Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dante

Anladım arkadaşlar şimdilik 500gb alacağım fazla para vermek istemiyorum harddisk için. 500gb yeterli olur benim için, arşiv yapmıyorum öyle. Ses kartı da onboard olsun artık ne yapalım.

Windows 7 gibi bir işletim sistemi neden böyle saçma bir soruna sahip anlamadım. :) Sistemi bugün sipariş geçmeyi düşünüyorum aksilik olmazsa. 2-3güne gelir umarım.

İşlemci, anakart, ram, kasa ve dvd sürücüyü nova bilgisayardan, ekran kartını eksenden, hdd yi de sanalmarketim'den alacağım. bulduğum en iyi uygun fiyatlar bu şekilde oldu. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Amaaa bir soruyla daha karşınızdayım Şimdi kardeşimin bilgisayarına Windows 7 kurdum yeni sisteme şimdiden alışmak için. Şimdi bu Win7, ekran kartı sürücüsünü de otomatik kuruyor. HD5870 gelince 9.12 catalyst kuracağım tabii, ama daha windows kurulurken bir sürücü kurduğu için, 9.12 yi yüklemeden önce (ve anakart sürücüleri için de bu sorum geçerli aslında) windows'tan sürücüleri kaldırmalı mıyım? Yoksa üzerine mi kurayım? Çünkü ne kadar kaldırmayı denesem de açılırken yine sürücü kurulu açılıyor Win7. Hiç sürücü kaldırmadan mı kuruyoruz yeni sürücüleri?

Ayrıca birkaç oyunda sorun yaşadım (Torchlight ve Cod Waw). Bu Win7'de hep oyun sorunları oluyor mu? Malum oyun için alıyoruz bilgisayarı. Çıldırtmaz umarım.

Bitmedi hocam senin sorularda al artik makinayi

Saka bir yana gene yardimci olalim.

Win7 kurdugu suruculeri kaldirmaniza gerek yoktur zaten kaldiramazsiniz bu yuzden uzerine kurun ama 9.12 kurdunuz ve 9.13 cikinca 9.12'yi kaldirmaniz gerekiyor.

Win7 cok guzel bir isletim sistemi ama daha yeni. Win7 icin sp ciktigi zaman gececegim bende ama benim tavsiyem Vista x64 SP2 kurmaniz win7 oturana kadar. Simdi vista diye burun kivirmayin cunku o ilk cikan vistadan eser yok artik, sp2 ile cok gelisti vista ve oyunlarda suan icin win7 daha stabil diyebilirim.

• wın 7 tum oyunları sorunsuz oynarsınız ekran kartı ve tumsuruculerı kendı yukler sız uzerıne yenı drıver yukleyın hayırlı ugurlu olsun yenı bılgısayarınız
    ekleme
    wın 7 kurdugunu drıver yenı degıl sen yenı surucuyu uzerıne kuracaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 29 Aralık 2009; 19:15:53 >
  • @Mert AYAN bana iki işlemcinin fiyatını yazarmısın ? arada 10$ oynuyor sanırım

bilgisayarını baba parası ile almıyorsan ne demek istediğimi anlamışındır

buyrun 1333 hem intel hem amd anakart fiyatları

özellikleri birbirine yakın seçtim. (malesef amd anakartta 3x x16 pcix slotu var bunu görmezden gelmiş oldum)

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2580

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2494

43$ da burdan geçiyor

toplamda 53$+kdv pahalıya performansı çok yakın olan inteli tercih etmek sadece intel fanatikliği olur.

kolay gelsin.

bu arada 3. sayfa varmış 1. sayfaya göre yorum yaptık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnicaL -- 30 Aralık 2009; 0:34:30 >

• Anladım arkadaşlar tekrar teşekkürler. Bugün havale problemi yaşadım net üzerinden. Yarından itibaren kurtulacaksınız benden :P

Ama test falan koyarım Crysis'ten
  • quote:

Anladım arkadaşlar tekrar teşekkürler. Bugün havale problemi yaşadım net üzerinden. Yarından itibaren kurtulacaksınız benden :P

Ama test falan koyarım Crysis'ten

Bu kadar emege test koyma bak neler oluyor sonra

HDD icin hangi markada karar kildin? Samsung degilse bir tokat daha geliyor bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 29 Aralık 2009; 22:30:52 >

• HDD Samsung Spinpoint F3 500gb. Ama 16 mb cache i var 32mb liği bulamadım. Yok sanırım 500gb lar için 32mb. Umarım sorun olmaz.

Yarın geçiyorum siparişleri, cumartesi gününden önce gelmez sanırım. Bu arada ses kartını onboard yapmaya içim elvermedi en azından audigy value alıyorum şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Aralık 2009; 1:56:36 >
  • Arkadaşlar yav son dakika bişey takıldı aklımda. Team Xtreem diyor ki Core i serisi için en iyi ram seçimidir diyor.

Ama AMD için böyle değil mi demek bu şimdi. Gidip OCZ, Patriot veya Corsair alsam kaç yıl hapis yerim?

Team Xtreem iyimi diyor şimdi herkes? Hemfikirmiyiz arkadaşlar

100 liraya kadar daha arttırabiliyorum da, kaşıntı tuttu beni sanırım. Bakıyorum sisteme, oyun için işlemci en iyilerden, anakart da en iyilerden, ekran kartı da öyle, güç kaynağı da tam destek, kasa da tamamdır.

Ama şu ramlerde içim rahat olmalı mı? Sırf Team Xtreem hakkında hiç bilgim olmadığından soruyorum. Corsair mesela hep övülüyor falan ama Team Xtreem duymamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Aralık 2009; 2:26:37 >

• quote:

Arkadaşlar yav son dakika bişey takıldı aklımda. Team Xtreem diyor ki Core i serisi için en iyi ram seçimidir diyor.

Ama AMD için böyle değil mi demek bu şimdi. Gidip OCZ, Patriot veya Corsair alsam kaç yıl hapis yerim?

Team Xtreem iyimi diyor şimdi herkes? Hemfikirmiyiz arkadaşlar

100 liraya kadar daha arttırabiliyorum da, kaşıntı tuttu beni sanırım. Bakıyorum sisteme, oyun için işlemci en iyilerden, anakart da en iyilerden, ekran kartı da öyle, güç kaynağı da tam destek, kasa da tamamdır.

Ama şu ramlerde içim rahat olmalı mı? Sırf Team Xtreem hakkında hiç bilgim olmadığından soruyorum. Corsair mesela hep övülüyor falan ama Team Xtreem duymamıştım.

Bende yeni amd sistem topluyorum ramler benimde kafami cok karistirmisti. 2 turlu ddr3 ram var. AMD ile test edilmis ve uyumlu ve Intel ile test edilmis ve uyumlu. Hatta bazi ramlerde ozellikle core i5 ve i7 icin ozellikle uretilmis tarzi ibareler var. Ben bu yuzden Patriot un AM3 sistemi ile test edilmis ramini aldim (yurtdisi) herhangi bir uyumluluk sorunu olmamasi icin. Bu demek degil ki intel ile test edilen AMD de calismaycak ama insan emin olamiyor tabi.

Team Xtreem markasini ben hic duymadim, alisverislerimi ozellikle newegg'ten yaaprim ama orda da bu rame rastlamadim. Kullanan arkadaslar varsa daha iyi yorum yapabilirler.

• Anladım hocam yarına kadar bekleyeceğim zaten almak için, bu arada bi araştırayım nette. OCZ mi Patriot mu Team Xtreem mi sorunsalı başladı şimdi :)

Bu arada HDD konusunda ne diyorsun? 500gb 32mb cache li mi almalıyım sence? Bualamadım hiçbi yerde. Spinpoint F3 ün 500gb versiyonları sadece iki sitede bulabildim onlar da 16 mb cache.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Aralık 2009; 4:39:32 >
  • tavsiyem gigabyte alma..eski bir gigabyte ve yeni ASUS kullancısı olarak asus al hocam..bana güven..

kral : ASUS M4A79T DELUXE DDR3..

EĞER DDR2 KULLANACAKASAN : M4A79
  • Ya aslında alsam onu da alırım ama ne bileyim çok pahalı be arkadaşlar. Bir anakarta o parayı vermeye içim acıyacak. Oyunları o denli etkileyecek bir gelişme olur mu Asus bilmemne deluxe alsam?

Bide şu ramleri ne yapalım yav?
  • Ultra seviye O/C ile uğraşmayacaksın bildiğim kadarıyla. Bu yüzden yazdığın ramlerin tamamı sana fazla fazla yetecektir, arada bir fark göremezsin.

Yine de bilgi edinmek için şu linke göz atabilirsin (son sayfada genel bir sonuç yazısı var):

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1267&pageID=4773
  • Teşekkürler tavsiyeler için.

Sistem sonunda 3 farklı siteden alındı. Hadi iyisiniz kurtuldunuz benden

AMD Phenom 2 x4 965 Black Edition
    Gigabyte 790FXT-UD5P
    Team Xtreem 2*2 GB 1600mhz CL7 Ram
    ATI Radeon HIS HD5870
    Dark Racer Kasa OCZ 600W PSU ile
    DVD Yazıcı falan filan
    Audigy Value Ses kartı
    Samsung SP F3 500GB HDD
    falan filan bitti galiba bu kadardı

fena içeri göçtüm yalnız. Bethrezen hep senin yüzünden

O değilde şu Crysis denen illet bu sistemde de kasarsa herşeyi bırakıp gidip afganistana yerleşeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Aralık 2009; 13:05:30 >

• Kullanacağın çözünürlüğe göre kasmasını istedikten sonra o sistemde de kasıldığı yerler olur.

Hayırlı olsun sistemin. PC'ye kesin dönüş mü yaptın, yoksa konsol yanına ek olarak mı aldın?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Teşekkürler PC ye geçiş yaptım tamamen. Tüm sebebi Diablo 3 oldu. D3 gelene kadar diğer RPG lerle zaman geçireceğim. Konsoldaki oyunlar basit ve sade gelmeye başladı hem grafik hem içerik olarak.

Valla testlere göre 1920*1080'de 4xaa ile very high 40 FPS alınıyormuş Crysiste. Ben şimdilik 1440*900 oynayacağım monitör gereği, 50+ verir umarım.
  • 40 FPS oyun içindeki ortalama frame değeri sayılır. Yani yer yer 30'u görebilir ama yine de sorun çıkarmaz. Kaldı ki senin oynayacağın çözünürlükte zaten oldukça akıcı oynarsın oyunu.

Sana ilk oyun tavsiyem de Dragon Age olsun o zaman. Konsolda oynayıp bitirmiş olsan bile PC'de de denemeni öneririm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Diablo 3'ü bekliyorsan titan quest oynamanı tavsiye ederim eğer denemediysen.
  • Titan Quest bitireli çok oldu konsoldan da önceki sistemde oynamıştım. Diablo tadı alamadım pek. Başlarda iyiydi ama sonra tekdüze gitti. Torchlight oynuyorum şu an, harika olmuş bence. Diablo tadı da var ve D3 ün videolarındaki atmosfere de çok benziyor. Şiddetle öneririm oynamayan Diablo fanlarına.

Dragon Age'i edindim, yeni PC'yi bekliyor HDD'de :) Ama önce şu Crysis'in altından girip üstünden çıkmak lazım, grafik modlarını falan şimdiden edindim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Aralık 2009; 14:59:04 >
  • quote:

Teşekkürler tavsiyeler için.

Sistem sonunda 3 farklı siteden alındı. Hadi iyisiniz kurtuldunuz benden

AMD Phenom 2 x4 965 Black Edition
    Gigabyte 790FXT-UD5P
    Team Xtreem 2*2 GB 1600mhz CL7 Ram
    ATI Radeon HIS HD5870
    Dark Racer Kasa OCZ 600W PSU ile
    DVD Yazıcı falan filan
    Audigy Value Ses kartı
    Samsung SP F3 500GB HDD
    falan filan bitti galiba bu kadardı

fena içeri göçtüm yalnız. Bethrezen hep senin yüzünden

O değilde şu Crysis denen illet bu sistemde de kasarsa herşeyi bırakıp gidip afganistana yerleşeceğim.

Aglamak istiyorum

O kadar ugras sonucunda alabildin, hayirli olsun ve iyi gunlerde kullanin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.