Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: leop

bios flashlamaya fln gerek yok insanlara yanlis bilgi vermeyelim. msi afterburner tum 5870 ler ile basit bir sekilde kullaniliyor.

afterburner klasorunde MSIAfterburner.cfg adli dosyayi notepad ile ac.

EnableUnofficialOverclocking = 0 bunu 1 yap bitti.

sonra msi afterburneri ac gpu hizini 1000mhz yap 1.2v ile 1.25v arasinda bir deger yeterli 1000mhz icin. bunu furmark ile deneyerek bul 1.175v den basla artifact vermeyecek 1.2v civari.

kesinlikle artifact vermedigi voltajin 1 gidim ustune cikar voltaji ve sabitle. ben furmark disinda crysis ve gta4 u kullaniyorum stabiliteyi gormek icin.

ornek vermek gerekirse benim kartim 1.2v ile 1000mhz kusursuz furmark aliyor en kucuk artifact olmadan ama 2-3 saatlik gta4 surecinden sonra vpu recover olabiliyor.

gpu voltajini 1.225v yaptigimda ise fan hizi auto halde furmarktan tut gta4 e, crysisten tut aklina gelebilecek her oyunda kart tas gibi kusursuz. 5870 gercekten mukemmel bir kart ve cit cikarmiyor nerdeyse.

fan hizinida elleme autoda birak. kolay gelsin.

5850 ile 5870 arasindaki teknik farklilikar disinda (ayni mhz deki 5850 tam olarak 1000 vantage gpu puani eksik aliyor ayni mhzdeki 5870 ten) en buyuk fark burda cikiyor iste.

5850 yi de 1000mhz yapabiliyorsunuz ama fan hizini koklemek gerekiyor. 5870 icin ise 1000mhz gpu basit bir islem fan hizini ellemeye gerek yok.

Guzel kardesim ne yanlis bilgisi?

Ben bu yontemi buldum ve paylastim siz daha zahmetsiz bir yontem bulmussunuz bu yuzden tesekkur ederim. Bios flashlama yontemi de bir cozum ama sizin yonteminiz karsisinda oldukca zahmetli.

Lutfen yanlis bilgilendirmeyin tarzi ithamlar kullanmayin, yapicagim ensoy sey budur cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 9 Ocak 2010; 16:47:06 >

• Sertan bey sizin postunuzu okuyan birisi icin 5870 i overclocklamanin yolu 5870 e bios atmak olucak. Bu yazdiginiz cumleden bu anlam cikiyor.

quote:

Yani kisaca ekran kartinin biosunu flashlaman gerekiyor

benim dedigim yontem 5870 e nasil overclock yapilir sorusunun cevabi yeni bir bilgi de degil size ters bir sey de soylemedim alinmaniz yersiz bence.

Rahatsiz olduysaniz o postumdaki ilk cumleyi sileyim sizin quotation dan olusan mesajinizi sildikten sonra tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 9 Ocak 2010; 19:58:42 >

Orijinalden alıntı: leop

Sertan bey sizin postunuzu okuyan birisi icin 5870 i overclocklamanin yolu 5870 e bios atmak olucak. Bu yazdiginiz cumleden bu anlam cikiyor.

quote:

Yani kisaca ekran kartinin biosunu flashlaman gerekiyor

benim dedigim yontem 5870 e nasil overclock yapilir sorusunun cevabi yeni bir bilgi de degil size ters bir sey de soylemedim alinmaniz yersiz bence.

Rahatsiz olduysaniz o postumdaki ilk cumleyi sileyim sizin quotation dan olusan mesajinizi sildikten sonra tabii ki.

Rahatsiz olunacak bir durum yok, mesajiniz kalabilir.

Yanlis bigilendirme genelde kullanicilar tarafindan olmayan bir seyin varmis gibi gosterilmesi olarak algilanir. Bir onceki mesajimda da demistim zaten sizin yonteminiz cok daha zahmetsizce, ben olsam bende sizin yonteminiz kullanirim ama bu bios flashlamanin ise yaramadigi anlamina gelmemeli.

Konuda suan oc limitini kaldirmak icin 2 yontem sunulmus durumda. Sizin yonteminiz ve bios flashlama yontemi. Kullanicialrin hangi yontemi uygulayacaklari kendi bilecekleri istir, ben sadece paylasimda bulundum.

Saygilarimla

• @bethrezen ve leop çok teşekkürler. Şu msi afterbuner ile yapmayı deneyeyim ben çünkü bios işi elimde kalır benim garantilik olur kart sonra :)

Bakıyorum şimdi, voltaj arttıracağım umrım dediğiniz gibi sorun çıkmaz

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • Cikmayacak sorun filan merak etme furmark ile artifact vermedigi voltajin bir kademe ustune sabitle, furmark ve oyunlarda stabiliteden emin olduktan sonra alttaki profile lerden birine kaydet oyuna girmeden once de profili aktive et cillop gibi olsun.

istersen oyuna girerken profili kendi aktive etmesini veya fan hizlarini kendin istedigin gibi ayarlamasini vs vs cesitli kombinasyonlarda yapabilirsin kolay gelsin.

5870 o kadar klas bir kart ki az voltajdan veya yuksek mhz yuzunden sorun ciksa bile vpu recover sayesinde 4 5 sn icinde kart default hizlarda windows en son biraktigin halde duruyor olucak..

1.2v ile 1000/1300 en son mesaj attığımdan beri Crysis oynadım bu hızlarda, en ufak sorun çıkmazken performans bariz şekilde arttı. Frps ile ölçmedim ama default hızlarda kartın zorlanır gbi olduğu bir haritaya girdim özellikle, yağ gibi aktı oyun bu hızlarda. Kart şimdi kendini gösterdi.

1000/1300 ün üzerine çıkmaya gerek yok değil mi? Şeytan diyor 1.25v ile 1000/1325 falan yap.

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • ramlerin 1300mhz kaldirmiyor olabilir 5bin serisinde ramleri ne kadar abartirsan abart goruntude hata goremezsin sadece performans azalir.

ramleri yavas yavas 10 ar 10 ar arttirip performansin dustugu noktayi yakalaman lazim. bu benim 5870 imde 1285mhz mesela.

1000mhz 1.2v ile tas gibiyse mukemmel ama daha uzun test etmek lazim sen garanti olsun diye 1.215v fln ver.

ilk postumda da dedigim gibi benimde kartim 1.2v de kusursuz calisiyor gibi gozukuyor ama 3 4 saat devamli oyundan sonra vpu recover yapiyor. 1.225v ile sorunsuz.
  • Hocam şimdilik bu değerlerde kalsın, ben birazdan stalker clear sky veya dragon age e girerim zaten, başladım mı 3-4 saat çıkmıyorum oyunlardan. sorun olursa dediğin gibi yapayım. olmazsa boşa voltaj vermeye gerek yok sanırım.

şimdi fraps açıp dediğin ram performansını test edeceğim. 1250'den başlayayım bakalım.

dediğin profil olayını da yaptım, oyun açtığımda otomatik olarak oc li değerlere çıkıyor, masaüstüne dönünce default hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 9 Ocak 2010; 21:25:06 >

• Ya sorun oldu hocam tekrar

1.2v ile 1000/1300 güzl gidiyordu sonradan artifact verip kitlenmeye başladı. 1.25v yaptım yine değişen bişey olmadı. 1.29v a bile çıktım yine kitleniyor. 950/1300 denedim 1.23v ile arada bir kitleniyor hala nadiren. neden böyle yapıyor bu? hadi 1000/1300 olmasın da 940/1300 olsun dedim 1.23v ile şimdilik sorun yok. ama neden 1000/1300 yapamıyorum? :S

Şimdi arma 2'yi kuruyorum. Crysis kadar sistem zorlayan diğer oyun. fps sonuçlarına bakıcam 940/1300 ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 10 Ocak 2010; 14:02:04 >

• Arma 2 nin performansı pek iyi değil yav 40-50 fps lerde dolanıyor. ama sık ağaçlı efektli anlarda 30 lardayım. Optimizasyon sorunu diye buna derim ben, oyunda grafikler hiç öyle uçuk değil, ama fps yerlerde. sildim gitti

Arkadaşlar şu yukarıdaki sorum hakkında bi fikri olan var mı bu arada?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.