Şimdi Ara

AMD Athlon II X4 620 mi ? yoksa AMD Phenom II X2 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangi işlemciyi uzun dönemli önerirsiniz? biri 7 mb cache diğeri 2 Cache nin performansa katkısı nekadar olur? 2 çekirdekliyi tercih edecek kadar olurmu?. yoksa 4 cekirdekmi alınmalı 2mb cacheli.

AMD Athlon II X4 620 ADX620WFGIBOX, 2.60GHz, 2MB, 2000MHz HT, 95W, AM3 İşlemci

vs

AMD Phenom II X2 550 AM3 3.1GHz 7MB Cache 45nm İşlemci

• Msı 785GM-E51 DDR3 1333 Vga Onboard 512Mb Gigabit Lan Ses Soket 938 Pcı Exp 16X Anakart

anakarta takılacak bu işlemcilerden biri hangisi daha iyi olur çekirdek açma olayını hiç bilmiyorum nedir ne işe yarar...
  • Athlon II X4 620 almanı tavsiye ederim çift çekirdekli işlemcileri almak mantıklı gelmiyor bana %100 çekirdek açılcak diye bir garanti yok.Biraz daha bütçe arttırabilirseniz phenom II x4 925 almanız en iyisi olacaktır.
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • sistemi arkadaşıma toplayacağım bütcesinin sınırlarındayız bu yuzden bu 2 işlemciden başka seçeneğimiz yok

İki ürün fiyatlarına baktığımda Athlon X4 192 TL bulabildim, Phenom X2 165 TL fiyata satın aldım.

Ürünleri karşılaştırırsak eğer :

Phenom X2
    1 - 3.1 Ghz
    2 - 7 mb Cache
    3 - En az 2 çekirdek, 3 veya 4 çekirdek olma olasılığı var

Athlon X4
    1 - 2.6 Ghz
    2 - 2 mb Cache

Ben Phenom X2 satın aldım ve 4 çekirdek oldu. Uyumlu bir anakartın varsa 4 çekirdeğe çıkartabilirsin ve 3.6 - 4 arası Ghz değerlerine kolaylıkla erişebilirsin. Ancak çekirdek açma olayı kesin değil. Bir olasılık bu. Ancak açılırsa hem daha ucuza 4 çekirdekli, 7 mb cache sahibi, en az 3.1 Ghz işlemcin olacak. Ama güçlü bir cpu soğutmayı da fiyat hanesine koymalısın. (Soğutucu alamadığım için şimdilik 2 çekirdek olarak kullanıyorum, satın alınca açacağım)

Athlon X4'e bakarsan, hali hazırda 4 çekirdek sahibisin. Phenom'u aldığın gibi kullanırsan Athlon daha güçlü demektir bu. Fiyat olarak 30 TL gibi bir fark ile güzel bir tercih. Ancak Athlon ile de iyi bir cpu soğutucusu öneririm çünkü işlemcinin ömrünü uzatan harcamaların gerekli olduğunu düşünüyorum. Kaliteli bir soğutucunun soket kitleri ile gelecekteki sistemlerinde de kullanılabileceğine eminim.

Karar senin. İki işlemci arasında tercih için en önemli kriterler bunlardır. Ben tercihimi Phenom'dan yana yaptım ve 4 çekirdeğe sahibim.

• ben hiç amd kullanmadım arkadaşın bilgisaarına alınca bu işlemciden birini OC yapıcağım fakat. önbellek açma veya çekirdek açma hakkında hiç bi bilgim yok daha yeni öğrendim hala nasıl oldunu anlamadım.
    ***AMD Ryzen 5 1400 with Gelid Tranquillo*** ***MSI A320M PRO-VH Plus*** ***GSKILL RipjawsX 2x8GB 3000 MHz*** ***2xSeagate 500GB Raid 0***WD Green 240GB Sata SSD***MSI RX570 Armor OC*** ***Deep Cool Smarter*** ***COUGAR CM Power 700W PSU***
  • _____________________________
  • sistem önerisi yazdım
    ***AMD Ryzen 5 1400 with Gelid Tranquillo*** ***MSI A320M PRO-VH Plus*** ***GSKILL RipjawsX 2x8GB 3000 MHz*** ***2xSeagate 500GB Raid 0***WD Green 240GB Sata SSD***MSI RX570 Armor OC*** ***Deep Cool Smarter*** ***COUGAR CM Power 700W PSU***
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

X4 630.

katılıyorum nispeten daha yeni ve hızlı bir seçenek.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.