Şimdi Ara

Amd Phenom II 555 BE çekirdek açma hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: paranoid21

merhaba arkadaşlar. phenom 555 be çekirdek açma işlemi yaptım ve 4 çekirdek oldu. birde o.c yaparak 3664 hz yaptım ve bu şekilde prime 95 testine soktum ve bir sorun çıkmadı. yaklaşık 3-4 hafta bu şekilde kullandım ve bugün çekirdeklerin birinin kapandığını gördüm. x3 olmuş cpu. sizce neden oldu ve tekrar nasıl dört çekirdekli yapabilirm.

Biosu default ayarlara çekip yeniden başlat. İşlemci 2 ekirdek olarak açılsın. Sonra biostan çekirdekleri aç hiç oc yapmadan. Tekrar yeniden başlat. Çekirdekleri açtıktan overclock yapmak istiyorsan işlemci voltaj isteyebilir.
    .Sende muhtemelen stock fan vardır. 1,40V u geçmemek şartı dene stabil olduğu en yüksek hızı bul. FSB yi değil, işlemci çarpanını arttırarak overclock yap. 1,375Vta 3600MHz de stabil kalırsın sanırım.

• teşekkür ederim. anakarttan core unlocker özelliğini kapyıp açtım geri 4 çekirdek oldu. fsb yi 200 yaptım. 3.2 de test e soktum 2 saat herhangi bir hata vermedi. ama cpu 70 dereceydi. voltaja baktım 1.37 v civarıydı. yani voltaj o.c li kalmış. bu işlemcinin default voltajı kaçtı. 1.325 v gibi birşeydi sanırım. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. birde ram 1333 Mhz ama fsb yi düşürünce o da otomatik olara 1000 Mhz civarına düşüyo onu da 1333 yapsam sorun olur mu? ama ram kalteli değil. samsung marka soğutucusu falan yok.
  • Arkadaşlar 4. Çekirdeği Nasıl Açaçağım Sistemım 15 Günlük... Daha Yeni Yani... bütün Sayfayı Okudum Acaba Nasıl Yapabileceğimi Biostan Hani Sekmeleri Nasıl Değiştirrecğeimi Söyleyebilir Misiniz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

quote:

Orijinalden alıntı: hoca05
    Bildiğim kadarıyla;

bios ta HYBRID seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarı kapatıp açacaksın. Altta daha önce olmayan 2 seçenek çıkıyor. Şu şekilde:
    CORE 2 ENABLED
    CORE 3 ENABLED

eğer bu şekilde sistemde sorun olursa 4 çekirdek birden açılmıyor demektir.
    belki 3 çekirdek açabilirsin. bunun için 2 şekilde denemelisin. CORE 2 yada CORE 3 sırayla açıp deneyebilirsin.
    Çekirdeklerden biri arızalıysa anlamış olursun. Ben arızalı çekirdeği açtığımda windows açılış ekranında donuyor.

hybrid ayarladım kaydedip kapat/aç yaptı ama yeni seçenekler çıkmadı

disabled
    all core
    per core seçenekleri çıkıyor ve +-%12 değer arasında ikilik arttırımlarla ayar yapıyor ama sonuç yok
    ya cpu safkan 2 çekirdek phenom2 ya da ben de bir sorun var

bende de aynı sorun var. nasıl açılacağı konusunda biri yardım edebilirmi?

• paranoid21 imkanın varsa daha kaliteli ram al derim.
  • Bende Amd Phenom II x2 555 Black Edi. Kullanıcısıyım. 4. çekirdeği açtım. Doğrusu normal bir x4 le aynı performansı veremiyor ama gercekten yararlı bir şey bence.

Çekirdek açmaya gelince; çekirdek açailmek için öncelikle 3. ve 4. çekirdeğin hasarsız olması gerekir.Hasarsızdan kastım şu: Amd firması 3 ve 4 çekirdekli işlemciler üretirken hasarlı 2 çekirdeği hasarlı olanları çift çekirdek olarak satabiliyor.Eğer senin işlemcin böyle değilse sırasıyla şunlara yap:
    1)Biosa girdikten sonra Ctrl+F1 e bastığın zaman listenin en üstüne bir bölüm eklenir.
    2)Oraya girip Auto olan bölümü Hybrid yapman 4. çekirdeği açmak için yeterli.
    3)Ancak 3 çekirdek istersen birini kapatabilirsin.Bunları yaptıktan sonra eğer ki pc açılmaz veya çekirdekler gözükmezse 3. ve 4. çekirdek hasarlı demektir.

Eğer ki pc açılmazsa biosa da giremeyebilirsin.Bu gibi bir durumda ise kasayı açıp hafıza pilini çıkarman yeterli.

+Rep+

• quote:

Orijinalden alıntı: miyagi007

quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

quote:

Orijinalden alıntı: hoca05
    Bildiğim kadarıyla;

bios ta HYBRID seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarı kapatıp açacaksın. Altta daha önce olmayan 2 seçenek çıkıyor. Şu şekilde:
    CORE 2 ENABLED
    CORE 3 ENABLED

eğer bu şekilde sistemde sorun olursa 4 çekirdek birden açılmıyor demektir.
    belki 3 çekirdek açabilirsin. bunun için 2 şekilde denemelisin. CORE 2 yada CORE 3 sırayla açıp deneyebilirsin.
    Çekirdeklerden biri arızalıysa anlamış olursun. Ben arızalı çekirdeği açtığımda windows açılış ekranında donuyor.

hybrid ayarladım kaydedip kapat/aç yaptı ama yeni seçenekler çıkmadı

disabled
    all core
    per core seçenekleri çıkıyor ve +-%12 değer arasında ikilik arttırımlarla ayar yapıyor ama sonuç yok
    ya cpu safkan 2 çekirdek phenom2 ya da ben de bir sorun var

bende de aynı sorun var. nasıl açılacağı konusunda biri yardım edebilirmi?

bende de aynı durum var anakartım gıgabyte 790fxta ud5
    cozum yolu var mı ?

• yeni sistem toplamak istiyorum ama acayip kararsız kaldım;

x2 555 alırsam gtx470 alabiliyorum,x4 965 alırsam da radeon hd6870 alabiliyorum. gtx 470'i overclock ile gtx 480'e yakın bir performansta kullanabilirim ama x2'nin çekirdeklerinin açılma garantisi yok,açılırsa performansı herhalde x4 965+hd 6870'den çok daha iyi olur.

Havuz problemi gibi oldu ama ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zildjiann -- 4 Aralık 2010; 9:32:25 >
  • merhaba arkadaşlar benim de anakartım MSI 880GM-E41 AMD 880G AM3 DDR3 mATX AMD Phenom II X2 555 4 çekirdek yapabilirmiyim.
  • Arkadaşlar x2 555 be 2010 ekimde aldım çekirdek açma şansı kaç bu işlemcilerde.Hepsinde açılıyormu genelinde veya.
  • 4. çekirdegi açıyorum fakat windows derecelendirmesinde makina kilitleniyor benimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmadboy -- 26 Mayıs 2011; 0:57:16 >
  • konu hortlatmacaaaaa

M4A87TD/USB3 ve X2 555 var

4 çekirdek aktif hiç problem yok, hiç ayar yapmadım, voltajla oynamadım. performans x2 oldu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.