Şimdi Ara

Amd için kötü haber: Oyuncular İntel'e dönüyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
11.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntel 14 nm ye devam ede dursun.Amd şuan güncel CPU ürünleriyle intelin 2 gömlek üstünde. 4790K kullanıcısıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlara zam yapmaya ve üretim sorunu yaşamaya devam ederse bir çok kullanıcı Intel işlemcilere dönecektir. Daha kendi fabrikasını kurmamış bir firma çip maliyetlerini neye göre belirliyor olabilir. Sonuçta bu pazarda Intel hem performans olarak hem de fiyat konusunda daha istikrarlı duruyor. Açıkçası fiyat konusunda Intel işlemcilerin altında değilse pazarda tutunamaz ve benim gibi bir çok kullanıcı Intel işlemcileri tercih eder.

  • yunus3441 kullanıcısına yanıt
    Pahalı kardeşim pahalı.
    170 euroya 11400f aldım.

    170 euroya amd den hangi işlemciyi alıyorsun? Ve fps testlerinde hangisi daha güçlü?

    rezalet pahalı amd şuan, banane kaç nanometre olduğundan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntelin fabrika videolarını izleyip üretim tesisini görünce ve amd'nin de daha kendi fabrikasının olmadığını öğrendiğimde aklıma hep merdiven altında üretilen ıslak mendiller geliyor üzerinde sadece afiyet olsun baskısı olan hani :) intel nereee amd nereee,amd 3 puan artırsa pazarı gelecek sene 6 puan kaybeder

  • Son dönemde fiyat politikasından dolayı fazlasıyla eleştirilmişti AMD. Bunun etkileri devam ediyor gördüğüm kadarıyla. Intel artık hem daha uygun fiyat verebiliyor hem de 11. Nesil'de kendinden oldukça söz ettirdi. Her zaman söylenildiği gibi rekabet iyidir, Son kullanıcıya yarar :)

  • Rekabet tabi ki iyidir ama şuanki durum AMD nin İntel in eski haline evrilmeye başladığını gösteriyor bu biraz da İntelin suçu rekabetin çok gerisinde kaldılar ciddi pazar payı kaybettiler AMD tek seçenek olma yolunda ilerliyordu ki bu önceden intelin yaptığı gibi fiyat politikasına yansıdı. Intel yüksek fiyat politikası benimserken de buna AMD nin sebep olduğunu düşünüyordum şimdi durumlar tam tersi. Bahsettiğimiz rekabetin olması için performans farkının ciddi olmaması gerekiyor ki satışları tek başına fiyatlar belirlesin işlemci üreticileri fiyat düşürmek zorunda kalsın. Umarım hem AMD hem Intel kullanicilari için Intel bir an önce toparlar kendini. Şuan Ryzen 5 5600x kullanıyorum bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala yorumlarda her sene chipset değişikliğine söz eden arkadaşları görüyorum. Evet belki eleştirilecek bir yön ancak hangimiz her sene yeni işlemci alıyoruz? Özellikle son dönemde içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı elindekiyle idare etmeye alışan bir millet olduk. Şahsen her sene işlemci yenileme ihtiyacı duymuyorum, duysam da değiştiremiyorum maddi açıdan. Keza aldığımız sistemleri minimum 3-4 sene kullanıyoruz. Bunu da göz önünde bulundurursak her sene değişen chipset beni alakadar etmiyor?

    Öte yandan makale özelinde konuşmak gerekirse AMD kendi işlemcisini üretemeyen bir firma olmasından dolayı fiyatlarına zam yapmak durumunda kaldı. Objektif açıdan bakacak olursak 2-3 performans artırdı pazar payı elde etti de zam yaptı değil tamamen fason üretim yaptırıyor olmasından kaynaklı. Bunun böyle olacağı en başından belliydi. Intel ipleri tekrardan ele almaya başlayacaktır, şaşırmam.

    Zamlardan sonra f/p olmaktan çıkan AMD gerilemeye devam edecektir.

    Intel'in yaptığı mantıklı yatırımlar, kendi fabrikalarını sürekli yenilemeleri vs. yarı yolda kalmamalarını sağlıyor. Intel'in batacağını, sürüneceğini düşünen arkadaşlar için üzgünüm. İmkansıza yakın bir beklentiniz var :)

  • Spazioso' tümüyle katılıyorum zaten chipset değişmesinin temel sebebinin işlemci ve anakart uyumunun tam olabilmesi için olduğunu düşünüyorum. Bir de Intel tarafında yeni işlemci üretildiğinde eğer bu işlemci çok ciddi bir değişime uğramamış olsa performans artımı için ciddi bir değişik yapılmamış olsa chipset değiştirmeyede gerek kalmazdı herhalde aynı chip ile devam edebilirdi diye düşünüyorum bence yeni bir işlemci üretildiğinde chipset değişmiyorsa o zaman bir sıkıntı olduğunu düşünmek gerekir.

  • İntel reklamlarını izlediniz!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WalkerCyborgCK

    Fiyatlara zam yapmaya ve üretim sorunu yaşamaya devam ederse bir çok kullanıcı Intel işlemcilere dönecektir. Daha kendi fabrikasını kurmamış bir firma çip maliyetlerini neye göre belirliyor olabilir. Sonuçta bu pazarda Intel hem performans olarak hem de fiyat konusunda daha istikrarlı duruyor. Açıkçası fiyat konusunda Intel işlemcilerin altında değilse pazarda tutunamaz ve benim gibi bir çok kullanıcı Intel işlemcileri tercih eder.

    Neden?

    5800X in rakibi 11900K ki Multimedia da yine 5800X ustun...

    5800X 4000TL gorunuyor.11900K 6000, 11900KF 4500 ustune Intel de B550 seviyesinde Anakart yok.B560 B550 Muadili degil ustune X570 genel olarak Z590 dan daha uygun ve B450 ve X470 de kullanma sansı da var AMD yi...


    Daha 5900X ve 5950X in ayarında islemcisi yok.İslemcisi daha guclu ve daha uygunsa , Anakartı daha uygunsa neden bircok kullanıcı Intel tercih etsin?


    AMD de kelime oyunu yok.5800X var.Intel gibi 8 aynı islemciyi farklı fiyattan satmıyor.

    11700,11700F,11700K,11700KF,11900,11900F,11900K,11900KF hepsi aynı islemci ama fiyat 4000 ile 6000 arası degisiyor.Kimse UD750 var fark o demez herhalde...


    Asus B450İ Strix im var ona gidip 5900X takıp calıstırabilirim.Hicbir engel yok.Sadece PCİE 4.0 kullanamam.Ya da 700 lik B450 Tomahawk ı olan adam gidip 5900X takıp kullanabilir.Ama B460M A Pro ma gidip 11700 takamıyorum.Cunku Klasik Intel bir Anakart daha alacaksın diyor pin aynı olsa da, bu gibi faktorler varken bircok kisi neden Intel alsın?


    5600X asırı kazık,asırı pahalı en ufak itirazım yok.Burada da Anakart ile aynı paraya geliyor da hadi onu da gecelim.5600X alacak adam gidip 11400F alabilir.Hicbir itirazım yok.Orada Intel tercih edebilir.


    Ama 5800X,5900X,5950X de ibre tamamen AMD den yana, 3200-3500 e hic kullanılmamıs 5800X ler satılıyor Hazır Sistem,Newegg vs yanına koy bir B550 Mortar ya da Asus PRIME X570-P 1500 e fıstık gibi sistem rakibin kim 11900K/KF/11700K/KF/SX/Ultra ZX vb hem rakibinden daha ucuza sistem kuruyorsun hem tuketimi daha az sistem kuruyorsun hem Multimedia da daha guclu sistem kuruyorsun paran da cebinde kalıyor.Dunyada buna ragmen Intel alınıyorsa diyecegim yok.


    Intel in NSA da AMD ye rakip olacagı tek islemci 11400F dir B560 ikilisi ile ki dedigim gibi orada da giris seviyesi B550+5600X aynı paraya gelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 10 Temmuz 2021; 14:33:20 >
  • HTML kodu görenler şuna tıklasın:

    Amd için kötü haber: Oyuncular İntel'e dönüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spazioso

    Hala yorumlarda her sene chipset değişikliğine söz eden arkadaşları görüyorum. Evet belki eleştirilecek bir yön ancak hangimiz her sene yeni işlemci alıyoruz? Özellikle son dönemde içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlardan dolayı elindekiyle idare etmeye alışan bir millet olduk. Şahsen her sene işlemci yenileme ihtiyacı duymuyorum, duysam da değiştiremiyorum maddi açıdan. Keza aldığımız sistemleri minimum 3-4 sene kullanıyoruz. Bunu da göz önünde bulundurursak her sene değişen chipset beni alakadar etmiyor?

    Öte yandan makale özelinde konuşmak gerekirse AMD kendi işlemcisini üretemeyen bir firma olmasından dolayı fiyatlarına zam yapmak durumunda kaldı. Objektif açıdan bakacak olursak 2-3 performans artırdı pazar payı elde etti de zam yaptı değil tamamen fason üretim yaptırıyor olmasından kaynaklı. Bunun böyle olacağı en başından belliydi. Intel ipleri tekrardan ele almaya başlayacaktır, şaşırmam.

    Zamlardan sonra f/p olmaktan çıkan AMD gerilemeye devam edecektir.

    Intel'in yaptığı mantıklı yatırımlar, kendi fabrikalarını sürekli yenilemeleri vs. yarı yolda kalmamalarını sağlıyor. Intel'in batacağını, sürüneceğini düşünen arkadaşlar için üzgünüm. İmkansıza yakın bir beklentiniz var :)

    Bu forum ya da forumlar icin dediginize katılmıyorum.Buralara takılan insanlar genelde meraklı insanlar ve imkanları olsun olmasın, zorlayarak hep yenisi alan ya da almak isteyenlerden olusuyor.

    11 Nesil cıktı 10. Nesil islemciler ve Anakartlar satısa cıktı simdi Soket 1700 Kucuk ortanca buyuk cekirdek Alder Lake cıkıyor Eylul de Alpay ın Eylul de gel sarkısı gibi 12. Nesil satısa cıkacak bu sefer Z690+12770KF+DDR5 5700 aldım yok perf. sorunu yok izlenimim vs cıkacak.


    Ayrıca Intel batar diyen mi olmus?Nedne uzgunsunuz ve esprili bir sekilde imkansız dediniz.Olmayacak seyin tartısmasını yapmak ya da buradan gonderimde bulunmak bence gereksiz...Ayrıca batsa ne olur?Intel su durumda iken bile kullanıcıyı somurmeye devam eder son ornek H410/B460 ile calısmayan 11. Nesil bu sefer de AMD baslar somurmeye...


    Onemli olan teknoloji su anda bence AMD teknoloji,tuketim,Fayda Maliyet cok daha onde yarın bakmıssın Intel in Alder Lake tutar one gecebilir.Batmalarının bize bir karı yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terenas1

    Spazioso' tümüyle katılıyorum zaten chipset değişmesinin temel sebebinin işlemci ve anakart uyumunun tam olabilmesi için olduğunu düşünüyorum. Bir de Intel tarafında yeni işlemci üretildiğinde eğer bu işlemci çok ciddi bir değişime uğramamış olsa performans artımı için ciddi bir değişik yapılmamış olsa chipset değiştirmeyede gerek kalmazdı herhalde aynı chip ile devam edebilirdi diye düşünüyorum bence yeni bir işlemci üretildiğinde chipset değişmiyorsa o zaman bir sıkıntı olduğunu düşünmek gerekir.

    "eğer bu işlemci çok ciddi bir değişime uğramamış olsa performans artımı için ciddi bir değişik yapılmamış olsa chipset değiştirmeyede gerek kalmazdı"


    6 Nesil 6700K 7. nesil 7700K 10. Nesil 10100F Hangi Perf. Farkı Var?

    8 Nesil 8700K 10. Nesil 10600K Ne fark var?95W dan 125W a cekmis.

    9 Nesil 9900K 10. nesil 10700K Ne Fark var?%5 Perf farkı var mı?Yok.O zaman Neden 10. Nesil ve + 49 Pin?

    10 Nesil H410/B460 2 Nesil destekleyecek sozu ama 11. nesil destegi yok.Sinyalizasyon farklıymıs vs Bu nasıl İs?2 Nesil destekleyecek diyorsun ama yok.


    Bu ne perhiz What Is This?





    "yeni bir işlemci üretildiğinde chipset değişmiyorsa o zaman bir sıkıntı olduğunu düşünmek gerekir."


    Peki MSI B450 Tomahawk ornek olsun.

    Ryzen 1700 taktı vatandas,3700X taktı simdi 5800X taktı.

    Cipset degismedi.Ama perf. cok degisti.Sıkıntı mı var?

    Sıkıntı surada Intel Soket aynı da olsa ben istersem 2 anakart da aldırırım diyor.

    Ornek MSI B460 Pro 10400 takarsın ama 11400 takamazsın diyor.


    Burada Firmaların anlayıs farkı ve tuketiciye bakıs acısı onemli bence...

  • bilgisayarı oluşturan tüm donanımların kendi aralarında bir uzlaşı içerisinde olması gerekir. ama işlem yükünü cpu karşılayacağı için bence cpu her daim diğer donanımlardan bir adım da olsa öne çıkması gerekir diye düşünüyorum. şimdi donanımları ve birbirleriyle olan uyumluluklarını tek tek yazmaya gerek yok sanırım. bence iyi ve güncel bir cpu seçimi, her zaman iyi ve güncel bir anakart seçiminden çok daha iyi olsa gerek. tabi kalkıp da ucuz bir anakart kullanılsın demiyorum. kısaca şah ve vezir diyelim ikisine. veziri şah seviyesine getirmek bana hiç anlamlı gelmiyor. Amd için kötü haber: Oyuncular İntel'e dönüyor 

  • amd nin artan fiyat politikası sonrası normal intel yeni işlemcilerinde güçlü gelmesi etkenlerden biri rekabet iyidir fiyatlar biz son kullanıcılara yarar

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt

    savunma degil kullanmismi onu sordum

    tum ryzen serilerini kullandim bana gorede ryzen cop oyublarda intele gore


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al birinin vur ötekine.

    Bırakın rekabet etsinler şuan intel tarafı mantıklı ise tercih o yönde yapılır.

    Bu kadar basit..

  • ne yani benim 3600x çöp mü olacak 😅

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel şu ara daha mantıklı gibi

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.