Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.207
Cevap
165
Favori
506.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 24.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

    6800XT yi alasım var ama bu fotoğraf DLSS in ne kadar önde bir teknoloji olduğunu gösteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RakıFeller kullanıcısına yanıt

    Yılda adam gibi 1 tane oyunda ya oluyor ya olmuyor hocam boş teknoloji dlss.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bugün sürücü zaman aşımına uğradı hatası aldım ve oyundan masaüstüne atıyor herhangi siyah ekran vs. yok tekrar açınca oyunu çalışıyor ama bazen geç bazen erken veriyor karta sadece undervolt yaptım diğer değerler defaultta 900 den 930 mv ye kadar çıktım şuan undervolt ile alakalımı bu yoksa başka birşeymi ve bu değerler nasıl ne önerirsiniz windows uefi temiz formatlı çift psu kablolu kart




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 30 Aralık 2020; 20:37:28 >
  • Rx6800 rtx3070 den gerçekten ustun kıyas kabul etmez

    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 900 filan değildir zaten o o voltajda gpu çalışmaz AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 


    Gpu-z'den baktınız mı gerçekten okunan değer kaç diye? Sorun uv kaynaklı muhtemelen. Uv yapmak isteyenler MPT ile max gfx voltajını sınırlandırsın başka yolu yok radeon software'da ne girerseniz girin aşağı yukarı aynı voltajı çekiyor gpu yine.


    Ben max voltajı 1037mv yaptım max frekansı da 2660mhz yaptım böylece daha fazlası gitmiyor karta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 30 Aralık 2020; 20:43:51 >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Birazdan bakıyım dediğinize cahiliz bu konularda nabalım yeni yeni çözüyoruz radeon dan yapmıştım bu kısaltmanın açılımını yapatmısınız gpu z yi biliyorum tam anlamıyla undervolt için napmam lazım ama 900 mv ile 99 kullanım ile baya oyun oynattırdı herhalde stabil değil sanırsam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 30 Aralık 2020; 20:50:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi şöyle ki amd ayarlarından voltajı 900mv verdik diyelim ama kart yine 1.15v çekiyor. Çünkü ben o voltajda çalışmam diyor zaten amd yazılımında yukarıda ne kadar voltaj çektiğini görebilirsiniz.


    Dolayısı ile MTP kurarak max voltajı sınırlandırmak gerekiyor gerçek anlamda uv yapmış olmak için. https://www.igorslab.de/en/red-bios-editor-and-morepowertool-adjust-and-optimize-your-vbios-and-even-more-stable-overclocking-navi-unlimited/3//


    bu linkten mtp var indirip daha sonra video'da anlatıldığı şekilde kullanmanız lazım biraz teknik ama yapacak bir şey yok. Max gfx voltage yazan kısmı düşük bir değer girince kart max o voltajı çekiyor. Sakın aşırı düşük değerler ile başlamayın. 1100mv'den filan başlarsınız en kötü.





  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Sağolun gpu z de max 0.925 v gösteriyor voltage kısmı star wars jedi fallen da denedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 30 Aralık 2020; 21:18:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uv yaptığını gpu gücü sekmesinden anlayabilirsin, uv yapmadan önceki çekilen watt ile uv yaptıktan sonra kartın çektiği watt miktarını kıyaslarsan gerçekten uv yapıp yapmadığını görürsün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -kanunadamı- -- 30 Aralık 2020; 21:46:0 >
  • yaklaşık 2 haftadır ben de yeni sistemimde xfx rx 6800 kullanıyorum. kasa gamepower 6 tane rgb fanı var. birkaç kez reset atınca inceledim psu dan ikinci bağlantıyı taktım reset sorunu çözüldü gibi ama ekran kartında ultra ayarlarda 86 derece görüyorum zaman zaman. amd fan ayarlarını bilmiyorum yardımcı olabilecek birisi var mı rica etsem


  • Rx 6800 oldukça başarılı kart üstelik hafıza 16GB.


    İnsanlara bakıyorum nvidia başlığında yana yakıla 3070 arıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 30 Aralık 2020; 22:13:8 >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Tamamen tercih meselesi.


    Biraz da önceki seri yani RX 5700XT modellerinin ilk senesinde driver sorunu yaşanması da bunda etken. Şu anda oturmuş olsa da gıcık olmuş çok insan var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zziyann

    yaklaşık 2 haftadır ben de yeni sistemimde xfx rx 6800 kullanıyorum. kasa gamepower 6 tane rgb fanı var. birkaç kez reset atınca inceledim psu dan ikinci bağlantıyı taktım reset sorunu çözüldü gibi ama ekran kartında ultra ayarlarda 86 derece görüyorum zaman zaman. amd fan ayarlarını bilmiyorum yardımcı olabilecek birisi var mı rica etsem

    Radeon uygulaması performance tabı altında tuning tuşu olması lazım. Oradan manuel seçip sağda fan tuning ayarlayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RakıFeller



    6800XT yi alasım var ama bu fotoğraf DLSS in ne kadar önde bir teknoloji olduğunu gösteriyor

    Nvidia tarafında dlss diye tabir edilen teknolojiyi amd fidelity fx diye sunuyor ama burda nedense sonuçlara dahil edilmemiş. Ben cyberpunk'ta fidelity fx ile 60 fps yi rahat görebiliyorum görsel sizi yanıltmasın.





  • Bendede rx6800xt sürücü zaman aşımı sorunu devam ediyor geçen düzeldi gibi oldu ama düzelmedi oyundan atıp duruyor. Güvenli modda Driverleri programla sildim sıfırdan kurdum hala devam ediyor.

    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pkblgn

    Bendede rx6800xt sürücü zaman aşımı sorunu devam ediyor geçen düzeldi gibi oldu ama düzelmedi oyundan atıp duruyor. Güvenli modda Driverleri programla sildim sıfırdan kurdum hala devam ediyor.

    Undervolt yapmış mıydınız? Frekanslarla oynayınca bende de zaman zaman aynı hata oluyor ancak stock haliyle hiç karşılaşmadım.





  • _recoo kullanıcısına yanıt
    Varsayılan ayar undervolt hız aşırtma her modda hata veriyor. Oyundan atmadan gün geçmiyor
  • pkblgn P kullanıcısına yanıt

    Amd'nin aptal wattman'i 1 nano saniyelik voltajı idle voltajına düşürdüğü için oluyor genelde.


    Mtp ile min voltajı yükseltmek çözüm olabilir ama bu seferde bilgisayar yükte değilken bile yüksek voltaj vermiş oluyorsunuz tam çözüm diyemeyiz. Çözüleceğini sanmıyorum ayrıca.

  • 6800 serisinde sürücü problemi şuanda yok. Eğer sorun yaşıyorsanız ,


    1- Ya sizin sisteminizde sorun vardır ( Psu, anakart , işlemci , ram vs. vs. )

    2- Yoksa ya sizde problem vardır ,

    3- Bunları kabul etmiyorsanız kartınızı iade edin , kartınızda sorun var demektir.


    1.010MV de 2450Mhz/2550Mhz ve 2140Mhz Ram hızı ile RDR2 yi saatlerce oynadım ( ben aktif olarak 4 saat filan oynadım birde oyun açık vaziyette 4-5 saat bekledi PC ) , sıfır sorun. Kartı aldığımdan bu yana hata 3-4 kere aldım ama bunlar OC/UV denemelerim kaynaklı yani sürücü kendini korumaya alıyor kart stabil değil diyor.


    Velhasıl, onca donanım sitesinin editörleri kartın canına okuyor test üstüne test yapıyor bir tane sürücü diyen yok , sizde sorun yaşanıyorsa yukarıdaki üç seçenekten birisi sizin çözümünüz. Bu AMD şahsa özel driver çıkarmadığına göre durum budur.

  • Bu kart seçim işi çok basit aslında, acayip şekilde büyütülüyor.


    Kısaca açıklayayım basite indirgeyerek ,


    1 - Nvidiadaki muadil kartlarda RT ve DLSS avantajı net olarak var. Ama kime göre neye göre var bunun kararı sizde. Destekli oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez, ve bunun için 3070 tek yukarı kartları almanız gerekir. Bu ne demek ? Bir araba aldınız cam tavana heves ettiniz yanında şerit takip sistemide olsun dediniz. Ama unuttuğunuz birşey var , siz kars sarıkamışta öğretmensiniz. Yani neye yaradı bu cam tavan , kardan kıştan gökyüzü gördüğünüz mü var sabahtan akşama kadar okuldasınız seyahat ettiğiniz yok , şerit takibi deseniz zaten karsta bir tane yol var onda da şerit çizgisi silinmiş. Yani işin özü , aktif kullanılmayacak, destek noktasında kendi handikapları olan bir teknoloji, sırf bulunsun diye almak ne derece mantıklı ? Karar kullanıcıda.


    2 - O aldığınız yeni araba da 4 tane tekerlek var yani 4 lastiği var, istedme yok bagajda ve siz arabayı uzun süre kullanacaksınız. Şimdilik sorunsuz gidiyorsunuz ama uzun kullanımda kim ne derse desin, yol yapan adamın , garantici adamın bagajında istetme lastik olur. Laızm olduğunda çekici lastikçi aramaz yola devam eder. İşte RX6800 serisindeki fazladan bellekte istetme oluyor. Benim yıllardır duruyor şuan bir işime yaramıyor ama yarayacağı gün gelir , bu 1. örnekteki gibi de keyfi şeyler için değil yola devam edebilmek için gerekli birşeydir.


    3 - AMD de şuan sürücü problemi filan yok. Genel araştırma yaparsanız satış oranları yadsınamaz tabiki ama Nvidia tarafında daha çok sorun yaşayan bulursunuz. Eğer yeni aldığınız kartla sorun yaşıyorsanız suç ya sisteminizde, çakışan yetersiz gelen birşeyler var, ya sizde kullanmayı bilmiyorsunuz , yada kartınız bozuk. İade edin. Başka seçenek yok.


    4 - Şuan 6300TL ye satılan RX6800 referans tasarım , piyasanın en fiyat performans üst seviye kartıdır. 3070 ile kıyaslamak abesle iştigaldir, eğer iyi OC olan bir kartınız varsa 3080'in ensesinde biter. Standart bir kart olsa hiç oc yapmasanız dahi çok tatminkar performans verir. İmkan varsa tabiki 6800XT tavsiye ederim, sebebi daha büyük blok. ( referans tasarım için konusuyorum. )


    5 - Eğer 4K bir monitörünüz varsa, 3080Tİ beklemenizde fayda var. Ölü yatırım yapmayaya çalışın. Ama 2K monitörünüz var ve memnunsanız ki 2K monitörü olan birisi daha yüksek çözünürlük peşinde koşmasına kesinlikle gerek yok , bütçenize göre RX6800 ve RX6800XT , 3070 ve 3080'e göre daha mantıklı konumdalar. Burada fiyatlar çok önemli, bazen görüyorum RX6800XT den daha düşüğe 3080 alan oluyor , alabilirsiniz tabiki neden alınmasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Aralık 2020; 14:57:49 >




  • 
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.