Şimdi Ara

AMD'nin yeni tepe yöneticisi Lisa Su oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Foxbat

Lisa Su, Read'evnazaran daha usta bir yönetici tamam ama bu çok damdan düşer gibi oldu. Dün baktım amd hisseleri tepe Taklak olmuş çünkü beklenen bir haber değildi.
    Bu arada yeni CEO dün ilk açıklamasını yapmış. "Artık ürünler gecikmeyecek ve takvime uygun çıkacak" demiş. Umarım dediğini yapar. Bu asyalılardan çok disiplinli idareci çıkar. Bakalım amd'yi adam edebilecek mi?

Samsung' un işlemcileri üretmesi ve tepe yöneticisi değişimi umarım AMD' de bir şeyleri baştan aşağı yola sokmaya yarar.
  • En azından durumu biraz sorgulayan birini görmek iyi oldu. Genele bakıyorum da büyük gazla gelen Rody Read niye böyle yangından mal kaçırır gibi bırakıp gitti diye soran olmamış.

Neyse ben yazmayayım, sonra firma fanatikleri sinir krizi geçiriyor. Zaten gelecek hafta anlaşılacak durum.

Ama şunu ekleyeyim; AMD'nin firma tarihinde ilk kez, istifasının istenmesine fırsat vermeden görevinden ayrılan bir CEO görmüş olduk. Adam gerçekten akıllıymış. Belki de Dirk Meyer ayrılığındaki kötü imajı tekrarlamamak için arka plânda anlaşarak bu karara gidilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 10 Ekim 2014; 12:10:26 >
  • AMD'ye yeni renk geldi, umarım şirketi eskisinden daha iyi yapar.
  • Lisa su mu bilmeyiz iyi işler yapıcaksa başımızın tacı
  • Ne Lisa Su yazmışsın Erdi abi. İsmini ezberledim bilinç altıma yerleşti kadın rüyama girecek.

• M@U kullanıcısına yanıt
    İlginç; en önemli haberlerden birinin bu denli es geçilmesine şaşırdım. Bu haberi iyi okuyan ve anlayan tek kişi M@U olmuş ki şaşırmadım buna Gelecek hafta 3. çeyrek rakamları açıklanacak bu yüzden bu ''şutlanma'' bir tesadüf değil altında neler olduğunu gelecek hafta göreceğiz... Rory Read ve Dr. Lisa Su değişiminin ardından hisse senetleri iyice dibe çakıldı tepki alımları geldikten sonra biraz durulur gibi olsa da bugün de oklar aşağı yönde ilerliyor bu da bir diğer önemli detay..

AMD'de yıllardır işler yolunda gitmiyor cpu pazarında rakibinin birkaç nesil gerisinde olması yüzünden Intel performans bazlı radikal gelişimi bırakmış durumda sembolik rakamlarla ilerliyor artık ve gpu pazarında da aynı doğrultuda ilerleyen bir süreci yaşamakta olmalarını hesaba katınca kara bulutların firmanın üzerinde dolaşmayı bırakıp hanedanlık kurduğunu söyleyebiliriz.

Zaman makinesi icat edip geçmişteki hatalarını ortadan kaldırmadıkları sürece yapabilecekleri pek fazla şey yok. İşe teknik yönden herkesin bildiği detayları tekrardan dile getirip konuya o şekilde bakmayı bir kenara itip ekonomik açıdan çok basit bir şekilde özet yapacak olursak; onca işten çıkarmalar, kemerlerin bu denli sıkılması gibi tasarruf hamlelerinin yanı sıra konsol üreticilerine gpu sağlayan tek firma olmaları gibi bir gelişmeye rağmen son dönemdeki mevcut rakamlara baktığımızda maalesef artık pek de fazla alternatiflerinin kaldığını söyleyemiyoruz.

AMD'nin ekonomik anlamdaki konumuyla ve imkanlarıyla iki rakibini birden yakalaması imkansız, rekabetçi olması ise kar marjı düşük ürünlerle mümkün buna da günü kurtarmak diyebiliriz. İki daldan birini bırakıp tüm yatırımı diğerine aktarmaları gibi radikal kararlar almak zorunda kalabilirler ki en mantıklı hamle de bu olurdu zira elimizdeki tabloya başka bir reçete uygulamak zor. Yapmazlarsa bu gidişatın sonunda iki tarafı birden tamamen kaybetmeleri ya da iyice küçülmeleri söz konusu olacak onlar da bunun geç de olsa farkındalar ve 2012 sonrası gelen yeniden yapılandırmanın daha detaylandırılması gerektiğini gördüler diye düşünmekteyim...

AMD'nin yeni tepe yöneticisi Lisa Su oldu

• Lisa Su soğutma sağlar artık
  • Amd den üst üste haberler bakalım neler değişecek
  • Hadi bakalım AMD.

Bi atak yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

İlginç; en önemli haberlerden birinin bu denli es geçilmesine şaşırdım. Bu haberi iyi okuyan ve anlayan tek kişi M@U olmuş ki şaşırmadım buna Gelecek hafta 3. çeyrek rakamları açıklanacak bu yüzden bu ''şutlanma'' bir tesadüf değil altında neler olduğunu gelecek hafta göreceğiz... Rory Read ve Dr. Lisa Su değişiminin ardından hisse senetleri iyice dibe çakıldı tepki alımları geldikten sonra biraz durulur gibi olsa da bugün de oklar aşağı yönde ilerliyor bu da bir diğer önemli detay..

AMD'de yıllardır işler yolunda gitmiyor cpu pazarında rakibinin birkaç nesil gerisinde olması yüzünden Intel performans bazlı radikal gelişimi bırakmış durumda sembolik rakamlarla ilerliyor artık ve gpu pazarında da aynı doğrultuda ilerleyen bir süreci yaşamakta olmalarını hesaba katınca kara bulutların firmanın üzerinde dolaşmayı bırakıp hanedanlık kurduğunu söyleyebiliriz.

Zaman makinesi icat edip geçmişteki hatalarını ortadan kaldırmadıkları sürece yapabilecekleri pek fazla şey yok. İşe teknik yönden herkesin bildiği detayları tekrardan dile getirip konuya o şekilde bakmayı bir kenara itip ekonomik açıdan çok basit bir şekilde özet yapacak olursak; onca işten çıkarmalar, kemerlerin bu denli sıkılması gibi tasarruf hamlelerinin yanı sıra konsol üreticilerine gpu sağlayan tek firma olmaları gibi bir gelişmeye rağmen son dönemdeki mevcut rakamlara baktığımızda maalesef artık pek de fazla alternatiflerinin kaldığını söyleyemiyoruz.

AMD'nin ekonomik anlamdaki konumuyla ve imkanlarıyla iki rakibini birden yakalaması imkansız, rekabetçi olması ise kar marjı düşük ürünlerle mümkün buna da günü kurtarmak diyebiliriz. İki daldan birini bırakıp tüm yatırımı diğerine aktarmaları gibi radikal kararlar almak zorunda kalabilirler ki en mantıklı hamle de bu olurdu zira elimizdeki tabloya başka bir reçete uygulamak zor. Yapmazlarsa bu gidişatın sonunda iki tarafı birden tamamen kaybetmeleri ya da iyice küçülmeleri söz konusu olacak onlar da bunun geç de olsa farkındalar ve 2012 sonrası gelen yeniden yapılandırmanın daha detaylandırılması gerektiğini gördüler diye düşünmekteyim...

ben kendimi bildim bileli amd'nin hisseleri dusuyor bir sifiri gormedi yani bu kadar cok dusen hisse.onumuzdeki hafta ne olacakmis ucuncu ceyregi acikladiklarinda?yoksa zarar mi aciklayacaklarmis ay inanmiyorum ne zaman kar acikladilar ki sanki artik ne kadar olduguna bile kimse aldirmiyor bunun icin postalamamislardir rory'i zaten bu hatunu o almis bisiler dusunmustur o da bos adam degil ya da hatun hirs yapti ama baska bir yerde de demistim amd'nin basinda bir satici yerine muhendis olmasi bence daha iyi.intel nvidiacilar da dahil herkes istiyor ki rakiplerine bir iki tokat atsin rekabet olsun rakipleri hem daha ucuz satsin hem daha iyi seyler cikarsinlar ama bu biraz zor dedigin gibi tek dalda uzmanlasmasi lazim adamlar ibm gibi surekli bisi icat ediyorlar ki bence ibm'nin pc bolumunu lenovoya sattigi gibi satisla filan ugrasmamalari tasarim firmasi olmalari lazim cunku bu kadar az parayla her dalda at kosturmak zor.amd'nin icatlarindan herkes yararlaniyor icat yapmasi guzel bir sey ama bu adamlar satici degil beceremiyorlar reklam desen felaket ben bile daha iyi reklamini yaparim.amd iyi bir satici olmadigi icin market degeri dusuk yoksa sanmayin ki o paraya amd'yi alirsiniz.ellerindeki patentler bile daha fazla eder.arm olayina da girdiler x86 ile arm'i da birlestireceklermis islemci icine gpu koydular yani adamlar biraz fazla idealist hic bu para eder mi diye dusunmuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

katılıyorum Amd tablolarda artık pek birşeyler yapamıyorlar özellikle cpu pazarında. Ama olaya şu yönden bakarsak , bu kadar az kar ile hala ayakta durabiliyorsa bu işde gerçekten yorgan altı bir şey var.. firma yıllardır finansal açıcan iyi ollmamasına ragmen hala batamadı?. diyorumki parasal olarak birileri destekliyor bunları konsol konusunda cpu-gpu yapiyor ama yıllık harcamalarıda konsol ile saglıyamazlar. bu tür firmalar kolay kolay batmıyorlar. genelde destekleyicisi çıkıyor.. mesela bir haberde japonya'nın 100 yıllık firması batmak üzere iken sony mi satın alıyordu neydi.. Aadamlar sırf dışarıya firmamız gitmesin diye satın alıyor. en kötü bir firma satın alır. bu microsoft olur yada apple olur google olur. birisi sahip çıkar. Buradaki sonuç ise kullanıcıyı ilğilendirir. 100 dolarlık cpu yu 1000 dolara alırsak artık küfürmü ederiz bilemem.. dogusu bundan sonra firmanın gidişatı nasıl olur bilemeyiz ama umarım kullanıcı odaklı gider ve hem firmanın hem bizim yüzümüz güler. Yoksa nvidia-intel kalırsa evi ipotek ettirip öyle ekran kartı alırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 10 Ekim 2014; 23:04:43 >

• Fotoğraftaki adam metin Feyzioğlu değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinsiyet.dll bulunamadı :D

• Lisa Sağdaki mi beyler?

• güzel haber teşekkürler dh

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    AMD işlemci cephesinden çekiliyor yavaş yavaş, GPU yapsın o yeter bence
  • Hayirli Olsun Lisa Baci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirli Olsun Lisa Baci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd yeniden şirketi elden geçiyor, umarım bu bize olumlu yansır.
  • Navhkrin N kullanıcısına yanıt
    intel amd nin yöneticileri ve işcilerini aldıktan sonra amd düzelemedi bi türlü
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.