Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (350. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.207
Cevap
165
Favori
506.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]


(En Son Oy Tarihi: 24.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    sen git performans bazında nvidiayı solla bir çok oyunda vs ama gel kendi yazılım ve sıkıntılarından çuvalla, amd kendine yazık ediyor.(rt performansı iyi diyecek arkadaşlar hiç yorulmasın, ben rekabetçi oyun genelde oynuyorum pcde ve haliyle grafik çok da önemli olmuıyor bir çok oyunda)

    @Takumi Ben cru programını denemiştim 5700xt sapphire nitro+ ile ve olmamıştı, 60 hz düşür çıkar yapmakta işime gelmedi, sıkıntı yani, olanlar da var elbet cru ile 120 hz düşüren , 143, 142 vs yapıp düzelten de ne gerek var?

    CRU falan hikaye millet bir öğrenmiş CRU da CRU bu sorunu ne zaman duysalar hemen ''CRU ile düzeliyor ehehehe''


    Düzelmiyor kardeşim sen sadece kendini kandırıyorsun. CRU ile hz düşürdüğün zaman monitörün bit değeri bozuluyor özellikle piyasada ki %90 lık kesimin kullandığı FRC li monitörlerin FRC kısmı hikaye oluyor + Freesync çalışmıyor.


    İnsanlar bunları bilmediği için CRU ile çözülüyor karşim kasmayın bu kadar falan diyor  





  • hocam seni her gördüğümde üst seviye nvidia sever oluyorum öpüyorum şuan 3080 i ama gözüm 16gb ile daha diri duran 6800xt ye de kaymıyor değil, bilemedim ne yapacağım, şu aorus 6800xt stoklara gelsin de oturup kafa yoracağım bu işe, belki 1 aya çok şey değişir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.dfsbilgisayar.com/biostar-rx6800-16gb-256bit-gddr6

    6800 6373 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 29 Aralık 2020; 23:27:49 >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Bu daha başlangıç. Hele hb vb. büyük sitelere stok gelsin o zaman görün. Acelesi olmayan almasın hala ederinden 1000 fazla karla satmaya çalışıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    hocam seni her gördüğümde üst seviye nvidia sever oluyorum öpüyorum şuan 3080 i ama gözüm 16gb ile daha diri duran 6800xt ye de kaymıyor değil, bilemedim ne yapacağım, şu aorus 6800xt stoklara gelsin de oturup kafa yoracağım bu işe, belki 1 aya çok şey değişir

     


    6800XT muazzam kart ona lafım yok zaten ama elinde ki kart da 6800XT nin dengi sonuçta üstelik DLSS, RTX gibi avantajları da var kullanırsın, kullanmazsın orası ayrı mevzu ama sonuçta var. Üstelik dediğim gibi yazılım konusunda genel olarak daha sorunsuz.





  • 5700xt son güncellemeler ile sıfır sıkıntıya dönüştü benim için, inan bunu görmesem hiç bulaşmam lakin ilk aylarda yaşadıklarım şuan yok/6-7 aylık süreç), haliyle amd nin yazılım konusunda da dersine çalıştığını ciddi ciddi düşünüyorum, hatta ilk defa 2 tane arka arkaya windows onaylı güncelleme gördüm, yakın dönemde, ha bunun yanı sıra sıkıntı yaşamadığım sürümden çıkıp yeni güncellemeye geçemiyorum o da bilinç altı oluyor işte :D hocam sende al kartını gel konuya, senin nvidia da hoşuna gitmeyen bir durum, sıkıntı yaşarsan ona da eleştiriden geri kalmayacağını biliyorum merak ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nvidia sürücüsü yüzünden binlerce 2080ti kartı bozuldu şurada ram frekansı yüksek kalıyor diye demediğiniz kalmadı ki siz demeseniz farkında bile değil insanlar amd ile nvidia'yı sürücü olarak karşılaştırsak nvidia çok daha kötü sürücülere sahip.






    Burada yaşanan olay bizzat benim başıma geldi.





  • Referans kartta biostar olması, sapphire olması ya da asus olması vs bir şey değiştiriyor mu ?

  • Gkn89 kullanıcısına yanıt

    Yok değiştirmez aynı kart muhtemelen aynı fabrikadan çıkıyor hepsi. Bir tek sapphire'in mi ne ref kartında fanlar koyu yapılmış biraz renk olarak sanırım. Bu tarz kozmetik farklar olabilir anlamına geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 30 Aralık 2020; 11:50:42 >
  • Gkn89 kullanıcısına yanıt

    AMD akıllıca bir hareket yapıp kendi ürettirdigi kartları firmalara dagıtıp onların dagıtım ağından faydalanıyor. Nvidia refesans model bulmak bir mucizedir mesela bazı ülkelerde. Kısaca aynı kart paketi değişik.

  • @Manyaqçocuk Bende 1080ti, native gsync monitor var. Son driverlarla nvidia flicker başlattı masaüstünde bile, ortalık yıkılıyor millet başına gelmediği için farkında değil. Herkes sürekli driver deniyor, geri dönüyor.


    Nvidia gibi kullanıcıyı alenen düdükleyen, kazıklayan bir firma bir şekilde yeni nesil kartlarını sattırmanın yolunu bulur, kimse merak etmesin. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67F5FEFCC -- 30 Aralık 2020; 12:11:5 >
  • Teşekkürler arkadaşlar.


    @lemartes

  • Native gsync ile böyle bir şey olması can sıkıcı ki hiç olmaması lazım normalde.


    Oluyor böyle şeyler daha yazsam neler var bende nvidia ile ilgili. Daha adam gibi yüksek hz'de yüksek çözünürlük veremiyorlar. Odyssey g9 sahipleri 240hz gsync açamıyorlar mesela. Monitörün tek esprisi bu ama açamayınca 120hz takılıyorlar  


    Ayrıca daha geçen gsync compatible olan bir çok monitörü listeden kaldırdılar hayırdır compatible diye bin 2bin fazladan satmıştınız monitörleri neden kaldırdınız şimdi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 30 Aralık 2020; 12:24:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gkn89

    Referans kartta biostar olması, sapphire olması ya da asus olması vs bir şey değiştiriyor mu ?

    Bence değişir, Sapphire AMD için neyse Evga da Nvidia için o, adamlar tek taraf için kafa patlatıyor ve en iyiyi ortaya koymaya çalışıyor, haliyle özellikle custom da daha kaliteli bir şe yortaya çıkıyor, referans nispeten aynıdır ona lafım yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gkn89 kullanıcısına yanıt

    Ref. kartların hepsi aynı banttan çıkıyor ve aynı karttır. (Tam emin olmamakla birlikte ve bazı yerlerde okuduğum kadarıyla da üreticisi safirdir)

  • valla rx 6800 xt'yi 2 haftadır kullanıyorum. PC'ye format atıp kartı bağlamıştım, şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım ki kartla 60 saat kadar cyberpunk oynadım, problem yaşamamak çok zor. Ekran kartı ve işlemcide şans faktörü gerçekten var. Bazısına iyi üretim denk geliyor bazısınada kötü. Bundan önce 2 tane nvidea kart kullandım biri asus strix 2080s, çok fazla cw problemi vardı. Diğeride palit 3070 o da riser kablo ile çalışmıyordu (kabloda sıkıntı yok başka ekran kartları ile denedim) Kartı taktıktan sonra dikkat etmek gereken bir kaç nokta var (temiz kurulum vb) onları yaptıktan sonra hala problem devam ediyorsa uzatmadan iade veya değişim yapılmalı. 2. el alınıyorsada mümkünse önce test edilmeli.

  • Valla 5700 de özellikle siyah ekran delirtmişti beni ama maşallah rx 6800 de gram hata yok şimdiye kadar denediğim oyunlarda Rdr2 gta 5 cs go sırada witcher 3 var yüzde 60 indirmede oda temiz format atınca bazı oyunlarım silindi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 348349350351352
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.