Şimdi Ara

AMD: GPU teknolojilerinde lideriz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
5.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • du bakalım sımdı salak salak sımgelerle gırıs yapmak lazım.

sanırım tum anlamsız bıcımsız sımgelerı ekledım.

• amd driver gecikmelerindeki sıkıntıyi gidersin, nvidia ise ekran kartında amd ye 28nm de karşılık vermede gecikmesin. Öyle 7 ay sonra karşılık vermekle nvidia acizliğini ( bilinçli de yapabilir) kullanıciya maaledemez.
  • kızmayın doğru diyorlar amd buldozerle sarstılar cpu piyasasını
    gpuda ise nvidianın hep öncesinde çıkardığı gpularda lider oldu taki nvidia karşılık gelen gpuları piyasaya sürene denk yani nvidia karşılık verinceye kadarki sürede lider ama sezon uzun soluklu şampiyona bakalım

diğer husus google. açın gpu world leader diyin bakalım ne çıkacak karşınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 7 Şubat 2012; 4:55:34 >
  • Aynı hızda ki kartların fiyatları nVidia'da daha pahalı iken Ati daha ucuz. Neden acaba? Acaba kazığı yedikten sonra ki psikolojiyle, "Ben kazığı yedim ama onu bilinçaltıma göndereyim, aldığım kartı her platformda savunayım ki, kazığın acısı hafiflesin" diye bir mantıklı açıklaması olur belki...

Orijinalden alıntı: Far-Cry

quote:

Orijinalden alıntı: BrokenCross

quote:

quote:

AMDnin durumu CPU pazarında zaten kötü, intel gibi bi firmayla kapışmaya çalışmak baştan kaybetmektir. Özellikle bulldozer faciasından sonra tam anlamıyla kazığa oturdu. GPU tarafında sürücü desteğini düzeltmezse AMDnin tek geçim kaynağı APU ları olur.

Neden kötü olsun ki? Gayet iyi işlemcileri var, rakibinden belki performansı kötüdür ama fiyat/performansı bence gayet iyi işlemcileri var. Intel'e fahiş fiyatlar vermektense bir iki düşüğünü Amd'den daha iyi fiyata alabilirsin.

Sadece phenom 2leri var. i3 2100 bile oyunlarda fx-8150yi geçiyor.

AMD: GPU teknolojilerinde lideriz

www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=289
    Starcraft 2 hariç gayet güzel geçmiş i3. Ben sizin tablonuzda i3ü göremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

AMDnin durumu CPU pazarında zaten kötü, intel gibi bi firmayla kapışmaya çalışmak baştan kaybetmektir. Özellikle bulldozer faciasından sonra tam anlamıyla kazığa oturdu. GPU tarafında sürücü desteğini düzeltmezse AMDnin tek geçim kaynağı APU ları olur.

Neden kötü olsun ki? Gayet iyi işlemcileri var, rakibinden belki performansı kötüdür ama fiyat/performansı bence gayet iyi işlemcileri var. Intel'e fahiş fiyatlar vermektense bir iki düşüğünü Amd'den daha iyi fiyata alabilirsin.

Sadece phenom 2leri var. i3 2100 bile oyunlarda fx-8150yi geçiyor.

AMD: GPU teknolojilerinde lideriz

www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=289
    Starcraft 2 hariç gayet güzel geçmiş i3. Ben sizin tablonuzda i3ü göremedim.

Yazık!

• quote:

Aynı hızda ki kartların fiyatları nVidia'da daha pahalı iken Ati daha ucuz.

Bu durum her zaman geçerli olan bir durum değil. İki firmanın da ucuz kartlar sunduğu zamanlar oluyor. Son dönemde AMD'nin performans yarışında geride kalmış olması ve bu olumsuz durumu daha sonradan istediği şekilde yönetmesi, onu ucuz kartlar sunmaya itmiş olabilir. Ancak bu demek değildir ki AMD her zaman ucuz kartlar sunuyor. GTX560 TI ve GTX570'te en son bu durumu gördük. Aynı hatta daha düşük fiyata rakibi ile aynı performansı veren kartlar sundu Nvidia. GTX460 zaten bombaydı. HD5830'a %15-20 kadar fark atarken aynı fiyattan sunuldu.

Zamanında 8800gt ile HD3870 benzer fiyatlara satılıyorken 8800gt çok daha performanslı bir karttı. Keza 9600gt de HD3850 ile aynı fiyata sunulduğunda ağabeyi HD3870 ile yarışıyordu.

Benzer birçok örnek var. Geneli itibari ile AMD'nin daha düşük fiyatlar çektiği doğru ve bu gayet normal. Çünkü satış adedi ve pazar payı ile alakalı bir durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 7 Şubat 2012; 9:58:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Bu durum her zaman geçerli olan bir durum değil. İki firmanın da ucuz kartlar sunduğu zamanlar oluyor. Son dönemde AMD'nin performans yarışında geride kalmış olması ve bu olumsuz durumu daha sonradan istediği şekilde yönetmesi, onu ucuz kartlar sunmaya itmiş olabilir. Ancak bu demek değildir ki AMD her zaman ucuz kartlar sunuyor. GTX560 TI ve GTX570'te en son bu durumu gördük. Aynı hatta daha düşük fiyata rakibi ile aynı performansı veren kartlar sundu Nvidia. GTX460 zaten bombaydı. HD5830'a %15-20 kadar fark atarken aynı fiyattan sunuldu.

Zamanında 8800gt ile HD3870 benzer fiyatlara satılıyorken 8800gt çok daha performanslı bir karttı. Keza 9600gt de HD3850 ile aynı fiyata sunulduğunda ağabeyi HD3870 ile yarışıyordu.

Benzer birçok örnek var. Geneli itibari ile AMD'nin daha düşük fiyatlar çektiği doğru ve bu gayet normal. Çünkü satış adedi ve pazar payı ile alakalı bir durum bu.

Hocam zaten Sadece Evga Kuzey Amerika'da Nvidia partneri olarak inanılmaz iş yapıyor. Ayrıca Asya pazarlarında yine Nvidia her daim hakim konumda. Bunun tabi bir bedeli oalcak ama 2 yıldır iki firmada fiyat/fps tarzını benimsemiş durumdalar. 560 TI 6950'den ne kadar gerideyse o kadar ucuz. Yüzde 10-15
    arası karta göre farklar var. 6970 570 arsında da çok cüzi fark var. Oyun performanslarıda benzer. 570'in OC üstünlüğü özel modellerde fiyat farkı olarak ortaya çıkıyor. Artık çok fazla test ortamı var. Herşey bir yana youtube'ta bile öyle videolar vark ki aklına takılan her sorunun cevabını bulmak mümkün.
    Bilgiye bu kadar hızlı ve ayrıntılı ulaşılınca en ince ayrıntılar bile fiyatlanıyor. Duruma göre 5-10 dolar fiyat farkları bile ortaya çıkıyor....

• işlemci AMD Phenom II x 955 anakart AMD çipsetli ekran kartı NVIDIA ben kime sataşayım peki şimdi
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Olabilir, pazar payı vs. İleride durum daha değişikte olabilir o zamanda nVidia'yı kullanmaktan mutluluk duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

işlemci AMD Phenom II x 955 anakart AMD çipsetli ekran kartı NVIDIA ben kime sataşayım peki şimdi

İşlemci bölümündekiler Amd'ye kafa-göz girmişler bence orada sataşacak çok hemen oraya geç ben geliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

kızmayın doğru diyorlar amd buldozerle sarstılar cpu piyasasını
    gpuda ise nvidianın hep öncesinde çıkardığı gpularda lider oldu taki nvidia karşılık gelen gpuları piyasaya sürene denk yani nvidia karşılık verinceye kadarki sürede lider ama sezon uzun soluklu şampiyona bakalım

/>

hocam kusura bakmayın da ne alaka,bende kendi sitemi google da "gpu leader" cümlesini endeksleyip ilk sayfada,ilk sonuçlarda çıkartabilirim,gpu da lider olduğum anlamına mı gelio bu benim şimdi (Bu arada ekran kartı takası için mesaj atmıştım boşuna mı attım yoksa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogo argentino -- 7 Şubat 2012; 13:00:24 >

AMD Phenom II X4 955 /ASUS Crosshair IV Formula / G.Skill Flare 4GB (2x2GB) 2000Mhz / Western Digital Caviar Black 2x500 GB /Gigabyte 1gb gtx 460 /Samsung T260HD /Uzay montaj /Pc Power and Cooling 750 watt Silencer/CoolIT ECO-R/Logitech Mx Revolution

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

işlemci AMD Phenom II x 955 anakart AMD çipsetli ekran kartı NVIDIA ben kime sataşayım peki şimdi

İşlemci bölümündekiler Amd'ye kafa-göz girmişler bence orada sataşacak çok hemen oraya geç ben geliyorum

link ver geliyorum basalım konuyu
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3

• quote:

Orijinalden alıntı: dogo argentino

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

kızmayın doğru diyorlar amd buldozerle sarstılar cpu piyasasını

/>

hocam kusura bakmayın da ne alaka,bende kendi sitemi google da "gpu leader" cümlesini endeksleyip ilk sayfada,ilk sonuçlarda çıkartabilirim,gpu da lider olduğum anlamına mı gelio bu benim şimdi (Bu arada ekran kartı takası için mesaj atmıştım)

biraz seo tekniği ile kendimi bile google da gpu teknolojisi lideri yaparım ben yaw

• kavga daha başlamadı sanırım

Orijinalden alıntı: ilhdmr

kavga daha başlamadı sanırım

Seni bekliyorduk

quote:

Orijinalden alıntı: ilhdmr

kavga daha başlamadı sanırım

Seni bekliyorduk

ben hazırım :))

Orijinalden alıntı: thebancally

amd ısınıyordan sonra(he bu işlemciydi) birde amd kartlarda driver sorunu var türedi her yerde,herkesin agzında.Ne sorunu var anlayamadım hala.

Bence millette sorun var.

Önceden Ati çok nadir sürücü çıkarıyor derlerdi. Şimdi sürekli sürücü çıkarıyor oldu şikayet.

Anlamıyorum NVidia Alt-tab sorunu. Nvidia Pcb sorunu ve bir sürücü yüzünden bozulan onca Nvidia kart ne zaman unutuldu.

Hele bir are imleç sorunu çıktı. 5870 Kullanıyordum hiç bulamadım imleç nasıl büyüyor.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.