Teğmen
29 Mart 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 121 (Bu ay: 0)
Gönderileri

silinebilir

arkadaşlar selam. samsung laptopuma (np350v5c) custom bios atmak istiyorum.
samsung laptoplarda bu mümkünmüdür.?
önceki laptopum hp idi. custom bios atıp, sıkıntısız kullanmıştım. aynısını bu samsung laptoba yapılabilir mi?

bilgisi olan yazarsa çok sevinirim. biraz önemli çünkü.
merhabalar. benim oto teybimde fotograftaki sorun var.
teybi arabadan inerken sıkıntısızca kapattım faket geri bindiğimde ekranı açtığımda böyle çizgilerle karşılaştım. çizgilerin arkasında videonun oynadığını görebiliyorum, dokunmatik bu halde bile çalışıyor. yerini ezberlediğim için videoyu ekran üzerinden ileri geri alabiliyorum yani sıkıntı yok. ancaaak;
hem ekran böyle hemde ara ara kendisi ekrana basıyor. video kendi kendine ileri geri yapabiliyor (her zaman olmasada bazen)
sizce sıkıntısı nedir.?

marka model:
piranha type c indash teyp

ya arkdaşlar deli olacağım artık. securty features kısmında ister mevcut durum full utm olsun ister custom olup tüm securty leri kapatayım farketmiyor, bazı zamanlarda
high securty alert = unknown uyarısı alıyorum.
bunun çözümü nedir??
fortigate n kendi forumundaki çözümler bile işe yaramadı (yada ben yapamadım). mesela adama özel izin tanımlıyorum, yine çıkıyor yine çıkıyor

ben bu uyarıyı her aldığımda securty profilini değiştiriyorum belli bir süre sonra onda da alıyorum, sonra yine başka profile geçiyorum ama bu böyle olmaz sonuçta kısa vadeli çözüm bu.
daha güzel çözüm bilen varmı?

yaptığım ama sonuç alamadığım yöntemler:

-sistem saat güncellemesi
-firmware update
-bütün securty profile leri teker teker deneme.

ama durum yine aynı şirkette hergün illaki biri bu konu için beni arıyor.
silinsin.
önce resmi incelerseniz sevinirim.

arkadaşlar bu konuyu açmadan önca baya bir araştırma yaptım ancak benim sorunumla ilgili çözüm bulamadım klimanın kademesi ile ilgili sorunlar vardı çözüm olarak klima soketindendir yazıyordu.
ben klimanın tüm kademelerini kullanıyorum sadece havalandırma yı ön cama alamıyorum.. ayaklarda, yüzde , ayak ve cam seçiminde sorun yok (bu seçimde ön cama hava üflüyor) ancak bundan sonra ön cama geçirmeye çalışınca sanki duvara çarpmış gibi sertlik var. tuş ile alakalı olduğunu sanmıyorum o kadar kuvvet uygulamama rağmen geçmedi. elimde kalacaktı resmen tuş.

sizce neden geçmiyordur? illa ön göğüsü sökmem mi gerekir yoksa bu tuş u da bir sigorta mı kontrol ediyor.?
klimanın çalışmasında, sıcaklık soğukluk ayarında , cam haric diğer yönlendirmelerde sıkıntı yok hava üflemesinde de sıkıntı yok ama cam kısmına bir türlü alamadım.
merhaba arkadaşlar..
öncelikle şunu belirtmek isterim;
lütfen sadece sorduğum sorunun cevabını veriniz.. öyle yapacağına şöyle yap gibi yorumlar sorduğum sorunun cevabı olmayacaktır.

-3d proğramından çizeceğim aynakol tek dişlisini (demirin kalınlığı, vida genişliği, yuvalar arası mesafe vb her detayı yapılmış.)
yaptırabileceğim bir yer varmı.?

yani ben adama 3d çıktı verip abi böyle aynakol istiyorum diyecem adamda demire (veya artık neyse) işleyecek ve bana verecek..

ulustaki bisiketçilere , ostimde birkaç yere sordum hiçbirinden olumlu cevap alamadım, sizin bildiğiniz bir yer varmı.?
merhaba arkadaşlar.. zamanında gtx660 sli hakkında bilgi edinmek istemiştim ama çok fazla bilgi bulamamıştım, sli düzeneği kurduğumda yine böyle bir düşüncem yoktu ama mesut ve erdi üstadların
gtx780 in video incelemesini izledikten sonra inceleme paylaşayım dedim

pc bileşenim;
asus maximus gene IV
intel i5 2500k (4,6ghz)
10gb ram
asus dc2 gtx660 x2 (ti değildir)

not: resimler bana aittir birçok oyunu ilerlerken ekran görüntüsü aldım kusura bakmayın bütün oyunları aynı anda bitiremedim tabi
öncelik şeklim; tek kart rast gele yerlerde resim çektim sonra sli modunda aynı noktalardan, bazı yerleri referans alarak aynı şekilde resim çekmeye çalıştım.
hitman, dirt2, dirt3, farcry2 ve BioShock resimleri benchmark resimleridir.

not2: orjinal resim boyutları toplamı yaklaşık 1,5 gb dir. o yüzden upload ederken resimlerin ebatlarını küçültüpte upload ettim bütün resimlerin orjinalleri 1920x1080 dir.
isteyene orjinal resimleride yollarım ama önceden haber verin

Belirtme: görüntüdeki değerler sırasıyla max.çektiği güç % si - sıcaklık - gpu % si - fan % si şeklindedir.

BioShock: tek kart ortalama fps:47 çift kart ortalama fps:93 verimlilik %96

tek kart:

çift kart:

battlefield 2: tek kart ortalama fps:60,1 çift kart ortalama fps: 117,8 verimlilik %96

tek kart:

çift kart:

battlefield 3: tek kart ortlama fps:55,8 çift kart ortalama fps: 108,2 verimlilik %96

tek kart:

çift kart:

crysis warhead: tek kart ortalama fps: 34,1 çift kart ortalama fps: 59,6 verimlilik: %75

tek kart:

çift kart:

crysis 2 : tek kart ortalama fps: 59, çift kart ortalama fps:112 verimlilik: %90

tek kart:

çift kart:

crysis 3: tek kart ortalama fps:31, çift kart ortalama fps:60 verimlilik:%94

tek kart:

çift kart:

dirt2 - dirt3:
dirt2; tek kart ortalama fps: 82,1 çift kart ortalama fps:152,1 verimlilik %85
dirt3; tek kart ortalama fps:74,4 çift kart ortalama fps:147,12 verimlilik:%97

tek kart:

çift kart:

farcry2: tek kart ortalama fps:101 çift kart ortalama fps:170 verimlilik: %68 (sanırım bu oyun için işlemci limiti sınırı)
formattan sonra farcry3 ekleme yapılacaktır.

tek kart:

çift kart:

grid 2: tek kart ortalama fps:55 çift kart ortalama fps: 105 verimlilik: %91

tek kart:

çift kart:

hitman: tek kart ortalama fps:18 çift kart ortalama fps:35 verimlilik: %94

tek kart:

çift kart:

max payne3: tek kart ortalama fps:41 çift kart ortalama fps:80 verimlilik: %96

tek kart:

çift kart:

tomb rider: [ bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum.. oyundaki ses düzeneği (çevre sesi, silahların orjinal sesi vb.) battlefield 3 te bile yok ]
tek kart ortalama fps: 39 çift kart ortalama fps: 77 verimlilik: %97

tek kart:

çift kart:

unigine valley: tek kart ortalama fps:30,9 çift kart ortalama fps:59,2 verimlilik:%91

tek kart:

çift kart:

gtx780 ile karşılaştırma

not: karşılaştırmaya sadece benchmark resimlerine ekleyecemtim fakat diğer karşılaştırmaları bilgi olsun diye ekledim.
oyun isminin yanında yıldız olanlar benim oyun içinde elde ettiğim değerler, yıldız olmayanlar benchmark değerleridir.

not2:gtx780 in fps değerleri donanımhaberin incelemesi ve youtube görsellerinden alınmıştır, kafamdan salladığım değerler değildir.

son söz, artılar, eksiler

fps ve aksiyon oyunlarında tek kart mı çift kart mı farkını hiç anlamadım tek fark yaratan daha detaylı görüntüler oldu yarış oyunlarında ise mesela(grid oyunu) tek kartla 200 ile giderkenki akıcılık çift kartla oynarken 300 le giderken vermeye başladı. bunun sebebi tek kart takılı iken ekran kartı slotu 16x te, çift kart takılı iken 8x de çalışmasıdır.
bununla ilgili oyunu oynadığım fps değerinde yani 60fps video ları kaydettim, oyunun akıcılığının tamamen aynısıdır videolar.
not: videoları fraps proğramı ile oyunu oynama sırasında kaydettim(480p ye dönüştürmek zorunda kaldım yoksa 1080p de 2dk lik video 5gb idi ) videolar 60fps olduğundan herhangi bir video sitesine yüklediğimde 30fps ye dönüştürdü o yüzden rar.layıp linkini koyuyorum.
Ayrıca video oynatıcınız oynatamayabilir. eğer sorun olursa k-lite codec i kurunuz.
k-lite:https://www.dropbox.com/s/n3a5muqi3altno8/K-Lite_Codec_Pack_630_Full.rar

fps den dolayı biraz boyutları büyüktür kusura bakmayınız.

grid2: https://www.dropbox.com/s/ofmhur7dm6uc5uu/grid2_avx%202013-07-06%2003-39-24-01.rar

nfs most wanted 2012: https://www.dropbox.com/s/jrxccmh2jdmi1ez/NFS13%202013-07-06%2003-56-05-17.rar

burnaut paradise: https://www.dropbox.com/s/ki5vg6mgoebfj8y/BurnoutParadise%202013-07-06%2004-42-16-84.rar?m

dirt3: https://www.dropbox.com/s/1q6uatzhayx40eg/dirt3_game%202013-07-06%2005-26-06-11.rar

dirt2:https://www.dropbox.com/s/2ukbbm2kqrd3dbg/dirt2_game%202013-07-06%2005-12-36-67.rar

diğer yandan;
vsync kapalı iken fps değerleri çok oynak oldu yine de 30 hertz in altına inene kadar ister50fps de ister 150fps de olsun ekranda görüntü atlaması felan olmadı [ belki tv den kaynaklı olabilir. bu konuda kesin konuşamıyorum ( pc tv ye bağlı samsung 32" 200 hertz) ]
vsync açık iken zaten max. 60fps ile sınırlandırdığından görüntüde hiç görüntü atlama yapmıyor.

artısı:
-eğer tek karta para verilemiyorsa sli modunu kesinlikle hakkını veriyor. bende zamanında kararsızdım.. sli yı kuralı şuan bir ay oldu-olmadı ama kesinlikle kurmuşum diyebiliyorum.
-video/mp3 dönüştürücü olarak kullandığım proğram ekran kartlarının cuda çekirdeklerinide kullanıyor, dolayısıyla video dönüştürme işlem süresi inanılmaz azaldı. (15,0 gb lik videoyu 1dk 25 sn de avi formatından mp4 formatına çevirdi )
-birden çok ekranınız varsa 2 farklı ekranı sli yı kapatıp ayrı ayrıda kullanabiliyorsunuz.(sli modunda sadece ana ekran kartına takılan ekran çalıştırılıyor).sli yı gerektirmeyen oyunlarda, bir ekran kartında oyun oynarken diğer karta takılı monitörden sorunsuzca flim izleyebiliyorum.

eksisi:
-sli modunda iken 2. ekran kartı 1. nin hava girişini kapattığından, oyunlardaki sıcaklık değerleri biraz değişken oluyor. eğer oyunun vsync si kapalı ise ekran kartı sürekli maksimum hızda çalıştığından dolayı max. sıcaklıkta çıkarmış oluyor.
bu durumda oyunlarda gördüğüm en yüksek sıcaklık 75 derece oldu(oda sıcaklığı 27 derecede).. tabiki bu sıcaklık ekran kartına zarar verecek sıcaklık değil (sitesinde max. sıcaklık 100 derece diye belirtiliyor.) ancak sürekli kasa içine üfleme yaptığından işlemci normal çalışma sıcaklığından 10 derece daha sıcak çalışıyor.
vsync açık ise 60fps lik görüntü vereceği için iki ekran kartının hem çektiği güç azalıyor hemde sıcaklık değeri azalıyor. bu konuda oyunlarda gördüğüm max. sıcaklık 65derece oldu.

-ekran kartı slotu 8x olmayaydı iyidi be
-çektiği güç konusuna gelirsek: ben bunu eksi olarak görmüyorum çünkü gtx780 inceleme videosunda gtx670sli 460 watt güç çekmiş.(diğer bileşenleri aynı kabul ediyorum.) gtx670 tek kart ta gtx660a göre 30watt fazla çekiyor(sitesindeki değerler) yani toplam 60watt.
diğer bileşenler aynı dedim yani max. 400 watt güç çekiyor. he bide oyunlarda 60fps ye sabitleyip oynuyorum(vsync açık modu) crysis3 haricindeki bütün oyunlarda güç tüketimi birazdaha azalıyor.

aklınızdaki soru işaretlerini umarım giderebilmişimdir. zamanında ben çok kararsızdım o yüzden bu kadar detaylı inceleme yapma gereği duydum
istediğiniz herhangi bir oyun olursa resmini çeker, videosunu kaydeder incelemeye koyarım. sadece hemen istediğiniz an yapamam biraz zamanımı alır o kadar
arkadaşlar şuan pc ye bir 32" tv birde 17" monitör bağlı..

asıl kullandğım tv, monitörü eğer proje yapıyorsam açıyorum yada flim\dizi\ tivibu kullanırsam aktif hale getiriyorum..

monitörden video izlerken tv den oynadığım oyunun performası düşmemesi için, atıyorum 50-100 tl arası bir ekran kartı alıp ondan çalıştırsam, bende asıl ekran kartımla tv den oyun oynayabilirmiyim?

dediğim şey sli değildir..
ana ekranım gtx660oc ye bağlı tv,
2. ekran atıyorum nvidia dan bir kart?
arkadaşlar sony bravia 32" (60 hertz) televizyonu monitör olarak kullanmaktayım.

nfs most wanted 2012 i oynarken ara ara görüntüde takılma oluyordu. bende ekran kartım mı yetmiyor diye fraps kurup, ekran kartımın fps değerine baktım ve 55 fps idi,
55 fps de akıcı görüntü almam gerekirken takılmalar oluyordu bende televizyonun hertz ini 60 dan 50 ye düşürdüm, takıntı felan kalmadı gayet akıcı bir şekilde oyunu oynamaya başladım..

e şimdi 200 hertz tv alsam , 200 hertz de oyun oynayamayacakmıyım hertz i 50 - 60 atıyorum 100 e mi çekmem gerekecek?
fps 200 ün altında kaldığı sürece görüntüde takılmalar olacak mı?

benim isteğim misal araba yarışlarında 200 le gidiyorsam o hızı gerçektende hissetmek istemem yoksa :)

bu yazıyı açtıktan sonra bide crysis3 oynayayım dedim, high ayarlarında tam 30 fps alıyorum tv 60 hertz ama takılma olmuyor :S şimdi iyice kafam karıştı..

önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum :)
şimdiden teşekkürler :)
Hakkında
Meslek: it
Forum İmzası:
lütfen alış-veriş yaptığınız kişilerin nicklerine dikkat ediniz.. nicklerde bulunan "_", "__" işaretlerine özellikle dikkat ediniz.
Forum İkinci El İmzası:
lütfen alış veriş yaptığınız kişilerin nicklerine dikkat ediniz..
nicklerde bulunan "_", "__" işaretlerine özellikle dikkat ediniz.
Hakkımda:
lütfen alış-veriş yaptığınız kişilerin nicklerine dikkat ediniz.. nicklerde bulunan "_", "__" işaretlerine özellikle dikkat ediniz.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 396
İkinci El Bölümü Mesajları: 153
Konularının görüntülenme sayısı: 14.974 (Bu ay: 318)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.