Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.613
Cevap
150
Favori
528.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 11.8.2025)
Giriş

*Estimated:Tahmini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Ekim 2020; 13:16:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paister

GDDR6 ile X arasında dağlar kadar fark olur mu oyuna vs. yansır mı? Yani fark olursa neye etki ediyor tam olarak?

GDDR6X kullanılması bellek bant genişliğinden dolayı katkı sağlar, gpu'nun gücüne göre seçim yapılacak birşey bu, veriyolu da önemli aslında. Bu arada 6900XT için 22.7 tflops deniyor, 256 bit olması bellek bant genişliği açısından sıkıntı yaratmayabilir.

AMD'nin işi gücü benchmark olmuş, Cyberpunk 2077'nin çıkışına az kaldı, akla kara belli olur yakında. The Witcher III'de 5700XT 2070-2060s performansı verirken aynısı bunda da olursa şaşırmam. 6900XT 3090'a rakip olacakmış doğrudur.

@REDSTONE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ekim 2020; 13:4:25 >
  • Elçiye zeval olmaz ne diyelim... AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Elçiye zeval olmaz ne diyelim...  

Bakalım AMD bizi şaşırtacak mi? Bekleyip görelim fiyat konusu umarım insanların yüzünü güldürecek düzeyde olur AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

Bakalım AMD bizi şaşırtacak mi? Bekleyip görelim fiyat konusu umarım insanların yüzünü güldürecek düzeyde olur  

Alıntıları Göster

Rekabet her zaman SK yararına olmaktadır/olacaktır. Hayırlısı diyelim. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

IgorLabs'a güveniyorum. Beklentimin çok üstünde sonuçlar, bizleri çok enterasan birkaç hafta bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace

IgorLabs'a güveniyorum. Beklentimin çok üstünde sonuçlar, bizleri çok enterasan birkaç hafta bekliyor.

Kasımda Aşk Başkadır... AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• Eğer Bu Performansı gercekse uyguna Verirse Nvidia Stok sorunu kalmaz :):) Ancak Tahminin 6800xt 599-649$ 6800 399-449 $ Ama En sonki CPU lansmanında Fiyatlar bir nebze yüksekti belki Ekran Kartı icinde Fiyatlar istdeiğimiz gibi olmayabilirim.Hayırlısı olsun.

• pilgrimage P kullanıcısına yanıt

Bence çok aşırı ucuz olmaz 7nm ve 16gb bu kartlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 23 Ekim 2020; 15:54:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilgrimage P kullanıcısına yanıt

Adamlar bu rakamlar gercek oyun performansına yansırsa neden ucuz versinler kartları?

Nvidia ucuza versinAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• @REDSTONE Hocam AMD'in yeni ekran kartlarında ray tracing için nasıl bir planları var? Aydınlatır mısın beni birazcık?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Traeger

@REDSTONE Hocam AMD'in yeni ekran kartlarında ray tracing için nasıl bir planları var? Aydınlatır mısın beni birazcık?

https://www.amd.com/en/technologies/radeon-pro-technologies

https://gpuopen.com/radeon-rays//

Planlar aslında yukarıdakilerden görüldüğü üzere bir süredir masada.

Şu ana kadar özellikle bu konu üzerine herhangi yeni bir sızıntı olmadı. Fakat ilk etapta RADEON RAYS olayına pek gireceklerini sanmıyorum. Zaten saf FPS konusunda rakibi ile baş edebilmesi bile gayet yeterli olacaktır. Lansmanda olur da o kısma da hissedilir derecede girerlerse muhteşem olur tabii ki.

• Böyle giderse AMD'nin 6900 XT'yi piyasaya hemen süreceğini düşünmüyorum. Artık bundan sonrasını Nvidia düşünsün. AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• Aklıma ne geldi.

Belkide ryzenlere zam yapılmasının nedeni ucuza radeon gpu satabilmek için olabilir mi

Zararı oradan karşılamak için anladınız siz beni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Aklıma ne geldi.

Belkide ryzenlere zam yapılmasının nedeni ucuza radeon gpu satabilmek için olabilir mi

Zararı oradan karşılamak için anladınız siz beni

İhtimal dahilinde ama CPU tarafındaki fiyatlandırma özellikle Mart 2021 sonrası INTEL 11. Nesil'in lanse edilmesi ile beraber revize ediliyor olacaktır. Yani; aslında CPU tarafındaki fiyatlandırmada, hem single/multi core performansının iyi seviyelere gelmiş olması hem de meydanın boş bulunması etkenleri de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 23 Ekim 2020; 20:43:49 >
  • lemartes kullanıcısına yanıt

Nvidia 2. nesil rt çekirdeklerini kullandığını söylüyor. AMD'nin çıkarttığı ilk rt çekirdekleri büyük ihtimalle 2. nesil olan rt çekirdekleri daha verimli olur. Benim tahminim de buydu, Nvidia nın rt performansının daha iyi olacağını tahmin etmiştim. Belki ara nesil çıkartıp daha verimli rt çekirdekli ekran kartları çıkartırlar ama büyük ihtimal yeni nesile saklarlar. Ben çok rt meraklısı değilim dlss, rtx voice gibi özellikleri çalıştırmak ve 1080p 60 fps rt oyun oynatmak için yeterli miktarda olsa bana yeter.

• RDNA 1 mimarisi sıkıntılı bir mimariymiş. Bunu bazı teknoloji haber siteleri yazmıştı ve çoğu vega sahipleri bende sürücüler sıkıntısız çalışıyor diyor. Bence amd, Nvidia stabilitesini yakalayacak çünkü RDNA 2 RDNA 1 mimarisinin yenilenmiş versiyonu. Çok bir şey yapmalarına gerek yok zaten, güç tüketimi açısından gayet yeterli bir mimari -zaten sızıntılara baktığımızda güç tüketiminin gayet makul olduğunu görüyoruz- idi kendisi. Sadece sürücüleri optimize etmek zor oluyordu şimdi mimari yenilenecek aynı zamanda yeni mimariye yabancı kalmayacaklar olacaklar.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Genel olarakta cpu tarafı, gpulardan kat kat fazla satıyor ve kazandırıyor. Piyasayı ele geçirmek için fiyat kırmak zorunda amd. Bunun acısını da cpulardan çıkarır. Gerekirse fiyat kirar zaten amd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.