Şimdi Ara

[AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ.. (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.208
Cevap
9
Favori
70.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bu kadar Nvidia'yı ego meselesi yapmayın. Bakın konuda ne tartışılıyor diye. Bizim sizi şikayet etmeye, sizin de konuyla alakasız şey tartışmanıza gerek yok. Ne dersiniz?

Tanıtımda heyecan verici olan şey, ses efektlerinden ziyade, AMD'nin "yine" bir ilki gerçekleştirerek pc ve konsolların altyapısını tek çatı altında toplamış olması. Nvidia böyle bir girişimde bulunmadan, "konsollar kâr etmiyor" diye sinek gibi vızıldarken tutup bir işe ön ayak olması maddi anlamda gördüğünüz gibi mümkün olmuyor, kimse karşısına alıp değerlendirmiyor; çünkü "AMD herşeyi kendisi yapmış olmak iddiasında değil".
    EA DICE ekibiyle beraber directx'in HLSL diliyle uyumlu ama donanıma daha yakın seviyeden çalışacak daha hafif bir yazılım yüküyle 9 kat daha fazla yazım çağrısı gerçekleştirecek bir altyapı, Mantle adıyla oluşturulmuş durumda. Tutup da bunu başka yönlere çekmenin ya da başka şeyler anlatıp demagoji yaparak olayın büyüklünü gizleyebileceğiniz zannetmeniz, çok komik.
    Daha geçen gün SteamOS'u çıkaran Gabe Newell, "Vakti zamanında ben Microsoft'ta iken Doom oyununun Windows'a çevirilmesini sağlayarak Directx'in DOS karşısında ayağının yere basmasını sağladım" diyebiliyorsa, bizim de directx'e paralel çalışacak Mantle gibi altyapıları hiç de hafife almamız gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlar, sizin işletim sistemi tercihiniz böyle kullanışlılık sayesinde şekil alıyor.
    Forward+ kullanan Dirt oyununda Nvidia kartların hangisi AMD'ye rakip olabiliyor, dikkat ettiniz mi? 7970Ghz'in çok övdüğünüz Gtx Titan'ı solladığı çözünürlükler var, 1600p gibi. Bundan sonra genel çizelge böyle olabilir, tekrar diyorum.
    Nvidia'nın Fermi gibi geciken Kepler serisi ile Radeonlar karşısında rekabet edebilmek için gölge saat hızını çekirdeğe 1:1 orana çekerek Kepler serisinde CUDA'yı gözden çıkarmış deniyor, yakın zamanda performansta da Mantle ve Forward+ ile AMD'nin dümen suyuna girmesi gerekebilir. Bence hiç problem değil, tüm Directx özelliklerini zaten AMD'nin kartları destekliyordu. Her zaman düşük güç tüketimleri vardı. Bence teknolojinin desteklendiği ölçüde ilerlemeyi artık görmemiz lazım, bazı firmalar desteklemediği için oyun geliştiricilerinin endişeyle ek özelliklerin geciktirmesinden ziyade.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 26 Eylül 2013; 12:35:03 >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Valla bir iyileştirmeler ve geliştirmeler olsun da hangi firma yaparsa yapsın ama yeterki birşeyler yapsınlar. Mantle ne bi kere onu biraz açabilirmisiniz. mantalite nin kökümü? mesela.

Umarım konsol pc altyapısının tek öatı altında toplanması şu malum cpu darboğazınada çare olur. 4x CF yada SLI en baba grafik kartınıda koysanız sisteme FPS yi aynı oranda arttıramıyorsunuz çünkü. GPU kullanımları düşüyor ama FPS max cpu nun izin verdiği kadar gidebiliyor mesela

Lansmandaki ses mevzu baya uzadı sıkıldık tamam ama sonra dedim ki bu kadar üzerinde duruyorlarsa gerçekten ortada birşeyler olmalı. Dedim ki nVidia nasıl fizikX ile farklılaşma yoluna gittiyse bu da AMD nin kendine özgü bir farklılaşmaya gitmiş. Hatta fizikX in kaçsenedir bu kadar az yaygınlaşması karşısında bu ses olayı daha avantajlı olacaktır diyede eklemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 26 Eylül 2013; 13:11:22 >

• Battlefield 4 Amd kartlar icin optimize edildi demek, sadece bf4 oynayan birisi amd kartlara yonelsin anlamina gelir mi?
    Ben yalnizca bf serisi oynuyorum ve kart alacagim.
    Bu haberden sonra ne yapmaliyim?
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezes kullanıcısına yanıt
     [AMD R9 290X] - NDA Kalktı. Resmi Testler GELDİ..

280x in 6800 aldığı puanlama p dir x değil
    x olsa zaten dediğiniz gibi minimum titan fiyatına çıkar kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 26 Eylül 2013; 13:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

R9 290X 7800 Firestrike X puanı alıyor ben 780 SLI ile 9000 ki bendeki özel tasarım OC lı versiyon olanı var. R9 290X standart 780SLI ile aynı puanı alıyor demek bu.

R9 290X=780 SLI = 7800 FireStrike X üstelik 600$ a tek kartla, gerçekten muhteşem.

usta puanı performansta almış ama görünen o ki her türlü nvidia fiyat indirimine girecek en azından 780'i 290 seviyesine çekerler (titan şimdilik muamma compute özellikleri dışında yağlı kazık oldu ) Ayrıca R280 namı diğer 7970GE'nin 300$ olmasıda çok güzel bir haber 770 cephesinden de indirim gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

quote:

R9 290X 7800 Firestrike X puanı alıyor ben 780 SLI ile 9000 ki bendeki özel tasarım OC lı versiyon olanı var. R9 290X standart 780SLI ile aynı puanı alıyor demek bu.

R9 290X=780 SLI = 7800 FireStrike X üstelik 600$ a tek kartla, gerçekten muhteşem.

o testler doğruysa eğer duruma göre hareket edicez artık, bakalım resmiyet kazanmadı hala sonuçta 290x in özellikleri

R9 280X denilen HD 7970 Ghz nin yeniden isimlendirilmiş hali değil mi , o 6000 küsür almış denirken siz nasıl 9000 alıyorsunuz , ayarlar farklı test edilmiş bence ki 780 SLI ya yaklaşması imkansız heleki OC li hallerine

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Arkadaşlar burada sırf R9 290x'in bazı detaylı özellikle açıklanmadı diye bütün toplantının üstünü çizip ne kadar kötü toplantı bu tu kaka diyorsunuz bazılarınız. Hata yapıyorsunuz bence.

TrueAudio teknolojisi beni ciddi anlamda etkilediğini söyleyebilirim, yeter ki oyun desteği olsun (nasıl ki PhysX desteği her oyunda yok e TrueAudio da her oyunda olmayabilir)

Herkeste Sound Blaster X-Fi ler Asus Xonar'lar yok, herkesde Logitech Z906'lar veya Logitech G35 7.1 kulaklıklar yok. Adam sıradan aldığı kalburüstü Stereo kulaklık ve anakart realtek ses kartıyla surround deneyimi yaşanacak deniyor, bence bu ciddi anlamda bir yeniliktir. Sizin aman ne sıkıcı sesde takıldı kaldılar dediğiniz demo beni cidden etkiledi. Ve düşünün bu kalite cpu'ya yük eklemeden GPU halledecek. (Bu biraz benim ses kalite meraklısı olmamdan kaynaklanabilir)

Mantle ayrı bir devrim bence. Çoğu zamandır seneler önce Voodoo hayranı olan ben Glide benzeri bir teknolojiyi bekliyordum, Mantle buna öyle veya böyle bir cevaptır. Eğer destek yayılırsa ciddi bir AMD kart alma sebebidir.

Biz şimdi nasıl Nvidia'da "PhysX var, CUDA var" diyip Nvidia tercih edenler oluyor belki işte AMD tarafında şimdi "GCN var, Mantle var, TrueAudio var" diyebileceğiz. Bir de bu perspektifte düşünün.

Raptr olayı yalan bence en beni ilgilendirmeyen yeri orasıydı. Bu arada o tuvaletli oyun tanımına sizi bilmiyorum ama ben bayıldım.

Konu içindeki en güzel ve tarafsız bir yorum, teşekkürler.

• Arkadaşlar akıl var mantık var. Allah aşkına dün hep beraber izledik. Titan ı geçseler böyle mi tanıtım yaparlardı? Açık açık yaptığımız en hızlı GPu dediler. Siz hala yok gtx780 sli ı geçiyor, yok Titan katili diyip duruyorsunuz.

Burada benim dün gördüğüm tek iddia Creative le kapışacakları. 45 dakika belki daha fazla adamlar sesten bahsetti. Titan ı geçseler dünyanın en hızlı GPu su diye ortalığı yıkarlardı. Ayrıca Hiç bir akıl rakibinden hızlı kartı rakibinin yarı fiyatına satmaz. Bkz AMD nin meşhur 5.0 ghz lik epic faili fx9590 1000 dolar Tabii fail olunca fiyatı düştükçe düştü ama değişen bir durum yok.

Bende hayvani bir kart gelsin istiyorum ama saçma sapan hayaller kurmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 26 Eylül 2013; 13:37:17 >
  • rodri kullanıcısına yanıt
    aynen fiyatı çok iyi
    gtx760 fiyatına gtx770 e yakın kart daha ne olsun
    fiyatı 760 civarında olur 800-900tl arasında yerini bulur
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Varsa da ben bilmiyorum.

Boş karton göstermekten iyidir.

valla böyle bi tanıtımdan sonra hala konuşabiliyorsan helal olsun sana

yemin ediyorum ajdarın çikita muzu senin söylediklerinden daha mantıklı gelmeye başladı

allah aşkına ya sen sus yada dh olarak biz gidip toplu intihar edelim

edit:yazım yanlışı

Tanıtım pek beklediğimiz gibi olmayabilir ancak adamlar zaten bizlere kart hakkında herşeyi göstereceklerinin garantisinimi verdiler ki bukadar tepkilisiniz.

• Benim msi ın yanına bi 7970 daha çekerim her türlü bana yarar.Hadi yavrum amd biraz daha hızlan koçum
  • rubisco üstat kartın zaten gösterilmeyeceğini söylemişti ki öyle oldu
    hala sunuma atıp tutanlar var ki kendi bilgi eksikliğimizden kaynaklı bir durumu bir firmayla dalga geçmek için kullanmak ne kadar doğru orası size kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanibal187

quote:

usta puanı performansta almış ama görünen o ki her türlü nvidia fiyat indirimine girecek en azından 780'i 290 seviyesine çekerler (titan şimdilik muamma compute özellikleri dışında yağlı kazık oldu ) Ayrıca R280 namı diğer 7970GE'nin 300$ olmasıda çok güzel bir haber 770 cephesinden de indirim gelecektir.

Evet ustam resmin sağ köşesinde FireStrike Performans yazıyor. Ben bunu FireStrike X performansı olarak yorumladım nedense!! sanırım, R9 290X sonunda ki X olması nedeniyle öyle algıladım. Uykuyu alamayınca böyle oluyor herhalde

R9 290X in7800 lük puanı şayet P puanı ise; Ben GTX780 WF tek kart ile defaut 9300 ve OC ile de 10000+ P puan almaktayım. O zaman ne diye heyecan yapıyoruz ki biz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 26 Eylül 2013; 13:52:27 >

niye heyecan yapıyorsun anlatayim kartın defaultta aldığı değer 7800
    üstüne kartta nvidia daki kendi kendine oc yapan boost programı yok yani turbo mode da yapılan testler asıl karşılaştırma olacak
    o testlerde titanın 290x tarafından çoğunlukla geçildiğini biliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 26 Eylül 2013; 13:55:21 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hanibal187

quote:

Evet ustam resmin sağ köşesinde FireStrike Performans yazıyor. Ben bunu FireStrike X performansı olarak yorumladım nedense!! sanırım, R9 290X sonunda ki X olması nedeniyle öyle algıladım. Uykuyu alamayınca böyle oluyor herhalde

R9 290X in7800 lük puanı şayet P puanı ise; Ben GTX780 WF tek kart ile defaut 9300 ve OC ile de 10000+ P puan almaktayım. O zaman ne diye heyecan yapıyoruz ki biz.

Kart def halde 7000 anca aliyorsa heyecanlancak pek bir sey yok ben cok az oc ile 10000 i geciyorsam ya bu kart cok iyi overclock olacak yada amd yine fail olmus olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ookami

Arkadaşlar burada sırf R9 290x'in bazı detaylı özellikle açıklanmadı diye bütün toplantının üstünü çizip ne kadar kötü toplantı bu tu kaka diyorsunuz bazılarınız. Hata yapıyorsunuz bence.

TrueAudio teknolojisi beni ciddi anlamda etkilediğini söyleyebilirim, yeter ki oyun desteği olsun (nasıl ki PhysX desteği her oyunda yok e TrueAudio da her oyunda olmayabilir)

Herkeste Sound Blaster X-Fi ler Asus Xonar'lar yok, herkesde Logitech Z906'lar veya Logitech G35 7.1 kulaklıklar yok. Adam sıradan aldığı kalburüstü Stereo kulaklık ve anakart realtek ses kartıyla surround deneyimi yaşanacak deniyor, bence bu ciddi anlamda bir yeniliktir. Sizin aman ne sıkıcı sesde takıldı kaldılar dediğiniz demo beni cidden etkiledi. Ve düşünün bu kalite cpu'ya yük eklemeden GPU halledecek. (Bu biraz benim ses kalite meraklısı olmamdan kaynaklanabilir)

Mantle ayrı bir devrim bence. Çoğu zamandır seneler önce Voodoo hayranı olan ben Glide benzeri bir teknolojiyi bekliyordum, Mantle buna öyle veya böyle bir cevaptır. Eğer destek yayılırsa ciddi bir AMD kart alma sebebidir.

Biz şimdi nasıl Nvidia'da "PhysX var, CUDA var" diyip Nvidia tercih edenler oluyor belki işte AMD tarafında şimdi "GCN var, Mantle var, TrueAudio var" diyebileceğiz. Bir de bu perspektifte düşünün.

Raptr olayı yalan bence en beni ilgilendirmeyen yeri orasıydı. Bu arada o tuvaletli oyun tanımına sizi bilmiyorum ama ben bayıldım.

valla o kadar güzel yazmışsın ki hacı tam nokta atışı olmuş. aynen katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

kartın perf. ile ilgili ser verip sır vermedi adamlar..

belli ki daha zamanı var ama nvidia nın sunumlarında da fail durumlar yaşanmıştı unutmamak gerek..

nvidia maket edition mesela :

AMD görüp görebileceğimiz en berbat tanıtımlardan birine imza atınca, durumu kurtarmak için Nvidia'ya laf atmaya çalışmışsın ancak olmamış. AMD fanatiklerinin tamamında aynı eylemleri görmemiz ne garip? O Nvidia'nın fail olduğu tek nokta, maket bir kartı alıp göstermesiydi.

konuyu direk amd nvidia fanatik holigan vs.. gibi yerlere çekiyorsun, illa tartışma ortamı oluşturacaksın..

quote:

kartın perf. ile ilgili ser verip sır vermedi adamlar..

yukarıda belirtmişim zaten istenileni vermediklerini..

quote:

belli ki daha zamanı var ama nvidia nın sunumlarında da fail durumlar yaşanmıştı unutmamak gerek..

yukarıdaki cümlemde de sunumu fail olarak kabul ettiği anlamışsındır ama söz konusu fail ise maketli Jen-Hsun Huang üzerine tanımam..

• Tamam üstat bende wf ile default 9000 almaktayım. düz 780 de 8000 alsın ortadaki tek fark boost olup olmaması mı şimdi? İşimiz buna kaldıysa..

Şu testler gelmedi mi bir yerlerden hala. Kafamızda ki şu sorulara cevap bulsak.
    iyi oc olursa 1200-1300 leri hava soğutmada görürsek tamamdır gerisini bilmemize pek gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.