Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş
  • Bende yaklaşık 2 aydır ekran kartsızım. rtx 3080 alamadım bu saatten sonrada rx 6000 serisini bekleyeceğim. Sizce piyasaya ne zaman çıkar bu rx 6000 serisi ?

• Ryzen 5000 ile birlikte alınabilir sanıyorum.. 3 gün sonra netleşir.

• Voods kullanıcısına yanıt
    Çıkabilecek ihtimalleri yukarıda söyledim zaten, ekstra bir çıkarım yapılmaz bu haberden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her anlamda RX 5700'den memnun kalaraktan RX 6000 serisini bekliyorum...

• Darısı rx6700M yada 6800m'in başına o zaman :)

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Sanmıyorum haberi bile yok daha varsa görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Sanmıyorum haberi bile yok daha varsa görmedim.

ki gelirse rtxM sınıfını tahtindan eder.. tabiki iyi bir şogutma ve termal başarımı yüksek bir kasa ile.. Ama üreticiler bilerek mobilde amd yi batirmak icin intelin yaninda yer aliyorlar.. Örn: dell g5 se.. artik lobi faaliyetlerimidir intelin rüşveti midir bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

Darısı rx6700M yada 6800m'in başına o zaman :)

Hem desktop hem de mobile tarafta AMD'nin iyi atılımlar yapması lazım.

Desktop tarafında 28 Ekim'de iyi şeyler görülecek gibi ama bakalım...

Doğmamış çocuğa don biçmeyelim. Gerçekten nvidia kaç nesildir önde gidiyor ki yeni kartlarıda güçlü iyi kartlar 8nm ve gddr6x biraz sıkıntı yaratmış gibi güç tüketimi ve bellek tedariği konusunda bakalım zaman ne gösterecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Ekim 2020; 21:44:31 >
  • Bu seride de 144hz monitorlerde bosta yuksek bellek hizi kullanimini asamayacagi icin RTX3000 e kayarim. Bikkinlik geldi bu sacma sorundan.

Not; o sorun monitor ureticileri kaynakli diyenler gitsin kumda oynasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Bu seride de 144hz monitorlerde bosta yuksek bellek hizi kullanimini asamayacagi icin RTX3000 e kayarim. Bikkinlik geldi bu sacma sorundan.

Not; o sorun monitor ureticileri kaynakli diyenler gitsin kumda oynasin.

Hocam biraz daha açar mısınız?

Monitorunuzu max hz'sinde kullanınca boşta mem clock düşmüyor.

Bu sorun düzeltilmediği sürece bende asla kendi sistemimde AMD kart kullanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Voods

Monitorunuzu max hz'sinde kullanınca boşta mem clock düşmüyor.

Bu sorun düzeltilmediği sürece bende asla kendi sistemimde AMD kart kullanmam.

Hımm şimdi anladım hocam, teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

Hocam biraz daha açar mısınız?

Alıntıları Göster

Yüksek hz monitörlerde oyun oynamasan dahi kart boşta yüksek bellek frekansında çalışıyor buna bağlı olarak da kart 15-20 derece daha fazla ısınıp 20W civarı daha fazla güç tüketiyor.

Kim 40 derece çalışacak kartı saçma sapan yazılım sorunları yüzünden masaüstünde 55-60 derece de çalıştırmak ister? fazladan güç tüketimi de cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Yüksek hz monitörlerde oyun oynamasan dahi kart boşta yüksek bellek frekansında çalışıyor buna bağlı olarak da kart 15-20 derece daha fazla ısınıp 20W civarı daha fazla güç tüketiyor.

Kim 40 derece çalışacak kartı saçma sapan yazılım sorunları yüzünden masaüstünde 55-60 derece de çalıştırmak ister? fazladan güç tüketimi de cabası.

Alıntıları Göster

bu çok saçma olmuş bir çözüm bulmak o kadar da zor olmasa gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: bulent35220

bu çok saçma olmuş bir çözüm bulmak o kadar da zor olmasa gerek

Alıntıları Göster

Resmi hiç bir çözümü yok. CRU ile geçici çözümü var ama ben uyguladığımda ara ara no signal hatası alıyorum yani gerçek bir çözümü yok.

• Masaüstünde 120hz yaparsanız o sorun yaşanmıyor bildiğim kadarıyla.

• Başlıkla doğrudan alakalı olmasa da, GPU biriminin evrileceği yönde etkisinin olacağını düşünüyorum. FPGA ve SoC yapılarının kurucusu olan Xilinx ile AMD birleşiyor. Bu tip programlanabilir yapıların GPU için ileride oldukça çeşitli fonksiyonellikler getirebileceğini umuyorum. Bilindiği üzere bazı oyunlarda asistanlık yapan özellikler var. Buna en güzel örnek F1 oyunları ve fren asistanı olabilir. Peki bu asistan, her pilota pilottan elde ettiği verileri derleyip yapay zeka ile en çok hata yapma ihtimalinin olduğu alanlarda pilotajına uygun şekilde asistanlık yapsa nasıl olurdu? Ya da oyun içinde sosyalleşmeyi ve sesli komutlarla konforu artıran bağımsız bir arayüz konumlandırılması?

Her ne şekilde olursa olsun, yakın gelecekte daha interaktif bir dönemin olduğu aşikar. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.