Şimdi Ara

AMD'de sürpriz değişiklik: Ryzen 10 ve Ryzen 100 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'de sürpriz değişiklik: Ryzen 10 ve Ryzen 100 geliyor
    AMD, dizüstü işlemciler için yeni bir adlandırma düzenine geçiyor. Şirket, Zen 2 ve Zen 3+ mimarilerini temel alan Ryzen 10 ve Ryzen 100 serilerini tanıttı. Masaüstü bölümünde ise herhangi bir değişiklik olmayacak. 



    Ryzen 10 ve Ryzen 100 geliyor



    Yeni serilerden Ryzen 10, Zen 2 mimarili Mendocino işlemcilerin yeniden markalanmış versiyonları olarak geliyor. Bu modeller, LPDDR5 bellek desteği ve 2 CU içeren Radeon 610 grafik biriminden destek alacak ve giriş seviyesi dizüstü ve Chromebook benzeri sistemler için hedefleniyor.



    Ryzen 100 serisi ise Zen 3+ mimarisini temel alıyor ve daha önce Rembrandt olarak bilinen işlemcilerin yenilenmiş sürümlerini içeriyor. Serinin en güçlü modeli olan Ryzen 7 170, Ryzen 7 6800U ile 6800H arasına konumlandırılmış durumda. 28W TDP değerine sahip işlemci, H serisine yakın boost frekansları sunarken Radeon 680M grafik birimini koruyor. Ayrıca FP7-R2 soketiyle uyumlu ve DDR5 bellek desteğiyle geliyor.



    Son isimlendirme değişikliğine göre, Zen 5 tabanlı "Ryzen AI 300" serisi, Zen 4 tabanlı Ryzen 8000 ve Ryzen 200 serilerinin üzerinde konumlanacak. Zen 3+ tabanlı Ryzen 100 ve Zen 2 tabanlı Ryzen 10 serileri ise alt segmentte yer alacak. Masaüstü tarafında ise Ryzen 9000, 7000, 5000 ve 4000 serileri bu düzenin karşılığını oluşturuyor.



    Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9 9950X3D2 ve Ryzen 7 9850X3D özellikleri sızdırıldı



    Kaçıranlar için AMD, geçmişte Ryzen 7000 mobil serisinde de benzer bir karmaşık adlandırma politikası izlemişti. Görünen o ki nispeten eski CPU'ları yeniden canlandırarak uygun fiyatlı dizüstü pazarındaki varlığını artırmayı hedefliyor. Keza bazı modellerin teknik olarak daha önce piyasaya sürülen işlemcilerle neredeyse aynı donanımı taşıdığını söyeyelim.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-again-reshuffles-mobile-lineup-with-ryzen-10-zen2-and-ryzen-100-zen3-series-rebrands







  • güzel güzel

    güçlensin tabi..

    intelden hayır yok ...

    AMD güçlensin de yeni nesil gelecek konsollar da bundan nasibini alsın..

  • amd de mobil islemcide intel den cok iyi ama bu mafya ureticiler asus ,msi gibi amd islemcili laptop larda uckagitcilik yapiyorlar .sogutucusunu kasitli olarak dusuk tutuyorlar bazi ozelliklerini kisitliyorlar havalandirma deliklerini bile az yaptiklari modeller cikarttilar

  • AMD'den yine bir ileri bir geri hamle daha, lansmanını yaptığı işlemciler için sahaya tedarik kısmında ciddi bir üretici bulması lazım, birçok işlemci modelini saçma sapan konfigürasyonla gelen laptoplarda gördiğümüz için alamıyoruz, birçok modeli'de ufo gibi gören eden yok, kırkyılın başı bir laptopta görüyoruz O'da ciddi pahalı etiketle geliyor.. misal 9950x3D modelin'den çıkan modellerin fiyatlar arşa doğruçç kim ne yapsın bu işlemciyi bu nasıl önde olmak...
    Ticari piyasada etkin modeller HP Probook, Elitebook, Dell XPS,Latitude yada Lenovo Thinkpad L ve T serisinden yoksun..? Asus'un yada Msi'in kıçı kırık soğutmalı laptopunda varsın adam kandırmalık sistemler.... 2. senesinde soğutması muhtemelen performansı %70~80'e çekecek alanlar sövecek :))

    adamların derdine bakın önce yanlış isimlendirme yapıp tüketicinin kafasını karıştırıyorlar yıllar sonra akıllarına düzeltmek geliyor. :))





  • Bir sonraki işlemcimin haberlerini okumak güzel :)


    En iyi X3D işlemciyi alıp gene 5 sene arkama bakmayacağım.


    5900x hala müthiş olmasına rağmen "Abi çok daha iyileri var" diyor artık.

    _____________________________
  • Sonra AMD tekelleşince çok pahalı ya diyip ağlamayın

  • Alakası yok, isimlendirme tekniği doğrudan Intel'in kopyası olacak şekilde yeniden düzenlenmiş işte.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 9700x ile dewamke..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.