Şimdi Ara

SAMSUNG, SEAGATE, WD vs. 500GB HDD TESTLERİNİZ LAZIM - ALINDI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

500GB SATA2 HDD almayı düşünüyorum.
    marka ve modele karar vermek için test verilerine ihtiyacım var.

elinde bu kapasitede hdd olan HDTune 2.55 ile bir benchmark yapıp burada paylaşırsa çok memnun olurum.

bunun yanında kullanılan hdd'nin tam modeli, işletim sistemi de ilave edin lüften...

yazmayı unutmuştum sadece dahili HDD söz konusu.

zaman ayıranlara şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 22 Aralık 2009; 23:00:32 >

• Western digital alman akıllıca olur. Seagate'in daha yüksek performans verdiği alanlar var ama erişim zamanı kötü ve garantisi daha kısa.
  • Forumu ararsanız, benim basit bir mukayesem vardı. WD CB 500gb ile Seagate 7200.12 500GB arasında. Bulursam bende eklerim, çok iş görmez ama yoktan iyidir.
  • 1 TB WD Black Amd SB750

2 x 500 gb WD Black Raid Test Amd SB750

640GB Seagate AS X2 Raid0 Hd tune Testleri

320 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB ST3320613AS 7200.11 X4 RAİD 0 Testi

Bir çok diski raid ve tekli olarakda kullandım, buldukça eklerim umarım yardımı dokunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTalyCL -- 17 Aralık 2009; 14:54:54 >

• çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. aynen devam.
    karşılaştırma açısından benin için 500GB hdd ler özellikle önemli.

@ViTalyCL
    dostum şu an için raid düşünmüyorum ama değerler harika.
    bunlar adama SSD'yi hayatta aratmaz...
  • 500 Gb Seagate 7200.11 t , 500 Gb WD Black , 500 GB Seagate 7200.12 , 250 Gb Seagate 410AS Ve son olarakda Samsung 1 Tb F1 De kullanıp Testlerini bir yere kaydetmiştim fakat bulamadım bir türlü,Bulunca Seninde işini göreceğine eminim ve diğer diskleri almayı düşünen arkadaslar icin iyi bir data olucaktır.
  • SEAGATE ST3500418AS 500GB 16MB NCQ SATA2 7200

XP - Home Edition SP2 32-Bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 17 Aralık 2009; 16:46:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sabit disk referanslarım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung HD753LJ Spinpoint F1 750GB 32MB NCQ SATA2 7200Rpm

Vista Home Premium x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 17 Aralık 2009; 13:53:39 >
  • Hocam elimde istediğiniz türden bir disk yok, fikir verme amaçlı. Yalnız şunu diyeyim, kesinlikle Raid düşünün.

(X38 ICH9R)

Seagate ST3250410AS 250GB x2 Raid 0 (500GB)

Seagate 3320613AS 320GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 17 Aralık 2009; 17:20:32 >

• Seagate hdd'lerin son zamanlarindaki sorunlarindan dolayi, raid yapilacaksa eski bir seagate kullanicisi olarak kesinlikle seagate onermiyorum.

Ustelik raid-0 duzeninde tek bir hdd'nin arizalanmasi demek butun bilgilerin gitmesi demektir.
  • Raid-0 konusunda Bethrezen arkadaşımıza katılıyorum.
    ayrıca her nekadar Raid-0 performanslı olsa da seneye sistem diski olarak kullanmak üzere SSD almayı planlıyorum.
    bu yüzden aklımda şu an için tek bir 500GB SATA hdd almak var.
    ikiye bölüp küçük bölümünü sistem büyük bölümünü de depo olarak kullanacam.
    sistem için SSD alınca seneye tekrar tek bölüm yapıp tüm 500GB alanı depo olarak kullanacam.

dolayısıyla 500GB'lık kapasitenin yanısıra önümüzdeki 6-8ay süresince sistem diski olarak iyi performans da göstermesi lazım.
    doğal olarak zaten insanın aklına Seagate, Samsung ve WD geliyor ve üçününde güncel 500GB SATA modelleri var.
    işte benim esas ilgimi çeken nokta bunların performansı, eksileri ver artıları...

şu an sisteminde bu disklerden birini kullananlar birkaç dakikasını ayırıp bir test yapıversinler.
    hem bana hemde disk almak isteyen herkese çok büyük yardımı dokunur...

şimdiden zaman ayıran herkese teşekkür ediyorum...

• http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=4145993

Bende bu aralar araştırdım. Samsun f3 HD502HJ fiyat performansta çok iyi. Düşün bence
  • Seagate 500gb 7200.12 kullanan arkadaşlara sorum: Sistem kapanırken 2-3 defa tık tık diye kafa vurma sesi gelmesi normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Seagate 500gb 7200.12 kullanan arkadaşlara sorum: Sistem kapanırken 2-3 defa tık tık diye kafa vurma sesi gelmesi normal mi?

Seagate kullanmiyorum ama o tarz bir sesin gelmesi normal degil bana gore. Bircok hdd elimden gecti ama o tarz bir sese rastlamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Seagate 500gb 7200.12 kullanan arkadaşlara sorum: Sistem kapanırken 2-3 defa tık tık diye kafa vurma sesi gelmesi normal mi?

18AS'dan bahsediyorsan, bende öyle bir sorun yok.
  • En ufak sorun yapmadı ama kapanırken tıklatıyor. Forumu varsa bakıcam.
  • mete can bende 640gb seagate barracuda vardı açarken kafa vuruyordu 1-2 defa bu sayı 7-8'e çıktı arada sistem açıkken vuruyordu yine servise gönderdim yerine arena'dan Samsung HD753LJ Spinpoint F1 750GB 32MB NCQ SATA2 7200Rpm hard disk geldi iyi oldu aslında ama samsung'da gelenekmidir bu ha bire tıkır tıkır ses geliyor seagate'da kafa vurma dışında tık yoktu
  • Evet bende de eski bir 250gb var samsung, tıkır tıkır çalışıyor
  • Sıralı okuma tam anlamıyla gerçek testleri yansıtmıyor. Bu yüzden rastgele okuma/yazma sonuçları da ekliyorum. Disk Wd 500gb black. Başarım olarak üst düzey fakat samsung ve seagate 7200.12 lere göre biraz sesli çalışıyor.

• değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar.

bir taraftan yabancı site testlerini de araştırmamdan dolayı yavaş yavaş durum netleşmeye başladı.
    sizlerin de verdiği bilgiler doğrultusuda uygun modelleri sınırlamaya çalışıyorum.

benim ihtiyaçlarımdan yola çıkarak sanırım benim için en ilgi çekici modeller şunlar olacak.

Seagate Barracuda ST3500410AS 500GB 16MB NCQ SATA2 7200.12
    Seagate Barracuda ST3500418AS 500GB 16MB NCQ SATA2 7200.12

ve

Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB 16MB NCQ SATA2 7200

WD modeli üzerinde durmamamın nedeni ilerde bu HDD'yi depo olarak kullanmak istemem.
    performans olarak ilk tercih olabilir şu an fakat depo olarak sesli çalışması dezavantaj olur uzun vadede.

Seagate ST3500410AS ve ST3500418AS modelleri arasında tercih sebebi olabilecek kadar önemli bir fark var mı arkadaşlar?
    var mı bu konuda detaylı bilgisi olan?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.