Şimdi Ara

AMD FX-8120 Video İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
14.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bu videomuzda AMD'nin Bulldozer mimarisine sahip 8 çekirdekli işlemcisi FX-8120'yi inceliyoruz.

     




  • first comment

  • 8 çekirdeği var testin en yavaşı bu ne iş

  • Amd işlemcilerden ve ekran kartlarından elini çeksin, kendini rezil etmesin.

  • Güzel İnceleme

  • fxin fiyasko olduğunu kanıtlayan bir başka test.

  • Ender abimiz son yorumu söylemiş,Ben ve benim gibi düşünen bir çok arkadaş gibi.

    Ha bu arada testlerde aman aman dedirtecek bir fark yok.Tek eksik yönü bence boşta 80W güç tüketimi.Bunuda FX2 ailesi ile AMD'nin düşüreceğine inanıyorum
  • Ender inceleme için ellerine sağlık, Fx8300 ler hakkında duyumlar alıyormusun piledriver FX lerin Bulldozer Fx lerden en az %20 hızlı olacağı doğru mu ???





    http://news.softpedia.com/news/AMD-Piledriver-FX-Processors-at-Least-20-Faster-than-Bulldozer-278535.shtml
    http://www.theffwiki.com/amd-piledriver-fx-processors-at-least-20-faster-than-bulldozer/

    quote:


    AMD Piledriver FX Processors, at Least 20% Faster than Bulldozer

    Texas-based CPU and GPU designer, fabless company AMD has successfully launched its Trinity mobile processors based on the new Piledriver processing core architecture.

    The combination between the Piledriver architecture, the frequency increase and the VLIW4 iGPU made Trinity a tough competition for Intel’s Ivy Bridge.

    Intel’s Ivy Bridge has a clear technological manufacturing advantage over AMD’s Trinity. That alone should give it the edge, especially in the mobile market, where the more advanced manufacturing process usually results in less energy consumption.

    Ivy Bridge comes with various architecture improvements that make the x86 processing cores significantly more capable than AMD’s x86 units, and it also has a new and improved iGPU architecture running at twice AMD’s iGPU frequency.

    Despite all these advances, AMD manages to frequently surpass Intel’s Ivy Bridge in most 3D applications, while maintaining a decent level of performance in non-3D software.

    Moreover, being a 32 nm APU, Trinity was expected to achieve lower battery life when compared with the 22nm Ivy Bridge, but that is clearly not the case.

    We can’t definitely say that AMD’s Trinity has the definite battery advantage, but it’s clear that AMD’s APU is edging Ivy Bridge in many test scenarios, while surpassing it in others.

    We’re still waiting for the desktop versions of AMD’s Trinity, but the company is keen on ensuring a proper supply for the mobile market where Trinity has been so successful, and also on keeping up with the orders from the big OEMs like HP, Acer and others.

    While the desktop Trinity is not yet here, many are wondering about the performance of the high-end FX processors that will use the new Piledriver architecture.

    We were fortunate enough to get a sneak preview of desktop Piledriver performance from Tom’s Hardware’s Chris Angelini.

    Mr. Angelini put up a very detailed and well-written desktop Trinity preview that has also compared the Piledriver cores inside Trinity to FX 8150’s Bulldozer cores.

    The FX 8150 Bulldozer was overclocked to achieve the same 3.8 GHz frequency Trinity has, and the extra two cores were disabled.

    Having the same clock frequency and the same number of FPU and INT units enabled, Trinity managed to get a 15% lead on the FX 8150 in both single-threaded and multi-threaded applications.

    It is clear now that the additional 8 MB of level 3 cache has offered Bulldozer an advantage that Trinity doesn’t have.

    Despite this advantage, the Piledriver cores inside Trinity managed to achieve this significant 15% performance increase.

    We can only conclude that adding 8 MB of level 3 cache can only help Piledrive-based FX 8350 achieve even better performance results.


    Therefore, it is safe to assume that the Piledriver-based desktop processors will be at least 20% faster than the Bulldozer-based FX CPUs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 11 Temmuz 2012; 22:56:46 >




  • oyun oynayan birine yeterde artar bile.pledriver lar %20 daha hızlı olacaksa oc ile baya iyi skorlar elde edir gibime geliyor bu sayede daha ucuza işlemciler görebiliriz

    rekabet iyidir

  • bende bir değişiklik vardır diye izledim :D

  • Allah aşkına fx'in fiyasko olduğunu düşünen arkadaşlar sözüm size. Burdaki üyelerin %80'nin hatta daha fazla kişinin oyun oynadığını düşünürsek oyunda en önemli faktörün ekran kartı olduğu ve çözünürlük arttıkça ekran kartıya daha çok yük bindiğinden işlemcinin oyunlarda neredeyse hiç faktör oynamadığını bilmiyor musunuz ? Darboğaz dışında. O zaman bu kadar insan neden fx alsın hani forumda bir sürü fx kullanıcısı var

  • İnceleme için elinize sağlık, video sonundaki yorumlar durumu kavramak için yeterli.
    Benim söylemek istediğim bir kaç şey var ,

    8120 inceleniyor fakat hava soğutmada max. çıkılan değer değil bildiğim kadarıyla 4.3 Ghz.
    Salt çekirdek performansını görebileceğimiz uygulamalar koyulsaydı daha bilgilendirici olurdu.
    Oyun testlerinde Min. fps belirtilse idi daha güzel olurdu.
    Bir çok testte 2500K nın biraz arkasında performans gösteriyor 8120 fakat bu testler daha gündelik işlemler kullanıldığında hissedilmez, oyun oynarken zaten 1680x1050 üzeri çözünürlükte aradaki farkta kapanır. Bu çözünürlüklerde oyununa göre saha ucuz bir işlemci bile daha iyi sonuç alabilir.

    FX8120 şuanda intelin en F/P işlemcisinden daha F/P.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TavaSapı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fingolfin `Amd işlemcilerden ve ekran kartlarından elini çeksin, kendini rezil etmesin.
    İntel ve Nvidia da bizi miksin.


    + yı ne kapağa veriyorum nede cevaba. miksin nedir ya hohahahahaha :D

  • Amd kullanıyorum kullanmamın nedeni fiyat ve performans amd fx işlemcilerine şimdilik bakmicam çünkü bu işlemciler beta test aşaması gibi birşey herşey iyicene yerine oturunca o zaman aliricam şimdi ise amd athlon ii x4 işlemcimi amd phenom ii x6 ile güncellicem.

  • ilk nesil FX serisi ile ilk Nesil Fusion dönemi AMD nin acemiliği idi gerçi ilk nesil Fusion konumlandırıldığı segment göz önünde bulundurulduğunda ve içerisindeki grafik birimi ile kendinden oldukça söz ettirdi ama tek hatası soket FM1 tipinde gelip sonraki nesilde soket FM1 in kullanılmayacak oluşundan dolayı ölü platform oldu...

    peki AMD nin şimdi yapacağı nedir ilk nesil FX serisinin görece başarısız olduğunu biliyoruz ama fiyat/performans noktasında alınabilir konumdalar birde anakart noktasında 990X bir anakart alıp hem sata 3 hem usb 3 hemde CF bir sisteme kavuşuyoruz ve anakartın ortalama fiyatı 270 lira civarlarında oluyor işlemci ile birlikte uygun bir fiyata sistemi toplamış oluyoruz.

    ikinci nesil FX işlemciler (vishera) yapılan haberlere göre piledriver çekirdek güncellemesi ile ilk nesil FX ten %20 hızlı olacağı söyleniyor ve tamamiyle verimli 32 nm üretiminide göz önünde bulundurduğumuzda bir miktar hızlarında artacağı sonucu çıkabilir ama hatırlatmakta yarar var 2012 3.çeyrek içerisinde muhtemelen Eylül-Ekim döneminde çıkack 2. nesil FX (Vishera) ile birlikte AM3+ dönemi kuvvetle muhtemel kapanıyor çünkü AMD nin yol haritasında artık APU bulunuyor...

    APU ise AMD için gelecek noktasını oluşturuyor 2. nesil APU (Trinity) ile özellikle mobil anlamda talepleri karşılamaya çalışan AMD talebin bu kadar fazla olması nedeniyle Trinity Dektop APU larının çıkış tarihini 2012 Ekim-Kasım aylarına erteledi...

    bir çok kişiye bu erteleme haberi AMD yine klasik beklendiği gibi erteledi dedirtebilir tam tersi işlemci tasarımlarında bir sıkıntı yok AMD nin mobil anlamda oluşan talebi karşılayacak üretim bandı yok eskiden kendisinin olan fabrikalarda şimdi GF firmasının bir müşterisi konumunda koskoca TSMC bile 28 nm yi verimli üretemediği için NVidia ve Qualcomm gibi dev firmaların teknolojileri sekteye uğruyorken AMD nin mobil trinity üretimine ağırlık vermesi mobilite çözümlerinin karlılığıda düşünüldüğünde gayet mantıklı oluyor...

    Peki AMD nin Trinity işlemcilerle gelecek FM2 soketi yine bir karmaşa yaratacak mı ilerite upgrade açısından derseniz olası bir ertelemeyi göz önünde bulundurduğumuzda Soket FM2 ne kadar geç çıkarsa 3. nesil APU için FM2 soket kullanılacaktır ki geçenlerde bu bilgide sızdı...

    3. nesil APU olan Kaveri mimarisi 2013 yılı içerisinde gelecek 28 nm ye indirilmiş üretim tekniği GCN mimarisine güncellenmiş grafik birimi ve eklenen pek çok yenilikle (AVX 2.0//UVD 3.2) Soket FM2 formunda satışta olması planlanıyor...

    ilgili haber

    http://news.softpedia.com/news/Richland-is-AMD-s-Next-Gen-APU-and-Fits-in-FM2-Socket-279049.shtml

    ayrıca 3. nesil APUların Trinity APU larından %90 anlamında farklı olacağı belirtiliyor...

    kısacası AMD de rahat etmek için Soket FM2 ile birlikte APU ya yönelmekte yarar var diye düşünüyorum çünkü en az 2 nesil işlemci görecek 2013 içinde intelinde Haswell ile soket değiştireceğini düşünürsek (soket 1150) AMD mutlaka bunu kendi lehine çevirecektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 11 Temmuz 2012; 23:20:26 >




  • Ender hocam...
    Hocam emin ol ben dahil birçok kişi senden bir şeyler öğreniyoruz. Yani bir anlamda sen bizim öğretmenimizsin. Sadede gelecek olursam kamera karşısında rahat ol hocam, sunumu biryerden okuyorsun ama bunu bize belli etmemeye çalış. Koy grafikleri önümüze kanka gibi anlat. Ses tonunun frekansı hep aynı olunca beynimizin frekansıda rutine binip uykumuz geliyor :)
    -Söz işlemciye gelecek olursa AMD gerçekten intelin hızına yetişemiyor ama bu işlemci ev kullanıcılarının hepsinin işini görür nitelikte. Ayrıca masaüstü bilgisayarlar enerji sömürücü seviyeye gelmiş. İyi bir bilgisayar toplasam 1000 Watt demek ve bu tüketim 12000 Btu luk bir klimaya eşit. Bu yüzden bundan sonra her tercihim dizüstü olacak.

  • FX 8120 175,77$
    I5 2500K 221,36$
    i5 3550 221,90$
    i7 2700K 331$

    AMD Anakart maliyetlerinin Intel'e göre daha ucuz olması da eklenince 8120 Testteki işlemcilere göre gayet uygun bir F/P oranına sahip.
    Tek dezavantajı Nanometrik büyüklüğün verdiği güç tüketim değerleri.




  • Bende wprime 32m yaptım Athlon X4 ile 3GHZ işlemcim var 10sn çıktı skor. Bu skorlar nden böyle..

  • Arkadaşlar oyun oynuyorsanız farkedemezsiniz bile.Yani sadece oyun oynayacaksanız işlemciye o kadar para vermenin manası yok.Günlük kullanımda da farkı anlayamazsınız bile :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.