Şimdi Ara

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
1
Favori
11.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pardon 620 lira falan tutuyormuş ama sıfır işte

790FX altı yonga setiyle tam performans olmaz mı? Haydaa o zaman ben Gigabyte 790FXT UD5P seçimime geri mi dönsem?

Ya bu tam performans alamazsın dediğiniz şey, oyunlarda yer yer 1-2 fps daha düşük olması falansa boşa uğraştırmayın, iki mhz fazla OC yaparım o FPS yi geri alırım ben ekran kartıyla. Boşuna 5870 almıyoruz 5850 veya diğerleri varken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Aralık 2009; 10:19:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Pardon 620 lira falan tutuyormuş ama sıfır işte

790FX altı yonga setiyle tam performans olmaz mı? Haydaa o zaman ben Gigabyte 790FXT UD5P seçimime geri mi dönsem?

Ya bu tam performans alamazsın dediğiniz şey, oyunlarda yer yer 1-2 fps daha düşük olması falansa boşa uğraştırmayın, iki mhz fazla OC yaparım o FPS yi geri alırım ben ekran kartıyla. Boşuna 5870 almıyoruz 5850 veya diğerleri varken.

Bahsettiğim işlemci çekirdek hızlarına overclock değil, HT ve NB hızlarına overclock ki onlar işlemci çekirdek hızından çok daha fazla etki ediyor bilgisayarın hızına

• Hocam HT NB falan bilmiyorum ben. Tam performans olmaz dediğin şeyi oyunlara yansıtıp söylesen daha iyi anlasam. Loading ekranı daha mı uzun sürer, yoksa 1-2 fps az mı olur yer yer, yoksa başka bişey mi?

Masaüstünde tam performans olup olmamasıyla ilgilenmiyorum. Zaten bi nete gireceğim HD film izleyeceğim msn müzik vs. en fazla bu. Zaten oyunları full oynatan sistem bu saydıklarımı yer yutar. Tam performans olup olmamasıyla bi alakası yok ki bunun. msn 5 saniye geç açılsın nolcak :)

Yani demek istediğim, öyle benchmark falan yapacak biri değilim, kurmayacağım bile o programları PC ye. Kaç puan almış, kaç milisaniyede tamamlamış, gece bar çıkışında kimlerle kameralara yakalanmış falan umrumda değil bunlar
  • oyun amaçlı sistem toplayacaksanız AMD daha akıllıca bir seçim olacaktır.

AMD Phenom II X4 oyunlarda i7'den bile iyi başarım gösterebiliyor. Forumda işlemci bölümünde karşılaştırma örnekleri mevcut.

Heleki benchmark tutkunu da değilseniz AMD iyice önplana çıkıyor.
  • ASUS M4A785TD-V EVO + AMD Phenom II X4 965BE(C3) ikilisini almanızı tavsiye ederim.Anakarta gereksiz yere daha fazla vermeyin.OC konusunda da yarı yolda bırakacak bir anakart değil.
  • amd x4 925 + asus m4a785td-v evo öneririm f/p sistemi olur
  • Aynı hızda ki 965, i5'i asla gecemiyor.

+ i5 overclock potansiyeli fazla.
    + daha az güç tüketiyor.

* INTEL i5 750 2.66 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
    * GIGABYTE P55-UD3R, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX

90 YTL'lik bir soğutma ile günlük kullandıgım değerlerden bir test koyayım, cpu skoruna bakın.

AMD Phenom 2 X4 965 BE & HD5870 Oyun Sistemi (Crysis performansı eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Aralık 2009; 13:17:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Aynı hızda ki 965, i5'i asla gecemiyor.

+ daha az güç tüketiyor.

Çekirdek, QPI-HT, NB ve Bellek hızlarını aynı değerlere çekip öyle kapıştıralım istersen ne dersin İş işlemcide mi chipsette mi öğrenirsin sen de

Bir de artık tarihi eser olmuş XP'yi bırakıp Windows 7 Ultimate x64'de sadece 2 CPU testini seçerek yapıp sonucu koyar mısın Artık XP'de 3D MARK 2006'nın Windows Vista ve Windows 7'ye göre +1Kdan fazla puan verdiğini bilmeyen yoktur sanırım Güç tüketimine gelince yanıldığını söyleyebilirim, özellikle overclock altında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 26 Aralık 2009; 13:24:56 >

• İ5 VE P55 UD 3 öneririm.

AMD daha fazla ısınıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

quote:

Aynı hızda ki 965, i5'i asla gecemiyor.

+ daha az güç tüketiyor.

Çekirdek, QPI-HT, NB ve Bellek hızlarını aynı değerlere çekip öyle kapıştıralım istersen ne dersin İş işlemcide mi chipsette mi öğrenirsin sen de

Bir de artık tarihi eser olmuş XP'yi bırakıp Windows 7 Ultimate x64'de sadece 2 CPU testini seçerek yapıp sonucu koyar mısın Artık XP'de 3D MARK 2006'nın Windows Vista ve Windows 7'ye göre +1Kdan fazla puan verdiğini bilmeyen yoktur sanırım Güç tüketimine gelince yanıldığını söyleyebilirim, özellikle overclock altında

Neden daha performanslı xp'yi bırakıp sacma sapan görsel ögelerle doldurulmus xp'Ye göre daha az 3rd program destekleyen bir işletim sistemine geceyim? Düşük performanslı işletim sistemini kullanan adam bana niye performanslısını kullanıyor diyor hey allam ya...

+1k filanda yok +400 var.

• Para sorun degilse AMD icin alinabilecek en iyi anakart Asus Crosshair Formula III'tur. Ama acikca soyluyorum bu kadar para vermek gereksiz. Size daha onceden de soyledigim gibi secmis oldugunuz anakart isinizi gorecektir yada 790GX cipsetli bir anakart alabilirsiniz.

OYUN icin i5 oneren ve AMD daha fazla isniyor diyen arkadaslari Allah'a havale ediyorum artik
  • diğer uygulamaları bilmem ama oyun için Phenom II 'leri i7 lerle karşılaştırın i5'lerle değil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36161271/tm.htm
  • Konuyu kisisel tartismaya cevirmissiniz. En azindan baskasinin actigi konulara saygili olun. Tartismak isteyen baska konu acabilir.

@Mert AYAN

XP daha performansli olabilir ama XP kullaninca dx10-11 gibi ozelliklerden faydalanamiyacaksiniz. Burda belirleyici faktor XP icin 4gb ve ustu ram kullanmaktan, dx10 ve dx11'den, Vista ve Win7'nin gorselliginden feragat edilip edilmeyecegi. Bu tercih kullaniciyi ilgilendiren bir tercihtir ve herkesin tercihine saygi duymak gerekir. Ben sahsen halen Vista x64 SP2 kullanyorum ve oldukca da memnunum. Bir baskasi XP kullaniyorsa nedne kullaniyorsun demem, kisisel tercihtir.
  • Ben, iki işlemci de aynı saat hızlarına getirilsin, o şekilde test yapılsın denmesine karşıyım.

Her iki taraf da hava soğutmayla ne kadar oc yapabiliyorsa yapsın ve everest memory okuma değerlerini de paylaşsın.

Her iki taraf da aynı işletim sistemini kullanmalı tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 26 Aralık 2009; 18:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Ben, iki işlemci de aynı saat hızlarına getirilsin, o şekilde test yapılsın denmesine karşıyım.

Her iki taraf da hava soğutmayla ne kadar oc yapabiliyorsa yapsın ve everest memory okuma değerlerini de paylaşsın.

rem ile cpu nun ne alakası var bende osuruktan cl9 1600mhz hi-level remler var adamda 1800mhz de cl7 calısan remler var lütfen biraz mantıklı yorumlar yapın.
  • quote:

quote:

Ben, iki işlemci de aynı saat hızlarına getirilsin, o şekilde test yapılsın denmesine karşıyım.

rem ile cpu nun ne alakası var bende osuruktan cl9 1600mhz hi-level remler var adamda 1800mhz de cl7 calısan remler var lütfen biraz mantıklı yorumlar yapın.

hocam sende 1600 mhz ramler olduğunu hesaba katmadım. Kusura bakma. Eğer sende de o ramlerden olsaydı, hangi platformun bantgenişliği daha fazla bunu da testlerle görmüş ve kesinleştirmiş olurduk.

Sanırım her iki işlemci de 4000 mhz dolaylarında oc oluyor hava soğutmayla. Bu değerlere ulaşınca da amd'nin intel karşısında şansı kalmıyor diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 26 Aralık 2009; 18:25:51 >

• quote:

quote:

quote:

hocam sende 1600 mhz ramler olduğunu hesaba katmadım. Kusura bakma. Eğer sende de o ramlerden olsaydı, hangi platformun bantgenişliği daha fazla bunu da testlerle görmüş ve kesinleştirmiş olurduk.

Sanırım her iki işlemci de 4000 mhz dolaylarında oc oluyor hava soğutmayla. Bu değerlere ulaşınca da amd'nin intel karşısında şansı kalmıyor diye düşünüyorum.

i5 750, p55-ud3r gibi bir giriş seviyesi p55 anakartıyla 5300mhz'de stabil kullanılabiliyor.

http://forums.tweaktown.com/f19/overclocking-gigabyte-ga-p55-ud3r-excellent-34835/

• Hava soğutmayla 5300 mhz mi oluyor?
  • quote:

Hava soğutmayla 5300 mhz mi oluyor?

ln2 ama sonucta stabil işlemci.

2 türlü stabilite vardır teki

işlemcinin takozlugundan kaynaklanan stabilite sorunu

öbürü

sıcaklıgın fazla olmasından kaynaklanan stabilite sorunu
  • ln2 bence pek sağlıklı fikir vermiyor.

Hava soğutmayla her iki işlemci nereye kadar çıkıyorsa çıksın. Sonra testler yapılsın. Ak g.t kara g.t ortaya çıksın.

İkinizin de anakartı kaliteli. Sendeki ramlerin hızı onunkine göre daha düşük. Ama buna rağmen cpu scorun yüksek çıkmış.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.