Şimdi Ara

AMD FX 9590 5.0 Ghz 220W TDP [920 Dolar] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
6.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1100 USD'ye FX işlemcide gördük canım zamanında.
    Nvida ile rekabet etmesi için TMSC'den kurtulmaları lazım. Yalnız TMSC'den kurtulacak diye ARAP GF'e Almanyadaki fabrikaları kaptırdılar, GF'deki AMD'nin %25 civarı hisselerini de almak için pusuda Araplar.
    Bak bu da benim işimdir. Stock exchange yani. Hayatın her alanında geçerli bir laf vardır, Ayıyla yatağa girilmez diye. Sen devlet destekli limitsiz sermayeli arap şirket ile ortaklığa kalkarsan sonunda elindeki tamamen verirsin.
  • Bu kış sıcak geçecek anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

1100 USD'ye FX işlemcide gördük canım zamanında.
    Nvida ile rekabet etmesi için TMSC'den kurtulmaları lazım. Yalnız TMSC'den kurtulacak diye ARAP GF'e Almanyadaki fabrikaları kaptırdılar, GF'deki AMD'nin %25 civarı hisselerini de almak için pusuda Araplar.
    Bak bu da benim işimdir. Stock exchange yani. Hayatın her alanında geçerli bir laf vardır, Ayıyla yatağa girilmez diye. Sen devlet destekli limitsiz sermayeli arap şirket ile ortaklığa kalkarsan sonunda elindeki tamamen verirsin.

Valla yannış bakıosun ATIC sayesinde bi tarafları kurtuldu(en azından ellerindekini verebilecek yer buldular). Glofo 2015'e kadar kar edemeyecek doğru düzgün, sürekli yatırıma ihtiyaç duyması yüzünden. ATIC'e de keyifden sarmadılar Glofo için yatırım yapacak destekçi lazımdı. AMD baba adamların kendi fabrikası olr diye saçmayalan yöneticiler yüzünden bu halde. GloFo'daki hisselerinin tamamını bırakalı çok oluyor. GloFo'nun bişeylere adapte olması için gereken yatırımı AMD'nin boyunu katk kat aşıyor, ATIC de zorlaya zorlaya gidiyordu. Mubadala ATIC'in tamamına el attıktan sonra AMD'ye de el attı, zaten Dirk Meyer'ın faln yollanması hep onlarla alakalı.

Geçmişte ATI'yi almak yerine sadece GloFo olayı olabilseydi belki daha iyi olabilirdi kimbilir, ama GloFo'yu işletecek, yenileyebilcek ne kapasiteye sahipti, ne de geleceği görecek kadar geniş öngörüsü vardı yönetimin. Bunu şimdi geçmişe bakıp söyleyebiliyoruz. Arada bi takip ediyorsan 2011'den sonra yönetim kurulunun yarısı değilti zaten. Yeni yapılanmaya gidip bi taraflarını kurtarmasının öyle pırt diye olmayacağını zaten biliyorsundur.

FX'i pahalı sattılar da noldu başları göğe mi erdi. Sonra çarçur ettiler paralı kısacası o oldu. FX'in en azından performansı faln vardı. P4 EE örneğini, bahsettiğim karizma gösteriş vs. için illa çok satmasına en iyi olmasına en verimli örnek olmasına gerek olmadığı için verdim zaten. Şimdi aradan geçmiş 2 sene çıkarsalar nolr çıkarmasalar nolr, daha erken çıkartsalardı havası anlamı olurdu. Ama yapmadılar, anca şimdi yapıyolar, reklamın 3'ü 5'i olmaz demekki. Standart işlemcidir belki sade oc'si vardır gerisi göz boyama, ama imaj olduğu sürece bi anlam yüklete bildiği sürece akılda yer ettiği sürece, markanın olumsuz imajından uzaklaştırabildiğin sürece başarısız olmazsın.

Tüketicinin veya yatırımcının irrasyonal / sentimental davranışlarının nelere yol açtığını bilecek kadar deneyimlisindir sonuçta.

• GF hisselerini devrettiklerinden haberim yoktu.
    Zamanında doğru bakmışım o halde.
    Bayağı bir zaman geçmişti, ben böyle olacağını yazalı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tdp yüksek ama o işlemciye değecekmi görücez amd geçmüşte olduğu gibi bizi şaşırtabilir ve sıvı soğutmayla kullanılacağından ısınma bence pek olmaz bekleyip görücez
  • Amd için iyi benchmark işlemcisi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

TDP nin direk güç tüketimi ile alakası mevcuttur,ısıl değerin yükselebilmesi için tüketilen gücün yükselmesi lazım,220 watt elbette prizden çekilen güç değil ama TDP yükselirse güç tüketimi yükselir,güç tüketimi yükselirse TDP yükselir,voltaj arttırımı her zaman kWH kWH geri döner hatta şehir şebekesindeki voltaj düşümü ve artımı bile güç tüketimini ve faturayı etkiler... ha ne kadar çekiyor bir varyak bir güç ölçer bağlayıp 220 volta sabitleyip bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

quote:

Arkadaslar konu icerisinde Tdp ile guc tuketimini karistiran kisiler var gordugum kadariyla,Tdp nin guc tuketimi degeriyle alakasi yoktur adi uzerinde Thermal Design Power

TDP nin direk güç tüketimi ile alakası mevcuttur,ısıl değerin yükselebilmesi için tüketilen gücün yükselmesi lazım,220 watt elbette prizden çekilen güç değil ama TDP yükselirse güç tüketimi yükselir,güç tüketimi yükselirse TDP yükselir,voltaj arttırımı her zaman kWH kWH geri döner hatta şehir şebekesindeki voltaj düşümü ve artımı bile güç tüketimini ve faturayı etkiler... ha ne kadar çekiyor bir varyak bir güç ölçer bağlayıp 220 volta sabitleyip bakmak lazım.

Gerekli aciklamalar konu icerisinde yapildi,konuyu geriye dogru okuyup gerekli cikarimlari yapin her seferinde ders veremeyiz burda.

• quote:

quote:

quote:

Gerekli aciklamalar konu icerisinde yapildi,konuyu geriye dogru okuyup gerekli cikarimlari yapin her seferinde ders veremeyiz burda.

bilmiyorsun ki ne dersi vericen öğrenmişsiziniz bir termal dizayn pavır onun etrafında dönüyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilmiyorsun ki ne dersi vericen öğrenmişsiziniz bir termal dizayn pavır onun etrafında dönüyorsunuz.

Okuluna don velet,senin gibi liselilere ders vermiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: arcalper0658

intel i5 2500k 5.00 ghz de yaklaşık 177watt güç çekiyor ve 4 çekirdek
    intel 17 2600k 5.00 ghz de yaklaşık 183 watt güç çekiyor
    intel i7 930 4.2 ghz de 269 watt güç çekiyor

amd nin bir ürüün 220 watt çekmesi neden bu kadar şaşırtıyor ki?

iyi güzel diyorsunda birde amd işlemcilerin çektiği gücü yazsan eşit karşılaştırma olacak intelin tdp si daha düşük böyle güç tüketimi var tdp si 2 kat yüksek olan amd nin oc ile güç tüketimini yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibosna_34 -- 9 Haziran 2013; 20:58:27 >
  • Hocam ne zaman çıkacak bilgi var mı? Bu arada benim imzadaki anakart destekler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 29tr

tdp ye bak rezistans bağlamışlar sanki... ne olursa olsun bu tdp ile tercih edilmez

ahahahahahaha Buna araba radyatörü takmak lazım herhalde soğutabilmek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

quote:

iyi güzel diyorsunda birde amd işlemcilerin çektiği gücü yazsan eşit karşılaştırma olacak intelin tdp si daha düşük böyle güç tüketimi var tdp si 2 kat yüksek olan amd nin oc ile güç tüketimini yaz

burda konu bu işlemcinin intelin oc yapılmış üst düzey işlemcileriyle karşılaştırılması
    zaten bu işlemcide amd nin oc li işlemcisi güç tüketiminin benim yazmama gerek yok 220 watt diye yazmışlar zaten..

kaldıki bende kendi kullandığım işlemcilerden yola çıkarak inteli yazdım.. amd kullansaydım olarıda yazardım rahat olun
    evet intelin düşük ama 40 - 50 watt farkın bir yılda getirdiği farkıda siz yazın bana, intelin ve amd nin satışlardaki fiyat farkını yazın bide hangisininki daha pahalı?

bir işlemciye 600tl veripte aradaki 40-50 watt ın muhabbetini yapmak çok komik geliyor bana benim değindiğim konu burası..

• Şu an AMD de alacağım tek işlemci sanırım FX8350 olur
  •  AMD FX 9590 5.0 Ghz 220W TDP [920 Dolar]
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    990FX iyi bir board ile beraber 800 TL ediyor. Tabi işlemcinin hakkını verecek yüksek fazlı OC boardu olması lazım.
    4670K+ ortalama bir board çok fazla farketmiyor. İlla işlemciyi 4,8 GHZ'de sürecek board şart değil, 4670K' ile 4,2 civarında adam akıllı kullanarak iyi performans alınır. Hele oyunlarda az da olsa daha iyi performans elde edilir. 3570K ile denk mi değil diye kavga edilirdi, ama burada artık öyle bir durumda söz konusu değil...
    Ayrıca FX8350'ye indirim de gelir, sağlam bir indirim gelirse ben de alırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yenibosna_34

quote:

burda konu bu işlemcinin intelin oc yapılmış üst düzey işlemcileriyle karşılaştırılması
    zaten bu işlemcide amd nin oc li işlemcisi güç tüketiminin benim yazmama gerek yok 220 watt diye yazmışlar zaten..

kaldıki bende kendi kullandığım işlemcilerden yola çıkarak inteli yazdım.. amd kullansaydım olarıda yazardım rahat olun
    evet intelin düşük ama 40 - 50 watt farkın bir yılda getirdiği farkıda siz yazın bana, intelin ve amd nin satışlardaki fiyat farkını yazın bide hangisininki daha pahalı?

bir işlemciye 600tl veripte aradaki 40-50 watt ın muhabbetini yapmak çok komik geliyor bana benim değindiğim konu burası..

arada 40-50 watt olsa tamam derim. misal i5 2500k tdp 95 watt amd nin yeni çıkaracağı işlemci 220 watt. i5 2500k oc ile 177 watt ise amd nin bu işlemcisi en az 300 watt vardir işte intel aradaki farkı elektrik tüketiminden çıkarıyor ve daha az ısınıyor yani amd den daha uzun ömürlü ve daha karlı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

990FX iyi bir board ile beraber 800 TL ediyor. Tabi işlemcinin hakkını verecek yüksek fazlı OC boardu olması lazım.
    4670K+ ortalama bir board çok fazla farketmiyor. İlla işlemciyi 4,8 GHZ'de sürecek board şart değil, 4670K' ile 4,2 civarında adam akıllı kullanarak iyi performans alınır. Hele oyunlarda az da olsa daha iyi performans elde edilir. 3570K ile denk mi değil diye kavga edilirdi, ama burada artık öyle bir durumda söz konusu değil...
    Ayrıca FX8350'ye indirim de gelir, sağlam bir indirim gelirse ben de alırım.

Aslında bu yönden bakıldığında AMD ile INTEL arasında çok ciddi bir fiyat farkı yok .

4670K + Z87 HD3 ün fiyatı = 900TL civarında bir fiyat yapıyor. Aslında INTEL de seçilebilir bu durumda

• arkadaş amd'yi anlamak güç.yeni çıkan herşeyin bir öncekine göre daha fazla artısı olması lazım ama bunlar tdp değerinde artıya çevirmişler bu şekilde intel ile yarışması çok zor. intel şu an için daha cazip geliyor. amd nin tek artısı yeni işlemci çıktıkça anakartı değiştirmek zorunda kalmıyorsun. galiba bu şekilde bir var olma yöntemi seçmişler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.