Şimdi Ara

## AMD'den Intel'e Sert Yanıt Geldi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## AMD'den Intel'e Sert Yanıt Geldi ##

İşlemci dünyasının iki devinden biri olan Intel devam etmekte olan ve düzenli olarak gerçekleştirdiği IDF yani geliştiriciler forumunda genellikle yeni teknolojilerinden bahseder ve yönetici bazında AMD'ye göndermeler yapmaktan da geri kalmaz. Devam etmekte olan IDF'de Intel başta 45nm Peryn işlemcileri olmak üzere merakla beklenen Nehalem mimarisinden ve diğer pek çok yeni teknolojisinden bahsederlen rakip AMD'ye dokundurmayı da ihmal etmedi.

Bu noktada AMD'nin de yönetici bazında 3 yeni videosu ortaya çıktı. AMD rakibi Intel'i imitasyon yapmak ve kendi kullandığı teknolojileri taklit etmek ile suçluyor. Bunların başında Intel'in duyurduğu ve AMD'nin DirectConnet teknolojisine son derece benzer QuickPath teknolojisi bunun yanı sıra Intel'in 45nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte native yani doğal çok çekirdek tasarıma geçmek istemesi ve yine Intel'in Fusion'a benzer şekilde Larrabee teknolojisini geliştirmesi üstüne üstlük Nehalem ile birlikte işlemci üzerine entegre IGP gömmek istemesi gibi planları AMD, taklitçilik ile suçluyor.

Tabi videolardan bir diğerinde ise AMD ve Intel'in sunduğu grafik çözümlerinin karşılaştırılması yapılıyor. İşte videolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 19 Eylül 2007; 9:41:01 >

• AMD YAPAR İNTEL SATAR diyelim biz bu taklitçilige ozaman

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • AMD pek çok yenilikçi ve yaratıcı teknolojiye imza atıyor. Bazılarının Intel'e esinlenme kaynağı yarattığına da şüphe yok.

Ama AMD bunları hayata geçirmekte maalesef ağır kalıyor. Teknolojiyi geliştirip ürünü üretene kadar Intel onlardan esinlenerek imalata geçiriyor neredeyse...

Bu arada, smiley'ler güzelmiş
  • quote:

AMD pek çok yenilikçi ve yaratıcı teknolojiye imza atıyor. Bazılarının Intel'e esinlenme kaynağı yarattığına da şüphe yok.

Ama AMD bunları hayata geçirmekte maalesef ağır kalıyor. Teknolojiyi geliştirip ürünü üretene kadar Intel onlardan esinlenerek imalata geçiriyor neredeyse...

Evet AMD daha hızlı davranmalı artık
    E6600 2,4 GHZ -
    @ 4,0 GHZ 7/24 COOLING BY WATER BOX TRİBE//ASUS STRIKER EXTREME//MUSHKIN 4GB BLACK LINE 1150 MHZ@4-3-3-10//2 X SPARKLE 8800 ULTRA @GPU 715MHZ RAM 1150 WITH ALPHACOOL WATERBLOCK SLI //SILVERSTONE TJ07 KASA//SILVERSTONE OLYMPIA 1000 WATT//250GB SEAGATE//2 X 146 GB SEAGATE CHEETAH 18000 RPM SCSI HDD WITH INTEL U320 RAID CONT.CARD//2 X SCYTHE QUIET DRIVE //SAMSUNG 226 BW//LOGITECH G15 KEYBOARD//LOGITECH G9 MOUSE//VISTA ULTIMATE 64 BIT OS ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biriside bu adamların dediklerini tercüme ederse iyi olur. ama AMD dediklerinde son derece haklı. intel'in tek yaptığı AMD yi aynen kopya etmek. kopya etmeden kendi başına yaptığı işler ortada değilmiydi zaten? p4 gibi? intel'in ar-ge'ye para harcadığınada inanmamaya başladım ben. ar-ge çalışması yaptığında ortaya çıkan işlemci müsvetteleri ortada, şimdi AMD nede olsa parlak fikirlerle ortaya çıkıyoya ar-ge ye ne gerek var, AMD bulsun ben kopyalayım ismimi üstüne yazayım yeter diye düşünüyo bence

AMD neden yeni teknolojilerini erken duyuruyor..? Duyurması hiç.. Gizli bilgi statüsünde saklasın.. Ürün direkt (veya çok kısa bir süre önce tanıtılarak) satışa sunulsun..

EDIT: Yazdıktan sonra tekrar düşündüm, sanki AMD çalışanları beni mi okuyacak da böyle yapacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 19 Eylül 2007; 10:28:00 >

hepsi benim daha once belirttigim seyler.. bundan 4-6 ay once konustugum seylerin hepsi cikmis...

ama Phenom'un hatunun arkasindaki "die" manyak bisey... o Phenom diesi ise olay bitmis... benim Phenom icin forecast ettigim tezlerin, 2 kati cikmis orda..
    ve hala detayini bilmiyorum delirecem...
    XIII==----->
  • quote:

eueueheuehu

hepsi benim daha once belirttigim seyler.. bundan 4-6 ay once konustugum seylerin hepsi cikmis...

ama Phenom'un hatunun arkasindaki "die" manyak bisey... o Phenom diesi ise olay bitmis... benim Phenom icin forecast ettigim tezlerin, 2 kati cikmis orda..

4-6 ay önce dediğim demişsin. tam bir yıl oldu AMD fusion lafını ettiğinden buyana. aynı günlerde intelde yine aynı forumda 80 çekirdekli işlemci tanıtımı yapıyodu. AMD mühendislerinden biri demiştiki tam ozamanlar "çekirdek savaşlarına girmeyi düşünmüyoruz, ghz savaşlarındaki hatanın aynısını yapmış oluruz biz çekirdek sayısını artırmayı geçici çözüm olarak görüyoruz devrim yapmak istiyoruz" ve fusion'u ve işlemcideki çekirdeklere farklı iş yükü yüklemek gibi şeylerden bahsetmişti. aradan çok geçmeden intel 80 çekirdeği rafa kaldırıp AMD ne dediyse hepsini kopyalayıp işlemci geliştirdim diye ortaya çıktı. p4'lerden beri intel işlemci felan geliştirmedi kopyaladı sadece.

• quote:

Orjinalden alıntı: tokatli6061

quote:

eueueheuehu

4-6 ay önce dediğim demişsin. tam bir yıl oldu AMD fusion lafını ettiğinden buyana. aynı günlerde intelde yine aynı forumda 80 çekirdekli işlemci tanıtımı yapıyodu. AMD mühendislerinden biri demiştiki tam ozamanlar "çekirdek savaşlarına girmeyi düşünmüyoruz, ghz savaşlarındaki hatanın aynısını yapmış oluruz biz çekirdek sayısını artırmayı geçici çözüm olarak görüyoruz devrim yapmak istiyoruz" ve fusion'u ve işlemcideki çekirdeklere farklı iş yükü yüklemek gibi şeylerden bahsetmişti. aradan çok geçmeden intel 80 çekirdeği rafa kaldırıp AMD ne dediyse hepsini kopyalayıp işlemci geliştirdim diye ortaya çıktı. p4'lerden beri intel işlemci felan geliştirmedi kopyaladı sadece.

burda benim konustugum sey yapidir.. gordugun gibi ne cekirdek ne de ghz ile ilgili bir durum yok.. videolarda da boyle bir muhabbet yok..
    devrim Fusion ile olabilir.. simdilik phenom'lar gelecek. bende bu yonde birsey soyledim zaten..

ben zaten cekirdekler ile ilgili bilgi verdim.. ama cogalmasi gerek diye bisey demedim.. Intel'in ic yapisinda mantiksizliklar var dedim.. bir dur noktalari olacak dedim... Nehalem'den sonra intel, core 2 duo teknolojisine donmez veya farkli bir teknoloji piyasaya surmez ise, iste o zaman su anki teknolojine dur demis olacak..

saygilar sevgiler..

• AMD adamım hızlı ol kap malı

yoksa böyle cevap vermekle bu iş yürümüyor.... ama şu da varki intel çok güçlü bir firma. AMD bu gün projelendirdiği şeyi gerek mali yapısı, gerekse destekçilerinin durumu nedeni ile anca 6 ay sonra projeye başlıyor ve geliştirme aşamasıda bayağı uzun sürüyor.. ama intele baktığımızda bu gün aklına gelen şeye hemen başlıyabilme ve üstün mali gücü ve destekçileri sayesinde 1 yıl içindede piyasaya sürebiliyor...

phenom çıksında boşverin penry i filan

• acaba bu mühendisler IDF e katılıyormu

• bu yoruma anca sigara tüttürülür...

quote:

Orjinalden alıntı: uzm@n

acaba bu mühendisler IDF e katılıyormu

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse

• kardeşim adam taklit ediyosan demektir ki senden daha iyisini yapamaz... sadece benzerini yapar.
    ASUS P8P67 Pro R3, P67, LGA1155, DDR3 2200 i7 2600k, g-skill 2x2 1600 cl9, Saphire R9 270X DUAL-X OC 1 TB samsung s-ata II, 2 TB WD Green s-ata II dark knight kasa 700 watt modxstream psu, Acer predator 24 inchtel: 0532 510 4719
  • arkadaş ben onu bunu bilmem adamlar taklit maklit genede yapıyolar ve taklitte olsa güzel mal çıkartıyolar bkz c2d

hem taklitlede olsa ortada çok çetin bi rekabet var oda bize yarıyo fiyat indirimi falan fişman derken son kullanıcının yüzü gülüyo c2d çıkmadan önce amd nin çift çekirdekli işlemcilerinin kaç paralardan satıldığını kimse unutmasın adamlar milleti yolmuştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Towarscke

quote:

Orjinalden alıntı: tokatli6061

quote:

eueueheuehu

burda benim konustugum sey yapidir.. gordugun gibi ne cekirdek ne de ghz ile ilgili bir durum yok.. videolarda da boyle bir muhabbet yok..
    devrim Fusion ile olabilir.. simdilik phenom'lar gelecek. bende bu yonde birsey soyledim zaten..

ben zaten cekirdekler ile ilgili bilgi verdim.. ama cogalmasi gerek diye bisey demedim.. Intel'in ic yapisinda mantiksizliklar var dedim.. bir dur noktalari olacak dedim... Nehalem'den sonra intel, core 2 duo teknolojisine donmez veya farkli bir teknoloji piyasaya surmez ise, iste o zaman su anki teknolojine dur demis olacak..

saygilar sevgiler..

medyum gıbı adamsın resımden gelecegı goruyorsun tebrıkler benım ıcın bu haberın anlamı yapma be ıntel zaten zor durumdayız bızden once bızım teknolojımızı uretıyorsun ayıp oluyor bızde mıllete rezıl oluyoruz demek ıntel yapacaklarını anlatırken amd ıntele laf yetıstırmekle mesgul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 19 Eylül 2007; 12:14:26 >
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.