Şimdi Ara

AMD Gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: uluc2000

quote:

Orijinalden alıntı: creative13

sen 8350 gtx 780e darboğaz yapar diyen arkadaş değil misin belli oluyor fanboy olmadığın

Evet ben oyum.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz,ispatlayabilir misiniz?

Ben aksini ispatlayabilirim mesela.

Stok fan ve hızda fx8350 ile gtx 780 amp!

Battlefield 4 - 1920/1080 Ultra

İşlemci Durumu

AMD Gerçeği

Sizin darboğazdan aladığınız nedir tarif edebilir misiniz?

Sonuçta bir fanboy değilseniz, mantıklı bir açıklama yapabilmelisiniz.

Benzeri değerleri daha dandik çekirdekleri olan bulldozer serisi fx6200 ile aldım 7870xt ile 1600*900 ultra ayarlar işlemci kullanımı %65 civarı geziyordu... bu işlemciyi bir ömür değiştirmem kimse kusra bakmasın ama iş yerinde i3 4330 kullanıyorum ve cidden memnun değilim şu işlemciyle yaptıklarımı onda yapamıyorum ben çok uygulama kullanan bir insanım bi yanda autocad açık sürekli ammy ve teamviewer açık 10 sayfa opera sayfam asagıda hazırda bekleyen 1 oyun skype winamp vs paso programım açık ben sevmem aç kapa yapmayı ve gerçekten i3 4330 la 1 skype 1 oyun gerisi yalan :) o anda işim oluyo alt tab yapıp iki ofis programı açıcam işlemci kullanımı %100 bir sorun olabilir diyen arkadaşlarada sesleniyorum virüs programı en üst düzey kaspersky kullanıyorum (evdede iş yerindede) sürekli temizler log kontrolümü yaparım sıcaklık problemi yok max 65derece falan görüyorum fakat çok rahat söylerim i3 işlemci değildir... i5 tabi daha iyi ama i3 kesinlikle rakibi değil...

(Not: tek başına oyun açarsa oyununa göre fx6300den daha cok performans gösterebilir bf4 gibi oyunlar buna dahil değildir)

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu

• nfsworld kullanıcısına yanıt
    Uyumuştur hocam o şimdi :D
    Bu arada hocam çekirdek kapanmasını istemiosanız cpu unpark yapabilirsiniz..beklemede cünkü farkettimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 13 Nisan 2014; 0:33:10 >
  • FX8320 MSİ 970a G46 4gb DDR3 ram ile 700 liraya kendi ihtiyaçlarım için(Net,oyun,video)süper bir pc topladım muadili bir İntel sisteme en az 1000 lira civarı para ödenmesi lazım.Kusura bakmasınlar ama sırf 5-10 fps fazla alacağım diye Pahalı ve getirisi çok fazla olmayan bir ürüne para vermek israfdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Uyumuştur hocam o şimdi :D
    Bu arada hocam çekirdek kapanmasını istemiosanız cpu unpark yapabilirsiniz..beklemede cünkü farkettimde.

Artık bilmiyorum ama inşallah insanlar bazı ruyalardan uyanır.

Bizim toplumda her alanda var bu.En iyisi benim aldığım derler.Tamam senin aldığın iyi hatta en iyisi olsun bu diğerinin kötü olduğu veya diğerini kötülemen gerektiği anlamına gelmez ki.

Bu arada saolasın,bakınırım cpu unpark olayına.Duymamıştım hiç unpark yapılabildiğini.

Gerçi oyunda falan zaten çekirdek kapatması yapmaya çalışmaz heralde :))

grafiğin son kısmı masaüstüne dönünce.Masaüstünde dediğiniz gibi; bakınca anlaşılıyor.Gerek var mı ki acaba unpark yapmaya?
    Bende sorun olmamıştı ama ben yapmıştım..isterseniz atayım ufak bi program yapıp siliyorsunuz bi daha kapatmıyor cekirdeklerini..

Bende sorun olmamıştı ama ben yapmıştım..isterseniz atayım ufak bi program yapıp siliyorsunuz bi daha kapatmıyor cekirdeklerini..

İsterseniz adını buraya yazın,ben bulurum programı.Hem başkaları da faydalanmış olur.
  • bulldozer ile vishera birbirinden farklımı arkadaşlar ? farklıysa ne tür farklılıkları var acaba ?

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

Orijinalden alıntı: berkke

quote:

Konuyu silen kişi benim.

Bu söyleminizi neye dayandırarak söylüyorsunuz acaba?Herhangi bir inceleme mi yoksa kendi deneyimleriniz mi ya da '' Arkadaşımın arkadaşı ' mı.

Kanıtınız varsa linkleri verip mesajınızı herhangi bir art niyet, kışkırtma olmadan yazıp yayımlarsanız.

adam zaten linkleri yazmış oraya silmeseydinizde bizde görseydik bakalım doğrumu değilmi?

Linkler bunlar.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300

http://versus.com/tr/intel-core-i3-4130-vs-amd-fx-6300

http://www.cpu-world.com/Compare/351/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_Intel_Core_i3_i3-4130.html

Eğer bu kaynaklardan yola çıkılarak GTX 770 darbogaz yapıyor deniliyorsa zaten konuya yorum bile yapmam.Kaldı ki konunun kaldırmasının sebebi bu değil. İçerikten açık şekilde tartışma çıkacağı bariz. Konunun içeriği '' Arkadaşlar böyle böyle geçen bir konu açılmıştı bu durum hakkında bende şu kaynakları buldum sizinde görüşlerinizi almak istiyorum '' tarzı bir şey olursa kimse gelip de bir şey diyemez. Konuyu kaldırdığım için uzaktan amd yanlısı olarak gözükebilirim fakat yıllardır amd kullanmadım ve testlerimdeki kullandığım sistemlerin hepsi,arkadaşlarıma topladığım sistemlerin hepsi neredeyse intel.

Bu forumda herkes senin gibi olsa hocam keşke vallaha bravo hatta konuyu direk kapatin derim. Saçma sapan test siteleri ile aaaa darbogaz yaptı diyolar daha darboga nedir bilmeyen çocuklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://bitsum.com/about_cpu_core_parking.php
    buradan
    parkcontrol64 ü indiriyorsun soldakini en sağa sağdakini en sola götürüyorsun..ok diyip cıkıosn siliosun..
     AMD Gerçeği

http://bitsum.com/about_cpu_core_parking.php
    buradan
    parkcontrol64 ü indiriyorsun soldakini en sağa sağdakini en sola götürüyorsun..ok diyip cıkıosn siliosun..
     AMD Gerçeği

Hocam sorması ayıp bu olay tam olarak nedir? Açıklayabilir misiniz?
    AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB &amp; G633 &amp; G710 &amp; F710 Wireless Controller

• Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Sistem yükte olmadığı zaman cekirdek kapatıyor bunu yaptığın zaman o kapanma olmuyor..

Orijinalden alıntı: uluc2000

Geçen Dahili Bileşenler'e birisi konu açmış. Çoğunuz görmüşsünüzdür. FX6300, GTX770'e darboğaz yapıyor diye. Hem de OC'li haliyle.
    Ben de artık AMD'nin insanları kazıklamasına engel olmak için bir konu açayım dedim. Eminim okuyanlardan bazıları bana köpürüyorlardır.
    Linklerde de görebileceğiniz üzere AMD denen markanın 6 çekirdekli (Hexa Core) işlemcisi, Intel denen markanın çift çekirdekli (Dual Core) işlemcisini geçmekte zorlanıyor.
    NOT: Ben fanboy falan değilim. Ben çekirdeğe değil performansa bakarım.
    Hangisi kaliteliyse onu alalım arkadaşlar, ne demişler; ucuz alan pahalı alır.

NOT: Bu mesajım ve beraberindeki üç link ''marka karalama'' yüzünden silinmiştir.
    Takdir yüce Donanım Haber ailesinindir.

evet evet bunu en az 55050.kez söyleyişim mesela i3 4130 (2 sanal 2 gerçek)çekirdekli fx6300den hızlı

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Konuyu silen kişi benim.

Bu söyleminizi neye dayandırarak söylüyorsunuz acaba?Herhangi bir inceleme mi yoksa kendi deneyimleriniz mi ya da '' Arkadaşımın arkadaşı ' mı.

Kanıtınız varsa linkleri verip mesajınızı herhangi bir art niyet, kışkırtma olmadan yazıp yayımlarsanız.

bu adamı banlada millet rahat etsin
    AMD FX 8320 4.2GHZ/CORSAİR H70 Liquid CPU Cooler/ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0/POWERCOLOR HD7850 2GB OC/G.Skill 2x4GB ARES DDR3 1600MHZ CL9 /Corsair Vengeance C70 White /CORSAİR CX600W V2 80+BRONZE/Seagate 500 gb 7200rpm+Seagate 1000gb 7200rpm/CORSAİR FORCE LS 120GB SSD/ASUS VE228TR 21.5" Full HD

Sistem 2:i7-4770K/Asus H87M-PRO/Kingstone HyperX 32GB 1600Mhz/Sapphire R9 270X/Gigabyte IF-133 Case +700W PSU/Seagate 1 TB 7200Rpm

• AMD nin bazı oyunlardaki Intel'e kıyasla bir miktar daha geride kalmasının sebebinin sorumlusu AMD değil piyasayı domine eden Intel'dir. AMD FX ailesiyle yeni bir mimariye geçtiğinde ne hikmetse renderde şunda bunda çoşan işlemciler oyunlara gelince bir miktar geri kalıyordu. Microsofta gerekli yazılım optimizasyonunu yapsın diye bir iki sıkıştırdı ama baktılar bir cacık çıkmayacak MANTLE 'ı geliştirdiler. DirectX in hantallığı ve kolpalığı yüzünden hatta kolpalık demeyelim Intel&Microsoft işbirliği yüzünden büyük zarar gören AMD sonunda kendi API sini geliştirerek kendi yolunu çizmeye karar verdi. En başta PS4 üyle birgüzel Microsoftun Xbox 'ının üzerini çizdi sonra aynı sistemi masaüstüne getireceğini duyurunca Intel ve Nvidia nın üzerini çizmeye hazırlanırken derken hiç beklenmedik bir gelişme oldu ve Microsoft bir anda ADAM oldu ve DirectX 12 nin duyurusunu yaptı. Ve de ne hikmetse yıllarca düzeltmediği Directx kolpalığını bir anda çözüverdi ve Apiyi MANTLE benzeri low level şekilde işlemciyle doğrudan konuşacak hale getirdiler.

Şimdi sorarım size siz bir tabloya baktığınızda resime mi bakarsınız yoksa gerçekte o resmi çizenin çizmeye çalıştığı şeye mi bakarsınız.

AMD yi büyüyemesin güçlenemesin diye önüne her türlü engeli çıkarttılar AMD nin bunda suçu ne. Adamlar genede çok iyi yerlere geldiler ve gelmeyede devam edecekler. Bundan sonrasında AMD nin önü dahada açık.

• AMD'de Nvidia ve Intel kadar para AR-GE altyapısı olsa nefes aldırmaz bu ikiliye.

Orijinalden alıntı: WarSaw

AMD nin bazı oyunlardaki Intel'e kıyasla bir miktar daha geride kalmasının sebebinin sorumlusu AMD değil piyasayı domine eden Intel'dir. AMD FX ailesiyle yeni bir mimariye geçtiğinde ne hikmetse renderde şunda bunda çoşan işlemciler oyunlara gelince bir miktar geri kalıyordu. Microsofta gerekli yazılım optimizasyonunu yapsın diye bir iki sıkıştırdı ama baktılar bir cacık çıkmayacak MANTLE 'ı geliştirdiler. DirectX in hantallığı ve kolpalığı yüzünden hatta kolpalık demeyelim Intel&Microsoft işbirliği yüzünden büyük zarar gören AMD sonunda kendi API sini geliştirerek kendi yolunu çizmeye karar verdi. En başta PS4 üyle birgüzel Microsoftun Xbox 'ının üzerini çizdi sonra aynı sistemi masaüstüne getireceğini duyurunca Intel ve Nvidia nın üzerini çizmeye hazırlanırken derken hiç beklenmedik bir gelişme oldu ve Microsoft bir anda ADAM oldu ve DirectX 12 nin duyurusunu yaptı. Ve de ne hikmetse yıllarca düzeltmediği Directx kolpalığını bir anda çözüverdi ve Apiyi MANTLE benzeri low level şekilde işlemciyle doğrudan konuşacak hale getirdiler.

Şimdi sorarım size siz bir tabloya baktığınızda resime mi bakarsınız yoksa gerçekte o resmi çizenin çizmeye çalıştığı şeye mi bakarsınız.

AMD yi büyüyemesin güçlenemesin diye önüne her türlü engeli çıkarttılar AMD nin bunda suçu ne. Adamlar genede çok iyi yerlere geldiler ve gelmeyede devam edecekler. Bundan sonrasında AMD nin önü dahada açık.

Çok haklısınız.renderde çok iyi gerçekten.v-ray render ile performansı suanlık beni tatmin ediyor
    AMD FX 8320 4.2GHZ/CORSAİR H70 Liquid CPU Cooler/ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0/POWERCOLOR HD7850 2GB OC/G.Skill 2x4GB ARES DDR3 1600MHZ CL9 /Corsair Vengeance C70 White /CORSAİR CX600W V2 80+BRONZE/Seagate 500 gb 7200rpm+Seagate 1000gb 7200rpm/CORSAİR FORCE LS 120GB SSD/ASUS VE228TR 21.5" Full HD

Sistem 2:i7-4770K/Asus H87M-PRO/Kingstone HyperX 32GB 1600Mhz/Sapphire R9 270X/Gigabyte IF-133 Case +700W PSU/Seagate 1 TB 7200Rpm

• quote:

Sistem yükte olmadığı zaman cekirdek kapatıyor bunu yaptığın zaman o kapanma olmuyor..

ama bunu yapınca da daha fazla güç tüketiyor değilmi
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.