5 10400f, 16gb ram, 650watt +80)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamania -- 17 Ağustos 2021; 9:33:50 >
  • metamania kullanıcısına yanıt

6600XT oyunlarda cok daha performanslı. Çok daha düşük fan devirlerinde daha düşük sıcaklıklarda calısıyor. Komponentleride yeni sayılır. Bence geçin.

• Kartı gönderdilermi dostum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregokcimen

Kartı gönderdilermi dostum

Hayır dostum hafta sonuna denk geldi, Depopark eftyi hemen yapmanız gerekiyordu ayağına yattı sanki haftasonu eft yapılıyor gibi.

Stokta olmayan ürün satıyorlar. Artık başka firmalardan yakalamaya çalışacağız, bu iptal edilen 2. kartım. Diğeri de 3080'di Amazon iptal etti.

Firmaların stokta olmayan kartları satması baymaya başladı.

• Asus Radeon RX 6800 XT Rog Strix LC kullanan var mı vram sıcaklıklarını merak ediyorum biraz araştırdım lakin bir bilgi bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: RosweL 61

Asus Radeon RX 6800 XT Rog Strix LC kullanan var mı vram sıcaklıklarını merak ediyorum biraz araştırdım lakin bir bilgi bulamadım

6800 xt, gddr6 olduğu ve zaten amd yazılımı üzerinden çok oveclock yapılamadığı için pek ısınmıyor. LC kullanmadım fakat 6800xt için vram sıcaklığı pek dert edilecek seviyeye ulaşmıyor GDDDR6X kartlar gibi.

• RosweL 61 kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam yük altında 67 derece civarına çıkıyordu. Hava soğutmalı olanlar da zaten 73-74 derece. 4000D Airflow+3 ön fan+1 üst fan+1 egzoz fanı ile boşta 40 derece, yükte 73-75 derece görüyorum. Model Asus TUF.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Yanlış hatırlamıyorsam yük altında 67 derece civarına çıkıyordu. Hava soğutmalı olanlar da zaten 73-74 derece. 4000D Airflow+3 ön fan+1 üst fan+1 egzoz fanı ile boşta 40 derece, yükte 73-75 derece görüyorum. Model Asus TUF.

UV yapılmış halde mi ?

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Ne hatırladığım kadarıyla paylaştığım ROG Strix, ne de bendeki TUF değerlerinde UV yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Ne hatırladığım kadarıyla paylaştığım ROG Strix, ne de bendeki TUF değerlerinde UV yok.

UV benim düz 6800 kartımda 15 derece düşüş sağladı. 75 derecede boost kesiyordu kart. Şuan 60 derece max frekansında çalışıyor. Daha stabil hale de geldi.

AMD kart var ise UV yapmak yazısız kanun niteliğinde.

• 6600 xt pulse model geldi denedim güzel sessiz kart ama biraz ısınıyor malesef.3 fanlı almak isterdim ama aldıgım gün uygun fiyat olunca pek şey etmedim 

arkadaşlar bir sorum olacaktı.karta ancient gaming adlı kanalın 6600 xt ile olan undervolt ayarlarını yapacaktım.1100 mvden az az aşagı çekerek deniyordum.nasıl oldu anlamadım yanlışlıkla voltaj çizgisine tıkladım 740 mv e geldi.ayarları eski haline getirmeye basacakken yanlışlıkla ayarları uygulaya bastım. tabi direk kitlendi ekran res attım falan sisteme.acaba karta zarar falan vermiş olabilirmiyim.bir sorun görmedim ama yinede içime kurt düştü.aylardır kart arayıp alınca heyecanmı yaptık nedir.elimiz ayagımız tutmadı 

• Sıcaklıklar ne değerlerde hocam oyunlarda ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

Sıcaklıklar ne değerlerde hocam oyunlarda ?

75 falan görüyom.kasanın hava sirkülasyonu aslında iyi gibi niye fazla çıkıyor çözemedim

• Genelde 75 fix oluyor yeni kartlarda. Kasa havalandırması iyiyse kendi fanlarını yavaşlatıyor. Sessiz olması o yüzden. Kötü bir havalandırma olsa fan devri yükselecekti sıcaklıklar yine benzer seviyelerde olacaktı. Fan ayarını elle kontrol edebilirsiniz ama uğraştığınıza değmez. Bırakın sessiz sakin kendi halinde çalışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 19 Ağustos 2021; 2:7:57 >
  • 
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.