Şimdi Ara

AMD FX 9590 5.0 Ghz 220W TDP [920 Dolar] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
6.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuda donen tartismaya bak tdp nedir bilmeyen adamlar ciddi birsey tartistiklarina inaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

quote:

Orijinalden alıntı: arcalper0658

quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

quote:

Orijinalden alıntı: arcalper0658

intel i5 2500k 5.00 ghz de yaklaşık 177watt güç çekiyor ve 4 çekirdek
    intel 17 2600k 5.00 ghz de yaklaşık 183 watt güç çekiyor
    intel i7 930 4.2 ghz de 269 watt güç çekiyor

amd nin bir ürüün 220 watt çekmesi neden bu kadar şaşırtıyor ki?

iyi güzel diyorsunda birde amd işlemcilerin çektiği gücü yazsan eşit karşılaştırma olacak intelin tdp si daha düşük böyle güç tüketimi var tdp si 2 kat yüksek olan amd nin oc ile güç tüketimini yaz

burda konu bu işlemcinin intelin oc yapılmış üst düzey işlemcileriyle karşılaştırılması
    zaten bu işlemcide amd nin oc li işlemcisi güç tüketiminin benim yazmama gerek yok 220 watt diye yazmışlar zaten..

kaldıki bende kendi kullandığım işlemcilerden yola çıkarak inteli yazdım.. amd kullansaydım olarıda yazardım rahat olun
    evet intelin düşük ama 40 - 50 watt farkın bir yılda getirdiği farkıda siz yazın bana, intelin ve amd nin satışlardaki fiyat farkını yazın bide hangisininki daha pahalı?

bir işlemciye 600tl veripte aradaki 40-50 watt ın muhabbetini yapmak çok komik geliyor bana benim değindiğim konu burası..

arada 40-50 watt olsa tamam derim. misal i5 2500k tdp 95 watt amd nin yeni çıkaracağı işlemci 220 watt. i5 2500k oc ile 177 watt ise amd nin bu işlemcisi en az 300 watt vardir işte intel aradaki farkı elektrik tüketiminden çıkarıyor ve daha az ısınıyor yani amd den daha uzun ömürlü ve daha karlı oluyor

hocam yanlışınız var amd yeni bir ürün piyasaya sürmüyor, piyasadaki ürünün oc sini yapıp 5 ghz ye çıkarıp yeni isimlendirme yapıyor o yüzden bu kadar güç çekiyor... açın videosunu izleyin videosunda adam bilgisini vermiş zaten
    bende o yüzden intelin oc li işlemcileriyle karşılaştırıyorum

he bunu benim, senin gibi adamların alacağını sanmıyorum ama ben yaklaşık 2 ay teknik serviste çalıştım, oraya gelen adamların bazıları işlemcisi minimum 3,5 ghz olsun şu olsun, faceye girsin ( ) diyor.. öyle adamlara tdp değeri şu desen ne demesen ne

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

TDP nin direk güç tüketimi ile alakası mevcuttur,ısıl değerin yükselebilmesi için tüketilen gücün yükselmesi lazım,220 watt elbette prizden çekilen güç değil ama TDP yükselirse güç tüketimi yükselir,güç tüketimi yükselirse TDP yükselir,voltaj arttırımı her zaman kWH kWH geri döner hatta şehir şebekesindeki voltaj düşümü ve artımı bile güç tüketimini ve faturayı etkiler... ha ne kadar çekiyor bir varyak bir güç ölçer bağlayıp 220 volta sabitleyip bakmak lazım.

Gerekli aciklamalar konu icerisinde yapildi,konuyu geriye dogru okuyup gerekli cikarimlari yapin her seferinde ders veremeyiz burda.

bilmiyorsun ki ne dersi vericen öğrenmişsiziniz bir termal dizayn pavır onun etrafında dönüyorsunuz.

Okuluna don velet,senin gibi liselilere ders vermiyorum.

Uslub dostum uslub buradan kaybediyorsun işte, istiyorsan vereyim telefonumu ara 32 yaşındayım senden öğrenecek hiç bir şeyim yok...

http://www.cpu-world.com/Glossary/T/Thermal_Design_Power_(TDP).html

ingilizcen yoksa çevireyim,yada arkadaşlar çevirsinler çok zor bişey değil gayet net anlatmış anlatmak istediğimi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cose Turche -- 9 Haziran 2013; 23:32:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

TDP nin direk güç tüketimi ile alakası mevcuttur,ısıl değerin yükselebilmesi için tüketilen gücün yükselmesi lazım,220 watt elbette prizden çekilen güç değil ama TDP yükselirse güç tüketimi yükselir,güç tüketimi yükselirse TDP yükselir,voltaj arttırımı her zaman kWH kWH geri döner hatta şehir şebekesindeki voltaj düşümü ve artımı bile güç tüketimini ve faturayı etkiler... ha ne kadar çekiyor bir varyak bir güç ölçer bağlayıp 220 volta sabitleyip bakmak lazım.

Gerekli aciklamalar konu icerisinde yapildi,konuyu geriye dogru okuyup gerekli cikarimlari yapin her seferinde ders veremeyiz burda.

bilmiyorsun ki ne dersi vericen öğrenmişsiziniz bir termal dizayn pavır onun etrafında dönüyorsunuz.

Uslub dostum uslub buradan kaybediyorsun işte, istiyorsan vereyim telefonumu ara 32 yaşındayım senden öğrenecek hiç bir şeyim yok...

ingilizcen yoksa çevireyim,yada arkadaşlar çevirsinler çok zor bişey değil gayet net anlatmış anlatmak istediğimi..

Benden birsey ogrenebilmen icin belirli bir duzeyde bilgin olmasi lazim sen bos gelmissin bos gideceksin,Ingilizce'yi bir Ingilizden daha iyi bilirim sen kapasiteni fazla zorlama google a tdp nedir yazip birseyler ogrenmeye calismaya devam et.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benden birsey ogrenebilmen icin belirli bir duzeyde bilgin olmasi lazim sen bos gelmissin bos gideceksin,Ingilizce'yi bir Ingilizden daha iyi bilirim sen kapasiteni fazla zorlama google a tdp nedir yazip birseyler ogrenmeye calismaya devam et.

Alıntıları Göster

TDP si yüksek olan işlemci daha fazla güç tüketir,ben ispatlayabilirim bunu peki sen bana TDP nin güç tüketimiyle alakası olmadığını ispatlayabilir misin?Ayrıca uslubuna dikkat et son kez uyarıyorum...Seni sulamaya götürürüm susuz getiririm çok iddaalı konuşuyorsun.

• Isıyı, kullanılan elektrikten değil de başka bi yerden elde ediyorsanız TDP ile alakası olmaz tabi ://

Intel daha mı az ısınıyor?? En son ne zman az ısınan Intel gördünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Isıyı, kullanılan elektrikten değil de başka bi yerden elde ediyorsanız TDP ile alakası olmaz tabi ://

775 pentium dual core intel islemcilerde 55w 77w gibi tdp degerleri yaziyor bence gerçek degil fx islemcilerden daha cok isiniyorlar.

• Orijinalden alıntı: Cose Turche

TDP si yüksek olan işlemci daha fazla güç tüketir,ben ispatlayabilirim bunu peki sen bana TDP nin güç tüketimiyle alakası olmadığını ispatlayabilir misin?Ayrıca uslubuna dikkat et son kez uyarıyorum...Seni sulamaya götürürüm susuz getiririm çok iddaalı konuşuyorsun.

Konuyu incele,sana daha fazla zaman ayirmayacagim,benden asagi gordugum kisiye hurmet etmem!

• Gün gelir itaat edersin aslan bak işine...
  • quote:

Isıyı, kullanılan elektrikten değil de başka bi yerden elde ediyorsanız TDP ile alakası olmaz tabi ://

Elektrik enerjisiyle ortaya çıkan ısıyı demek istedğin herhalde. Yalnız bu işlemci 5GHZ'de gerçekte kaç watt tüketiyor? 4.8 GHZ'de FX8350 sanırım tek başına 170 Watt gibi çekiyor. Bu işlemci acaba üretimde en yüksek seviyede puan alan FX8350'lerin yutturulmuş hali mi?
    Her zaman aklıma takılan başka bir konu daha var. Genelde TDP verileri sanırım stok fana göre verilir. Şimdi özel hava soğutma ya da sıvı soğutma uygulamak bu işlemcilere (CPU GPU) abanma hakkını sence veriyor mu? Silikon üzerinde enerji iletkenleri vardır malum. Ben her zaman sıcaklıktan ziyade yüksek voltajın zamanla iletkenler üzerinde oksitllenme vb gibi zararları olacağını ve extra yöntemlerle yapılan soğutmanın aslında asıl riskleri bertaraf etmeyeceğini savunan kanattanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Elektrik enerjisiyle ortaya çıkan ısıyı demek istedğin herhalde. Yalnız bu işlemci 5GHZ'de gerçekte kaç watt tüketiyor? 4.8 GHZ'de FX8350 sanırım tek başına 170 Watt gibi çekiyor. Bu işlemci acaba üretimde en yüksek seviyede puan alan FX8350'lerin yutturulmuş hali mi?
    Her zaman aklıma takılan başka bir konu daha var. Genelde TDP verileri sanırım stok fana göre verilir. Şimdi özel hava soğutma ya da sıvı soğutma uygulamak bu işlemcilere (CPU GPU) abanma hakkını sence veriyor mu? Silikon üzerinde enerji iletkenleri vardır malum. Ben her zaman sıcaklıktan ziyade yüksek voltajın zamanla iletkenler üzerinde oksitllenme vb gibi zararları olacağını ve extra yöntemlerle yapılan soğutmanın aslında asıl riskleri bertaraf etmeyeceğini savunan kanattanım.

Oksitlenme olmaz ama moleküler yapısın yaşlanma / yapısında deformasyonlar oluşma / tepki voltajının eğiğinde bozulmalar olur. Üretim teknolojisi vs. ile faln da alakalı. Pratikten karşılıaşmışsındır Intel oc. kullanıp uzun süre, artık durduk yere voltaj yetmemeye oc olmamaya başlayan işlemciler faln. Voltaj ve sıcaklık beraber etkisi, sıcaklığın tepki zmanına ve yapısal bütünlüğe olan etkileri var. Voltajın artmasıyla limitlere gelmesiyle zaman içinde yıpranma şansı daha da artıyor zaten. Isı da etkili , ama iyi soğutma, o ısı etkisinin moleküler seviyede oluşmasını engellemiyor sürekli belli bi yıpranmaya maruz kalıyorlar küçük oranlarda. Ne kadar zorlanırsa yıpranma şansı o kadar daha fazla ama bunlar istatiksel olarak ifade edilecek anlamlıkta şeyler , bize anlamlı gelen süreler olmaması gerekiyo normalde. Ama yine de işte denk gelmiştir veya sağda solda okumuşsundur uzun süreler sağlam oc yapanların sistemlerinde zaman içerisinde artık oc olmama voltaj sorunları gibi şeyler olabiliyor. Artık bi yerden sonra piyango olayı.

Benim bildiğim bu 8350'nin oc hali işte. 4.0 yerine 4.8 de çalışacaksa %20 faln ediyor (turboda 4.2 yerine 5). Uygulamalara da %15-18 civarlarına kdar iyi perf verebilmesi lazım en iyi durumda. 8350'yi oc edince işte , prime 95 altında bütün sistem 310w ları buluyor rahatça. Sade işlemciden emin değilim ATX/EPS'den ölçmek lazım, ona da yanaşan fazla yok bildiğim kadarıyla, herkes prizden çekilene bakıyor, bence mantıklı olan da o zaten. Şimdi bu yeni çipin yapısında aktif RCM yoksa, büyük ihtimalle aynı seviyelerde güç tüketmesi lazım. TDP zaten frekans voltaj vs. nin bi fonksiyonu. Max yük altında sistem doğal olrak TDP'de yazan değerin üstünde güç çekecek. Olsa olsa en fazla bi miktar tweaklenmişliği vardır, turbosu, yüke göre tepkisi açısından(p-state vs. ), o açıdan bi miktar güç tüketiminde iyileşme belki vardır. ama sistemi 310-350W aralığından sistemi 200W'alara indiremez.

Bunun esas hedefi neyin ne olduğunu bilen aklı başında son kullanıcı değil.AMD'nin çıkartması beklenilen yeni bişeyi yok, kimse beklemiyor, o yüzden buna haa ii neyse gibisinden bakmak lazım. Amaç tamamen PR yani, milleti düdüklemek gelin alın demek değil. Zaten fiyatı yüksek olacakdır. extra oc. için de bi miktar daha payı var, o tarz a+++++ kalite bi çipse ve atıyorum 5.5 ghz de faln stabil çalışabiliyorsa da PR içn yeme de yanında yat malzemesi olur. Bunun tek sorunu zamanlaması yanlış. İlk Bulldozer çıkarken 4.8 5 ghz gibi bi çip çıkartıp 300$ 500$ gibi etiket dayamaları gerekiyordu. Sonra daha uyusal oc edilebilir kullanıcı versiyonları olan diğer çipleri insani fiyatla vermeleri gerekiyordu. O zman 5 ghz stok frekans ile Sandy Brdgelere çok güzel rakip olurdu, insanların algısı tamamen farklı olurdu. Kimse kalkıp Phenom daha iyi bak geçiyo olayları ile AMD'ye zaman kaybettirmezdi. Bizde de oldu bu dışarda da, Phenom x4 daha iyi perf gösteriomuydu ewt, 4100 6100 yerine x4 al denmedi uzun süre denildi. x6 x4 ler bitene zor bulunur olana kadar az sattı zaten Bulldozer. Esas o zmanlar işte ilk 5 ghz ürün çıkartıp, bi süre sonra diğer çipleri çıkartacaktı, o zman insalarda kısmen 300A modası başlatacaktı. Herkes 5 ghz de kullanamayacak ama önemli olan işte o 5 ghz de 2500k'yı faln geçebilio olması 2600k yı da geçebilio veya yarışıo algısını oturtmak olacaktı. 6100 alan adam belki 4.3 de kullanabilecekdi ama satın alırken 5ghz algısı olacakdı en başta. 8150 5ghz'e dayamaya kalkınca güç tüketimi feci ötesi yükseliyo ama stok intellere göre üstünlük kurabilmesi en önemli olan kısım olacaktı ve güç tüketiminin olmsuz etkisini silebilecekti insanların aklından.

Hadi en başta olmadı, Vishera, 2. nesil çıkarken yapılacaktı. Hem daha iyi perf hem daha iyi güç tüketimi, hepsi birden 5ghz çip, SB'ye karşı da IB'ye karşı daha rekabet imkanı verirdi.

Test siteleri flan ne yapıyor hep? Stok olarak en iyisini almaya testte onu kullanmaya çalışıyor. Stok 5ghz işlemci için SB IB ye karşı iyi bi konumu olup, güç tüketiminde kafa karışıklığı yapsa da önemli olan bu değil. teste bakanların ooo koymuş abi tarzında bi algı yaratman. Öbür tarafta bi yere yazdığım gibi, top-end hi-end sistem isteyenler zaten neyin ne olduğunu blir, ama gelirlerin büyük kısmı bunlardan sağlanmıyor. daha eşe dosta soran aklı erdiği kadar testlere bakan forumdan şurdan burdan okuyanların üstünden sağlanıyor gelirlerin çoğu. Önemli olan bu insanların algısını bükebilmek, bu insanlarda ya o kadar kötü değil imajı oluşturtabilmek veya algıyıyönlendirmek.

hi-end sistem peşinde olanlar mesela AMD iyi rekabet edemiyor ondan Intel'e mahkumuz diye AMD'yi suçlarken, az biraz araştırmış etmiş birisi fx 6300'ün çok iyi fp verdiği bunu bulabildiği için i3 e göre alternatif olabidiği için şükreder mesela. Algılar arasında bu tarz derin farklılık var.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz denir ya, slaytlarda insanlara 990x gösterip sonrada beklentilerinin düşük olmasını ummak kadar saçma bişy olmaz. AMD reklam pazarlama konusunda zaten maymun ötesi bişey. 5ghz ile i5 750 i7 860 gibi daha insansı şeyleri kıyaslasaydı zmanında o zman sükse yapardı ama yok tın tın. sonra noldu kaç tane adam gördüm ben, abi noldu 990x e rakip olacaktıya gelen. Vishera ile yapsaydı yine bi miktar toplardı ama yapmadılar işte. insanların algısıyla oynayabilmek bu kadar önemli.

bunların çoğnu zaten biliyorsundur veya rahatça kavrayabiliyorsundur ama herkes öyle değil işte. AMD bunu çıkartacak ama yeni bi yenilik olarak çıkartmıyor. 2700k yı 2550k'yı nasıl kimse konuşmadı fazla onun gibi algılanması lazım aklı başında bişeyleri bilenler tarafından. Niye yeni bişey yapmıyo diye kızarsın o ayrı. Intel de mesela zmanında 2700k'yı 4.5 ghz de çıkartsaydı, bu yukarda bahsettğim süksenin beterini yapabilirdi. Ama farklı nedenlerden girmediler bana göre olaya (4.5'in garantisini verebilmek faln başka çünkü, kullanıcının oc yapıp %99.999 sorun yaşamaması ile kendilğinden 4.5 da çalışıp sorun çıkartmayacağının da %99.9999 fabrikada garanti edilmesi vs. faln gerekiyor).

Az çok bişeylerin farkında olan insanlar için fazla üstünde durulmaması gereken bi ürün bana göre. Amaç sonuçta PR sadece. PR'ın da tek sorunu ürünün ilk çıktığı zman değil, orta yaşını geçtikten sonra çıkartılmsı.

edit: bişey daha yazacaktım da unuttm ://

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 13 Haziran 2013; 14:58:04 >

• 220w ısı olarak atılması demek işlemcinin toplam çektiği gücün 220w+ olması gerekmez mi? yani güç gelecek, ısıya dönüşecek ve soğutma ile atılacak?

cpu verimleri ne kadar olur? elbette koşul, hız aşırtma miktarlarına göre değişir, mesela 80w tdp olan bir işlemci için 100w maks net çektiği güç diyebilir miyiz?

ya da bu amd için 250w mı gerekir, 300w mı? bir şekilde sadece işlemcinin çektiği gücü sağlasak, ne görürüz?
  • scorn kullanıcısına yanıt
    quote:

mesela 80w tdp olan bir işlemci için 100w maks net çektiği güç diyebilir miyiz?

Core Temp ile yaptığım gözleme göre, 95W TDP li 2500K işlemcim 3.3 Ghz de Prime95 yük altında 60W tüketim gösteriyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

mesela 80w tdp olan bir işlemci için 100w maks net çektiği güç diyebilir miyiz?

Core Temp ile yaptığım gözleme göre, 95W TDP li 2500K işlemcim 3.3 Ghz de Prime95 yük altında 60W tüketim gösteriyordu.

60w işlemciye harcanıyorsa, 95w da ısı olarak atılıyorsa 155w saf işlemcinin çektiği güç olur. yanlış mıyım?
  • http://www.extreme.outervision.com/tools.jsp#cpuoc

Bunun gibi yerlerden hesap yapılabilir. Önemli olan nereden baktığın, prizden çekilen güç açısından mı bakıyorsun, yoksa sadece salt CPU'nun tükettiği güç açısından mı bakıyorsun? Salt CPU'nun gücünü de VRM / Mosfetlerden bağımsız olarak mı görmek istiyorsun bi de? Anakarta giden Kabloya ölçü aleti takıp (ATX / EPS) üstünden CPU tüketimini görebiliyorsun. Ama bu sadece fikir veriyor, bana göre prime95, linpack altında prizden çektiğin gücün daha önemli olması gerek.

8350 Stok frekansda, doğru biliyorsam ATX üstünden max yük altında 130-140W civarı çekiyor, 15-25W daha üstünü çeker denilebilir sanırm. Sorun burda ATXden çektiği değil bana göre. Yani PSU hesaplaması için o önemli tabiki ama son kullanıcı olarak bakacaksak Prizden çektiği daha önemli bana göre. O da rahatça %50 fazlasını bulur.

Stok 8350 ATX den 130-140 çekip, prizden 200W civarları çekiyorsa 4.8'ghz 1.47v ile oc edilince TDP'si 200W civarlarına yaklaşıyor, atıyorum o da 225-230W ATX üstünden çeksin, bunun da prizden çektiği en az %50 vardır dersek zaten 320-350W civarına geliyor. Prizden ölçülebilenlerle uyumluluk içinde yani.

Giga'nın faln 8+2 anakartı varmış Fx 5ghz Ready dediği, tanıtımını da yaptığı. 4+1 olan anakartları saymazsak çalıştırabilen yeterince anakart da olacaktır zaten.

Edit : coretemp faln işlemcinin raporuna göre yazıyor onu, gerçekte çektiği güce göre değil, yani atx veya prizden çekilen arasında doğal olarak fark olacak. Sırf anakartın atx. m-atx, vrm / mosfet verimi faln açısından bile 20w lar seviyesinde tüketilen güç anlamında fark olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 13 Haziran 2013; 15:18:13 >

• sorun şurada, 220w ısı olarak atıyorsa, 2600k'dan daha da fazlasını çekecektir işlemci olarak, en az 300w sadece işlemciye gidecek gözüküyor. anakart bileşenlerinin bu hızdaki çektikleri güç, onların attıkları ısıyı da düşününce muazzam bir değer, 300w ile orta halli tüm bileşenler ile bilgisayar çalıştırılıyor. neredeyse sadece işlemci ve anakart 500w görecek
  • 30 islemci bosta yukte guc tuketimi test etmisler burada.goz atmanizda fayda var.

http://ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=537&page=10
  • Bu iş oldukça karışık. Yukarıda zaten arkadaşlar birbirine girmişler. Aslında TDP yani ısıl tasarım, o işlemcinin o kadar güç tükettiğinde ortaya çıkacak ısının soğutma ile giderileceği anlamına geliyor. Yani o işlemci 220w güç tüketimine denk gelen bir ısıyı tolere edebilir.
    Burada ortaya şöyle bir paradox çıkıyor,
    TDP direk olarak güç tüketimiyle alakalı değildir: Doğru.
    TDP direkt olarak tüketilen güç ile alakalıdır:Doğru

Yalnız AMD burada bu işlemcinin 220W karşılığında çıkan ısıya dayanacağını söylüyorsa Rubisco'nun dediği ve Dominic Toretto'nun verdiği örneğe göre bu işlemci benim de iddia ettiğim üzere en iyi FX8350'lerden yapılmış ise 5 GHZ'de 200W bile yakmaz.
    Tabi mühendislik hesabı sanırım stok soğutucuya göre yapılmış ve ortalama ortam sıcaklığı baz alınmıştır diye düşünüyorum.
    Ha, Noctua D14 veya su soğutma ile yardırırım demek abesle işgaldir. Günümüz koşullarında Hasswell 4670K ve 4,2 GHZ civarı OC+ stok soğutma ve ortalama bir board sanki daha ucuza gelir gibi. Bu konuda defalarca tekrar ettim, 5GHZ'lık FX9000 için yüksek fazlı sağlam bir OC anakartı gerektiğini de hesap etmek lazım. Ucuz Z87 boardlu 4670K başka avantajları da beraberinde getiriyor. En basitinden USB 3.0 okuma yazma hızlarında dahi belirgin bir artış var, daha yüksek bellek frekansına destek var vs vs...
    Hasswell işlemcilerde ilk %10-15 civarı OC ve perfromans getirilerine dikkat edin. Bu miktarda OC, hem aşırı pahalı board ve 2 kiloluk soğutucu ihtiyacı gerektirmiyor, hem de temel uygulamalarda performans getirisi bana eski işlemcilere nazaran iyi gibi göründü...
    Kısacası FX9000 aslında reklam ürünü olmuş ama biz yemedik.

• ben hala tdp'yi tam olarak anlamadım :D

100w tdp işlemci için, işlemciden 100w ısı çekilmesi gerek demek değil mi? çünkü aynı zamanda stok fanın "100w güç harcayarak" işlemciden ısı çekmesi olarak da anlaşılabiliyor.

eğer ki 100w işlemciden ısı çekmek gerekiyorsa o işlemcinin 100w ısı attığı + kendi çalışmasını da katarsak 150-170w gibi (mesela) bir güç çekmesi gerekir anakart üzerinden, saf işlemci olarak. yanlış mı ?
  • Scorn aşırı abartıyor 500w diye, sende çok az söylüyorsun 200w diye. Prizden duvardan çekilen, bütün sitemin tüketimi olarak söylüyorsanız eğer prizden duvardan prime altında en az 300W çekmesi lazım. 8350'de Herkesin yaptığı güç tüketimi testinde 315-360w gibi değerleri var duvardan çekilen güç için. Esas önemli olan bu olması lazım (psu hesabı dışında, tüketimden bahsediyorsak).

Yok bize lazım olmayan, salt işlemcn ne kadar tükettiği ise, onu da anca ATX üstünden ölçerek fikir yürütebiliyorz ama bunda VRM / Mosfet / Anakartın güç uygulaması / parçaların verimi etikiyor, salt işlemciye giden gücü ölçmüyoruz yine. ölçtüğümüz anakartın CPU'yu beslemek içn kullandığı güç. Bana göre de bunun çok çok bi önemi olmaması lazım , PSU seçimi vs. için önemli sadece. Onda da yine ATX üstünden çekilen gücü bilmek yeterli PSU için. Zaten PSU'nun kolay kolay işlemciyi besleyemediği görülmez dert olmaz.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.