Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

kartın perf. ile ilgili ser verip sır vermedi adamlar..

belli ki daha zamanı var ama nvidia nın sunumlarında fail durumlar yaşanmıştı unutmamak gerek..

nvidia maket edition mesela :

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

Uyumakla bir şey kaçırmamışım anlaşılan.

Gece makette olsa tanıtımcılardan biri R9 290X kartı eline alıp gösterdi mi yoksa ben mi kaçırdım?

Dilerim tüm bu gizemin ardından gerçek bir canavar çıkar da maxwell in çıkışı daha öne çekilir.

R9 290X 7800 Firestrike X puanı alıyor ben 780 SLI ile 9000. Gerçekten etkili bir kart geliyor. Umarım oyunlara da bu direkt yansır.

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Uyumakla bir şey kaçırmamışım anlaşılan.

Gece makette olsa tanıtımcılardan biri R9 290X kartı eline alıp gösterdi mi yoksa ben mi kaçırdım?

Dilerim tüm bu gizemin ardından gerçek bir canavar çıkar da maxwell in çıkışı daha öne çekilir.

R9 290X 7800 Firestrike X puanı alıyor ben 780 SLI ile 9000. Gerçekten etkili bir kart geliyor. Umarım oyunlara da bu direkt yansır.

gösterseler ne olacak ki, vatandaşın biride çıkıp kartın perf. şudur vs.. demedi gitti..

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 26 Eylül 2013; 10:56:53 >

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt

R9 290X 7800 Firestrike X puanı alıyor ben 780 SLI ile 9000 ki bendeki özel tasarım OC lı versiyon olanı var. R9 290X standart 780SLI ile aynı puanı alıyor demek bu.

R9 290X=780 SLI = 7800 FireStrike X üstelik 600$ a tek kartla, gerçekten muhteşem.
  • XFX Radeon R9 280X Double Dissipation

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

• Arkadaşlar burada sırf R9 290x'in bazı detaylı özellikle açıklanmadı diye bütün toplantının üstünü çizip ne kadar kötü toplantı bu tu kaka diyorsunuz bazılarınız. Hata yapıyorsunuz bence.

TrueAudio teknolojisi beni ciddi anlamda etkilediğini söyleyebilirim, yeter ki oyun desteği olsun (nasıl ki PhysX desteği her oyunda yok e TrueAudio da her oyunda olmayabilir)

Herkeste Sound Blaster X-Fi ler Asus Xonar'lar yok, herkesde Logitech Z906'lar veya Logitech G35 7.1 kulaklıklar yok. Adam sıradan aldığı kalburüstü Stereo kulaklık ve anakart realtek ses kartıyla surround deneyimi yaşanacak deniyor, bence bu ciddi anlamda bir yeniliktir. Sizin aman ne sıkıcı sesde takıldı kaldılar dediğiniz demo beni cidden etkiledi. Ve düşünün bu kalite cpu'ya yük eklemeden GPU halledecek. (Bu biraz benim ses kalite meraklısı olmamdan kaynaklanabilir)

Mantle ayrı bir devrim bence. Çoğu zamandır seneler önce Voodoo hayranı olan ben Glide benzeri bir teknolojiyi bekliyordum, Mantle buna öyle veya böyle bir cevaptır. Eğer destek yayılırsa ciddi bir AMD kart alma sebebidir.

Biz şimdi nasıl Nvidia'da "PhysX var, CUDA var" diyip Nvidia tercih edenler oluyor belki işte AMD tarafında şimdi "GCN var, Mantle var, TrueAudio var" diyebileceğiz. Bir de bu perspektifte düşünün.

Raptr olayı yalan bence en beni ilgilendirmeyen yeri orasıydı. Bu arada o tuvaletli oyun tanımına sizi bilmiyorum ama ben bayıldım.

• quote:

R9 290X 7800 Firestrike X puanı alıyor ben 780 SLI ile 9000 ki bendeki özel tasarım OC lı versiyon olanı var. R9 290X standart 780SLI ile aynı puanı alıyor demek bu.

R9 290X=780 SLI = 7800 FireStrike X üstelik 600$ a tek kartla, gerçekten muhteşem.

o testler doğruysa eğer duruma göre hareket edicez artık, bakalım resmiyet kazanmadı hala sonuçta 290x in özellikleri
  • quote:

XFX Radeon R9 280X Double Dissipation

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..  [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

hocam, bu kart hd7970 ghz'in yeniden isimlendirilmiş hali ise, 300$ fiyat gayet iyi değil mi? şuan en ucuz hd7970 vatanda 400$+kdv=950tl fiyata satılıyor.

• Bu cok ovulen ses chipi Realtek ALC1150 ile basedebilecek mi?

Umarim 300$ lik 280x , gtx770 ile basedebilir , hatta daha iyisinide yapabilmeli.

Cok kotu bir lansma ama kartlar hakkinda ayrintili bilgi yok gercek anlamda ses karti lansmani denebilir.

Ekran kartlarinin butun ozellikleri ne zaman aciklanacak ve resmi cikis tarihi kesin olarak belli mi?
  • rodri kullanıcısına yanıt
    Keşke 300$ satılsa bizde de ama distribütörler sağolsunlar hiç affetmiyorlar. Sanki perakende fiyatından alıyorlarmış gibi üstüne vergi+kar payı bindiriyorlar. 300$ / 600TL ya alacağın kart

300$*1,18*1,05*1,18=438,6$*2TL=877TL olarak yansıyor bize Hele hele ilk gelen kartları bu fiyatta bulmak imkansız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 26 Eylül 2013; 11:54:18 >
  • quote:

Keşke 300$ satılsa bizde de ama distribütörler sağolsunlar hiç affetmiyorlar. Sanki perakende fiyatından alıyorlarmış gibi üstüne vergi+kar payı bindiriyorlar. 300$ / 600TL ya alacağın kart

300$*1,18*1,05*1,18=438,6$*2TL=877TL olarak yansıyor bize Hele hele ilk gelen kartları bu fiyatta bulmak imkansız

*1,18 kdv, *2 kur desek, diğer 1,18 ile 1,05 ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

kartın perf. ile ilgili ser verip sır vermedi adamlar..

belli ki daha zamanı var ama nvidia nın sunumlarında da fail durumlar yaşanmıştı unutmamak gerek..

nvidia maket edition mesela :

AMD görüp görebileceğimiz en berbat tanıtımlardan birine imza atınca, durumu kurtarmak için Nvidia'ya laf atmaya çalışmışsın ancak olmamış. AMD fanatiklerinin tamamında aynı eylemleri görmemiz ne garip? O Nvidia'nın fail olduğu tek nokta, maket bir kartı alıp göstermesiydi. Ancak bilmediğiniz (ya da bilip de söylemediğiniz) noktalar şunlar:

1 - Nvidia o tanıtımda yeni ekran kartı serisini değil, yeni CUDA mimarisini tanıtıyordu.

2 - Oyun kartları ile ilgili bir tanıtım değildi.

3 - Mühendislik örneği, düşük hızlarla çalışan bir kartla uygulamalar çalıştırılmıştı.

4 - Bütün dünyaya canlı yayın gibi bir şey söz konusu değildi.

5 - Çok kısıtlı ve genel olarak bu alanda uzman kişilere yönelik bir sunum yapılmıştı.

6 - Gösterilen kart, yalnızca tasarım hakkında fikir vermesi için gösterilmişti (tasarım tutmadı, fail olan taraf da o zaten)

7 - O sıralar AMD HD5000 serisini sunduğu için Nvidia'nın da oyuncu kartları merakla bekleniyordu. Adamların tamamen CUDA ve CUDA mimarileri üzerine yaptığı bir toplantı, sanki oyun kartları ile ilgili bir tanıtımmış gibi lanse edildi bazı yayınlar tarafından. Bu sebeple de olay, olması gerekenden daha fazla büyüdü.

8 - O yayınların hiçbirinden duymadım ki; "bu aslında CUDA ile alakalı bir toplantıdır, oyun kartları ile ilgili bilgiler daha sonra verilecektir, o toplantıda maket kart gösterilmiş olsa bile çalışan demolar gösterilmiştir" vs...

9 - Fermi'de izlenen tanıtım politikalarının çoğu Epic Fail olmuştur. O ayrı konu. Çünkü başta 512 CC deyip 480'e düşmeler, şu kadar hızlı bu kadar hızlı lafları ardından çok daha matah kartların gelmemiş olması, kartların piyasaya geç ve az sayıda girmiş olması gibi bir sürü sorun olmuştur. Ama siz tutup da Nvidia'nın 2009 Kasım ayında GPGPU alanı için yaptığı sunumu, AMD'nin bu sunumu ile kıyaslarsanız çok saçma olur. Geceden beri de oluyor.

• VEGETTO kullanıcısına yanıt
    Firestrike X puanı diye biliyorum bu 7800 lük puanı şayet P puanı ise heyecana gerek yok 780 tek kart ile defaut 9300 +OC ile de 10000 puan almaktayım
  • Erken yatıp bişe kaybetmemişim ben de yanlız bişey merak ediyorum nvidiadaki 7xx serisiyle (ve titanla) gelen gpu boost 2.0 tarzı bişeler var mı ati de veya gösterildi mi?

bir de tek karttaki o firestrike puanı baya iyiymiş

@rezes
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

quote:

*1,18 kdv, *2 kur desek, diğer 1,18 ile 1,05 ne oluyor?

Gümrük vergisi ve işletmenin kar payı olmasın? Sadece tahmin
  • quote:

Firestrike X puanı diye biliyorum bu 7800 lük puanı şayet P puanı ise heyecana gerek yok 780 tek kart ile defaut 9300 +OC ile de 10000 puan almaktayım

Firestrike X puanı P değil....o bariz zannediyordum ben.
  • ookami O kullanıcısına yanıt
    Umarım öyledir yoksa gtx titanı geçtiği yalan olur. Benim 780 i bile geçemiyorsa ne anlarım bu işten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 26 Eylül 2013; 12:18:25 >
  • quote:

Umarım öyledir yoksa gtx titanı geçtiği yalan olur. Benim 780 i bile geçemiyorsa ne anlarım bu işten

Tabi canım 780'i geçmezse 599$'lik bir çöpten öte birşey olmaz. TrueAudio Mantle falan da kurtarmaz.

Ben Titan kadar güçlü olmayan ama 780'ı çoğunlukla (ama her zaman değil) geçen bir kart olacağını düşünüyorum. Fiyatlandırma öyle söylüyor...ama ne olur tabi bilemeyiz şu an.
  • 290x Dünya'nın ilk tek işlemcili 512bit kartı mı ben mi yanlış biliyorum?
  • İlk değil seneler önceki radeon 2900xt de 512 bit gelmiş 8800gt karşısında tutunamamıştı
  • 8800GT Crysis 1'in can yoldaşıydı o dönemler yanlış hatırlamıyorsam? Max ayarlarda oynatan tek karttı öyle değil mi? Eskiden herşey daha kolaydı sanki ya, şimdi karıştı mı ne? (:
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.