Şimdi Ara

Amd Phenom II 555 BE çekirdek açma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle iyi günler dilerim arkadaşlar ASUS M4A785TD-V EVO anakart ve Amd phenom II 555be işlemcim var biostan 4 çekirdeği aktif yapınca sistem açılırken siyah ekranda kalıyor ve sistem açılmıyor ancak biosta işlemci ismi B55 olarak gözüküyor anladığım kadarıyla 4 çekirdek açılmıyor 3.çekirdeği açmayı denediğimde ise başarılı oluyor ancak işlemci Athlon X3 435 Rana kod isimli işlemci oluyor sizce bu durumda 3.çekirdek açık Athlon olarakmı kullanmak daha mantıklı yoksa default ayarlarda phenom II 555 olarak kullanmakmı yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• islemci carpanini dusur... galiba 15 olmasi lazim seninkisi... onu 10yap... sonra cekirdek acmaya tekrar calis...
  • 3. çekirdeği açık olarak kullanmak çok daha mantıklı.
  • 3 çekirdek 435 olarak kullanman, 2 çekirdek 550 olarak kullanmandan daha verimli olacaktır... tabii verimi değişik test programları ile de deneyip görmen iyi olur...
  • elbette, en basitinden; ben de Phenom II X2 555 c3 revizyon kullanıyorum. 4 çekirdeği açıldı kabak çekildeği formunda. Cinebench'ten 4 çekirdek ile 11250 civarı alırken, 2 çekirdek ile 5bin civarı bir puan alıyorum. 3. çekirdeği denemeyi akıl edemedim, anakartı sattığım için şuan işlemci boşta.

Bu arada, kapalı çekirdekler açıldığında z-cpu'da işlemci adının farklı görünmesi normal bir şey ayrıca cpu sıcaklıklarını coretemp gibi bazı programlardan göremiyorsun çekirdek aşırtıldığında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi renklem -- 23 Mart 2010; 15:02:40 >
  • Öncelikle konu ile ilgilenip mesaj atan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Birde merak ettiğim 3.çekirdeği açıp kullanınca işlemci athlon X3 olarak gözüküyor bu durumda önbellek kapatması falan oluyormu çünkü athlon serileri genelde phenom serilerinden daha düşük seviye oluyor diye biliyorum yanlılıyorsam düzeltin lütfen

@Towarscke , Hocam bugün akşam söylediğiniz yöntemi deneyip sonucu burda belirteceğim.
    @renklem , Haklısınız hocam 3.çekirdeği açınca işlemci sıcaklığı sürekli sıfır olarak gözüküyor çoğu programda
    @nadir_en , Hangi programlarla test etmemi önerirsiniz hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 23 Mart 2010; 15:49:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemci carpanini dusur... galiba 15 olmasi lazim seninkisi... onu 10yap... sonra cekirdek acmaya tekrar calis...

Hocam söylediğiniz bu yöntemi denedim buda olmadı ne yazıkki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: imphetus

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

islemci carpanini dusur... galiba 15 olmasi lazim seninkisi... onu 10yap... sonra cekirdek acmaya tekrar calis...

Hocam söylediğiniz bu yöntemi denedim buda olmadı ne yazıkki

üzüldüm, ben 550 alırken bana da böyle olmuştu, 4. çekirdek açılmamıştı.. Allahtan 555'te 4. çekirdek açıldı.. işlemciyi takar takmaz çekirdeği denemiştim..
  • Benim merak ettiğim bir şey var ; bu işlemciden alsam , benim anakart 780 gpm, arkadaşımın anakartında çekirdekleri aktifleştirsem tabi olursa sonra çıkartıp benim anakarta taksam sorun olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonyali61

Benim merak ettiğim bir şey var ; bu işlemciden alsam , benim anakart 780 gpm, arkadaşımın anakartında çekirdekleri aktifleştirsem tabi olursa sonra çıkartıp benim anakarta taksam sorun olur mu?

Zannederimki öyle olmaz hocam çünkü biosu load default yapınca işlemci geri özüne dönüyor haliyle işlemciyi yuvasından çıkarıncada öyle olacaktır
  • extremeoverclocking sitesinde şöyle bir yazı var

eğer 3 yada 4 çekirdek kullanmak istiyorsanız 3 yada 4 olan bir işlemci alın, bu şekilde tavsiye etmiyoruz demiş
    bu şekilde kullanım sistemde dengesizlik ve çökme yapabilir diyor.

Please, please, please, don't try buying a dual or triple core CPU thinking you can unlock it and everything will be happy and you just saved some cash. If you really want a quad core, then buy a quad core! Attempting to unlock extra cores is purely "for fun" and you really need to test thoroughly to ensure that your system isn't going to experience any instability or corruption issues. You might get lucky, you might not.

yinede PhenomII x2 yi ,3 yada 4 çekirdek kullananlardan stabilite konusunda görüşlerini istiyorum
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih85

extremeoverclocking sitesinde şöyle bir yazı var

eğer 3 yada 4 çekirdek kullanmak istiyorsanız 3 yada 4 olan bir işlemci alın, bu şekilde tavsiye etmiyoruz demiş
    bu şekilde kullanım sistemde dengesizlik ve çökme yapabilir diyor.

Please, please, please, don't try buying a dual or triple core CPU thinking you can unlock it and everything will be happy and you just saved some cash. If you really want a quad core, then buy a quad core! Attempting to unlock extra cores is purely "for fun" and you really need to test thoroughly to ensure that your system isn't going to experience any instability or corruption issues. You might get lucky, you might not.

yinede PhenomII x2 yi ,3 yada 4 çekirdek kullananlardan stabilite konusunda görüşlerini istiyorum
    teşekkürler

Hocam esasında extremeoverclocking doğru söylemiş bencede ancak takdir edersinizki biz insanoğlu elimizdeki malın hep daha iyisini isteriz amd nin sunduğu hatta anakart üreticilerinin reklamını yaptığı core unlock böyle bir özellik var iken elimizdeki işlemcilerle faydalanmak isteriz tabikide benim için olmazsa olmaz değil 4 çekirdek olayı ha olsa iyi olurdu tabi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tonyali61

Benim merak ettiğim bir şey var ; bu işlemciden alsam , benim anakart 780 gpm, arkadaşımın anakartında çekirdekleri aktifleştirsem tabi olursa sonra çıkartıp benim anakarta taksam sorun olur mu?

böyle bir şey olamaz her ne kadar çekirdeklerini bir anakartta aktifleştirsen de, o işlemciyi o karttan çıkarttığın zaman, bios'u farklı olan bir anakartla tekrar çalıştıracaksın. kısacası taktığın yeni anakartın biosu neyse işlemci ona göre çalışacak. yani mesela bir anakartta phenom II X2 555 çarpan hızı x18 yapılmıştır, diğer bir anakartta bios defaulttur işlemci ilk defa takılacaktır. çarpan hızı tekrar default seviyesne x16'ya döner. İşlemci de o misal. Anakartın advanced calibration özelliği olması lazım.
  • Phenom II x2 555, unlock olarak 3x yada 4x kullanmakmı
    Athlon II x4 630 mu önerirsiniz, performans,stabilite olarak değerlendirirsek
    çünkü ikiside hemen hemen aynı fiyat.

bir diğer sorum, Phenom II 'de 2x 512 kb L2 bellek var, unlock yapınca L2 değeri 2x artıyormu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih85 -- 23 Mart 2010; 19:36:47 >
  • bende de aynı sorun var 4. çekirdeği açtığımda ekran donuyor galiba windows 7 de böyle oluyor xp de sorun olmaz sanırım.
  • quote:

Öncelikle iyi günler dilerim arkadaşlar ASUS M4A785TD-V EVO anakart ve Amd phenom II 555be işlemcim var biostan 4 çekirdeği aktif yapınca sistem açılırken siyah ekranda kalıyor ve sistem açılmıyor ancak biosta işlemci ismi B55 olarak gözüküyor anladığım kadarıyla 4 çekirdek açılmıyor 3.çekirdeği açmayı denediğimde ise başarılı oluyor ancak işlemci Athlon X3 435 Rana kod isimli işlemci oluyor sizce bu durumda 3.çekirdek açık Athlon olarakmı kullanmak daha mantıklı yoksa default ayarlarda phenom II 555 olarak kullanmakmı yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

Kapalı olan iki çekirdeğin açılması,açılsa bile sistemin stabil olarak çalışması tamamen şans meselesi.Kendim aynı işlemciyi x4 ve stabil olarak yaklaşık bir aydır kullanıyorum (oyunlar en yüksek ayarda).Çekirdek açma amd nin satış stratejisidir.Üretim aşamasında bozuk olan diğer çekirdekleri(veya bozuk olmayan)kapalı olarak tüketiciye sundular.Kapalı olan işlemcilerin açılabilmesi ise biz kullanıcıların menfaatine olmuştur.Sonuçta işlemcinin yüksek saat hızları f/p oranının iyi olması bu işlemciye talebide arttırdı.İyi bir işlemci soğutucusuyla oc. yapıp daha performanslı kullanabilirsiniz.

• GIGABYTE GA-MA78LMT-S2, AMD 760G, Soket AM3

bu anakart ile Phenom II x2 555 'deki gizli çekirdekleri açabiliyormuyuz
  • Bir yerde okudum işlemciyi açmak istiyorsanız. Windows u kurmadan işlemciyi açmanız gerekir windowsu kurduktan sonra açılmıyor. diyorlar doğrumu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih85

GIGABYTE GA-MA78LMT-S2, AMD 760G, Soket AM3

bu anakart ile Phenom II x2 555 'deki gizli çekirdekleri açabiliyormuyuz

Anakartta SB 710 - SB 750 olması lazım yoksa ACC özelliğini desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dead space -- 24 Mart 2010; 15:43:50 >
  • quote:

Öncelikle iyi günler dilerim arkadaşlar ASUS M4A785TD-V EVO anakart ve Amd phenom II 555be işlemcim var biostan 4 çekirdeği aktif yapınca sistem açılırken siyah ekranda kalıyor ve sistem açılmıyor ancak biosta işlemci ismi B55 olarak gözüküyor anladığım kadarıyla 4 çekirdek açılmıyor 3.çekirdeği açmayı denediğimde ise başarılı oluyor ancak işlemci Athlon X3 435 Rana kod isimli işlemci oluyor sizce bu durumda 3.çekirdek açık Athlon olarakmı kullanmak daha mantıklı yoksa default ayarlarda phenom II 555 olarak kullanmakmı yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.

Bende heryerde bu sorundan yasayan varmı die merak ediodum,buldum ilgilenirseniz sevinirim arkadaslar

bende aynı soruyu sordum kendime ve 3 cekirdekli kullanmamın daha mantıklı olduguna karar verdim.zaten windows 7 puanım 3 derece arttı x550 ye göre.
    bi kaç gün öncesine kadar cekirdek acma aklımda yoktu asus 785-pro anakartımın biosunu güncelledim ve biosta bana cekirdek açmam için secenek oldugunu gördüm.ve 4 cekirdegi birden aktif oldu.ama dediginiz gibi windowsa girerken biras karartı yaptı sonra düzelir gibi oldu.renkler yazılar kaymaya basladı.renkler böle kare kare bi acaip oldu.simgeler kayboluo silinio gibi duruo.devamlı hata veren bir windows.fakat zor bela cpu-z den actım 4 ekirdek oldugunu görüorum özellikleride öle görünüo fakat kullanılmaz bi haldeydi windows bu beni cok uyuz etmişti sonra biosta 3 cekirdegi aktif ettim (0,1,2) sayılı olanları gene aynısı oldu.buı sefer yeniden abslatıp (0,1,3)sayılı olanları ve normal açıldı bu sefer.sanırım 2 nolu cekirdekte hata vardı.sevindim ama 4 cekirdek olmasını arzu ederdim.önceki işlemcimden tabiki daha iyi ön bellek zaten 6 bide buna bir cekirdek daha eklenmiş oldu.kesinlikle iyi birşey bu.herşey normal ve seyrinde...

şimdi arkadaslar sorum su

-windows bilgisayarım özelliklerden işlemcimin ismine baktıgımda önceden amd phenom ii x2 550 processor 3.1 BE (black edition) yazıyordu.ki zaten kutusundada öle yazıyor.fakat
    şimdi işlemcimi eski haline cevirdigimde tekrar özelliklere baktıgımda işlemcimin isminin sonunda BE (black edition) göremiyorum.
    sadece phenom ii x2 550 3.1 processor yazıyor.baska yerlerdende bakıyorum (cpu-z,directx,everest ult.) ordada aynı BE göremedim hiç.hatta biostada öle :D
    ama eski özellikleri aynı windowsun verdiği puan falan deişmedi.

*acaba sizde de böle mi oldu? bu önemli bir sorunmu? garanti dısı kalırmı?

*şu da var ben 4 cekirdekle windowsa girebiliorum fakat devamlı hatalar var ve yukarıdaki sorunlar oluo sizce baska bir sorun olabilirmi yani 4. çekirdegin açılma ihtimali varmı hala? (mesela voltaj,sogutucu veya baska birseyden dolayı)

*birde bu işlemcimin sıcaklıgı 39-43 arası yüksüz sizde nasıl bu degerler ve sizce bu degerler normalmi?

resim ekledim yardımcı olması amacıyla... bilgisayarımın özellikleri imzamda...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.