Şimdi Ara

AMD'den dünya rekoru; Bulldozer FX işlemcisi 8.4GHz'e çıkartıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
57.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Amd ciler şimdi orgazm olmuşlardır bu haberle... eğer bu işlemciyi o hızda çalıştırıp uzun süre kullanan varsa ona bişey diyemem ama böyle birşeyin olamayacağınıda herkes bildiğine göre.. ne gerek var bu gösteriye? (not intelci değilim)

Peki o zaman nesin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanr

quote:

Orijinalden alıntı: arcadia92 sistemin son hali belli oldu: amd fx-6160 @ 4,2 ghz msi 990fxa-gd65 anakart geil enhance corsa 8gb (2x4gb) ddr3 1600 mhz cl9 ram wd caviar blue 2x500gb raid 0 sata 3 msi hd 6950 twin frozr 2 (veya 2012 de hd 7xxx) acer s220hqlbd 21,5 led dark knight usb 3.0 lı 5 fanlı (1x20cm) kasa high power absolute 750w 80+ bronze sunbeam core contact freezer ne düşünüyorsunuz ???
    Sunbeam core contact freezerı tavsiye ederim. Önceki işlemcim çok ısınıyordu 80 derecelerde geziyordu. Onu taktıktan sonrta 40 derecelere düşmüştü. Sonra 2. el Intel Q6600 G0 çarpan kilidi açık işlemci aldım. 2.4 ghz den 3.4 ghz ye OC yaptım. 2. olmasına rağmen Voltaj moltaj azından burnundan girdim işlemcinin. 3-4 yıldırda devamlı 3.4 ghz de kullanmaktayım. Yaz sıcaklarında 45 derece ile 75 derece arasında gezindi. Şimdiye dek yük altında gördüğüm en yüksek sıcaklık 78 derece oldu. Yani o soğutucuyu kesinlikle listeden çıkarmamalısın. Yanlız soğutucu yeni işlemciye destek veriyomu bi bak bence. Intel kullanıyorum ama uzun süredir kalbim amd için atıyor. Umarım performansı tahmin edildiği gibi çıkarda Intel 2000 tl fiyat manyaklığından vaz geçer.

AM3+ soketinde soğutucu bağlantı noktaları bir önceki nesil soketle birebir aynı.

• amd yi seviyorum işlemcilerin çitasını yükseltiyolar devamlı ancak amd ne kadar ucuzda olsa fiyat seviyesi günden güne yükseliyo. tabi yine bile intelden düşük fiyatları o ayrı. gelecek seneler inş intel gibi yüksek fiyat politikası izlemez.
  • çok iyi çoook iyi. Şu Amd işlemciler bir yağsın da, ardından intel 990x fiyatı aşağı çeksin, ohşşş bu ne tatlı haber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 13 Eylül 2011; 21:07:44 >
  • Gerçektende güzel bir hız üstelik celeron gibi saçma bir işlemciylede yapılmadı. Aslında AMD bir masaüstü programı yapsa masaüstü ile anlık çekirdek değişimi olsa 2 çekirdek kullanan oyunlarda yüksek hıza ayarlasak tüm çekirdek kullanan araçlarda hız düşse çekirdekler açılsa ama bunu turbo core sınırı ile değil kendimiz yapsak çok güzel olur. Acaba FX-4100 fiyatı ne kadar olur? Oyuncu olarak daha çok FX-4 ile ilgileniyorum.
  • Efsane geri döndü :) umarım turbosuz hali ilede istenilen performansı sağlar AMD ki beklediğimize değecek gibi.Önümüzdeki 2 yıl geçen son 5 yıldan baya bir farklı olacak gibi gözüküyor AMD artık bende varım dedi.. F/P ' si iyi olan söz sahibi olur umarım işlemci piyasasında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Şimdi görelim bakalım Bulldozere laf edenleri. Adamların 266$ a satılan işlemcisi bile çok iyi overclock olabilecek. Fiyatı da 2600K dan bayağı düşük. 330$ nerde 266 nerde. Dolar da yüksek olduğu için Türkiye'de aradaki 135 Lira fark verileceğine 8 çekirdek Bulldozer ve iyi bir soğutucu alınır, overclock da krallar gibi yapılır.

Aha ben 1 ay olmamıştır Thermalright Ultra 120 Extreme Rev.C. aldım 110 liraya. Üzerine de çok iyi bir fan Akasa Viper S-Flow aldım. O da 30 lira şu anda. İkisi şu an 140 lira yapıyor. Aşırı derecede memnunum...

intelde fiyattan sanki dustu gibi geldi bana yeni cikacaklarda. sanirim amd nin gerisinde kalacak. yoksa gene intel artislik yapardi, ama yapmamis.

isin birde su tarafi var. intelin meshur islemcilerini 4.x gibi rakamlara cektikmi cayir cayir yaniyordu herkes sogutucuya para veriyordu(ben ilk defa burda duydum sogutucu alindigini) amd 4.x gibi rakamda islemci cikariyor su anda ve eger normal olarak cikiyorsa isinma dereceside azaltilmis gibi geliyor. intel 3.9 diyordu sanirsam yeni cikarcaklarinda max.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 13 Eylül 2011; 21:23:28 >

• ayemdi 8ghz...

hdd kullanıldığı sürece o 8ghz çok fark etmezsin normal kullanımda illaki ssd lazım
  • Okadar yazıldı çizildi,yabancı forumlarda da burda da Bulldozer'den ümit kesildi,AMD yerden yere vuruldu derken nihayet İntel'e ciddi bir rakip tekrar yetişti.Demekki söylentilere kulak asmak yerine bekleyip sabredip susmak lazımmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 13 Eylül 2011; 21:24:34 >
  • amd seni seviyoruz... :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT

Okadar yazıldı çizildi,yabancı forumlarda da burda da Bulldozer'den ümit kesildi,AMD yerden yere vuruldu derken nihayet İntel'e ciddi bir rakip tekrar yetişti.Demekki söylentilere kulak asmak yerine bekleyip sabredip susmak lazımmış...

Bilmedigi konu hakkinda konusmaktan haz duyan bir millet icinde yasiyorsun. normal.

internette okudugu 2 seyle burada bilmislik taslayan cok insan var. islemcileri cikartirlarken bosuna zaman harciyorlar 5 yil arastirma ne demek. ver bize 1 gunde internetten hemen islemci modeli cikartiriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 13 Eylül 2011; 21:26:31 >
  • testleri görmeden fazla atar yapmayın. :)))
  • Siz buna rekormu diyosunuz.. 8 çekirdeği bana taksalar bende 10 ghz a çıkarım :)
    Mesele az çekirdekle yüksek performans yakalamak !
  • bu hiçbir şeye yaramıyor diyenlere cevabım,evet yaramıyor normalde.Firmanın prestijini yükseltiyor,şu video amd için mükemmel ötesi bir reklam aracı mesela.Hem aldığınız arabaların en yüksek sınırına ulaştıığınız oluyor mu,olmaz çünkü onlarda herşeyin mükemmel olduğu ortamda yapılır.sen de alır hava atarsın şu km diye öyle düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: arcadia92
    @OverClocK1ng bu arada senin işlemci ne ve kaç ghz kullanıyorsun ?

Ya benim işlemci AMD X3 455 ve normal hızında kullanıyorum. İşlemcim 95 Watt. Anakart da 50$ lık anakart. 100Watt işlemci destekliyor. 2 yıldır da çalışmadığım için ileride iyi bir anakartla daha iyi işlemci alırım diye bunları almıştım. Anakartı zorlamamak için ve elektrik parası da daha fazla gelmesin diye overclock yapmıyorum şu an. Anlık overclock yaparsam da anca Dünya Rekoru falan için yapacağım için, anakartım da yüksek overclock a elvermediği için işe girene kadar veyamiras kalan ev satılana kadar normal kullanıyorum. Zaten PC ye çok para harcadım. Anakartla işlemciyi sonra değiştiririm kalanı iyi olsun dedim..

Sen yetkili bi abiye benziyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Eylül 2011; 22:57:54 >

• Bu Gerkesiz filan demişsinizde GEREKLİ Bence Bkz adam SS almış Demeki stabil kalabilmiş buda onemli orn Xtreme adamla bile Sandy bridgelerin k olmayanarını 6ghzustune çıkarıpSS çekemio neden stabil kalmiyor
  • AMD'nin iyi olduğunu her zaman biliyorduk. Bu overclock sayesinde bir refresh yapmış oldu.
  • amd iyi işler başarmış
  • aga amd tribunlere oynuyo ... :P
  • amd dünya işlemci tahtına kesinlikle 1 numaradır intelciler ne derse desinler kesinle buldozerler bomba gibi olmuş bir an önce türkiyeye gelirlerde bizde bu işlemcileri kullanırız ve kesinlikle fiyatları intelden kat ve kat daha düşük olucagından geldikleri hafta tükenicekler kesinlikle
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.