Şimdi Ara

AMD FX 9590 5.0 Ghz 220W TDP [920 Dolar] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
6.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tdp değeri çok yüksek ama gelen açıklamalara göre işlemci sıvı soğutma ile gelecek ve pahalı olacak o elimizi yakar filan diyen arkadaşlarıda görürüz ama tdp çok yüksek olsada 5ghz
    eksileri ise amd nin hala 32nm teknolojisiyle devam etmesi inteli öne geçirir bekleyip görücez bakalım.
  • Evet TDP bir İşlemcinin tükettiği güç miktarını göstermez. Altında da tüketebilir üstünde de.

95W TDP değerine sahip i5 2500K Prime 95 testindeki güç miktarına bakın Default 3.3 Ghz ( kendi işlemcim )

AMD FX 9590 5.0 Ghz 220W TDP [920 Dolar]
  • Geçen yıl "Vishera üst seviye işlemcilerin sonuncusu olacak" haberleri doğruymuş sanırım. Böyle bir şey ile AMD, yalnızca ses getirme çabasında derim. Zira rakibin ürünlerine karşı zaten saat hızı ile yarışabilen AMD, yüksek saat hızına sahip olan işlemcisini daha da yüksek saat hızlarına çıkararak, rakibi karşısında saçma bir TDP değerine ulaşmış olacak.

Böyle bir işlemcinin satmayacağı ortada. Masaüstünde performans isteyenlerin çoğu Intel alıyor. Mobilde zaten Intel üstünlüğü var. Gerek masaüstü PC satışlarının azalıyor olması, gerekse de performansın fazlasıyla artmış olması da Intel'i W/P'ı iyileştirmeye itmiş görünüyor. Zira performans artırmayı bıraktı adamlar, güç tüketimi ve gpu performansına yükleniyorlar.

Bu hızaşırtılmış cacık işlemci yerine Intel'in dahili gpu performansında yaptığı ortalama %100 performans artışı bence çok daha büyük bir devrim sayılır. Çünkü bugün esas ihtiyaç duyulan şey, 4 GHZ'de çalışan işlemciyi, TDP değerini %60 artırmak pahasına 5 GHZ'de su soğutma ile çalıştırmak değil; düşük performans gösteren ve gösterdiği performansa göre fazla güç tüketen grafik işlemcileri geliştirmek.

AMD'nin 3-5 tane satacak işlemci yerine Intel'den sağlam tokat yediği APU konusuna eğilmesi ve ciddi bir çıkış yapması lazım. Yoksa hali hazırda gpu performansı olarak 5800'e %20-30 farka atan HD5200 sayesinde Intel'in yarışamadığı (hatta AMD'yi geride bırakamadığı) hiçbir konu kalmamış gibi görünüyor.

Buarada AMD'nin yeni A10'lar için hazırladığı videoyu beğendim. Kırk yılın başı güzel bir video gelmiş AMD'den. İnşallah yeni A10'ların kendisi de öyle olur.

• arkadaşlar bazıları sadece amd nin tdp değerinin yüksek intelin düşük oldugunu anlatır gibi yazmış

5ghz için bahsedilen tdp değeri bence normal.

kullandıgım işlemci 4.9 ghz de 225watt gösteriyor

https://store.donanimhaber.com/11/44/f0/1144f046cfd6ae1810edbfc866fb0028.png

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Evet TDP bir İşlemcinin tükettiği güç miktarını göstermez. Altında da tüketebilir üstünde de.

95W TDP değerine sahip i5 2500K Prime 95 testindeki güç miktarına bakın Default 3.3 Ghz ( kendi işlemcim )

@grezimonk'a cevap yazacaktım sen yazmışsın hocam. Eğer ki sensörlerden okunan güç tüketimi doğruysa 4.3 GHz'de de 70W civarı yine 2500k.
    Yani 50-70W 4 GHz işlemciler hâyâl falan değil, zaten piyasada bulunan hatta çıkışından yıllar geçmiş işlemciler yapabiliyor bunu.
    AMD'nin takoz işlemcileri için ütopik değerler orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Evet TDP bir İşlemcinin tükettiği güç miktarını göstermez. Altında da tüketebilir üstünde de.

@grezimonk'a cevap yazacaktım sen yazmışsın hocam. Eğer ki sensörlerden okunan güç tüketimi doğruysa 4.3 GHz'de de 70W civarı yine 2500k.
    Yani 50-70W 4 GHz işlemciler hâyâl falan değil, zaten piyasada bulunan hatta çıkışından yıllar geçmiş işlemciler yapabiliyor bunu.
    AMD'nin takoz işlemcileri için ütopik değerler orası ayrı.

asıl takoz olan işlemciler intel Haswell için 50~70W hayal dedim... sizin okumanız kıtsa ne diyeyim kümesteki kazlar...

• tdp yüksek fakat o frekansa da o.ayrıca Amd gidip te fx 6100'ün yanında verdiği stok işlemci soğutucusunu vermez. en az tek kule tarzında bir işlemci soğutucusu yeter o işlemciye.
    ayrıca elektriğin watt'iı 1 liradeğil ki olsa olsa aylık 10 lira bile atmaz fx 8350'nin üstüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

Orijinalden alıntı: IBreak4LoveI

bende tam bunu diyecektim fakat bu dediğinize göre gidersek o zaman bu işlemci sınırlarında demektir yani o.c performansı 0 gibi bir sonuç çıkıyor yanılıyormuyum ?

Belki daha oc olacak yeri vardır bilemiyorum. Belki çok iyi soğutma ile daha fazla voltaj manyağı olmadan 5.5 de yapıyodur bilemeyiz burdan. Ama hedef kitlenin AMD alıp oc etmeyen / fazla oc etmeyenler, En üst düzey AMD işlemcisi olarak piyasada görmek isteyenler vs. olduğu açık. Bunun alınıp testlerde faln AMD ürünü / eşdeğeri olarak kullanılması gibi farklı nedenleri de vardır. Sonuçta adamlar 3.8 ghz 8350 vs. ye göre yorum yapıyolar karşılaştırıyolar. 4.8 ghz demek %25-26 oc demek, testlere bu %20-23 civarlarında yansır. Özellikle de multi-threaded testlerde baya yukarılara çıkar, Intel'i de geçer. Kimse de kalkıp kardeşim o oc. işlemci sen onu kullanamazsın diyemez. Stok frekansı bu, bu şekilde kullanlacak daha iyi sonuç veriyorsa da ne ala zaten. PR'ın çok güzel kullanılması bu, ahlaksız etik olmayan bi nokta da yok. Millet alıp kullanmıyorsa biz böylesini veririz diyolar ://

Stok soğutucu ile olmaz ama, yanına bişey vereceklermi yoksa soğutucusuz olark mı satılacak belli değil.

Fx 8350'yi 5.0ghz'e 1.5v ile oc edince zaten sistem 315W civarlarında bişey harcıyor prime95'de. Bunun da daha yüksek olacağı yok.

Sakin sakin kullanacak olan zaten, stok değerlerde kullansın 8320/8350'yi, yada çok hafif oc yapsın. Bi de voltajını düşürsün undervolt yapsın, 1.2 lere veya biraz altına kadar. Stok 8350'ye göre undervolt edilmişi 30-35w daha harcar max yük için.

PR için güzel hamle sonuçta. Karşılaştırma için 3.8 stok değilde 4.8 stok işlemciyi kullanmaları gerekecek inceleme yapanların.

Bardağa dolu tarafından bakıyorsun yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Bardağa dolu tarafından bakıyorsun yani.

Dolusu boşu yok bunun, sen inceleme yapacak olsan eşit olsun diye fx 8350'yi stok hızında mı kullanırsın, yoksa herkes bunun oc edilebilir olduğunu biliyor, herkes 4.3 4.5 de kullanıyor diyip oc li olarak mı teste sokarsn?

Sonuçta bu Intel gibii değil, yerine göre az da olsa 2700'ü kullananlar vardı test içn kullanan.

Şimdi senin elinin altında, kendiliğinden oc li 4.8 işlemci varken, AMD'nin en hızlı üyesi diye 3.8 lik 8350'yi mi kullanırsın, bunu mu?

İster istemez adamlar elinden geldiğince baskı vs de yapıp oc li olanın testlerde yer almasını isterler. En azından %10 15 20 civarlarına kadar daha iyi perf gösterme imkanı var.

Dediğim gibi PR için mantıklı yaklaşım bu. Intel'in teste alınan işlemcilerine karşın AMD'nin stok haliyle oc'li, en hızlı üyesini yarıştırmak yani.

Yoksa Bulldozer mimari tasarımından dolayı belli bi noktadan sonra logaritmik artan güç tüketimine sahip. Stok undervolt kullan 190w altına inersin, 4.8 - 5ghz oc kullan 315-330w lara kdar çıkarsın.

Özel tasarlanmış özel yapısı olan bi çip değil o yüzden çoğu insanı ilgilendirmiyor bu çip. Daha oc için gideri varsa da ne ala zaten.

• quote:

Dediğim gibi PR için mantıklı yaklaşım bu. Intel'in teste alınan işlemcilerine karşın AMD'nin stok haliyle oc'li, en hızlı üyesini yarıştırmak yani.

Ancak o kadar işte. Başında bir rakam sonunda MHZ GHZ yazıyorsa eyvallah.
    O TDP ile yemezler gözüm yemezler. Ben FX8350'yi de kullanmam. Sorana tavsiye ediyorum ama bana 190 TL'lik X4 965'in daha çok mucizesi varmış gibi geliyor.

O işlemciye FX8350 ile aynı fiyata satılıyorsa belki o para verilir. AMD aynı fiyattan satmayacaktır tabi. O zaman anlamı kalmıyor. O tDP'yi kaldıracak board lazım. Hani AMD mucizelerinden biri olan ucuz board olayı varya, işte 200 wat TDP ile olmaz yani..
    Ucuz board demişken, en ucuz Z87+ stok fan + 4.2 GHZ 4770K. Bunun maliyetiyle nerdeyse FX8350 ve iyi bir ortalama 990 anakart ve stok soğutucuyla olmuyacağı için FX8350'yi kaldıracak bir soğutucu ekle dediğin zaman arada öyle ahım şahım fiyat farkı kalmıyor.

4 GHZ aralığında 4770K 4.5 GHZ 3770K, ve tahminimce ancak 1.52v ile 5 GHZ'de tutunan 2600K performansını artık ucuz intel board ve stok soğutucu ile verecek. Üstelik dahil grafik birimi de iyileştirildi. AMD bırak 3770K'yı 2600K'nın 5GHZ'ini, 4.5 MHZ'ini yakalayan işlemci yapsın 500 TL altında satsın ben ordayım.
    Oyun oynamayan ama işlemci ağırlıklı çaışmalara önem veren biri için sanki FX8350 olan sisteme GPU-ekran kartını da dahil edince daha pahalı mı oluyor ne?

PR'ın kralını yaptım ben bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 6 Haziran 2013; 19:00:19 >

• fx 8350'nin 4ghz, 4.8ghz arasındaki farkı alttaki linkten görebilirsiniz. Sırasıyla render, video encoding, multi tasking ve gaming :
    http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/3
  • Yükteki güç tüketimi ilk nesil FX göre belirgin bir düşüş var .
    http://www.bit-tech.net/hardware/2012/11/06/amd-fx-8350-review/7
  • bu amd ne yapmaya çalışıyo anlamadım aynı pentium gibi oldu ghz yüksek ama işlem yeteneği fos
  • quote:

Zerre yapmadığının farkındasındır umarım, sadece Intel daha iyi daha performanslı dedin, AMD almayın dedin.

4.5 ghz Intel ürünü var mı? yok. Test için stok freq. 4.5 ghz Intel ürünü kullanabilecek misin? yok. Göstermek için stok vs. stok olarak 4.8 de AMD çipi alıp bak bu 3dmax da iyi, bu oyunda Intel kadar iyi, şunda daha da iyi diyebilecek misin? evet. Intel'den geride olduğu yerler için aradaki farkın azalmış olduğunu gösterebilecek misin, yada önemsiz bi farkmış gibi gösterebilecek misin? hepsine evet.

Bu zmandan sonra çıkması insanların algısında fazla bi değişikliğe yol açma şansı yok, ama var olacak olması test siteleri kullanırsa gayet iyi bi reklam amacı.

300-500$ dan satıp alacak az sayıdaki insanın da atıyorum eğer olursa 5.5ghz de faln kullanması etmesi işine gelen yerde yüksek perf alması da çabası olur.

Senin burda son kullanıcı olarak işe yaramaz dandik demen ile, çok daha geniş kitleye bak bu iş yapıyormuş pahalı ama adamlar bişeylerin peşinde imajı yaratmak arasında 180 derece fark var.

Bu zımbırtı çıkacaksa , Yukardaki bi sürü arkdaş gibi sanki bunu normal insanlar kullansın diye çıkıyormuş gbisinden bakma bence. Reklam / Konsept için olan bi ürünü herkesin kullanacağı almak isteyeceği bişeymiş gibi bakmamak gerekiyor.

• quote:

quote:

Zerre yapmadığının farkındasındır umarım, sadece Intel daha iyi daha performanslı dedin, AMD almayın dedin.

Senin burda son kullanıcı olarak işe yaramaz dandik demen ile, çok daha geniş kitleye bak bu iş yapıyormuş pahalı ama adamlar bişeylerin peşinde imajı yaratmak arasında 180 derece fark var.

Bu zımbırtı çıkacaksa , Yukardaki bi sürü arkdaş gibi sanki bunu normal insanlar kullansın diye çıkıyormuş gbisinden bakma bence. Reklam / Konsept için olan bi ürünü herkesin kullanacağı almak isteyeceği bişeymiş gibi bakmamak gerekiyor.

Bu cümleler olmamış, ama sonunda,içindeki canavarı ortaya çıkardım galiba
    AMD'nin kerameti var ama işi bilene tarzını besleyen yazılarına hiç uymamış bu yazdıkların.
    Hiç bir zaman AMD ile problemim olmadı. Son kullandığım ürünlere bakarsan zaten durum ortada. Arkadaşlarım bile sen bizden beter AMD'ci oldun diye dalga geçer oldular.
    Yalnız şu forumda beni her zaman ayar eden bir yaklaşım var, sadece burada değil benzer bir çok sitede mevcuttur bu anlayış; işi bilen AMD alır, bilmeyen gider İntel ve Nvidia'ya parayı bayılır. Sanki yıllar öncesinde biz geçmedik o yollardan.
    Şimdi ben sana açıkça bunu amaçlıyorsun diyemiyorum, ama böyle dedüşünüyorum, zira yazıların böyle düşünenlere malzeme veriyor.

FX8350 ve OC yükünü taşıyacak bir board ve iyi bir soğutucu maliyetine karşılık İntel Haswell 4670K+ucuz board+stok soğutucu arasında bir fark yok, üstelik işlemci ağırlıklı uygulamalarda yani oyun amaçlı olmayan bir PC için İntel'in yeni ürünleri cazip oldu diyorum. Testlere bakarsan hatırı sayılır farklar var...
    Yine, biraz dikkatli bakarsan az miktarda OC altında sıcaklık sorunu olmadan ciddi performans artışını görürsün.

FX8350 kötü işlemci değil ama sadcece OC yükü için değil, güncellenmiş tasarım oalrak stok hızlarında da ortalama AMD boardların biraz üzerinde bir boardu (990FX) hak eder. 4,5 civarı bir OC performansı için iyi bir ram kitini ve soğutmayı da hak eder. Hakkını en arkadaşlarım mevcuttur, desteksiz atmıyoruz yani...

AMD FX6 ve X4 serisi ucuz işlemciler söz konusu olunca ortalama 400-500 TL civarı iyi bir ekran kartı için imkan var. Biz bu tarafını vurguluyoruz, zaten her zaman öneriyoruz, ben X4 965'i hala tercih ederim. FX8350 işin içine girince intel almayı unuttturacak bir fiyat avantajı da aslında yok diyoruz.

Ben AMD almayın demiyorum, ama sen mümkün olduğunca AMD'nin kerametlerinin farkına varın AMD alın diyorsun, her yazdığın yazıda sen istemeden yapmış olan da böyle bir vurgu var ama açık ve net yazamıyorsun çünkü bu işin cahili de değilsin.

Sen oyundan ziyade
    her zaman olduğu gibi diğer uygulamalara da dikkat çekmeye çalışıyorsun, 220 watt TDp'li bu işlemcinin altındaki boardun ömrü olmaz. Buna uygun ROG serisi güçlü bir board aldıktan sona ne yapayım ben o işlemciyi. Maliyeti nerdeyse 4670K'lı bir sistem oluyor, hele dahili GPu'ya karşı ekran kartı masrafını da düşünürsek, 4770K'lı bir sistemi bile ortalama board ve soğtucusuz dahili GPU ile kullanmak daha mantıklı geliyor. Ha tabi senin uygulamlar için kastediyorum bunu. 4770Kalan adam VGA'sız durmaz, imkanı yok, ama ofiste ciddi performanslı sistem arayan için maalesef bu imkan var artık.

4670K ile FX8350 arasında 120 TL fark var. Ama testlerde ciddi farklar var. Atladığın ya da zahmet edip araştırmadığın nokta şu; Haswell'de OC ile tepki daha iyi ve sıcaklık değerleri stok soğutucuya da şans tanıyor
    Fiyat inerse ben zaten FX8350'yi takip ediyorum. Çünkü aşırı OC etmek zorunda kalmadan performansı koruyan tek işlemci FX8350. Tabi bu işlemcinin hakkı 990FX board içinde 350 TL ayırmak lazım. Bu işlemciyi alıp 200 TL'lik board ile sürüp sonra bu yaramaz diye çamur atanları da biliyoruz. Bu şartlarda Haswell'e karşlık yapılacak bir indirim ile ancak cazip olacaktır.

Profilimden dükkanımda kullanıp sattığım ürünlere bakınca hiç de AMD aldırmayacak bir gibi durduğumu sanmıyorum. Kerameterin farkına varamadık, çünkü oyun ve basit günlük kullanım amaçlı alıyorum. Forumun büyük çoğunluğu gibi. Kerametini bilenler burada yok zaten, ve gelip de burada iki laf edecek vakitleri olduğunu da zannetmiyorum.

Şunu da unutmamak lazım, diyelim ki; 1 yıl sonra 4770K ayarında bir işlemci yapmayı başardı AMD. O zaman 3930K muadili bir İntel işlemcinin fiyatı direk 1200'den 700'lü fiyatlara gelir. O işlemcinin maliyeti bellidir, o fiyatı zaten haketmiyor. Sebebi rakipsizlik.

• quote:

Yalnız şu forumda beni her zaman ayar eden bir yaklaşım var, sadece burada değil benzer bir çok sitede mevcuttur bu anlayış; işi bilen AMD alır, bilmeyen gider İntel ve Nvidia'ya parayı bayılır. Sanki yıllar öncesinde biz geçmedik o yollardan.

Güzel arkadaşım sen ne yazdın yukarıda ? Intel şu frekansda şöyle, AMD oc olsa bile böyle diil mi? Buna PR mı deniyor? aklı başında adamsın, reklamın ne olduğunu insanları etkilemek için nasıl yayın yapılması gerektiğini, nasıl yayın yapılırsa insanların aklında nasıl etki bırakacağını, testlerin ne tarz gösterilirse insanlarda nasıl algı bırakacağını biliyorsundur az çok.

Ben ne diyorum başından beri? AMD'nin performansından, tükettiği güçten bilmemneden bahsediyo muyum hiç? Salt performans açısından Karizma / Konsept ürün yapıyolar gerçekten piyasaya çıkacaksa bu. Sen en başından beri 3.6 değil de 4.8 ghz işlemci kullansaydın testlerde, karşısındaki intellerin hepsi stok halde kalsaydı ; aynı frekans için farkını göstermek isteyenlerden sonra hep stok hızında yani kendiliğinden oc olan 4.8'lik işlemci olmayacak mıydı? Intel'den de mesela 2400, 3470 vs. kullanılmayacak mıydı? En başından beri insanlarda AMD Intel'i yakalamış algısı oluşmayacak mıydı(çipe bak o frekansa rağmen Intel'i geçememiş, gerisinde, anca şunu geçebilmiş denildiği testler olsa bile)? Insanların aklında Bulldozer ilk çıktığındakinden daha iyi bi perf imajı bırakmayacak mıydı üsüne sakin kullanırsanız 300w civarlarında olmaz güç tüketimi gazını da verip?

Konsept / Karizma tarzı ürün çıkartıyorsan yada ona benzer bi havaya büründürmek istiyorsan amacın insanlarda belli bi tür algı oluşturmak, istediğin tarz düşüncenin tüketicilerde benimsenmesini sağlamaktır. Nvidia'nın yıllardır PR için herşeyi ayarında kullanıp dururken AMD'nin tökezlemesi, bunun yüzünden de insanların AMD'ye karşı antipatisinin oluşması gibi. Amaç burda kullanıcıda farklı bi imaj oluşturmak.

İşi bilen AMD alır algısını nerden çıkarıyosun onu söylesene bi? Yıllar öncesinde kaldı o, harçlığına göre sistem kurmak isteyenlerin zmanlarından. İşi bilen oturur işini hangisi en iyi görüyorsa onu alır, bunu yapmıyorsa da milletin gazına gelip karar veriyorsa da kendi bileceği iş. İronik mi bilmem ama bize AMD işlemci 7 senedir uğramadı daha(evdeki 2 pc 2 laptop dahil). En son, kullandığımız bi .net program içn sistem lazımdı. Sandra .net aritmetik'e göre 8350 fena değil sanki bi bakalm araştıralım dedik. Gel gör ki gerçek programı test ettik, stok 3770 vs. 4.3 ghz oc 8350 arasında %55 fark var Intel lehine. Hangi akıla hizmet AMD için "daha" + "bilen" kelimelerini aynı cümlede kullanayım?

Bide yukarıda yazdıklarımın neresinden AMD'ye yamanmaya çalışıomuşum algısını çıkarıyorsun? Başından beri çıkarsa bu çip , son kullanıcı için çoğunluk için olmaz, firma / reklam açısından testlerde Intel'den daha az geride veya biraz daha iyi gözükmesi için uygun olur test siteleri daha çok bunu kullanır derken hemde??

• quote:

quote:

Güzel arkadaşım sen ne yazdın yukarıda ? Intel şu frekansda şöyle, AMD oc olsa bile böyle diil mi? Buna PR mı deniyor? aklı başında adamsın, reklamın ne olduğunu insanları etkilemek için nasıl yayın yapılması gerektiğini, nasıl yayın yapılırsa insanların aklında nasıl etki bırakacağını, testlerin ne tarz gösterilirse insanlarda nasıl algı bırakacağını biliyorsundur az çok.

Ben ne diyorum başından beri? AMD'nin performansından, tükettiği güçten bilmemneden bahsediyo muyum hiç? Salt performans açısından Karizma / Konsept ürün yapıyolar gerçekten piyasaya çıkacaksa bu. Sen en başından beri 3.6 değil de 4.8 ghz işlemci kullansaydın testlerde, karşısındaki intellerin hepsi stok halde kalsaydı ; aynı frekans için farkını göstermek isteyenlerden sonra hep stok hızında yani kendiliğinden oc olan 4.8'lik işlemci olmayacak mıydı? Intel'den de mesela 2400, 3470 vs. kullanılmayacak mıydı? En başından beri insanlarda AMD Intel'i yakalamış algısı oluşmayacak mıydı(çipe bak o frekansa rağmen Intel'i geçememiş, gerisinde, anca şunu geçebilmiş denildiği testler olsa bile)? Insanların aklında Bulldozer ilk çıktığındakinden daha iyi bi perf imajı bırakmayacak mıydı üsüne sakin kullanırsanız 300w civarlarında olmaz güç tüketimi gazını da verip?

Konsept / Karizma tarzı ürün çıkartıyorsan yada ona benzer bi havaya büründürmek istiyorsan amacın insanlarda belli bi tür algı oluşturmak, istediğin tarz düşüncenin tüketicilerde benimsenmesini sağlamaktır. Nvidia'nın yıllardır PR için herşeyi ayarında kullanıp dururken AMD'nin tökezlemesi, bunun yüzünden de insanların AMD'ye karşı antipatisinin oluşması gibi. Amaç burda kullanıcıda farklı bi imaj oluşturmak.

İşi bilen AMD alır algısını nerden çıkarıyosun onu söylesene bi? Yıllar öncesinde kaldı o, harçlığına göre sistem kurmak isteyenlerin zmanlarından. İşi bilen oturur işini hangisi en iyi görüyorsa onu alır, bunu yapmıyorsa da milletin gazına gelip karar veriyorsa da kendi bileceği iş. İronik mi bilmem ama bize AMD işlemci 7 senedir uğramadı daha(evdeki 2 pc 2 laptop dahil). En son, kullandığımız bi .net program içn sistem lazımdı. Sandra .net aritmetik'e göre 8350 fena değil sanki bi bakalm araştıralım dedik. Gel gör ki gerçek programı test ettik, stok 3770 vs. 4.3 ghz oc 8350 arasında %55 fark var Intel lehine. Hangi akıla hizmet AMD için "daha" + "bilen" kelimelerini aynı cümlede kullanayım?

Bide yukarıda yazdıklarımın neresinden AMD'ye yamanmaya çalışıomuşum algısını çıkarıyorsun? Başından beri çıkarsa bu çip , son kullanıcı için çoğunluk için olmaz, firma / reklam açısından testlerde Intel'den daha az geride veya biraz daha iyi gözükmesi için uygun olur test siteleri daha çok bunu kullanır derken hemde??

Bulldozer çıktı çıkalı AMD TDP yükseltiyor.
    Benim yaşım 43 aklımda başımda. 220W TDP'yi yemezler.

Nvida PR'da iyidir. Sen yanlış demiyorsun da, ilave yapmak gerekiyor. GPU'da her zaman öncüdür, öndedir. Matematik dehası TAHITI'yi biliyoruz da, AMD elinden GK-110 ayarından bir iş çıksaydı, rekabet olurdu ve fiyatlar böyle olmazdi.
    Benim anlatmak istediğim bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bulldozer çıktı çıkalı AMD TDP yükseltiyor.
    Benim yaşım 43 aklımda başımda. 220W TDP'yi yemezler.

Adamlar akıl edeydide 4.8 çipi 2 sene önce çıkartsalardı benim kabahatim mi o, 2500k ya kafa kafaya giderdi, güç tüketimi için de uydururlardı 2 laf.

Sonra düşük versiyonu diye 8350 faln çıkartırlardı vs. vs.

TDP hesaplaması faln hepsinde aynı. Git 8350 al, 5.0 ghz 1.45v üstüne daya, al sana +200W TDP, 4.3 de 1.2 lerde kullan, al sana 150w TDP civarı. Yeni bişey yaptıkları yok, motoru büyük çok yakanı gösteriyolar o. Test siteleri karşılaştırma yaparken de 8350 değilde 5 ghz lik bu çipi kullansınlar, karizmamız daha fazla çizzilmesin diolar. Parası olan varsa koleksiyon yapacak varsa gelsin alsın diyorlar. A++ sınıf en ii kalite çekirdek var GDO'suz ama hormonlu diyolar. 3 5 bin tane var, 500$ dan veririm diyo işine gelirse.

• quote:

Test siteleri karşılaştırma yaparken de 8350 değilde 5 ghz lik bu çipi kullansınlar, karizmamız daha fazla çizzilmesin diolar. Parası olan varsa koleksiyon yapacak varsa gelsin alsın diyorlar. A++ sınıf en ii kalite çekirdek var GDO'suz ama hormonlu diyolar. 3 5 bin tane var, 500$ dan veririm diyo işine gelirse.

Onlar öyle diyor da sen inanıyor musun? Ayrıldığımız yada ortak kanaatte olduğumuz/olacağımız kısım burası işte. Ben onların bunu ima ettiğini biliyorum da inanasım gelmiyor, selametle kullanılacak bir işlemci olduğuna. A++ kalite falan diyince intel'in core i7 39XX çekirdekleri falan geliyor aklıma birden işte.
  • quote:

quote:

Test siteleri karşılaştırma yaparken de 8350 değilde 5 ghz lik bu çipi kullansınlar, karizmamız daha fazla çizzilmesin diolar. Parası olan varsa koleksiyon yapacak varsa gelsin alsın diyorlar. A++ sınıf en ii kalite çekirdek var GDO'suz ama hormonlu diyolar. 3 5 bin tane var, 500$ dan veririm diyo işine gelirse.

Onlar öyle diyor da sen inanıyor musun? Ayrıldığımız yada ortak kanaatte olduğumuz/olacağımız kısım burası işte. Ben onların bunu ima ettiğini biliyorum da inanasım gelmiyor, selametle kullanılacak bir işlemci olduğuna. A++ kalite falan diyince intel'in core i7 39XX çekirdekleri falan geliyor aklıma birden işte.

Yahu normal insanlar alsın kullansın diye böyle ürünler çıkartılmaz zaten diyorum, insanların kafasında AMD daha ezilmedi algısı için bak Intel ile başedebiliyor imajı için çıkartılır çıkartılırsa diyorum, tutup bunu sb-e ile ne alakası var yapma alla aşkına. Bakan bakacak zaten, diyecek aaa 2400'ü geçmiş 2500i geçmiş iimiş toparlanmış IB'ye yaklaşmış yakalamış diyecek , 6300 alacaksak intel mi alsam diye burukluk yaşamayacak dönmeyecek. 8 çekirdekli iyi yaf bak oc de olsa gidio diyecek 8320 8350 den vazgeçecekse vazgçemeyecek. Şüphe varsa bi yerden kıvıracak tutacak ordan. Tutup insalara 500$ lık işlemci satın aldıracak hali yok ya, kim alır aklı başında? Özel performanslı işlemci değil, normal insanlar kullansın diye değil, imaj çalışması olayı o sadece. 500$ dan satsın 5 bin 10 tane , 5 milyon$ ile kim ihya olr. Amaç bundan para kazanmak değil onu diyorum başından beri, millete bunu sattırmak da değil, perf işlemcisi de değil. Intel dayamadı mı zmanında P4 EE leri 900$ lardan ne farkı var. Insanların aklını çelsin diye belli bi imge oluştursun diye illa f/p olmasına gerek yok süper ürün olmasına gerek yok, hatta satmasına bile gerek. Neydi reklamın yamultulmuş hali, susuzluk hiçbişeydir imaj herşey, karizmam çizileceğine defterim çizilsin lol.

Mühendisten yönetici yaparsan, etrafına da bi ton bozuk adam koyarsan böle kalakalınır işte aradan geçmiş 6 sene hala aynı mimari, say yerinde. AFS ile devrimsel işlemci yapacam faln olaylarına gir, defalarca Bulldozerin çıkışı ertelensin, 65nm çıkacakken ertelensin, 45nm çıkacakken ertelensin, defalarca üstünden geçilsin, olmadı buda olmadı ondan vazgeçtik buna izin vermediler, kala kala bu Bulldozer mi kaldı, düzeltebildiimiz kadar düzeltelim. Kala kala bu buldozer çıktı. Yönetim değişti, şimdi yılların hantallığını değiştirmeye çalışıyorlar, boşuna mı Nvidia'dan pazarlamacısını aldılar?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.