Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethrezen

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Arkadaşlar bu arada 600W OCZ PSU bu hd5870 e ve diğer bileşenlere yeterli olur değil mi?

Kasa ve PSU burada:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5603

5870 11 inch uzunlukta yani yaklasik 28.2 cm yapiyor. Sectiginiz kasa 30cm olucagi icin sorun cikmayacaktir.

Tek 5870 ve oc'li 965 BE icin 600w psu oldukca yeterlidir. Hayirli olsun.

Anladım hocam, bununla birlikte tüm parçaları kafamda belirledim sonunda. TRye geldiğim gibi en kısa zamanda geçeceğim siparişleri. Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

quote:

Arkadaşlar bu arada 600W OCZ PSU bu hd5870 e ve diğer bileşenlere yeterli olur değil mi?

Kasa ve PSU burada:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5603

5870 11 inch uzunlukta yani yaklasik 28.2 cm yapiyor. Sectiginiz kasa 30cm olucagi icin sorun cikmayacaktir.

Tek 5870 ve oc'li 965 BE icin 600w psu oldukca yeterlidir. Hayirli olsun.

Anladım hocam, bununla birlikte tüm parçaları kafamda belirledim sonunda. TRye geldiğim gibi en kısa zamanda geçeceğim siparişleri. Teşekkürler

Biraz zor oldu ama akliniza yattigina sevindim

• Evet zor oldu bu kadar para tutunca haliyle insan ince eleyip sık dokuyor.
  • quote:

Evet zor oldu bu kadar para tutunca haliyle insan ince eleyip sık dokuyor.

En son topladığın sistemi yazar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

quote:

Evet zor oldu bu kadar para tutunca haliyle insan ince eleyip sık dokuyor.

En son topladığın sistemi yazar mısın?

Bildigim kadariyla

DARK Racer Acrylic OCZ 600W 3 Fanlı Şeffaf Pencereli ATX Performans Kasası
    AMD Phenom II X4 965 BE 125W
    GIGABYTE MA790FXT-UD5P
    5870 ekran karti
    DDR3 1600

Konu o kadar uzadi ki sistemi ben bile ezberledim vallahi

• En son haliyle almayı düşündüğüm sistem bu:

AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci, 125W
    GIGABYTE MA790FXT-UD5P, AMD 790FX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX
    TEAM Xtreem Low Voltage 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7
    HIS HD5870 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 850/4800
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    CREATIVE X-FI Xtreme Audio Ses Kartı
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

@Bethrezen, hehheha eskiden yakından takip ediyordum bu donanım piyasasını ama 1.5-2 yıl konsola ağırlık verdim, çok şeyler değişmiş buralarda. Çok yabancı kalmışım konulara. Tavsiye almasam doğru düzgün bişey toplayamazdım herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2009; 23:48:13 >

• quote:

En son haliyle almayı düşündüğüm sistem bu:

AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz, 8 MB, BOX İşlemci, 125W
    GIGABYTE MA790FXT-UD5P, AMD 790FX, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3, CrossFireX
    TEAM Xtreem Low Voltage 4 GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7
    HIS HD5870 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 850/4800
    SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 7200 rpm
    CREATIVE X-FI Xtreme Audio Ses Kartı
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA

Dark Racer kasaların malzeme kalitesi iyi değildir.
    Performans ürünü istiyorsan WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 500GB 32mb alabilirsin.
  • Western Digital markasına hiç sıcak bakmıyorum. Eski harddiskim 250 gb WD idi. Rezaletti. ses, performans herşeyi berbattı. Bir daha asla WD almayı düşünmüyorum. Eğer WD den başka tavsiyeniz varsa inceleyebilirim.

Kasa konusunu da bilmiyorum bulduğum en uygun ve güzel özellikleri olan kasa bu oldu. Daha uygunu var mıdır aynı fiyatta benzer kalitede güç kaynağıyla birlikte.
  • quote:

Western Digital markasına hiç sıcak bakmıyorum. Eski harddiskim 250 gb WD idi. Rezaletti. ses, performans herşeyi berbattı. Bir daha asla WD almayı düşünmüyorum. Eğer WD den başka tavsiyeniz varsa inceleyebilirim.

Kasa konusunu da bilmiyorum bulduğum en uygun ve güzel özellikleri olan kasa bu oldu. Daha uygunu var mıdır aynı fiyatta benzer kalitede güç kaynağıyla birlikte.

Modeli bir markanın tüm modellerine genelleyemezsin.

ATİ için konusalım, Modeli bırak, 2xxxx serisi rezalet bir seri diye ATİ kart almaman lazım, neden şimdi alıyorsun?
  • quote:

Western Digital markasına hiç sıcak bakmıyorum. Eski harddiskim 250 gb WD idi. Rezaletti. ses, performans herşeyi berbattı. Bir daha asla WD almayı düşünmüyorum. Eğer WD den başka tavsiyeniz varsa inceleyebilirim.

Seagate'e sicak bakmiyorum ben bu son cikan firmware olaylarindan dolayi. Eskiden iyiydi ama 10 ve 11 serisi ile kalitesi dustu Seagate'in. 12 serisinde de bazi firmware sorunlarindan bahsediliyor, data kaybetme riskini goze almak istemiyorsaniz baska bir hdd dusunun derim.

Ben Samsung Spinpont F3 serisini oneririm. Eger arastirisaniz oldukca guzel bir hdd oldugunu goruceksiniz. Hem sessiz hemde performansli. Asagidaki konuda size onerdigim hdd yi arkadasa da onerdim ve oldukca memnun.

http://forum.donanimhaber.com/m_36462724/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 26 Aralık 2009; 21:11:43 >

• Seagete'in sorunlu serisinden sonra satışları baya azaldı diye biliyorum tabi sağlam marka orası ayrı.

Şu da var Caviar Black için hiç de kötü düşünme hakikaten güzel HDD.
  • @Bethrezen hocam samsung diyorsan ona bakayım o zaman bir de. Dediğim gibi WD serisine hiç sıcak bakmıyorum nolursa olsun.
  • Öncelikle sistemi alırsan şimdiden hayırlı olsun, benim kafama ses kartın takıldı. Şimdi sen 64bit kullanacaksın değilmi creative in yanlış hatırlamıyorsam 64bit için driveri yoktu almadan bir bak istersen. Ufak bir öneride bulunayım(şimdi bana kızanlar olacak ama) bu oc olayina takılma misal bende e8400 var bir ara onu 4ghz kullandım açıkçası testler dışında pek bir farkını hissetmedim aynı şey ekran kartı için de geçerli o kadar oc yapıyorsun uğraşıyorsun eline taş patlasa 8-10 fps fark yaratıyor. Yani 25-30 fps de belki o +10 fps akıcılık sağlar ama 60-70 fps alan bir sistem de bence boşuna elektrik sarfiyatı. Tabi bir de oc yaptigin için sistem stabilite bozulması yasayabilirsin ben de Gigabyte p45ds3r var kart kafayı yedi artık(normal kullanmaktan başka çarem kalmadı). Mesela sen nasıl Wd almam diyorsan ben de bir daha Gigabyte almam diyorum
  • Hocam zaten öyle fazla oc yapamam. Ramleri 1600mhz görmezse 1600 e çıkartacağım cl6 yapacağım. işlemciyi de 4ghz yapacağım. basit değerler deniyor bunlar için.

asıl oc yi ekran kartına yapacağım. bütün bi günümü o karta oc için uğraşmayı düşünüyorum her mhz değerlerinde tek tek oyunlara girip fps ölçeceğim en stabil ve hızlı hale geldiğinde hep öyle kullanacağım.

Oyunlar için en önemli parça ekran kartı olduğu için en fazla oc ile uğraşacağım parça da bu olur doğal olarak.
  • O kadar takılma şimdilik. Zaten her oyunu rahat 40,50+ oynatır o sistem
  • o sisteme şimdilik oc çekmenin mantığı nedir allah aşkına ya?
  • Dante secimini yapti coktan, adam konuya ugramiyor bile ama bizimkiler hala sidik yarisinda. Ne diyelim Allah akil fikir versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 27 Aralık 2009; 16:19:26 >
  • Arkadaşlar Türkiyeye gelme işleriyle uğraştım bütün gün telaş koşuşturmaca vs. 30 saattir uykusuzum. 2-3 güne topluyorum sistemi aksilik olmazsa.

Şimdi şu ses kartı konusuna değineyim. X-fi ses kartının driverları sorun mu çıkarıyor win7'de? Ne yapacağız öyleyse?

Harddisk konusunda Bethrezen'in söylediği modele de bakacağım, ama seagate'e de sıcak bakıyorum pek sorun yaşayan olmuyor genelde bu markayla, ama WD nin son modelinde bile sorun yaşayanları görüyorum, kararsızım Wd konusunda o yüzden.

Diğer parçalar artık kesin. Yukarıda @High Woltage arkadaşın önerdiği kasalara da baktım ama benim için şekil de biraz önemli. Bir de yan panelde dev bir fan olması önemli ekran kartına etki etmesi açısından.Büyük ihtimalle Dark Racer'ı alacağım. OCZ güç kaynağı zaten kaliteli bir marka diye biliyorum. 600W'da olunca ekran kartı için de epey yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

• quote:

Arkadaşlar Türkiyeye gelme işleriyle uğraştım bütün gün telaş koşuşturmaca vs. 30 saattir uykusuzum. 2-3 güne topluyorum sistemi aksilik olmazsa.

Şimdi şu ses kartı konusuna değineyim. X-fi ses kartının driverları sorun mu çıkarıyor win7'de? Ne yapacağız öyleyse?

Harddisk konusunda Bethrezen'in söylediği modele de bakacağım, ama seagate'e de sıcak bakıyorum pek sorun yaşayan olmuyor genelde bu markayla, ama WD nin son modelinde bile sorun yaşayanları görüyorum, kararsızım Wd konusunda o yüzden.

Diğer parçalar artık kesin. Yukarıda @High Woltage arkadaşın önerdiği kasalara da baktım ama benim için şekil de biraz önemli. Bir de yan panelde dev bir fan olması önemli ekran kartına etki etmesi açısından.Büyük ihtimalle Dark Racer'ı alacağım. OCZ güç kaynağı zaten kaliteli bir marka diye biliyorum. 600W'da olunca ekran kartı için de epey yeterli gelecektir diye düşünüyorum.

Vista ve Win 7'de directsound destegi kaldirildigi icin ses kartinizin eax ozelligin kullanamazsiniz (seslerin ses kartinin islemcisi tarafindan islenmesi), ses cevirme isini de cpu yapmaktadir. Ses kartinizi sorunsuzca kullanabilirsiniz ama XP'deki ses kalitesini alamazsiniz sadece.

HDD konusunda kararsiz kalma, bu konuda sana bircok sekilde yardimci olmaya calistim ve alabilecegin en iyi bilesenleri onerdim hep. Samsung hdd de bu bilesenlerden biridir.

Dark Racer kasa eger OCZ psu ile alicaksaniz isinizi gorur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 27 Aralık 2009; 22:19:32 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.