Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 aldım iyi mi ettim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim imzadaki gibi ve elime 750-800 TL kadar bir para geçecek hazır durumdan istifade sisteme bir kaç yenilik katmak istiyorum neler yapılabilir? Benim aklımda işlemci-ekran kartı-Lcd monitör var ama o para yetmeyecek karttan da çekebilirim 250-300 TL kadar yani maksimum 1100 TL ye çıkabilirim Önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Sistemi de yazayım

MSI KA-780G
    Amd Athlon64 x2 7750
    OCZ Platinum 4 GB 1066 mhz
    Seagate 750gb
    HIS HD4850 IceQ4Turbo 512 MB 256Bit GDDR3
    Samsung 20x Dvd-rw
    CM Elite RC-332
    OCZ StealthXstream 700W SLI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 22 Mayıs 2010; 21:45:02 >

• Anakartınızım işlemci destek listesine bakın. MSI sitesi su anda sorunlu, gözükmüyor ama tahminen yeni işlemcileri destekliyor. Phenom II bir işlemci (925-945-955 gibi) ve HD5850 ile 20-22'' monitör alabilirsiniz. 550TL HD5850. 200-250TL işlemci 350 TL civarıda Monitör fiyatı. Toplamda 1100tl yapar.

AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    HIS HD5850 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 725/4000
    INCA IL-1022 22'' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS

1150Tl

AMD Athlon II X4 630 AM3 2.8 GHz, 2 MB, 95W, BOX İşlemci
    ASUS M4A785TD-V EVO, AMD 785G, DDR3, 2X PCIExp 16X, Socket 938 AM3, ATI HD4200
    HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU)

908 TL

Yada Bu sekilde yapıp bir adet daha 4850 alıp CF yapabilirsin.

Tabi eldeki parçaları sattığında(ki 300TL gibi yapar) HD5850 alabilirsin.O zaman anakartı MSI 785GM-E51 AMD785G ile değistirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 25 Mart 2010; 12:11:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

Anakartınızım işlemci destek listesine bakın. MSI sitesi su anda sorunlu, gözükmüyor ama tahminen yeni işlemcileri destekliyor. Phenom II bir işlemci (925-945-955 gibi) ve HD5850 ile 20-22'' monitör alabilirsiniz. 550TL HD5850. 200-250TL işlemci 350 TL civarıda Monitör fiyatı. Toplamda 1100tl yapar.

AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
    HIS HD5850 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 725/4000

1150Tl

AMD Athlon II X4 630 AM3 2.8 GHz, 2 MB, 95W, BOX İşlemci
    ASUS M4A785TD-V EVO, AMD 785G, DDR3, 2X PCIExp 16X, Socket 938 AM3, ATI HD4200
    HI-LEVEL 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM (SOGUTUCULU)

908 TL

Yada Bu sekilde yapıp bir adet daha 4850 alıp CF yapabilirsin.

Tabi eldeki parçaları sattığında(ki 300TL gibi yapar) HD5850 alabilirsin.O zaman anakartı MSI 785GM-E51 AMD785G ile değistirebilirsin.
    Anakart Phenom II x4 965 de dahil tüm 4 çekirdekleri destekliyor. Almışken phenom almak istiyorum ddr3`e şu an için geçmeyi düşünmüyorum. 8 çekirdekler çıkar ne bileyim ddr4ler piyasaya girince o zaman anakart komple değişiklik yaparım diyorum.

İşlemci ve monitörü kesin alacağım da ekran kartında kararsızım. Arada sırada oyun oynuyorum.3D çizimler için iyi bir kart olsun istiyorum. Open GL ve Cudası olan bir nvidia kart düşünüyordum ama fermiyi bekle bekle bıktırdı artık.Okuduklarım da umut vermedi fermi için.

Peki GTX260 amp^2 kartı olan bir arkadaş var onunla hd4850`yi takaslasam çok fark eder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Anakart Phenom II x4 965 de dahil tüm 4 çekirdekleri destekliyor. Almışken phenom almak istiyorum ddr3`e şu an için geçmeyi düşünmüyorum. 8 çekirdekler çıkar ne bileyim ddr4ler piyasaya girince o zaman anakart komple değişiklik yaparım diyorum.

İşlemci ve monitörü kesin alacağım da ekran kartında kararsızım. Arada sırada oyun oynuyorum.3D çizimler için iyi bir kart olsun istiyorum. Open GL ve Cudası olan bir nvidia kart düşünüyordum ama fermiyi bekle bekle bıktırdı artık.Okuduklarım da umut vermedi fermi için.

Peki GTX260 amp^2 kartı olan bir arkadaş var onunla hd4850`yi takaslasam çok fark eder mi?

Alıntıları Göster
    260 126sp daha iyi bir kartır ama oyun performansı olarak cok büyük farklar yaratmaz. Tabi cuda ve phsyx nvidianın artıları arasında. Fazla bir fiyat önermezse değistirebilirsiniz.

• quote:

260 126sp daha iyi bir kartır ama oyun performansı olarak cok büyük farklar yaratmaz. Tabi cuda ve phsyx nvidianın artıları arasında. Fazla bir fiyat önermezse değistirebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    İşlemci ve monitör alınabilir 4850 eğer çizimleriniz için yetiyosa değiştirmeyin oyunlarda zaten sizin için bu kart yetecektir

Fermi yani gtx470 650-700 tl gibi olacağı tahmin ediliyor ki çok para
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ramlerini ve anakartını değiştirme.

Ekran kartını da değiştirme.

** İşlemciyi yenile.

** Gerekirse monitörü de aradan çıkar.

*** Ekran kartı için para biriktir, senin en az HD5850 kullanman lazım...
  • quote:

ikinci el fiyatını bilmiyorum tam ama o 350 tl diyor 320 tlye kadar çektirdim anca fiyatı benim karta 150 + 170 TL de üzerine para istiyor. Öyle yapana kadar sıfırını alırım diyorum haksız mıyım?

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

** İşlemciyi yenile.

İşlemci olarak phenom2 955 ile 965 arasında çok fark olur mu biri 60 tl kadar fiyat farkı var çünkü

Monitörü kesin alacağım en az 23" olmak üzere oraya bir 500 tl bırakacağım

Ekran kartı için hala kararsızlığım devam ediyor. İkinci seri fermiler iyi olur yada atiden bir bomba kart gelir 2010 ikinci yarısına bırakacağım galiba. Biraz elimdeki kartla idare etmeyi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

ikinci el fiyatını bilmiyorum tam ama o 350 tl diyor 320 tlye kadar çektirdim anca fiyatı benim karta 150 + 170 TL de üzerine para istiyor. Öyle yapana kadar sıfırını alırım diyorum haksız mıyım?

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

** İşlemciyi yenile.

İşlemci olarak phenom2 955 ile 965 arasında çok fark olur mu biri 60 tl kadar fiyat farkı var çünkü

Monitörü kesin alacağım en az 23" olmak üzere oraya bir 500 tl bırakacağım

Ekran kartı için hala kararsızlığım devam ediyor. İkinci seri fermiler iyi olur yada atiden bir bomba kart gelir 2010 ikinci yarısına bırakacağım galiba. Biraz elimdeki kartla idare etmeyi düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    X4 955 3.2GHZ 8MB 125w
    X4 965 3.4GHZ 8MB 125w

Arada 60 TL var diyorsun, tabiki de X4 955 BE alacaksın kardeşim, hatta daha iyi o.c oluyor

İşlemci ve monitörü hallet, vga için de acele etme bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Sistemim imzadaki gibi ve elime 750-800 TL kadar bir para geçecek hazır durumdan istifade sisteme bir kaç yenilik katmak istiyorum neler yapılabilir? Benim aklımda işlemci-ekran kartı-Lcd monitör var ama o para yetmeyecek karttan da çekebilirim 250-300 TL kadar yani maksimum 1100 TL ye çıkabilirim Önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Sistemi de yazayım

MSI KA-780G
    Amd Athlon64 x2 7750
    Seagate 750gb
    Samsung 20x Dvd-rw
    CM Elite RC-332

bence 1 sene daha bekle upgrade için şuan geçiş dönemi(sata 3,usb 3.0,fermi,vs).şuanki sistemin bir sene daha rahat götürür seni hem seneye kadar belki ayıracağın bütçeyi ikiye katlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elegant Man

quote:

Sistemim imzadaki gibi ve elime 750-800 TL kadar bir para geçecek hazır durumdan istifade sisteme bir kaç yenilik katmak istiyorum neler yapılabilir? Benim aklımda işlemci-ekran kartı-Lcd monitör var ama o para yetmeyecek karttan da çekebilirim 250-300 TL kadar yani maksimum 1100 TL ye çıkabilirim Önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Sistemi de yazayım

MSI KA-780G
    Amd Athlon64 x2 7750
    Seagate 750gb
    Samsung 20x Dvd-rw
    CM Elite RC-332

bence 1 sene daha bekle upgrade için şuan geçiş dönemi(sata 3,usb 3.0,fermi,vs).şuanki sistemin bir sene daha rahat götürür seni hem seneye kadar belki ayıracağın bütçeyi ikiye katlarsın.
    O zaman X4 955 BE ve bir monitörle şimdilik yeterli diyorum

@gforce2mx

Hocam komple upgrade düşünmüyorum ki gerek yok gibi geliyor. Şu an ki sorun olarak işlemcinin biraz düşük olması ve çekirdek sayısının az olması. Tabi ekran kartı da biraz düşük kalıyor ama fark pek hissedilmiyor. Şu fermiler çıksın bakalım. Dediğim gibi 4 çekirdek cpu alırsam eğer 8 doğal çekirdekler çıkmadan ddr4 ramler olmadan upgrade yapmam Pc komple yanmazsa tabi o zamana kadar beklerim

• quote:

O zaman X4 955 BE ve bir monitörle şimdilik yeterli diyorum

@gforce2mx

Hocam komple upgrade düşünmüyorum ki gerek yok gibi geliyor. Şu an ki sorun olarak işlemcinin biraz düşük olması ve çekirdek sayısının az olması. Tabi ekran kartı da biraz düşük kalıyor ama fark pek hissedilmiyor. Şu fermiler çıksın bakalım. Dediğim gibi 4 çekirdek cpu alırsam eğer 8 doğal çekirdekler çıkmadan ddr4 ramler olmadan upgrade yapmam Pc komple yanmazsa tabi o zamana kadar beklerim

Alıntıları Göster
    Bence de şimdilik bekle. Elindeki işlemci biraz eski ama kötü bir işlemci değil. sen en iyisi güzel bir işlemci soğutucu al . 60-90 tl arası çok güzel soğutucular var hem daha sonra da kullanırsın ileride alacağın işlemciyle. Zaten 7750 de black edition, sadece çarpanı artırarak dahi oc edebilirsin kolaylıkla. 3,1-3,2 ghz lik 7750 idare eder biraz daha.

• quote:

Sistemi de yazayım

MSI KA-780G
    Amd Athlon64 x2 7750
    Seagate 750gb
    Samsung 20x Dvd-rw
    CM Elite RC-332

Monitoru ikinci elden ver samsung syncmaster t260 hd al sonra gelip bana tesekkur etmezsen helal olsun demezsen ben bisiy bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersinciex

quote:

Sistemi de yazayım

MSI KA-780G
    Amd Athlon64 x2 7750
    Seagate 750gb
    Samsung 20x Dvd-rw
    CM Elite RC-332

Monitoru ikinci elden ver samsung syncmaster t260 hd al sonra gelip bana tesekkur etmezsen helal olsun demezsen ben bisiy bilmiyorum
    Yeni konu açıp forum kirletmeyeyim diye buradan devam etmek istedim.

Arkadaşlar elimdeki işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak 2 model arasında kaldım.

phenom II X4 965 ve 955 phenom II X4 965 350TL phenom II X4 955 310TL civarı aradaki 200mhz 40TL`ye değer mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 29 Nisan 2010; 1:04:07 >

• quote:

Arkadaşlar elimdeki işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak 2 model arasında kaldım.

phenom II X4 965 ve 955 phenom II X4 965 350TL phenom II X4 955 310TL civarı aradaki 200mhz 40TL`ye değer mi sizce?

Bence değmez.

Zaten 955 ler BE benim bildiğim. Yani direkt çarpan artırarak 965 yapabilirsin. Üstüne 30-40 lira daha ekleyip adam gibi bir soğutucu almak ve sesi en alt kademeye çekmek bence daha mantıklı olurdu hem OC kapasitesini de artırırsın böylece.

Ayrıca burada biraz daha uygun axess var ise.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2507

Piyasa fiyatında bile olsa burayı öneririm. Zira müşteri hizmetinde on numara firmadır. İmzamda da konusu var zaten.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben en son bir tavsiyede bulunacağım ama önce senin isteğine göre başlayalım;
    -Stok halde kullancaksan pek gerek yok.
    -OC yapacaksan düşünülebilir belki ..Şahsen 955e biraz daha meyilliyim.. 200 mhz farkı farketmen zor
    3 ghz ve üzeri işlemcilerin her bakımdan ideal seviyede olduğunu düşünüyorum o yüzden pek farketmeyecek yani ama insan alırken hep bir üstünü istiyor tabi.
    Anakartın biraz eski gibi yani ddr2 kullanıyor
    O yüzden ddr3 destekli bir işlemci olması sanırım pek farketmez..Kısaca AMD PHENOM II X4 940 BLACK ED. tavsiye ederim..Fiyat acaip şekilde düştü bu işlemcide ..Hem çarpan kilidi açık hem özel soğutuculu..Stok fanla 3.4-3.6 görür.İşlemcinin fiyatı 250 lira..965den 90-100 lira ucuza almış olursun. 3ghz 8mb önbellek- mimari-önbellek farkı yok biliyorsundur. Çok ideal işlemci. Resmen 2.el fiyatına,;
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urunler%.urun_detay&urun_kodu=001.CPU.AMD.PHN-II-940

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Bence değmez.

Zaten 955 ler BE benim bildiğim. Yani direkt çarpan artırarak 965 yapabilirsin. Üstüne 30-40 lira daha ekleyip adam gibi bir soğutucu almak ve sesi en alt kademeye çekmek bence daha mantıklı olurdu hem OC kapasitesini de artırırsın böylece.

Piyasa fiyatında bile olsa burayı öneririm. Zira müşteri hizmetinde on numara firmadır. İmzamda da konusu var zaten.

Teşekkürler hocam. İnventus öyle birkaç peşin alışverişim oldu sorun çıkmadı çok şükür çıktığında da ilgileneceklerinden eminim. Vatan,exa,hepsiburada,gold,hızlı al buralardan alışverişler yaptım ve şansımdan olsa gerek arızalı,ayıplı ürün gelmedi elime.

Amd Phenom II X4 955 BE evet. Üzerine de ufaktan güzel bir soğutucu alıp 3.6 falan yaparım diye düşünüyordum ki @575m hocam kafamı karıştırdı.

quote:

575m

-OC yapacaksan düşünülebilir belki ..Şahsen 955e biraz daha meyilliyim.. 200 mhz farkı farketmen zor
    3 ghz ve üzeri işlemcilerin her bakımdan ideal seviyede olduğunu düşünüyorum o yüzden pek farketmeyecek yani ama insan alırken hep bir üstünü istiyor tabi.
    O yüzden ddr3 destekli bir işlemci olması sanırım pek farketmez..Kısaca AMD PHENOM II X4 940 BLACK ED. tavsiye ederim..Fiyat acaip şekilde düştü bu işlemcide ..Hem çarpan kilidi açık hem özel soğutuculu..Stok fanla 3.4-3.6 görür.İşlemcinin fiyatı 250 lira..965den 90-100 lira ucuza almış olursun. 3ghz 8mb önbellek- mimari-önbellek farkı yok biliyorsundur. Çok ideal işlemci. Resmen 2.el fiyatına,;
    http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urunler%.urun_detay&urun_kodu=001.CPU.AMD.PHN-II-940

Hocam aslında ben elimdeki cpuyu aldığımda sizin önerdiğinizi almayı düşünmedim değil. Ancak DDR3 desteği yok diye almadım. Düşüncem am3 işlemci alıp anakart ve ramleri satıp ddr3 platforma geçmek. Hatta dün gece o kadar düşündüm anakart 6 çekirdek desteklese ondan alacağım ama Msi bu sefer bize yamuk yaptı. Elimdeki işlemciyi almak isteyen bir arkadaş da vardı gece tamam dedim sabah satmayacağımı söyledim mağdur ettim.

Amd Phenom II x4 955`in ddr2 1066 performansı 940`tan kötü müdür? 940`ı almak istemiyorum açıkçası bu saatten sonra 6 çekirdekleri desteklese ondan alacağım direkt hatta ama anakart engeli malum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 29 Nisan 2010; 10:28:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

Bence değmez.

Teşekkürler hocam. İnventus öyle birkaç peşin alışverişim oldu sorun çıkmadı çok şükür çıktığında da ilgileneceklerinden eminim. Vatan,exa,hepsiburada,gold,hızlı al buralardan alışverişler yaptım ve şansımdan olsa gerek arızalı,ayıplı ürün gelmedi elime.

Amd Phenom II X4 955 BE evet. Üzerine de ufaktan güzel bir soğutucu alıp 3.6 falan yaparım diye düşünüyordum ki @575m hocam kafamı karıştırdı.

quote:

575m

Hocam aslında ben elimdeki cpuyu aldığımda sizin önerdiğinizi almayı düşünmedim değil. Ancak DDR3 desteği yok diye almadım. Düşüncem am3 işlemci alıp anakart ve ramleri satıp ddr3 platforma geçmek. Hatta dün gece o kadar düşündüm anakart 6 çekirdek desteklese ondan alacağım ama Msi bu sefer bize yamuk yaptı. Elimdeki işlemciyi almak isteyen bir arkadaş da vardı gece tamam dedim sabah satmayacağımı söyledim mağdur ettim.

Amd Phenom II x4 955`in ddr2 1066 performansı 940`tan kötü müdür? 940`ı almak istemiyorum açıkçası bu saatten sonra 6 çekirdekleri desteklese ondan alacağım direkt hatta ama anakart engeli malum

Alıntıları Göster
    Hocam o zaman en mantıklı yol almışken tam alayım diyorsan biraz daha bekleyip 6 çekirdek AMD ye geçeceksin,aslında şuan sistemin de iyi yani götürür yine Ekran kartı için acele etmeni tavsiye etmiyorum bende de HD4850 vardı sattım acele ettim HD5770 aldım ama 4-5 ay bekleseydim HD5830 a kadar giderdi belki de.O yüzden biraz beklersen senin için maddi açıdan daha iyi olur hem de istediğin parçayı alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Hocam o zaman en mantıklı yol almışken tam alayım diyorsan biraz daha bekleyip 6 çekirdek AMD ye geçeceksin,aslında şuan sistemin de iyi yani götürür yine Ekran kartı için acele etmeni tavsiye etmiyorum bende de HD4850 vardı sattım acele ettim HD5770 aldım ama 4-5 ay bekleseydim HD5830 a kadar giderdi belki de.O yüzden biraz beklersen senin için maddi açıdan daha iyi olur hem de istediğin parçayı alırsın.

Alıntıları Göster
    Bugün eski işlemcimi satıp vatandan Amd Phenom II X4 955 B.E aldım. Umarım iyi etmişimdir. Fiyatların uçtuğu bir dönemde aldım ama napalım sağlık olsun diyorum

İşlemci sıcaklığı maksimum yük altında 55lerde fan biraz gürültülü çalışıyor ama hoşuma gitti

• quote:

Bugün eski işlemcimi satıp vatandan Amd Phenom II X4 955 B.E aldım. Umarım iyi etmişimdir. Fiyatların uçtuğu bir dönemde aldım ama napalım sağlık olsun diyorum

İşlemci sıcaklığı maksimum yük altında 55lerde fan biraz gürültülü çalışıyor ama hoşuma gitti

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun kardeşim, iyi bir seçim olmuş şu zaman için...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet OK

Hayırlı olsun kardeşim, iyi bir seçim olmuş şu zaman için...

Sağolasın kardeşim daha iyileri sizlerin olur inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 23 Mayıs 2010; 1:05:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.