Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hmm, nasıl kaçırdım ya olamaz :D Ama yorumlara bakılırsa çok önemli bir sunum kaçırmamışım ?

Bu arada epey uzak kaldım dahiliden bu 290x tam olarak hangi karta denk ? Titana mı ? Yada diğerleri ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Boş karton göstermekten iyidir.

Aynı tanıtımda en azından çalışan kartla (prototip) demo gösterimi yapılmıştı.

Komikleşmeyelim lütfen. Firmayı savunmak için kasmayın. Bütün alem şuan bu ne böyle diye soruyor.
  • hack3rghost kullanıcısına yanıt
    Tarçın güzel seçenek deniyorum incelemeleri paylaşırım
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, şimdiden afiyet olsun diyorum.
  • Bu tanıtım konularıyla ilgili Nvidia'dan bir eleman gitmişti AMD'ye. Sakın ajan olmasın.

Böyle tanıtım mı olur lan? Arkadaş düşündükçe gülesim geliyor.
  • M@U kullanıcısına yanıt
    Doktor bu ne ?
  • 290 ve 250 de cf girişi yok gibi dikkat ettiniz mi?
  • Önceden söylediler zaten 2 seans yapılacak public / açık olanda kartın tanıtımıyla ilgili bişey olmayacak. Öğleden sonra NDA altında yapılacak, orada bahsedilecek kapalı olacak diye zaten ? Ekimin 15'i mi kaçındaysa o da artık esas tarih oydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Önceden söylediler zaten 2 seans yapılacak public / açık olanda kartın tanıtımıyla ilgili bişey olmayacak. Öğleden sonra NDA altında yapılacak, orada bahsedilecek kapalı olacak diye zaten ? Ekimin 15'i mi kaçındaysa o da artık esas tarih oydu.

öyleyse hata bizde millet olayı araştırmamışız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 26 Eylül 2013; 2:11:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Önceden söylediler zaten 2 seans yapılacak public / açık olanda kartın tanıtımıyla ilgili bişey olmayacak. Öğleden sonra NDA altında yapılacak, orada bahsedilecek kapalı olacak diye zaten ? Ekimin 15'i mi kaçındaysa o da artık esas tarih oydu.

Hayda

@fx57 Erdi aga iş başa düştü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win8.1 Ekimin 15'inde mi 18'indemi neyse ortasında bi yerde çıkacak, ondan 3-5 gün önce mi 1 hafta önce mi AMD kartı çıkartacak, NDA o zmanlarda bi yerlerde kaldıracaklar faln dediler önceden.

Erdi o NDA'ya faln dahil. Tanıyan bilen faln varsa söyler O şöyle iyi böyle iyi , işimizi görür sıkın bekleyin 15 gün diye.

Edit: 18 ekimmiş Win8.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 26 Eylül 2013; 2:15:38 >
  • Tongaya geldik beyler yavaştan dağılalım çaktırmayın
  • 15 Ekim'de kartlar satışa çıkacak diye biliyorum.

Artık ben şu aşamadan sonra yeni GPU'yu da çok merak etmiyorum açıkçası. Başta kartlardan bahsederlerken çok iddialı şeyler söylemediler. Yayınladıkları 3dmark tablosu da pek iyi sinyaller vermedi. Tabi yine de sürprizler olabilir ama sen tüm dünyaya açık olarak canlı yayınladığın etkinlikte böyle sıkıcı bir içerik sunarsan, madara olursun. 2+2=4. Şimdi kapalı sunuma olan ilgi azalmış olacak. Esas bombayı millete karşı patlatacaksın, editörlere istediğin kadar sıkıcı bilgiler sunabilirsin. Adamların işi o. Ama bana tutup da GPU etkinliğinde TrueAudio'nun çalışma prensibini anlatırsan güler geçerim.

AMD'nin bu konularda hedef kitleyi kaçırdığı çok açık.
  • Basına görseller verilmeye başlanmış hele şükür kaç saat oldu
  • Erdi bey dh kardeşlerine hemen bir kıyak yap.Aramızda
  • Nolmuş beyler artık ekran kartları iyi ses mi verecekmiş
  • hack3rghost kullanıcısına yanıt
    Tarçın hoş oldu tavsiye ediyorum
  • Bi de yazayım içmde kalmasın, Ageia 2006'da Physx die kart çıkartıp +200$'dan satarken millet bön bön bakıyordu. Şimdi Nvidia'nın içnde yaşıyor, işine gelen physx de phsysx diyor. O zmandan bu yana ne hal aldı nereye geldi. Açık kaynak olabilseydi bambaşka yerlere giderdi bunun olayı. Adamlar naaptılar 50 bin $'a lisanslayalım, geliştriciye yapımcıya verelim olaylarına girdiler extradan.

Trusound ile programlanabilir shader gibi, donanımdan destekli, açık ulaşılabilir bi ses olayı getiriyorlar. Bu ne creative ses kartı gibi bişey, ne hi-fi sistem gibi bişey, nede trueHd gibi bişey, Nede OpenAL vs. gibi donanım desteği olmayan bişey. Physx ve programlanabilir shader olayı zmanında nereye kadar geldiyse bu da o tarz bi getirisi olabilecek bişeydir belki. AMD'ye laf sokup durmayı maharet gibi görüyorsunuz bazen, tamam haklı yerler var da, yeni bişey diyosunuz en azından elle tutulabilecek bişey bu.

Yukarda cagtay yazmış heral, Nvidia tarafında TressFX'e benzer ne var elle tutulur ve direk marka ile bağdaştırdığın paket şeklinde isimlendirdiğin? TressFX hem render hem fizik ile alakalı. Kalkıp Alice die oyunda yaptılar onu diye alakasız şey mi söyelenecek. Başka oyunlarda özellikle konsol temelli uzakdoğu geliştricilerle veya Japonyayla alakalı olanlarda saç maç olayları var, ama bi paket adıyla faln anılır durumda değil. Tress aynı zmanda render ile alakalı onu da yok sayıyorsunuz. Kimse bu forumda dikkat etmiyor, tamamen en düşük performans / en az bellek kullanımı gözetilerek yapılmış. Daha farklı render teknikleri var daha hızlı çalışmasını sağlayacak. Önemli olan nokta bunlar, yok yapılmışmış yok sadece saç neymiş laf atmak için olmaz öyle.

Mau Ruby'i beğenmemiş mesela yukarda, aradan zaman geçti saçları uzasın bi zahmet biraz :/ Yeni render motoru var, Cry, doğal olarak ışıklandırma faln daha iyi eskilerden, ama saçları hareket etmiyor ?!?! Tress nasıl var tuhaf. Diğer tarftan Cryengine var onu da anladık ta, niye parçacık efektleri vs.faln o kadar az mesela en anlamadığım kısım orası, Ruby daha iyi gözüksün diye mi. Demo niyetine ne varsa cilala koy. Tress dışında kalk anlat işte, Cryengine de olsa şöyle ilave ettik burasında böyle cila çektik optimize ettik, AMD optimizeli Cryengine kullanan oyunlarda gözünüz bayram edecek de, yok hiçbiri. Çok kötü o yüzden onlara diyecek bişey yok.

Binlerce çeşit spell olacak olan oyun güzel de, AMD ile alakası ne AMD'de oldumu %20 daha güçlü mü vuraca, AMD yanında spell caster yardımcısı mı verecek. Bari oyunda AMD sayesinde şunlar bunlar oldu diyin.

Chris Roberts'ı yaşı gereği tanımayacak olanlar vardır,1994 de Wing Commander 4'ü 10 milyon $'a yapmıştır 6 CD'lik oyunu(o zmanın parasıyla ve şartları ile ve olmayan oyun bütçeleri ile, yerine göre o zmanlar çekilen filmlerle yarışacak bütçeye sahip oyundur ). Wing commander 5'in bazı kısımlarnı uzayda çekmek istemiştir. Hiç alakası yok tanıtımla veya burayla faln ama efsane ve fenomen adamdır, ne yaptıysa "Eyvallah büyüksün" denir(ekşi entry gibi oldu). Adam oyunu tanıttı etti faln AMD ile hiç alakası bile yok olayın ama Eyvallah yine.

Thresh'i Quake oynamadan bilen azdır yine, efsanedir , fenomendir, pro-gamingin babasıdır. Carmack'dan Ferrari'yi kapıp günümüzde Pro-Gaming'in turnuvaların popüler olmasını sağlayan oyunculardandır. Sonradan şirket start-up olaylarına girip satıp parayı vurmuş da olsa fenomenliği yeter, o da ne dese okeydir :// Geforce Ex benzeri şey yapmışlar beraber, Eyvallah yine. Sonuçta bişey yapmışlar, Nvidia çakması diye laf sokunca ne kadar daha iyi hissediyorsunuz merak ediyorum bazen.

Raptr, AMD'nin direk kendisinin geliştirmek yerine dışarıyla beraber çalışıp ortaya çıkan şeylerden birisi daha. AMD'nin hepsine yetişecek kaynağı yok yada dışarı ile ortaklaşa çalışınca daha iyi sonuçlar çıkacağına inanıyor, yada her ikisi birden. Burda demosu varmışhttp://raptr.com/amd

Mantle Günümüzün modern Glide'ı olacak eğer düzgün çalışırsa. Dx için geçerli olan shader fonksiyonlarını (HLSL kodlarını) buraya transfer etme imkanı faln olacakmış. Eğer gerçekten problem çıkartmadan çalışırsa getirisi çok olur gibi. Ama bu Ms/Dx 'e karşı nasıl bi konum oluşturabilir, tehlikeli bi yola gidişat olabilir mi diye şüphe de yaratıyor. Yada defalarca söylenen (ben kendim söylediğimi de biliyorum) Dx/OpenGL'e donanım geliştricilerin, yazılım geliştricilerin, oyun yapımcılarının bi araya gelip adam gibi bişey yapmları konusunda güdüler mi, zaman gösterir.

Daha şimdiden söylenmez böyle bişey de, sonu Glide / 3dfx gibi olmasın. Glide'ın parladığı, D3d'nin adının olup varlığının olmadığı zamanlardaki gibi getirileri olacaksa ne güzel.

Konsoldan port edilebilecek oyunlar için eğer uygun bi altyapı sağlayacaksa, işte o zman akan sular durur, bambaşka şeylere imkan verebilir.

• Saat itibariylede en popüler tanıtımsız konu
  • Konu "hoş beş" alanına dönmüş

Kısa bir alıntı..

quote:

AMD will launch five chips: the $89 R7 250 (1GB of DRAM / 2,000+ scores in the 3DMark FireStrike benchmark), the $199 R7 260X (2GB / 3700+), the $199 R9 270X (2GB / 5500+), the $380 R9 280X (3GB / 6800+), and the R9 290X (4GB), which wasn’t priced. (The R9 290X reportedly contains four independent tessellation units, close to 3,000 stream processors, and a 512-bit wide GDDR5 memory interface.) An R9 290X bundle with the hit game Battlefield 4 will also be released for an undisclosed price.

290X muhtemelen 499-550 dolar civarlarında olabilir. adamlar nabız yokluyor güzelce.
    Söylendiği üzere büyük bir performans artışı getirir ise tadından yenmez. piyasa hareketlenir.
    nvidia tarafından gelecek hamle daha makul seviyede fiyatlandırma ile duyurulur. tabi bundan önce Titan ve 780 in fiyatlarının düşmesi lazım.
    Lansmanı da kaçırdım diye üzülüyordum. meğersem bişe kaçırmamışım

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.