Şimdi Ara

AMD: GPU teknolojilerinde lideriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
5.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şişirilmemiş katılım rekoru, bu topikten çıkar.

profeyşınıl re(n)klam fotografikçisi...
  • GPU bilememde APU iyi iş çıkarıyor.
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • OOOO ÇOK İDDALI Bİ LAF HA BAKALIM BU LAFIN ÜZRİNE NVİDİA NE AÇIKLAMA YAPACAK... MERAKLA BEKLİYORUZ...
  • OOOOO ÇOK İDDALI Bİ LAF HA BAKALIM NVİDİA NAPACAK BU LAFIN ÜZERİNE...
  • Abicim adamlar haklı zoruma gitti biraz ama AMD sevmiyorum açıkcası Nvidia daha cazip geliyor bana ancak AMD iyi iş çıkardı 2011'De.:)
  • 8 çekirdekli İşlemcinin 4 Çekirdekli İşlemciyi Geçemedigi bir faciasınız !
    Madalyon 2 taraflıdır, iyi ve kötünün böldüğü
  • quote:

@fx57

Haberde AMD'nin HD7970'i dünyanın en hızlı ekran kartı olarak tanıtıldığı söylenmiş. AMD bunu neye dayanarak yapıyor? Pek anlam veremedim de... Kart değil de tek gpu'da en hızlı kart olmasın o?

Şeklinde yazmıştım mesajı ki habere konu edilen sunum görüntüsünde HD7970 gpu'su şeklinde bir ifade var ve (Tahiti) yazılmış. Yani AMD ekran kartı olarak değil, gpu olarak en hızlısı olduklarını ifade ediyor. Düzeltilirse daha iyi olur.

Habere gelince, AMD doğal olarak lideriz demiş. Geride kalan firmayız demeyecektir elbette. Bu gayet normal. Nvidia, bunu her zaman her yerde dile getiriyor. "Görüntüleme teknolojilerinde lider firma" olarak kendini gösteriyor. Çok önemli bir şey değil. Zira AMD GigaFlops/Watt değerini esas alarak bu hesabı yapıyor. Bunu Nvidia da farklı değerleri esas alarak rahatlıkla yapabilir. O nedenle çok takılmamak lazım. Tabi 28nm'ye geçişle birlikte şuan mutlak galip olan AMD'dir. Ancak Nvidia 28nm ile üretilmiş gpu'larını gördüğümüzde durum ne olur bilinmez.

@isyankar_emre

İyi iş çıkardı derken neyi kasdettiniz? İki firma da hayatlarının en durgun dönemine imza attılar 2011. Mart ayında çift gpu'lu kartların çıkması ile birlikte neredeyse Aralık'a kadar hiç bir hareket olmadı. Yalnızca Mayıs ayında Nvidia'nın GTX560'ını ve çok sonra önemli ve yenilik getirmeyen GTX560 TI 448cc modelini gördük.

Yani iş nedir?

• İlk ekran kartım yeşildi, sonraki kırmızı yani hem atiyi hem nvdia kullanma şansım oldu ve ati(amd) donanım olarak çok daha iyi ama yazılım konusunda beceriksiz.Her ay sürücü çıkıyor ama pek bir etkisi olduğu söylenemez.AMD oyun firmalarını nvidia kadar yalarsa ve düzgün yazılımlar çıkartırsa NVDİA nalları toplar ancak... ve unutmayalım ne olursa olsun intelin tek rakibi AMD ...
  • Ben yerimi ayırtayım, potansiyeli yüksek bir konu, eğitici olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 6 Şubat 2012; 19:09:18 >

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Ben yerimi ayırtayım, potansiyeli yüksek bir konu, eğitici olabilir

• ben 7sene önce cpu tarafında böyle açıklama yaptgnı hatta dergilerde sayfa boyu ilan verdgnı biliyorum, intel öyle bir işlemci yaptı daha halen cpu pazarında geldgı nokta görünüyor, büyük lokma ye büyük laf etme demek daha dogrudur. Gpu pazarında ne olacağı belli değil.
  • AMDnin durumu CPU pazarında zaten kötü, intel gibi bi firmayla kapışmaya çalışmak baştan kaybetmektir. Özellikle bulldozer faciasından sonra tam anlamıyla kazığa oturdu. GPU tarafında sürücü desteğini düzeltmezse AMDnin tek geçim kaynağı APU ları olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighonFire -- 6 Şubat 2012; 19:28:28 >

Orijinalden alıntı: BrokenCross

AMDnin durumu CPU pazarında zaten kötü, intel gibi bi firmayla kapışmaya çalışmak baştan kaybetmektir. Özellikle bulldozer faciasından sonra tam anlamıyla kazığa oturdu. GPU tarafında sürücü desteğini düzeltmezse AMDnin tek geçim kaynağı APU ları olur.

Neden kötü olsun ki? Gayet iyi işlemcileri var, rakibinden belki performansı kötüdür ama fiyat/performansı bence gayet iyi işlemcileri var. Intel'e fahiş fiyatlar vermektense bir iki düşüğünü Amd'den daha iyi fiyata alabilirsin.

AMD: GPU teknolojilerinde lideriz
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • AMD-ATI dx 10 zamanı da 10.1 çıkarmıştı;ne zaman nokta bir'li bi dx olsa AMD şahlanıyor
    DX 10 zamanlarında nvidia 8800 gt ile ile en dış kulvardan atağa geçmiş ati bir süre kadar yarışlarda hüzüne uğramıştı ; sonrasında Ati arkalardan depara kalkıp hd 4850 ile nalları toplatmıştı
    bakalım yine nokta bir'li dx sürümlerine geçildi tarih yine tekerrü mü edecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 6 Şubat 2012; 20:07:15 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • konu amd nin gpu ları neden hep fx i araya sokup kötülemeye çalışıyorsunuz ?. fx serisinde başarısız oabilir ama amd olmasaydı siz 2600k yı 1000 liraya zor alırdınız. adam en iyiyi üretemiyor cpu da ama hesaplısını üretiyor. Keçke amd gibi 2 3 firma daha olsa da rekabet artsa.
  • yaw he he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.