Şimdi Ara

Intel, AMD'ye karşı: 11. nesil masaüstü işlemciler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD'nin yeni nesil Ryzen 5000 işlemci ailesiyle performans yarışındaki liderlik iddiasını duyurmasından sonra Intel'in ne yapacağı merak ediliyordu. Şirket sessizliğini bozdu ve 11. nesil masaüstü işlemcilerin ilk detaylarını açıkladı, sizler için yorumladık. 

• Ben rekabet olmasına karşıyım. En azından bir süreliğine. AMD bir süre tekel olsun. Intel’in genel pazar payı şöyle %50 altına düşsün sonra rekabet başlasın. O burnundan kıl aldırmayan Intel’in burnunun sürtüldüğünü AMD’den ucuza işlemci sattığı günleri görmek istiyorum. Bu yüzden de AMD’nin tekel olmasını istiyorum.

O kisilerde bi tehlike yok hocam, cok az bir miktari olusturuyorlar. Asil tehlikeli olan internette sozum ona testlere bakip bir fikri oldugunu, bir seyler bildigini zannedenler. Hangi teste nasil bakmak, nasil yorumlamak ve daha da otesi hangi testi nasil yapmak lazim bunlari bilmek hepsinden onemli.

Zaten bu sebeple intel/amd fanlari ortaya cikiyor, fanlik bir durum bile yok, ikisi cidden farkli amaclar icin farkli standartlarda uretilen seyler. En basiti kac nm teknolojisi ile uretildikleri bile, elektrin mikroskopu ile bakildiginda intelin 14, amdnin 7 dedigine gore 8e tekabul ediyor. Bu hangi teknoloji ile hangi fabrikada uretildigine bagli bir durum. Ama fan olunca iki sayiyi alip karsilastirip yorum yapiliyor.

Asil bu kisileri dogru egitmek lazim, cunku verdiginiz ornekteki hic bir sey bilmeyenler bunlari dinliyor.

• İyiki rekabet var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rekabet gercekten önemli, performans olarak birbirlerine ne kadar yakin olurlarsa o kadar iyidir. Fiyatlara da bir ayarlama gelsin artik, amd islemcilerin fiyatlarinin sakülü kaydi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yine soket değişecek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMuyu

İyiki rekabet var.

rekabet olması daha kötüymüş valla alıyorsun işlemciyi 3 ay sonra daha iyisi aynı fiyata çıkıyor. bak 10gb 3080 alanları kartı alalı 1-2 ay olmadı amd 16gb geldi. Godfall'da 12gb vram istedi gelen ilk next gen oyun bu.

3080 alanlar 2 ay doyamadı kartına.

Merhaba,

Hayır, sanırım yanlış anlamışsınız. Video tam olarak şunu söylüyor.

Intel mobil'de 10nm üretim tekniği ile kullandığı işlemci mimarisini masaüstüne 14nm ile getiriyor. Intel önceki nesil üretim tekniğine dönüş uygulamasını yakın tarihinde ilk kez yapıyor, muhtemelen 10nm olamadığı için, 14nm'deki en gelişmiş sürecini kullanacak diyorum.

Aynı firmanın üretim teknikleri arasında kaba anlatımla rakam küçüldükçe ilerleme artar, ama farklı firmaların üretim tekniklerinde başta birim alana sığdırılabilen en yüksek transistör sayısı başta olmak üzere bazı diğer kriterlere de göz atmak gerekir.

Teşekkürler.

• @fotifoti

Hayır soket aynı, LGA1200.

Z400 serisi anakartlar ile BIOS güncellemesi sonrası çalışabilecek.

Ancak Intel ek özelliklere sahip olan 500 serisi yeni çipsetler de duyuracak dolayısıyla yeni anakartlar da gelecek.

Teşekkürler.

Bu islemciler normalde mobil islemci miymis?

16 cekirdek ya da 12 cekirdek kullanmak varken neden 8 cekirdege mahkum kalinsin?

İntel ne zaman kullanıcı dostu olur o zaman işler değişir . Bu şekilde sadece fanlar alır. Her konuda geri kaldı.

Konusu değil ama : Amd yeni anakart çıkaracak mı acaba ? 5000 serisi ile beraber x570 devam mı edecek

• fx57 kullanıcısına yanıt
    Abi intelin kafası karışmış de geç. Uğraşma yani

• O, acele edenlerin, biraz sabredemeyenlerin sorunu. Rekabet en azından böyle bir CPU veya kartın çıkışına ve 3 ayda bu kadar fiyat düşüşüne sebep olmuş.

• Ben rekabet olmasına karşıyım. En azından bir süreliğine. AMD bir süre tekel olsun. Intel’in genel pazar payı şöyle %50 altına düşsün sonra rekabet başlasın. O burnundan kıl aldırmayan Intel’in burnunun sürtüldüğünü AMD’den ucuza işlemci sattığı günleri görmek istiyorum. Bu yüzden de AMD’nin tekel olmasını istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• millet utanmadan beğenmiş şu yorumu ya  

evet rekabeti daha iyisi daha ucuza çıksın diye istiyor millet

• İntel kardeş biz aldık işlemcileri amd den. Sen kendi kendine takıl oralarda

• intel çok geç kaldı, 14nm, %5 ipc artışı, düçük çekirdek ve izlek derken, artık intel fanı olan insanlar bile amd'yi seçmeye başladı.

kusura bakma intel, gülden mutlu dinlersin artık.

• İntel su an tamamen piyasa aliskanligi ile (marka kabullenilmisligi ile) satis yapiyor.. Aynisi onumuzdeki surecte nvidia icin de gecerli olacak... Bu videodaki gibi hamleleri (basarili olacagi varsayilarak) yapmazsa birkac yila bu sefer o marka kabullenilmisligini de kaybederler..

Bu marka kabullenilmisligi dedigim de islerden pek anlamayan-arastirmayan dunyadaki buyuk cogunlugun klasik ‘abi i7 mi’ yerlesmis mantigi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.